baza za usne baze featured

Flormar Pin up kolekcija

21:18Anela


Da na ovim slatkim kutijicama ne piše ime brenda, nikad ne biste pomislile da se radi o Flormaru, jesam li u pravu? Meni pakiranje liči na The Balmove stvarčice npr.
Nisam mogla odoljeti ovim slatkim kutijicama i vintage štihu, jer ja jako volim taj fazon 50ih i 60ih godina.
Radi se o novoj kolekciji i Flormar opet oduševljava. Jako su daleko odmakli od one prijašnje bijele neugledne ambalaže, pa iako su imali dobru šminku, tako upakirana se nije isticala. Koja se žena ne bi poželjela poigrati s ovako lijepim igračkama?
Kod mene se iz Pin up kolekcije našlo nekoliko stvarčica: dva ruža, rumenilo, highlighter i lip primer.

Pogledajte i ovaj kratki video da vidite šta tu još svašta fino ima: *.*



Moram priznati da su me prilično iznenadile neustaljene boje ruževa, nigdje među drogerijskim markama nećete pronaći plavi i žuti ruž, ni svijetlu boju lavande. Imaju i crni, ali njega su već pojedini drogerijski brendovi imali u ponudi. Zašto te nijanse kada većina djevojaka nije ljubitelj tih nekonvencionalnih boja? I zašto u pin up kolekciji? 

Ideja je da miješate ove boje ruževa i dobijete nijansu koja vama odgovara. Npr. crvenom ružu dodate malo plave i dobijete hladniju crvenu ili dodate malo žute i eto tople crvene za djevojke toplog podtona. Crnom se lako potamni svaki crveni ruž i eto savršene bordo. Čini mi se da bi bila dobra ideja za sve djevojke koje traže čisti ljubičasti ruž, a svaki drogerijski povuče ili na bordo ili ciklamu, da se poigraju s ovim plavim i stvore svoju nijansu.

Miješati nijanse sam probala u radnji s testerima, pa su neke slike napravljene mobitelom na licu mjesta i nešto lošije. Budžet mi ne dopušta da ih sve nosim kući na photo session. :D
Dalje, u ponudi su i maskare u boji, pa će i tu djevojke koje traže bordo, plavu i zelenu maskaru, doći na svoje. Imaju i crnu i smeđu varijantu, naravno.
Tu su i dva primera, baze za lice. Jedna za pore (zelena traka)  i druga, sa smeđom trakom za pore i fine linije.

Najprije vam želim pokazati ruževe, meni je taj komad šminke uvijek najzanimljiviji, nije ovo bezveze lipstick attack.
Ruž DS 14, Rise of Modern City je tamna bordo boja, savršene teksture. Nije sasvim mat, a nije ni sjajan, između satin i mat je na usnama. Pigmentiran, lako klizi po usnama i ne isušuje ih. Oboji i ono područje na prijelazu iz epitela usana u sluznicu, što je meni važno kod tamnih ruževa. Ne volim kada neravnomjerno i ružno ostaju na sluznici prema unutarnjoj strani strane usne pa se to vidi čim progovorite.


Na fotografijama usana i lica mi ispada svjetliji nego što stvarno jest, aparat mi ne uhvati toliki kontrast između tamnih usana i bijelog tena pa ga posvijetli.
Evo kako ustvari izgleda, jest da ova fotografija nije najjasnija, ali vidi se koliko je uživo taman: 
Usporedba s Golden Rose mat ruževima, Flormar je tamniji i od nijanse 23:

Plavi je DS15 The Day Before Jury


Nisam osoba koja bi nosila plavi ruž, pogotovo ne ovako svijetao, ali sam ga uzela za miješanje s hladnijim crvenim bojama da dobijem savršenu ljubičastu koju dugo tražim, ali bezuspješno. Na slici ispod je swatch Flormar plavca, a ispod mješavina plavog, crnog i nekog malinastog iz iste kolekcije. Uživo se manje sjaji, tekstura je kao i kod bordo ruža, mrvicu je manje pigmentiran, ali se s dva-tri premaza dobije potpuno prekrivanje usana.
Još malo igranja i kombinacija, slike su lošije jer danima kao da ne sviće zbog ove magle. :/
1. Flormar DS15 The Day Before Jury
2. DS15 + Flormar Twist Up 53 Cranberry
3. DS15 + Golden Rose 57  ( boja malo neravnomjerna jer sam ih pomiješala direkt na usnama, puno je ljepše kad se to uradi na npr. nadlanici i nanese kistom)Aparat mi ionako ne slika ljubičaste, ispadaju plave, pa sam probala mobitelom uhvatiti ovu ljepotu koju sam danas dobila miješajući Golden Rose ruž u klasičnom crnom pakiranju, u nijansi 57 i ovaj plavac.
Čim bude sunca i vremena, bit će i boljih slika.

Ruževi koštaju 6-7 KM, ovisi gdje kupite. Sadrže 3 grama.

  • Baza za usne ( lip primer )






Nisam probala mnogo različitih baza, ali one koje jesam su bile kao balzam za usne, nešto više voskaste teksture. Ova baza je vrlo rijetka i gelasto-vodenasta kad se tek nanese na usne. U prvi mah sam pomislila da mi neće valjati i da će mi samo pokvariti teksturu ruževa, međutim, baza se potpuno osuši na usnama već nakon desetak sekundi. Usne postanu sasvim mat i nešto svjetlije nego što im je prirodna boja.

1. bez baze, gole usne
2. baza tek nanesena
3. baza kada se osuši

Ruž preko baze puno lakše klizi i ravnomjernije se nanosi. Preko baze sam odmah testirala ruževe problematične teksture, koji su suhi i uvlače se u borice i nejednako se mažu. Iznenadila sam kada mi je nekoliko njih baza ponovo učinila nosivima, a baš sam ih mislila baciti jer ih vrlo rijetko nosim. Produži i trajanje na usnama za sat, eventualno dva ako ne jedete, a i ruž izgleda ljepše. Prije baze obavezno uraditi piling usana, jer sve ovo što sam navela ne važi ako su usne suhe i ljuskave, sve izgleda još gore nakon što se baza osuši.
Nije neophodna stvarčica, ali je korisna.
Cijena: 7 KM, količina: 7.5 ml



  • Rumenilo SB01 Coral


Rumenilom sam blago razočarana. Tekstura mu je pjenasta, iako piše cream blush. Vrlo neravnomjerno se nanosi prstima, nemoguće mi je bilo da ga jednako nanesem, ostanu mi mjesta s više pigmenta, a druga opet nemaju nikako. Najbolje ga nanesem Real Techniques bockalicom, onda mi ne predstavlja problem.
Boja mi je lijepa jer je neutralna i blaga, ide uz jače našminkane oči.

evo ga i na licu:

cijena: 7 KM
količina: 20 ml

Ostale nijanse rumenila sam nabrzinu ''svočnila'' u radnji:

S lijeve strane ide Coral, pa Rose Bouquet, Peach Satin, Cherry Pie.
Cherry ima najljepšu teksturu, čini mi se, ali ne mogu garantirati.


  • Radiant Pink skin highlighter

Vrlo decentan rozikasti, ne svjetluca previše, čak se i ne primijeti u zatvorenom prostoru. Svjetlucanje sam primijetila jedino na izravnom suncu.

na licu i ispod obrve:


I kako vam se čini kolekcija? Šta se vama svidjelo? Padate li i vi na lijepe kutijice kao ja?

You Might Also Like

46 komentari

  1. Mene jako podsjeća i na Benefit proizvode :) svidja mi se ta ideja mješanja nijansi , i jedva čekam
    Da se docepam koje nijanse :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj sve lijepoooo a i ti...
    Ljepoto divim ti se i tako to, da ti sad ne pisem, povracat ce ljudi :D :D
    Stavi plavi i odvedi djecu u skolu i gledaj reakcije :D
    Bordo bas ne izgleda toliko taman na tebi dok ne vidim swatcheve :o

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja se foliram i pucim :D ne znam drugacije. perdona me.
      ma imam glup aparat, eto ga na slici :D nece fino da slika nikako. ili ja kao duh ispadam ili mi usne posvijetli kad stavim taman karmin.

      plavi necu nosit. izgledam kao da sam umrla i bila u vodi 7 dana, rekose mi hahahahah XD

      Izbriši
  3. E odlicno si predstavila sve proizvode. Meni su najzaninljiviji ruzevi naravno, mada volela bih da probam i prajmer za ruzeve :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti, kilometarski post, ali eto...:D nisam htjela razdvajati, a i nema tu sta puno da se prica, pa da svaki proizvod dobije svoj post.
      ruzevi su i meni uvijek najinteresantniji.

      Izbriši
  4. Rumenilo ti savršeno stoji, rise of modern city takođe. :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Da znas da sam i ja prvo pomislila na the Balm. ;) Meni se dopada kako izgledaju hajlajter i rumenilo iako ne volim kremaste proizvode. Mozda bi ih zavolela kada bi imala pravu cetku za njih.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mogu ti reći da je u ovom slučaju ogromna razlika kada rumenilo pokušam nanijeti prstima i RT bockalicom. Prstima ga razmeljam svukud i gdje ne treba i nekako neravnomjerno sasvim, bockalica ga dobro nanese. imam i catrice kremasta rumenila i ona mogu i prstima, dok ovo baš ne surađuje. s highlighterom nemam problema oko nanošenja, ide s onim šta dohvatim i blenda se lako :D

      Izbriši
  6. Rumenilo je prelijepe boje :)
    Želim isprobati primer za usne definitivno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. rumenilo sam i uzela zbog boje, jos samo da je tekstura malo laksa za rad, ali ok.

      Izbriši
  7. uff jedva sam dočekala ovaj post!!!
    u subotu idem u pohod na Galant i ovaj lip primer uzimam obavezno, od ostalog mi "ništa ne treba" a sigurno će se još svašta nešto naći u košarici (ne nužno isključivo iz ove kolekcije) :D ako imaš još kakvih sugestija/preporuka za neki galant-musthave, slobodno viči ;) pozz :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pogledaj RT kistove :D ili njihove kopije. odlični.
      imaju neke nove voćne balzame s mrvicu boje. i novu bb kremu, za svijetle cure. fina mi je i neprimjetna, samo sto slabije pokriva, ali preko dana i za laksu sminku je ok. i lakove neke nove imaju. i sjenila i ruzeve naravno izvidi :D
      samo ti para ponesi, naci ces ti nesto sto ti treba :D

      Izbriši
  8. Koji je meni šok bio kad sam vidjela da je ovo Flormar :D Sviđa mi se pakovanje ruževa, neka su se i oni malo potrudili :D A sviđa mi se i ostalo zbog kutijice (ne čak ni ambalaže haha :D)
    I ovaj ljubičasti na slici broj 3 je pre do bar, ali znaš mene i ljubičanstvene ruževe :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam kutijice poredala na stol da ih malo gledam :D fine neke tete.
      kombinacija 3 je uzivo ljepsa bila, i jos bolje izgleda kad se to fino smiksa i nanese, a ne ovako kao ja, direkt na usne :D

      Izbriši
  9. Mene najviše privlači baza za usne. A tebi sve divno stoji. Uvijek se divim tvojoj ljepoti :-D

    OdgovoriIzbriši
  10. Kakva predivna kolekcija :) Jos od najave recenzije se radujem :D Super fotke, kao i uvek.
    Prvo uzimam lip primer ako dodje kod nas. Ambalaza je prelepa!

    OdgovoriIzbriši
  11. Aaa tako znaci, ovi ruzevi su namijenjeni za mijesanje sa drugim bojama! :-D Ima smisla! Vec sam se bila prepala da cu uskoro po ulicama poceti vidjati zuto i plavo obojene usne naravno uz neizostavne Nike-obrve, prekvarcani ten i spider-trepavice :O
    Inace, bas prijatno iznenadjenje od Flormara. Svidja mi se lip primer i highlighter, a cini mi se da sam vidjela i neke pore minimizere...
    Btw, ti si prekrasna zena, zaista.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ajoj hvala ti puno :D <3
      zute i plave usne mislim da jos necemo vidjati, mozda za desetak godina :D inace, ta zuta nije ovako pigmentirana, prozire se, taman da da topline nekom drugom karminu. pore minimazeri me nisu zainteresirali, imam nekih primera nepotrosenih pa mi bas ne trebaju, a i ne nosim to svaki dan. onaj sa smedjom linijom na ambalazi, za pore i bore mi se cini ok. barem na ruci koliko sam mogla vidjeti, zagladi one linijice. nisam na licu probala.

      Izbriši
  12. Prelepa, prelepa kolekcija, mogu samo da kažem da se nadam da će doći i kod nas, ima da prekršim svoje pravilo i kupim Flormar i po našim paprenim cenama. Ti si divna kao i uvek, a najviše su me privukli hajlajter i prajmer za usne, njih obavezno kupujem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno draga moja Coxy :*
      Highlighter je bas decentan, skoro pa se ne primijeti, da znas. Meni se to svidja preko dana, ali nije za one sto vole da se vidi da sljasti. Onaj iz Reborn, prosle kolekcije je puuuuuno jaci.

      Izbriši
  13. Ti si meni ko one lijepe indijke,u koje blenem, iz onih kmezavih serija. Nisi kmezava,nego lijepa....da ne bi sta drugo pomislila. Meni se nista ne svida sa onog stalka u galantu,ne znam. Osim tog ciklama rumenila. E i donesem ti artdeco primer,da vidis jesu li slicni

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahah, ismijah se :D moze, ponesi ad primer i ponesi transilvaniju da probam kako se maze preko primera :D juhuuuuu!
      (necu iz tube mazat ne brini :P)

      Izbriši
  14. Linija mi se čini odličnom, definitivno ću si morati nešto nabaviti :D a to za miješanje ruževa si dobro spomenila. Ja već imam jedan crni ruž i često ga pomješam s nekom nijansom da dobijem tamniju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kao da su je za tebe napravili Teky :D pin up, crni i plavi karmini, zelena maskara.... jedino da su na ambalazu stavili neke pin up tete vampirice :D

      Izbriši
    2. ma volim ja i pin-up tete :D haha taman za mene

      Izbriši
  15. Bas je odlicna kolekcija! Rise of Modern City je prelep <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. aha, bas jest divan, za sve koji vole tamne bordo ruzeve.

      Izbriši
  16. Prelijepo pakiranje!! Uzela bih par stvari samo zbog prekrasnih kutijica!! Rumenilo mi je super, a sviđa mi se i hajlajter!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa realno, ni meni nije trebao jos jedan ruz ni hajlajter ni rumenilo :D ali kako propustiti ovu kolekciju.. :D

      Izbriši
  17. Meni je pakovanje najzanimljivije, stvarno sve pohvale za njega, definitivno liči na The balm jer je The balm sa pakovanjem u retro stilu :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Definitivno želim primer za usne! Nijanse ruževa su mi zanimljive, mogla bih nabaviti plavi, čisto da ga gledam :D

    OdgovoriIzbriši
  19. Jako sam srecna- nista mi se ne svidja. :-) Shvatices vec kakav je to divan, rasterecujuci osjecaj za nas blogerke. :-) Svidja mi se kartonsko pakovanje, kao i ambalaza ruzeva, ali boje nikako nisu moj fazon, cak ni da mijesam, meni to sve smorno, znam da bi mi camilo u ladici koju godinu i da bih na kraju bacila. Rumenila imaju lijepe nijanse, ali ako kazes da i nisu nesto kvalitetom, onda necu ni za to pasti u iskusenje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, da, znam osjećaj :D ima 15 nijansi ruževa, još tri crvenkaste neke, jedna malinasta, ima i normalnih boja. tekstura im je stvarno odlična.

      Izbriši
  20. Odmah sam pomislila na theBalm pogotovo sto cekam da mi stignu prva dva njihova proizvoda pa sam.opsednuta :) Stvarno, svaka cast za dizajn.. i treba traziti inspiraciju u drugim brendovima. Ovaj bordo ruz je prelep ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pravi je za ovu sezonu, ja ga ne skidam čini mi se :D

      Izbriši
  21. Divna im je kolekcija! Sve bih kupila sem plavog ruza :D
    Rumenilo ti jako lepo stoji, i highlighter je divan. <3
    I prajmer za usne deluje zanimljivo.

    Nadam se da ce doci i kod nas, mada nisam narocito optimisticna. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti Sonja. nadam se da ce stici, interesantna im je kolekcija.

      Izbriši
  22. Ideja im je sjajna, nikad se ne bi reklo da je neki jeftiniji brend... Sve ti predivno stoji, zato što si previše lepa. Rado bih probala plavi karmin :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D :* <3 ti bi mogla iznijeti i plavi, ja jos nisam vidjela da tebi nesto ne stoji.

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt