Flormar recenzije ruževi

Flormar Twist up ruževi

13:50Anela

Ako me pratite na facebooku, nedavno ste mogle vidjeti fotografiju Flormar Twist up ruževa i najavu ovog posta. Flormar je na tržište izbacio svoju verziju ruževa-olovaka, u sklopu Color Madness kolekcije. Kolekcija je vesela, mladalačka, živih boja. Unutar kolekcije možete pronaći maskare ludih boja: kraljevsko plavu, svijetlo plavu, narančastu, pa i fuksiju i žutu. Zatim, tu su pečena sjenila u neonskim bojama, lude kičaste trepavice i ovi ruževi.


Boje ruževa su stvarno prekrasne. Meni se dooosta, dosta njih svidjelo, ali sam se ograničila na (samo) tri nijanse. :)
Ovo su im do sada najskuplji ruževi, pa i zato. Kupljeni u Galantu za oko 8.50 KM. Količina koju dobijete je 2.8 grama, a to je otprilike ovoliko:
za četvrtinu manje od prosječne količine ruža, ali meni ne smeta. Ambalaža je plastična, nije pretjerano kvalitetna, pojavile su mi se već sitne ogrebotine na mjestu gdje se ruž zatvara, ali nije ni loša. Mehanizam na odvrtanje dobro radi, ruž se ne klima i polopac neće sam spasti.
Mirišu na vaniliju.
Trajnost ovisi od nijanse, Deep Coral i Mauve nisu natprosječno trajne, par sati, dok je Cranberry nijansa trajnija. Blijede ravnomjerno. Očekivala sam neke ruževe-balzame, koji daju usnama mokri izgled, ali sam uvidjela da sam pogriješila čim sam ugledala testere i baš mi je bilo drago zbog toga .

Tekstura varira od nijanse do nijanse. U ponudi je 12 nijansi. Koliko sam shvatila, olovke na kojima se nalaze brojevi od 11-16 imaju nešto kremastiju teksturu, dok ruževi s oznakama 51-56 više naginju na mat stranu.
Posjedujem tri nijanse, 13 Deep Coral, 16 Mauve, 53 Cranberry
13 Deep Coral je kremasta, ali ne sasvim da se razljeva oko usana, satin finiša. Vesela, drečava boja, prava ljetna, skoro neonska. Koraljna, ali sa dosta ružičaste...ili možda ružičasta s primjesama koraljne...kako god. :D Jedna je od onih boja prije kojih morate uraditi piling usana, inače će naglasiti dodatno ljuskice.

16 Mauve možda izgleda zaštrašujuće, tamno i smeđe dok gledate ruž u ambalaži, ali nije takav kad se nanese. U pitanju je bordo boja, tamnocrvena, burgundy. I ona više vuče na ovu satin stranu, što mi je žao, ja bih da je mat. Usne je potrebno oivčiti suvljom olovkom u sličnoj boji, pa tek nanositi ovaj ruž, kako ne bi pobjegao gdje ne treba, a i usne će tako izgledati urednije namazane.


53 Cranberry je moj favorit, zato što je mat i zato što ove boje obožavam. Nema peglanja s olovkama, nema razmišljanja kako ćete izgledati ako šta popijete i pojedete. Traje na usnama duže nego dva prethodna. Ostavlja vrlo blag stain, kojeg je lako ukloniti bilo kojim sredstvom za skidanje šminke. Ima samo jednu manu, malo mi isušuje usne. Ništa drastično, ali primjetno. ispod mi je obavezan moj EOS balzam za usne kao podloga. Unatoč tome, planiram nabaviti još nijansu-dvije ovih olovaka s mat završnicom, mat ruževa nikad dosta.

Na fotografijama usana mi uporno izgleda malo svjetliji nego što je uživo, realniji je swatch na ruci.




Flormar me uvijek oduševi ruževima, ako išta znaju napraviti da valja, znaju to. A znaju i sjenila i rumenila i lakove i svašta. :)
Kako vama izgledaju? Jeste li probale neke druge ruževe u olovkama kojima ste zadovoljne? Sviđa li se i vama takva ambalaža za ruževe i smatrate li je praktičnom ili više volite klasično pakovanje?


EDIT:

U međuvremenu sam nabavila još jednu krasnu nijansu, Caramel 52. Radi se o tamnijoj boji mesa, s dosta smeđe. Moja Kylie Jenner nijansa :D

Nisam mislila da je dobra ideja raditi poseban post, pa neka je ovdje, da su na okupu.



Hvala vam na čitanju :) :*

You Might Also Like

37 komentari

  1. Odgovori
    1. haha, ganjamo se danas na sve strane :D jest prelijep.

      Izbriši
  2. Deep Coral vrh vrhoooova ! Ma ja, nikad dosta mat ruževa, nikad dosta lakova, tebi nikad dosta svega :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Prelepi su, ambalaza me je kupila. Nadam se da ce stici i u Srbiju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. valjda hoce, kolekcija je skroz zanimljiva :)

      Izbriši
  4. Divni su.Naročito cranberry :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni je cranberry najljepsi, a i fuksija i berry isto super izgledaju, mozda njih uzmem sljedeci put.

      Izbriši
  5. Mauve mi se najviše sviđa, nisam još probala ovaj tip proizvoda za usne, ambalaža mi je uvijek nekako djetinjasta i neozbiljna, ali nikad nisam vidjela ovako lijepe nijanse, definitivno ću ih potražiti jer me Mauve baš očarala, pogotovo za jesen. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nijanse su lijepe jako, ako nađeš, obavezno probaj :)

      Izbriši
  6. Sva tri su lijepa, druga dva bas kakve volim! Tebi svi lijepo stoje, meni tanke usne pa se sve patim :D imam jednog debeljuska od oriflame-a i sve zaboravim na njega jer kad gledam u ruzeve zgrabim one u klasicnom pakovanju.
    Besito

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. stoje i tebi ove tamnije. meni bas ovi upadnu u oci kad su na stalku za ruzeve, visi su pa mi paznju privuku :)

      Izbriši
  7. Mauve je fantastičan :) imam essence ruž u ovakvoj ambalaži jer mi je simpatična u potpunosti,ali se samom kvalitetom tog ruža ne mogu pohvaliti...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma flormar je mama za essence :D ne mogu se ruzevi ni porediti ni kvalitetom ni izborom nijansi.

      Izbriši
  8. Aaaaaa mauve prelijepo izgleda, aaaaa morat ću si nabaviti! A tebi dobro stoje sve tri nijanse :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Mauve i Deep Coral su moja dva favorita, ali moram da pregledam cijelu tu kolekciju baš si me zainteresovala. :) Super izgledaju na usnama. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti, pogledaj ako gdje nadjes, mislim da neces biti razocarana :)

      Izbriši
  10. Mislim da ću biti skroz predvidljiva ali cranberry i mauve mi se jako jako sviđaju! :D Tebi sve 3 super pristaju, a ja ću morati potražiti ove ruževe kod nas. Ne znam jesu li uopće došli..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D mogla sam pretpostaviti koje su tvoje boje. hvala ti :*

      Izbriši
  11. Verovatno se brzo potroše, ali nema veze, lepi su, po meni su Flormarov glavni adut upravo ruževi i senke.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mozda ce nekome biti cudno ali meni je drago kad se ruzevi brzo trose :D otvara mi mogućnost da probam nove nijanse, a ti me sigurno razumijes ;) ma ruzevi su im stvarno super a i sjenila, imala bih materijala napisati jos barem 5 postova o flormar kozmetici, a sve se bojim da sam vise dosadna s njima :D

      Izbriši
  12. Mene sram reći, ali nemam još ništa njihovo. Popravit ću to čim se vratim u grad :D Cranberry ti najbolje stoji, da ti neku svježinu licu :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Prelepi! Ne znam koji mi je lepsi od kog.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala :) ma joj, šta sam još ostavila prelijepih u radnji :D sve bih ja njih udomila.

      Izbriši
  14. Deep Coral je savrsen, mada i ostali izgledaju lepo.

    OdgovoriIzbriši
  15. Svi mi se svidjaju. Volim buckice! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja imam jos jednu buckicu od catrice, iz neke njihove LE, nije iz klasicne postave, i ona je dosta pigmentirana i nije balzamasta, ali me vise privlace ove mat finisa.

      Izbriši
  16. Predivne, predivne nijanse! Sve tri su kao stvorene za tebe, posebno ove tamnije. Inače, baš volim ovaj chubby tip mazalica za usne, ove godine kupila sam ih nekoliko i obožavam ih nositi. Flormarove još nemam, ali zainteresirala si me :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno :) koje ti imas i kakve su? jesi probala catrice iz standardne postave i kakve su ti?

      Izbriši
  17. Jos ih nisam vidjela sutra cu opet otici da vidim ima li ih... Bas sam uzbudena i jedva cekam isprobati ih :)))

    OdgovoriIzbriši
  18. Koliko kostaju ? 16 najlepsi trazim takav :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kod mene u BiH su oko 4.5 eura, u susjednim zemljama mislim da ce biti skuplji, ako su dosli, jer je inace sve Flormar skuplje u HR i SR nego kod nas.

      Izbriši
  19. Hvala ja sam iz Srbije videcu kod nas da potrazim :) divan je :)

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt