kistovi ostalo recenzije

Sedona Lace 12 piece Proffesional Makeup Brushes-pink

16:49Anela

Mislim da je dosta vas upoznato s američkim brendom Sedona Lace, pa ne trebam previše pisati o njima. Najpoznatije su njihove četke i vrlo su hvaljene, važe za kvalitetne i relativno pristupačne kistove. Pored kistova nude i nešto dekorativne kozmetike, palete sjenila, rumenila, korektora i mineralne pudere u prahu.
Cijene kistova im se otprilike kreću kao i kod Sigme i najviše ih se isplati kupiti po sniženju, npr. nedavno su baš imali -20% i besplatnu poštarinu. Za black friday (posljednji petak u novembru i dan kada su u SAD-u luda sniženja i kad gledamo na Dnevniku kako se Amerikanci tuku u stampedu u robnim kućama) uvijek bude neko sniženje i tada gledam da kupujem Sigmu, Coastal Scents ili Sedonu.
Danas vam želim pokazati jedan set kistova, pa ako vas zanima neki kompletan set, koji će imati sve potrebne kistove za šminkanje, čitajte dalje.
Set je lijepo ušuškan u kartonsku crnu kutiju i četkice dolaze u ružičastoj kožnoj futroli, čvrstoj i kvalitetnoj. Kad sam ih raspakirala i ugledala, prvo što sam pomislila bilo je kako su kvalitetno izrađene i lijepe i kako se vodilo računa o detaljima i futrole i kutije i kistova. Čak su drške kistova, iako u futroli, omotane celofanom, a uz kistove za lice dođe i plastična navlaka.





Drugo što sam primijetila je bilo: ''O ne, pa ove četke smrde kao kineske XD :D''
Srećom, ne tako jako kao što sam jednom doživjela kupujući sa buyincoinsa. Miris je ishlapio poslije 3-4 pranja, ali nije ugodan bio nimalo.

Drške su drvene, a dlačice ovise od namjene kista, pa su tako neki kistovi od prirodne dlake, dok su drugi sintetički. Duljina drške mi je baš po ukusu, ne volim prekratke drške ni predebele, ove baš fino legnu u ruku.

Dva velika kista za lice, br. 376 i 813 su mi puštali dlačice za vrijeme pranja i za vrijeme šminkanja. Prala sam ih do sada neka 3-4 puta i svaki put se dešavalo. Kist za rumenilo je pustio dvije tri dlačice samo za vrijeme prvog pranja. Ostalim kistovima dlačice nisu ispadale.

Set uključuje 4 kista za lice i 8 kistova za oči/korektor:

  • Powder Brush 376


Namijenjen nanošenju pudera u kamenu ili prahu, za setovanje tečnog. Izuzetno mekanih dlačica.
Usporedba s nekim drugim kistovima koje koristim za puder u prahu ili kamenu:
Ecotools kopija s ebaya, Sedona 376, Essence LE Bloom me up, Real Techniques Blush brush


  • Duo Fibre Brush 813


Kist za nanošenje tečnih i srednje gustih tekućih pudera. Za guste i kremaste pudere nije, jer je prilično labav pri vrhu i ne znam kako bi blendao proizvod. Tekuće, lagane pudere savršeno nanosi i izvlači iz njih maksimalno pokrivanje, koje puder može pružiti. Npr. nanesem li Bourjois Healthy Mix puder ovim kistom ili prstima, razlika se vidi. Kistom je puder puno ujednačeniji i bolje sakriva nepravilnosti. Dosta je veći od npr. Real techniques bockalice, koja mi može poslužiti i za kremasta rumenila, ovaj kist je za te stvari manje precizan, ali mi je za tekući puder bolji od RT bockalice. Mana mu je što mu svaki put ispadne par dlačica dok se šminkam :( . Sve se nekako nadam da će više ispasti to što treba i da će prestati.


  • Foundation Brush 727


Svaki set kistova ima i jedan ovakav kist, a ja im nisam ljubitelj. Namijenjen nanošenju tečnog pudera, ali ako nanosite puder ovakvim kistom, treba vam vječnost da ga izblendate kako treba i da vam ne ostavlja pruge i nejednak nanos. Može poslužiti za nanošenje korektora ispod očiju, ili možda za nanošenje maske za lice, a i to više volim odraditi prstima.

  • Large Angled Contour Brush 850


Koso rezana zaobljena četka za rumenilo ili bronzer. Volim ove zaobljene kistove, tako fino sjednu ispod jagodica ako nanosim bronzer, a i na jagodice nanose najveću koncentraciju rumenila, točno ondje gdje treba i fino ublaže rubove. Imam sličan Sigmin kist za rumenilo i to mi je prvi izbor za nanošenje rumenila, sad mi je drago što sam mu našla i zamjenu, da ga ne moram često prati. Sigmin je malo manje gust i okrugao, pa mi je ovaj Sedonin čak i bolji. Mrvicu.
lijevo Sedona 850, desno Sigma F40

Concealer Brush 954



Četkica za nanošenje korektora, sintetičkih dlačica, zaobljena i s preciznim vrhom, kao manja verzija 727 kista. 

  • Medium Angled Shading Brush 407


Kist od prirodnih dlačica, blago zakrivljen, idealan za omekšavanje oštrih linija na pregibu kapka. Može poslužiti i za nanošenja highlight sjenila ispod obrve ili u unutarnjem kutu oka. Oblikom sličan kist sam našla u CM-u za 2-3 KM i malo je labaviji i manje gust nego Sedonin, ali je pristojna jeftinija zamjena.
lijevo Sedona Lace 407, desno BeauTique #013


  • Small Angled Brush 561


Pljosnati kosi kist za obrve ili gel/krem/cake liner. Dovoljno čvrst, ali za moj ukus nedovoljno tanak kist. Prilično je debeo za povlačenje tankih i preciznih linija. Načinjen od prirodne dlake. Može poslužiti za cut crease ili nanošenje sjenila na donji kapak.
lijevo je MAC 266, desno Sedona 561


  • Large Shader brush 941


Pljosnati obli kist, navedeno je da je od prirodne dlake, ali mi je na dodir kao sintetički i dobar je za nanošenje kremastih proizvoda: korektora, baze za sjenila ili kremastih sjenila.

  • Tapered Blending Brush 863


Klasični kist za blendanje, od prirodne dlake. Dlačice su duge kao kod Sigma E35, samo je Sedona tanji, zaobljeniji. Osobno volim malo kraće dlačice na kistovima za blend, ali i ovaj je sasvim solidan i lagan za rad.
lijevo Sedona 863, desno Sigma E35


  • Pencil Brush 904




Prirodne dlake, dosta čvrst i dobar kist, ali mekan i ne grebucka na kapku. Služi za precizno nanošenje sjenila, u unutarnji kut oka ili u pregib, ili na bilo koje područje na kapku gdje vam treba malo preciznosti. Dobar je i za ublažavanje oštrih linija olovke ili tuša i kreiranje smokey looka, a neizostavan je alat i za pencil tehniku. Na slici je usporedba sa Sigma pencil brush. Malu prednost dajem Sigmi, samo zato jer je Sigmin kist malo zašiljen pri vrhu, dok je Sedona ravnije rezana.
lijevo Sigma E30, desno Sedona 904


  • Eye Shading brush 305




Pljosnati obli kist, manji od 941, od prirodnih dlačica. Odličan za nanošenje bazne sjene, tapkanje pigmenta, tzv. ''packing on'' radi većeg intenziteta boje. Ne rasipa i odlično kupi sjenila. Na slici je pored Essence kistova za nanošenje sjenila i možda su slični veličinom i oblikom, ali je Sedona puno, puno kvalitetnija.


  • Eyeliner Brush 772



Nažalost, ovaj kist mi nije dobar za gel eyeliner jer nije dovoljno tanak. Možda bi mogao poslužiti za nanošenje sjenila na donji kapak, ali mi ni za to nije prvi izbor, nekako su mi draži kosi kistovi za to, poput kista 561.

Od 12 kistova iz seta, većina njih mi je dobro, samo dva kista ne bih ili bih možda rijetko koristila - kist za lajner i pljosnati kist za tekući puder. Jednostavno volim drugačije kistove za tu namjenu.
Minus kod mene imaju i kistovi 376 i 813 zbog linjanja.

Mislim da je ovaj set dobar za one koji žele funkcionalan komplet kistova, iskoristiv, gdje pola kistova neće skupljati prašinu, već će se svi naći u upotrebi, kao i za one koji ne žele skupljati jedan po jedan kist, već ih žele nabaviti u kompletu.
Ja sam jedna od onih koji više vole skupljati kist po kist, ali da su mi kvalitetni i da dobro obavljaju posao. Ovako, kupujući setove, uvijek riskirate da neki kist nećete koristiti. Isto je i s paletama sjenila, nikad nam baš sve boje ne odgovaraju.
Set je dostupan i u crnoj boji. Možete dobiti i dodatan popust ako iskoristite kod lipstickattack prilikom narudžbe.
Svi se ovi kistovi mogu naručiti  posebno, i malo su jeftiniji nego Sigma, što je super. Ja bih naručila kosi kist za rumenilo Large Angled Contour 850 i kist za nanošenje sjenila, Eyeshading Brush 305.

Meni se još sviđa i ovaj set: Vortex Professional Makeup Brushes, čini mi se da bih koristila sve kistove, a od pojedinačnih je ovaj Tulip Contour FB 03 nešto što tražim odavno.

Imate li već neke Sedona Lace kistove? Kako vam se ovi sviđaju i planirate li naručivati nešto za black friday?


PR proizvod

You Might Also Like

14 komentari

  1. Baš ovaj set gledam već dugo i prošle godine ga nisam naručila, ove godine vjerovatno opet neću jer imam previše kistova, ali sad si me opet malo poljuljala u razmišljanju, čine mi se pravo dobrim...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma ne trebaju ti hahah :D a fin je set, nije loš.

      Izbriši
  2. Zamisli da kod nas u regionu ima nesto kao Black Friday!??? Pa to bi bio masakr :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ih normalno da bi bio :D kampiralo bi se ispred tri dana prije, a ne jednu noć :D

      Izbriši
  3. Sasvim fin set, sigurno bi bio i dobar poklon :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bio bi, sasvim sigurno. mislim da bi mu se svaka zena obradovala.

      Izbriši
  4. Zanimljiv setić, četke bolje izgledaju nego što bi se moglo pomisliti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i uživo su baš dobre, solidne, samo da mi se ova dva velika ne linjaju, rekla bih da je set za 5.

      Izbriši
  5. Iskrena da budem prvi put cujem za ovaj brend. Jako lepo izgleda ovaj set. :)
    Svaka cast na utrosenom vremenu za pisanje ovolikog posta. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baci pogled na stranicu, imaju baš dobrih kistova. hvala ti :D

      Izbriši
  6. Odlican post ali me nesto zainteresovalo :-) gledala sam ove ecotools kistove na ebay-u,pa me interesuje da li ih preporucujes? Veliki pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala Tanja.
      od ecotoolsa imam kist za rumenilo, koji je super, kosi kist za obrve, također odličan i ovaj veći, za bronzer, koji nije originalni ecotools vec kopija, ali mi je dobar. ne znam koje si gledala, ako ti nije mrsko, ostavi mi link pa da vidim. i ja sam se iznenadila kada mi je dosla kopija a ja sam mislila da je ecotools jeftin i da se to ne kopira, ali eto :D nisam se zalila selleru jer mi je kist dobar i kvalitetan, ali da znas, da i to kinezi kopiraju. cim je nesto kopija, rizik je, moze i da ne valja a i da te sasvim dobar primjerak zapadne. ima ih i na iherbu, vidjela sam.

      Izbriši
  7. Hvala za odgovor! Inace dosta narucujem sa ebay-a,ne samo sto se tice kozmetike i generalno koliko para toliko muzike,ali sam ostala u nedoumici jer ovih ecotools ima bezbroj kod desetine selera,cijena je oko 10 -14 dolara za set od 5 kistova,samo sto nikada nisam koristila uopste njihove kistove pa me zainteresovalo kakvi su jer cijenom su povoljni ;-) sad bih mogla da ti ostavim 10-ak linkova razlicitih selera sa pozitivnim feedbackom preko 99%,pa mi to malo glupo da te sada smaram ionako si mi dovoljno pomogla :-) narucicu pa kako bude,nisu skupi :-) pozdravcic

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma nema na čemu, ako mogu pomoći nije mi teško i nije mi nikakvo smaranje :D ako želiš pošalji mi linkove na fb na stranicu u inboks, tako mi je lakše vidjeti. i moj je seller imao visok feedback pa mi je stigao fejk, ali je dobar kist :D

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt