Avon Balea balzam za usne

Proizvodi koji me nisu oduševili #2

15:29Anela


Nema ih puno, ali se vremenom nakupi gomilica, dovoljno za post.
Dakle, ovaj put vas upozoravam na ovo:


Balea gelovi za tuširanje

Šta da kažem...privuče me šarena i fina ambalaža. Crveni melon mi je očajan, miriše na neke voćne žvake, nimalo svježine nema i uopće nemam osjećaj da sam se istuširala. Ovaj s uljnim perlicama miriše bolje i svježije, ali se miris ne zadrži ni par minuta nakon tuširanja. Uljni je i ne isušuje kožu, pa nije promašaj ali ga ne bih opet kupila, ništa posebno. Od Balee volim tek poneki gel za tuširanje, one iz Creme-Öl i Dusche&Creme linija.

Ja sam baš neka uporna žena. Tri puta sam mučila lice Himalaya Neem maskom, da bih zaključila da mi zaista ne odgovara nikako.

Htjela sam biti sigurna da je stvarno do maske, da nisam potrefila na mijenu, pms, nagazila na podzemne vode, bila na sjecištu pravaca negativne energije... ;D

Čitala sam pohvale za Himalayu i mislila kako će odgovarati i mojoj masnijoj T-zoni, ali ne. Ovo je za puno veće masnokošce nego što sam to ja. Iako sam je stavljala samo na T-zonu, poslije nje bih imala crvene pečate po obrazima, moja koža nikako nije dobro reagirala na nju. Predio oko nosa bi bio kao spržen, žario i peckao pa se za par dana i isperutao.

Avon odstranjivač šminke ustvari nisam ni kupila, da mi je žao bačenih para, nije. Dobila sam ga u svrhu recenziranja, ali ga ne bih ni preporučila ni kupila, jer je na bazi parafina i jer me pecka za oči. 


O Ziaja micelarnim otopinama sam pričala u ovom postu. Svi dojmovi su ostali isti, plava je skoro pri kraju, pa ću potrošiti i rozu i neću kupovati više.

Flormar puder Perfect Coverage

ide u smeće zbog promašene boje (103 Creamy Beige)  i užasno teškog, napadnog, zagušljivog i jeftinog mirisa. Pa hajde i nekako bih mu oprostila narančasto-žućkastu boju, u modi je, ali miris ne mogu nikako :P :D.

Još jedan puder,  Soft Touch koji ne mogu koristiti zbog promašene boje i stoji mi u ladici već godinu dana.


Ljeti mi također ne odgovara, a da ga miješam s nekim drugim svjetlijim, ne da mi se, ne sviđa mi se ipak toliko na licu.
Flormar Perfect Coverage korektori

Ovo je stara ambalaža, od 10 ml, skoro su potrošeni. Nisam nešto oduševljena, slabo je pokrivanje, kao da ništa i ne stavim, a i nijansu bih neku svjetliju. Lijevo je nijansa 04, desno 02.

Blender-spužvica za puder, također Flormarova.

Ne mijenja veličinu kad se smoči i previše mi je malena, tvrda i neprilagodljiva, pa umjesto da blenda, ona nekako odskače od kože, previše mi je ''bouncy''. A ponadala sam se da ću imati jeftiniji beauty blender.

Nadala sam se i da ću naći jeftiniju zamjenu za voljenu Loreal Lash Wings maskaru, radi se o Gabrini Long Lash maskari :
lijevo Loreal, desno Gabrini
Identična ambalaža, izgledom. U ruci se ipak osjeti da je u pitanju lakša i jeftinija plastika. Četkica također liči na Lorealovu, samo ova nije toliko savitljiva, plastična je. Efekt na trepavicama ne liči nimalo :D. Nažalost. Suha je, jedva da ostavi boju. Čisti promašaj. Nije bila skupa, jedino me to tješi, nisam osiromašila za 3 marke.

Hrpa balzama za usne

Neki pri kraju, neki skoro novi. Oko Rosala je sad neka velika frka skoro kao oko Babylipsa Maybelline. Uzela sam još prošle zime nijanse Morning Rose i Violent Violet i prva, Morning Rose mi se ne svidja. Nimalo.
Čini mi se da ima neke sitne reflektirajuće čestice i kad onako protrljam usnu od usnu, ja osjetim da tekstura balzama nije homogena, da tu postoje neke gromuljice i to mi se ne sviđa. Njega nikakva i od mene odmah nula bodova za balzam. :D
Ako uzmem balzam, hoću brate i da njeguje! Zbog čega je onda balzam?
Uhvati mi se za suvlje dijelove i naglasi ih. Ako imam suhe usne ujutro ću, umjesto za mat karminom, posegnuti za balzamom, koji bi to trebao maskirati i sanirati, a ne još naglasiti. Druga, ljubičasta nijansa, Violet Touch mi je ljepša i bolje teksture, kremastija na usnama, ugodnija, ne naglašava suhoću. Nju volim. Ni miris im nije lijep. Kao stari karmini mirišu. Možda su nešto mijenjali u formulaciji pa u zadnje vrijeme pobraše dosta pohvala u recenzijama, ne znam. Nemam želju ni da probam nove i da otkrijem jesu li drukčiji.

Balea balzami su također prevodnjikavi i preslabi za moj ukus. Od ovog čokoladnog mi je muka, a ovo ljubičasto je navodno za suhe usne, ali se ne bih složila. Suhim usnama treba nešto bogatije i hranjivije.
Sierra Bees sam dobila na I-herbu uz neku kupovinu. Lijepo i prirodno miriše na med, ali je njega preslaba i s usana nestane u roku 10 minuta, toliko je vodenasto.

I na kraju, možda iznenađenje za mnoge, radi se o Real Techniques Starter setu četkica.

Da mogu vratiti vrijeme unatrag, ne bih nikad kupila ovaj set. Zašto?
Samo su mi dvije četkice iskoristive, prve dvije s lijeve strane na gornjoj slici. Četkicu za baznu sjenu, ja koristim za blend i dobra mi je. Četkica namijenjena za blendanje, je ustvari bolja za blendanje korektora nego sjenila jer je previše čvrsta i skida pigment s kapka.

Četkica namijenjena popunjavanju obrva je debela i neprecizna.



Četkica za nanošenje tuša u obliku gela, također. Nemoguće povući tanku i preciznu liniju

Četkicu za neke tamo detaljčiće na očima ili prekrivanje kakve bubuljice korektorom, nikada nisam uzela u ruku, čini mi se. Za sve što mi padne na pamet da bi se s njom moglo, imam neke bolje četkice.

Sasvim neisplativo.
Bolje kupiti posebno npr. Essence ili Flormar četkicu za sjenu, Ecotools za obrve, Blush za blendanje ili potražiti nešto s ebaya, za tuš u gelu posluže i oni setovi kistića za nail art u radnjama s turskom kozmetikom.

Toliko ovaj put.

Hvala vam na čitanju :*

You Might Also Like

71 komentari

  1. Slazem se stobom u vezi Real Technique set-a! Ni meni se uopste nije svidjelo :/

    Follow Me Please: http://www.bloglovin.com/blog/13092821

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nikolija ne moras molit, docemo ako nas nadjes na dobar dan :D

      Izbriši
    2. Nikoleta, žao mi je što si i ti bacila novac :D

      Izbriši
  2. Bouncy blender :D
    A ovu gabrini cetkicu mozes za kosu koristit koliki su zupci :D

    Nagazila si ti dijete moje na nesto nevezano za himalayu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a četka je u biti iste veličine kao i kod loreal maskare, samo zupci malo duzi pri kraju, i plastična, i ne savija se, i čudna :D

      naograisala sam negdje veliš? :D

      Izbriši
  3. Moje omiljeno stivo. Pljuvanje po proizvodima..vala taj perfect coverage puder ne valja uopce,nije do boje. Ostane samo u rupicama i porama na licu i na dlakama.po kozi slabo sta bude,a i ako bude, onda je to et... Bezveze i tocka.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ahhahah, vidis, tako sam ga davno probala da sam zaboravila kakav mi je bio na licu. prije ovog posta ga izvadim da probam jos jednom i nisam ga mogla ni nanijeti do kraja kako mu je grozan miris. skinem ga odmah. i bacim :D

      Izbriši
  4. E takav je isti i Catrice sundejercic za puder, beskoristan. Da nisam procitala ovo za cetkice, verovatno bih se zaletela da ih kupim.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja dva seta tih RT kistova imam, meni su odlični :) ali valjda je to uvijek tako, što nekome odgovara drugom je promašaj i sl. Neem maska mi je isto jako dobra a i sa Balea tuširalicama nikad nisam pogriješila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hajde da ti i ja prodam svoj set, pliiiiz :D
      znaš da imamo skroz različitu kožu, pa to objašnjava i kako o himalayi mislimo različito. balea tuširalice neke volim, neke i ne. s dove i palmolive kod mene nema greške.

      Izbriši
    2. poigraj se ženo malo, naći ćeš ima namjenu, sigurna sam :) a ako baš zapne, nije problem, otkupiću ih :p

      Izbriši
    3. uzmi ovako: netko nema kistova za oci i misli kupiti starter set. hoce li naci tu sta treba? nece. trebat ce mu kist pljosnati za nanosenje sjenila, trebat ce za obrve i trebat ce za lajner. mogu ja njima naci namjenu, ali nisam htjela kupiti kist za usne ili cut crease koji pravim dva puta godisnje, a kist za usne ne koristim. moze, salji adresu :D

      Izbriši
    4. Ovo mi sad već dođe na ono "šta bi bilo kad bi bilo" a mislim da se generalno treba osvrnuti na set a ne da li to dobar set za početnike ili ne. Meni je set fenomenalan, 18 dolara (plus česti popusti od 20%) za 5 kistova od kojih, ruku na srce jedino ovaj za tuš nije baš najbolji, ali čak se i on može iskoristiti :) ali nemam ništa protiv toga da se čuje i suprotno mišljenje, pa tako i ti pokaži malo respekta za moje :)

      Izbriši
    5. nema nikakvog nepostovanja, diskutiramo. meni je drago ako je nekome dobro bilo sta od ovih mojih failova, ovo su samo moji neki dojmovi. treba prije kupovine procitati i za i protiv, pa neka svako odluci za sebe. rt kistove jako volim, to znas, ali mi ovaj set nije najsretnija kombinacija. srecom, postoje i pojedinacni kistovi koji se mogu uzeti, a core set mi je puno drazi. :)

      Izbriši
  6. Popljuva ti ovaj RT Core Set pošteno :)) mada istina je što kažeš da ova za eyeliner i ova za obrve nisu iskoristive baš, predebele su...ja sam ovu Deluxe Crease četkicu odmah namijenila za blendanje korektora na podočnjacima i stvrano me oduševila za to pa me nije ni stigla razočarati za bilo što drugo jer je samo za to koristim....accent četkicu koristim za nanošenje i blendanje sjenila na donjem rubu kapka i unutarnjem kutu oka i za to mi je super što je tako malecka :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. popljuvah tri petine seta :D deluxe crease i base shadow koristim. nemam podočnjake baš, ja to blendam uglavnom prstima. a sto se tice sjenila, detaljisem jednom mjesecno oko ociju i zaboravim da accent postoji :D

      Izbriši
  7. Ja sam volela taj gel sa mirisom "lubenice" od Balee. ;) Slazem se za te Rosal balzame. Previse su suvi i imaju neku cudnu teksturu. Meni se u pocetku boja Morning rose nije ni malo dopadala a sad sam se navikla. Flash nude mi je mnogo bolji ali mi boja odgovara samo uz tamniji ten. Bas sam razmisljala o RT cetkicama i sad vidim da je bolje kupovati na komad nego u setu. Meni je Ebelin sundjercic odlican mada ga retko koristim od kad sam otkrila prednosti cetke za tecni puder.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa da, vidiš kako je miris skroz individualna stvar, meni ne valja, nekome super i zato baš i ne volim opisivati mirise na blogu.

      E odlično da imam istomišljenike što se Rosal balzama tiče, nisu svima super.

      Ja bih voljela da se RT kistovi mogu kupiti i van setova, da kupim sebi Buffing, a da ne dajem novac za čitav set. Iz seta za oči bih uzela samo Base shadow brush.

      Izbriši
  8. Meni je ta RT cetkica za tus idealna jer se "ušpici" savrseno kad ima proizvoda na sebi. A voljela bih i da imam par tih accent cetkica za razne stvari. Ja sam se osula k'o luda od Neem Mask i odmah je bacila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se ne ''ušpici'' ni tada :( ajoj :(
      a i ja sam tip za tečne tuševe, ne da mi se peglati sa gel lajnerima, smotana sam s njima :D
      eto vidiš, i ja isto, svaki put reagiram na Neem i opet sam je tri puta na lice stavila :P Ne volim samo tako proglasiti nešto promašajem, ja bih to da dobro istestiram.

      Izbriši
  9. Volim kad neko iskreno pise o proizvodima, cak i onima koji su dobijeni na recenziranje. Korisno nama da ne bacamo novce :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je ako sam bila od pomoći, a nekima je ovaj skidač odgovarao, ali meni ne, i ne bih preporučila onima koji imaju osjetljive oči.

      Izbriši
  10. Za avon odstranjicac sminke si totalno upravu i meni je vec u korpu,previse masna krema koja pece oko.
    Imam rosal i meni se ne svidja,istice suve usne i nekako nije hirdrantan.
    Iznenadilo me oko cetkica,nisam verovala da su toliko cudne.Posto su bas hvaljene. Inace super post iskren i lepo napisan :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Tijana, eto slažemo se oko nekih proizvoda :D a ne znam stvarno, ja sam napisala svoj neki utisak o četkicama, mislim da ne mogu reći da mi je set super ako koristim tek jednu-dvije četkice.

      Izbriši
  11. Imam Himalaya Neem masku i mojoj koži odgovara ako je ne držim preko preporučenog vremena. Odlično mi čisti pore. Jednom sam se zagledala u nešto po internetu i maska mi je stajala duže od 15ak minuta i tad mi je lice baš delovalo "sprženo" - crvenelo se dosta. Tako da je od tad držim po 10 minuta, samo dok se osuši i odmah skidam, meni daje super efekat :) I da, imam mešovitu kožu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam pazila da je ne držim preko vremena i opet mi se desila nezgoda s maskom. Tri puta :D XD. Super pa ti odgovara, znam da odgovara mnogim djevojkama, eto ja nisam jedna od njih, a krivo mi je zbog toga.

      Izbriši
  12. Sto se tice Himalaya Neema moguce je da si alergicna na njega, a i citala sam da tako neke djevojke zna peckati po licu medjutim stvar je u tome da se kod koristenja tog produkta prije nanosenja ne smije raditi nikakav piling lica, niti ti smije biti pretjerano puno skinuto gronjeg sloja koze ne licu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mene je malo peckalo, a piling prije maske nisam radila. znala sam da je maska malo ''jača'' i da ne bi bilo pametno staviti je na već iziritiranu kožu. ne odgovara mi, nažalost.

      Izbriši
  13. I meni je himalaya neem uzasna maska! Toliko mi je isusila kozu, a onda mi je lice buknulo i postalo brdovita regija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. suosjećam :D moje se malo ispeklo i ogulilo. fino bilo za vidjet. :D

      Izbriši
  14. E smor za četkice :( Vidi se sa fotki da nije "to to"... Ovakvi loši izbori su kazna za nas koji moramo pošto - po to da kupimo, samo neka piše da je kozmetički proizvod :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jest, baš to. neću više, časna blogerska :P :D

      Izbriši
  15. Meni je pola toga sto tebi ne odgovara dobro. :-) Neem maska mi je super, jedna od boljih, iako uopste nemam masnu kozu. Nikakve iritacije od nje nemam, super mi ocisti pore. Balea gelovi istina nisu neki, ali ti koje si ti imala bas bezveze mirisu. Ja od tih uljanih imam novi sa bademovim cvijetom, prije sam imala onaj Queen of the night, mirise i kupatilo i ja. :-)
    Slazem se za Flormar pudere, taj dio dekorative im je los, kao i BB krema koju sam imala i od koje mi se lice mjesec dana oporavljalo od sitnog osipa.
    Balea balzame za usne sam takodje vise puta popljuvala, al ih uporno kupujem umjesto voska za obrve, a Rosalovi su mi jako fini. Njihova uloga nije toliko u njegovanju koliko u boji, kao lagani ruzevi su. Najvise volim Violet Touch i novi koralni, divan je.
    Smjesna mi je ta Gabrini maskara, ne volim te tako ocite kopije, i da, obicno ne valjaju nista.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ti si sretnica sto se koze lica tice, nemas nikakvih problema, svasta ti koza podnosi. ja sam imala bb flormar, nisam dobila osip od nje, samo je slabo bas pokrivala. ni blizu korejskim. slazem se za fm pudere, zato su lakovi, ruzevi, sjenila odlicni.
      vosak za obrve mi ne treba pa ne znam kako da balea balzame iskoristim. kod rosal morning rose mi je tekstura problem, violet je ok.
      i da, maskara je dno :D a jesam se ponadala da cu se hvalit kako sam otkrila deset puta jeftiniji dupe hahahah, malo sutra.

      Izbriši
  16. Složila bi se za dosta stvari :D ovaj set kistova sam baš planirala naručiti jer su mi super njihovi kistovi, ali sada definitivno neću. A za himalaya masku ne znam ni sama šta bi napisala. Jedan period mi je odlično odgovarala i bila sam oduševljena. a nakon toga ista stvar kao i kod tebe.. sva bi bila crvena na fleke..i uzarila bi se..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. za kistove su pobrali dosta pohvala, eto mnogima se svidja set, meni bas i ne. expert, buffing, blush, bockalica su im super, to preporucujem i volim. ima nas dosta kojima je neem bila agresivna, vidim i ja sada po komentarima :D

      Izbriši
  17. Zanimljivo je da sam na vecini blogova citala da im se nikako ne svidja Avon mleko za skidanje sminke, da mnogo pecka dok je meni savrsen, Ne pecka me, i lako skida sminku, ja ga obozavam i trosim vec trece pakovanje. :D Ostale proizvode nisam probala. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa super da ti pase, bolje da je sto manje promasaja :D znam da su neke cure pisale i da im je ok, razliciti su ukusi i potrebe i reakcije koze.

      Izbriši
  18. E baš sam se ismejala čitajuči ovaj post :D
    Meni je recimo Himalaya Neem fina maska, ali tačno je i da imam izrazitije masnu T zonu koja u nekom delu meseca potpuno otkači, pa mi prija nešto tako što će jače izvući sebum.
    Slažem se za Balea balzama, a i za paralelu Rosal/Baby Lips - dakle te balzame planiram (kao i one prethodne) uredno da preskočim.
    Taj Avon odstranjivač šminke ni meni nije valjao ništa (još davno davno...ne mogu da verujem da ga još diluju po katalozima :D).
    A za RT četkice si me baš iznenadila, mada ovako sa fotki neke mi deluju pomalo "očerupano" :D.
    Sjajan esej!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. heheh i ja bejbilipse zaobidjoh, ko sminkica za petogodisnjakinje...
      za rt ne mogu reci da su nekvalitetni sto se izrade tice, ja jednostavno volim drukcije kistove i za blend, i za nanosenje sjenila, pogotovo volim drukciji kist za lajner i obrve. na kraju koristim samo kist dva, i to za mene nije kupovina koja se isplati.

      Izbriši
  19. Hvala sto si me pozorila na ovaj set cetkica, jer ih sve nekako merkam. A za Rosal, ma suvisna prica. Jos prosle godine potpuni promasaj.. Ja ne ynam cemu sluyi, ne negje, nije nesto sjajne i glatke teksture, ja sam imala obicno od kamillice, niti ima neki miris. Bas su mogli da se potrude oko samog proizvoda, a ne pakovanja. Pozdrav od mene. Sjajan post.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti na komentaru, ako sam ti ustedjela koji dinar, odlicno :D

      Izbriši
  20. Slazem se za Morning Rose, jako isusuje usne. A nisu mi posebno porblematicne. Lepo hidrirane usne za par sati uspe da isusi. :/
    Bacene pare. Inace, kupljen je pre neki dan, znaci da nisu menjali nista. I za miris se slazem.

    Inace, mojoj drugarici se kosa RT cetkica skroz raspala, a nije je ni 2-3 puta koristila. Posle im je ona to slikala, pa su joj poslali novi set sa preciznijom varijantom eyeliner cetkice. Ne znam da li su menjali tu kosu, mozda je cak i ona malo preciznija, tj. nije tako debela. Meni su Blush cetkice za oci dosta bolje. Mada sam RT samo jednom probala i bas me nisu odusevile, naprotiv.

    Odlican ti je post. Drago mi je sto neko pise i o promasajima, a ne samo o dobrim prozivodima. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti na komentaru :D
      moguce je da se kistovi razlikuju od seta do seta, nisu u kategoriji skupljih da se bas toliko vodi racuna o izradi svakog kista. dozivjela sam to vec s npr. essence cetkicama i s cetkicama s ebaya, svaki put mi dodju razlicite :P
      blush za oci nemam, ali namjeravam probati.

      Izbriši
  21. Ni ja ne mogu ovog čokoladnog balzama, fuj fuj :D Isto tako mi Avon skidač nije pasao. Mislim, da se taj RT set zover Starter nešto, a onaj sa četkicama za lize je Core :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jest, u pravu si, primijetila sam i ja nakon objave posta, ali nesto ne mogu ispraviti s mobitela :/
      cim sjednem za komp, ispravit cu, hvala ti :D

      Izbriši
  22. Sjajan post! Prvo sam pomislila kako ne mogu da verujem da ti se RT četke nisu svidele, a kad sam ih videla shvatila sam da ne bi ni meni, neverovatno je da je ta okrugla četkica za ajlajner, baš je debela, to jedino možda može za usne. Što se tiče maske, niko ti ne može zameriti manjak entuzijazma :D Ne bih je probala i to iz istog razloga, čini mi se da je ona baš za masnokošce. Meni su Balea gelovi praktično svi ok, ali ja baš nisam kritična za tuširalice.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala coxy :*
      trudila sam se da masku ne osudim nepravedno :D mogu se kistovi iskoristiti ponekad, ali ne za ono za sto su ih namijenili, pa to vise nije set za oci vec moram potraziti van seta odgovarajuce cetkice dok se sminkam, nisam se tome nadala :D

      Izbriši
  23. Potpis za Balein gel i Avonov odstranjivač šminke, i mene su pekle oči. Meni je čokoladni Rosalov balzam čist promašaj, nikako da naiđem na pozitivne utiske za balzam sa čokoladnom, bilo koji, samo da su utisci pozitivni i da je sa aromom čokolade. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah, ne bih znala ni ja, nema ih na trzistu, barem kod nas nema :D

      Izbriši
  24. Joj meni baleini proizvodi vecinom ne odgovaraju ali ja uporno kupujem jer je jeftino i kontam ono "hajde, isplati se" ali...bas naprotiv!
    Dalje, hype za himalaya maskom?! kako vidim iz komentara sve cure su je probale, a meni nesto nije ni naumpalo... himalaya kao i balea - za mene no no.
    Rosal balzam sam bacila iz istih razloga kao i ti, jos mi je cinio da zubi izgledaju zuti :S
    Inace su RT kistovi precijenjeni, na e-bayu se mogu naci troduplo jeftiniji, a kvalitetniji.
    Mogla bih ovdje pljuvati proizvode do sutra, ali zbog sirenja negativne energije necu :D
    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah, mogla si me upozoriti na nešto još, nije negativna energija, kroz humor smo to nekako provukle :D
      meni su RT neki dobri neki ne, slažem se da sam na ebayu znala naći odlične i povoljne kistove, a isto tako i promašaje teške :D uglavnom, draže mi je kupiti pojedinačno, nego u setovima, pa mi uvijek u setu dođe neki kist koji mi ne valja i ide mi na živce.
      pozdrav i tebi, hvala na komentaru :D

      Izbriši
  25. Pa dobro, u principu su ovo sve neki jeftiniji proizvodi i kad takve kupujem, obično i očekujem da ne valjaju. :D
    Meni je Avon skidač jako dobar, štaviše, prvi takve vrste (mlijeko) da mi odgovara i da skine a ne pojede oči a mislila sam da su moje osjetljive i da moram paziti... Eto, svaki dan saznam nešto novo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, jeftino je relativno. nekome nisu jeftini. ja ne kupujem ono za što očekujem da neće valjati :D
      super pa ti odgovara skidač.

      Izbriši
    2. Ovo mi je tako glupa predrasuda, nije tačno da jeftini proizvodi ne valjaju.
      Ukoliko ne znaš naći dobre proizvode, neće ti valjati ni skuplji. Postoji toliko blogova koji pišu o odličnim drogerijskim proizvodima (uključujući i moj) i mene su u životu više razočarali skuplji komadi jer od njih očekujem da su bolji od drogerijskih, a većini slučajeva i nisu bili.

      Izbriši
  26. Balea tuširalice mi se nikad nisu sviđale. One koje sam probala su toliko obojane da bi nakon tuširanja ribanje kade bilo obavezno. RT četkice volim iako se slažem za ovu kosu rezanu jer joj ni ja ne mogu pronaći namjenu:|

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah nisam naletjela na obojane, ja potrefim nekad i na dobre. srecom, nemam svijetlu kadu.

      Izbriši
  27. Ovu Baleinu tuširalicu namjerno nisam uzela zbog tog pretjeranog mirisa žvakaće. :/ Za Himalayu mi je žao što ti ne paše, moja mama je zaluđena i s pastom za zube!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e pastu za zube cu bas prouciti kad odem sljedeci put do cma. cula sam da je hvaljena..

      Izbriši
  28. Obožavam ovakve postove :D Himalayu i Ziayu uvijek preskačem, šta ja znam, nekako mi nikad nisu ulijevali povjerenje a i nemam masnu kožu. Balea mi je uvijek bila koliko para-toliko muzike pa ništa previše ne očekujem.RT kistoci, ja imam jedan set i tri posebne četke za rumenilo/puder i meni su super mada nisam toliki ekspert za šminkanje pa nisam kompetena ali Rosal balzami su mi super, inače sam ih kupovala prije Labella a ovi u boji su mi taman, ionakoim nije primarna zadaća njega pa im opraštam ali i sve ovisi o nijansi jer nisu sve teksture jednake.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. balea ima proizvoda koji mene ugodno iznenade, npr cell energie serum koji su povukli, pa regeneratori za kosu, ponekad neki gel za tusiranje, losion, sapuni tecni su mi super... to je trenutno sto mi pada na pamet ima jos sigurno..
      za rosal sam rekla da mi je ljubicasti ok, a rozi nikako, ima ima razlike u teksturi. osjetimo mi sa suhim usnama :D
      hvala na komentaru.

      Izbriši
  29. ovaj post mi je bas koristan :-) meni avon ostranjivac stoji negdje, cekam da procijenim da mu je istekao rok da ga mirne duse bacim :-)

    OdgovoriIzbriši
  30. uh koliko komentara, jedva dođoh do kraja :) možda će sad zvučati luđački ali ja poslije ovog moram probati tu himalaya masku, razlog je taj jer sam ja najveći mogući masnokožac i baš me zanima kako će se pokazati na mom licu.. javim dojmove :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam se iznenadila koliko komentara, izgleda da djevojke vole fail postove, mada sam ja ovu seriju postova zamislila vise kao "meh" nego kao "fail", o proizvodima koji me nisu odusevili i koje ne bih opet kupila. onda bi ti himalaya mogla odgovarati, i ja sam zakljucila da je za masniju kozu nego sto je moja. sastav je ok, ali ima ocito nesto sto meni ne pase.

      Izbriši
  31. Drago mi je što si tako surovo realna :D Meni se recimo ovaj Avon odstranjivač mnogo sviđa i koristim već treće pakovanje :) Balea tuširalice su mi inače ok, ova sa lubenicom mi se ne sviđa zbog tog vještačkog mirisa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma nisam surova hahaha, odlicno ako tebi odgovara skidac, bas mi je drago, jer bude na akciji cesto, znas i sama kako je dobar osjecaj kupiti nesto super za male pare. bas mi je tesko pricati o ovim preparativnim stvarima, jer sto je meni recimo dobro, nekome je uzas sigurno. ispada da nekoga nagovaram ili odgovaram od kupovine, a ja bih da napisem svoje dojmove, pa nek svako procijeni treba li mu to ili ne. hvala ti na komentaru :*

      Izbriši
  32. Ova Neem maska ni meni prijala nije. Ista reakcija. Volim baš čistu kožu, a stara je bila u fazi svega od Himalaye, nahvalila ih, mada sam prema indijskim proizvodima skeptična, pa ju kupih. Isto imam čudljivu T zonu koja se katkad sija i bude masna i "normalan" ostatak lica, ali mi je ovo čudi isušilo kožu i izazvalo iritacije, ljuštenje, flekice. Nije za osobe cija se koza malo i ponekad masti. ne znam kakvo je ljudima s masnom kožom. Ove Ziaja micelarne nisam kupovala ali jesam ono mlijeko/tonik za čiščenje s kozijim mlijekom. Ono mi je odlično, blago i koža nakon njega nije suha, nego je i prije kreme hidratizirana i meka. Meni nije izazvalo iritacije, cak mi je koza cisca kako ga koristim, ali prijateljici s masnijom kozom ne prija, pa pretpostavljam da nije univerzalno. Njihov nanotechnology serumić je isto super povoljna, a super dobra stvarčica. Koristim i biothermov uporedno, nekih desetak puta skuplji i nije toliko bolji.

    Ova vrsta članaka mi je fkt super, jer pomaže pri odabiru stvari koje kupiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti na preporuci, bas cu potraziti serum, nisam ga vidjela na policama, morat cu se zaroviti :D

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt