buyincoins ebay kistovi

Jeftini kineski kistovi za šminkanje. Drugi dio.

10:58Anela


Prvi post na ovu temu mogli ste pročitati ovdje (klik), danas pišem nastavak, jer sam dovoljno vremena testirala i ostale jeftine kistove koje sam nabavila od dragih Kineza.


Najprije bih željela reći koju o ovom setu Jessup, s bijelim drškama, na slici iznad.
Kopija je Sigminih kabuki kistova, koliko vjerna kopija, ne bih znala, jer Sigmine nemam.
Nabavila sam ga od ovog sellera, sa ebaya, za desetak dolara. Trenutno nema identičnog u ponudi, drukčija su slova na dršci, a za kvalitet ne znam, kod Kineza se nikad ne zna. Kistovi su došli u koverti, zaštićeni folijom s mjehurićima. Imali su slab miris po kemikaliji nekoj, ljepilu, benzinu, ali je nestao već poslije prvog pranja.
Uzela sam set od 4 veća kista za lice, namijenjenih nanošenju tečnih i kremastih proizvoda. Za rumenilo i puder u kamenu ih ne bih preporučila, ja osobno volim kad su kistovi za tu namjenu više ''fluffy'', rastresitiji i mekaniji. Dlačice su sintetičke, tanke i mekane. Ne puštaju boju niti dlačice ispadaju.


Najviše me oduševio ovaj okrugli kist:


Savršen. Idealne gustoće, ni prečvrst ni prelabav, mekanih dlačica. Puder odlično utrljava i ne ostavlja linije ni tragove po licu. Na dodir podsjeća na Real Techniques Expert Brush, dlačice su guste kao i kod Expert kista, ali vrh ovog kista ima veću površinu, RT je malo spljošten. Moram priznati da ne zaostaje puno za RT i da on sam vrijedi ovih 10 dolara, koliko je set koštao, sigurno.

Zaobljeni koso rezani je nešto labavijih, malo rjeđe postavljenih dlačica nego prethodni. Može poslužiti za tekući puder, za kremasto rumenilo i kremasti bronzer. Liči malo na Buffing brush, zbog ove blage zaobljenosti, ali Buffing je mrvicu rastresitiji.



Ravno rezani kist


Dlačice su malo labavije, nisu onako gusto nabijene kao kod ovog gore, prvospominjanog, kupolastog.
Ja baš nemam naviku nanositi tekući puder ravno rezanim kistovima, draži su mi malo zaobljeni, nekako mi bolje prianjaju uz lice, ali mislim da je to stvar navike. Posluže me vrlo dobro i ravni ako mi omiljeni kistovi nisu čisti. Kvalitet i ovog kista je na vrlo visokom nivou. 

Uski špicasti kist je kod mene najmanje u upotrebi. Ima malo plastičnije dlačice, nisu onako savitljive kao kod prethodnih kistova i deblja su vlakna. Može poslužiti za nanošenje korektora oko očiju i pudera oko nosa, za nanošenje kremastih proizvoda za konturiranje, ali ipak nije za njihovo blendanje, za to bi bolje poslužio neki ''tapered'' kist. Nije neophodan, ali eto, došao je u setu.


Slijedeće kistove naručila sam s Buyincoinsa.

Prethodnim kupovinama s ove stranice sam bila zadovoljna, a kad su mi stigli ovi kistovi, razočarala sam se. Užasno, ali užasno su smrdjeli, a taj fuj grozni smrad bolje da ne opisujem. Nije izašao nakon nekoliko pranja i tjerao me na povraćanje svaki put i taman sam htjela da ih s merakom fiknem u smeće, kad mi je na pamet pala ideja da ih pospem sodom bikarbonom, da pokušam izvući to nešto što se zavuklo unutra i krepalo :D
Postavila sam ih okomito, glavom prema dolje u čašu i nasula sodu, zaboravila na dvije sedmice. Kad sam se sjetila, oprala sam ih najnormalnije i smrad je nestao napokon.
Ovaj maleni ljubičasti je odletio odmah u kantu jer je puštao dlačice.


Ova 3 kista sam ipak odlučila isprobati i samo jedan se pokazao kao odličan. Da znam da će mi doći identičan, naručila bih još jedan, ali već rekoh kako se Kinezima nikad ne zna šta će poslati i u kakvom stanju. Dobra stvar je što košta vrlo malo, pa se isplati i riskirati.


239

Namijenjen nanošenju baznog sjenila. Može proći za brzinsko nabacivanje sjenila u boji kapka, niti mi treba preciznost, niti nešto puno boje. U suprotnom biram radije Essence rozu četkicu, ova 239 je prevelika za moj ukus, a i ne kupi sjenilo baš najbolje i dosta ga rasipa

219

Potpuni promašaj i ne služi ničemu. 
Veličine je Sigminog E45, ali tu svaka sličnost završava, nije mekan, nije špicast i dlačice su nejednake dužine.

Nije mi jasno kako je moguće napraviti ovako krut kist, kao da u sredini ima nešto tvrdo, neku plastiku, nešto, koja se od dlačica ne vidi, a nema. Ove se dlačice uopće ne mogu raširiti više od ovoga, nije ni meni jasno kako su kinezići uspjeli ovo izvesti. I smrdio je najgore od svih kistova.
Ova čačkalica ide samo do pola glave kista XD
ne znam kako, nisu čak ni ove dlačice toliko guste. Čudan kist.
222 se savija normalno, kao i svaki drugi kist

222

Oblikom liči na Sigmin E35, ali u manjoj verziji. Jako dobar kist za blendanje, mekan, a dovoljno čvrst. Meni i odgovara što je manjih dimenzija, lakše ga kontroliram, pa sam za njim posezala prilično često, možda i češće nego za Sigminim, Sigmine štedim da ih ne bih prečesto prala, da traju što duže :P Ovaj kist bih definitivno preporučila.


Razlika između 219 i 222


Neke usporedbe, da dobijete bolji dojam o obliku i veličini kistova


Hvala vam na čitanju :)

You Might Also Like

16 komentari

  1. Jessup su mi super,a ravno rezani sam dala sestri,ne znam ja s njima. Osim onog malog essenceovog,on mi je ok... Ovi bijeli kistici za oci,uzas. Ne zelim ni znat kakav je smrad bio

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. aha, i meni je essence dobar, ali za rjeđe pudere.
      ispade 222 skroz dobar na kraju, drago mi je sto ga nisam bacila :D

      Izbriši
  2. Ove za blendanje sam naručila neki dan, baš se veselim isprobavanju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. valjda će ti doći bolji nego meni :D i 222 isti ovakav.

      Izbriši
  3. jedino sto sam kod kinez anaručila je eco tools sa kojima sam zadovoljna, a planiram i neke kistove kao pencil brush i još neke naručit sa buy in coins-a

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. imam i ja jedan kineski ecotools, samo su mi fejk poslali, ali nema veze, dobar je :)

      Izbriši
  4. Ove sa belim drškama baš liče na Zoeva i Sigma četke. :) Odličan ulov!

    OdgovoriIzbriši
  5. Imam ove kabukije kopije Sigminih, ali u verziji za oči što ja koristim za korektor jer su mi ipak za oči preveliki :) Al zaista se da naći dobrih kistića na ebayu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. razmišljala sam i ja da nabavim i te male kad sam velike gledala, ali srećom nisam ih uzela. nekako mi ne treba 4-5 kistova samo za korektor :D ovi veliki su višenamjenski ipak :)

      Izbriši
  6. Ja sam si naručila Jessup kistove i nisu mi stigli :(( pa mi je seller refundirao novce :(
    Kad su kineski kistovi u pitanju, pogotovo ovi setovi, nekako sam se uvjerila da su bamboo kistovi često najbolja investicija, barem po mom iskustvo dosadašnjih kupovina. :D
    Inače, imam ove MAC kopije kistova za blendanje i meni su fenomenalni :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. imam samo jedan bamboo i dobar je. meni su jessup odlicni, drago mi je sto sam ih kupila. i ovi style master (http://www.ebay.com/itm/Hot-Brand-Style-master-Kabuki-Makeup-Brush-Set-Cosmetics-Foundation-Kit-34D-/221413579427?pt=US_Makeup_Brushes&var=&hash=item338d471aa3 ) mi se čine identični, samo drugi naziv.
      eto, nisam imala srece s ovim macovim kopijama, 222 mi je jedino ok,

      Izbriši
  7. Sa Kinezima je, očito, čista lutrija pa kako ti zapadne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, slažem se, kao kinder surprise, nikad ne znaš šta ćeš ugledati. :D
      ne bih se nikad usudila nešto skuplje uzeti.

      Izbriši
  8. Samo da pohvalim post, odlican je :)

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt