Crest Crest trakice izbjeljivanje zubi

Crest 3D White proffesional effects trakice

19:11Anela


Crest whitestrips su trakice za izbjeljivanje zubi, proizvode ih u SAD-u, pod okriljem  Procter&Gamble kompanije. Namijenjene su izbjeljivanju zubi kod kuće, a ima ih nekoliko vrsta: Classic, Premium, Pro effects, Advanced Seal...
Prije otprilike mjesec-dva, zapazila sam reklamu za Crest trakice na facebooku, malo sam se raspitala i budući da sam čula samo pozitivna iskustva, odlučila sam probati i naručila 10 paketića trakica, dovoljnih za 10 dana koriÅ”tenja. Ja sam izabrala Proffesional Effects trakice, jer sam čitala da su upravo njima korisnici najzadovoljniji.

Jedno pakovanje sadrži 20 manjih paketića ,a u svakom tom paketiću dobiju se dvije trakice. Duža je za gornje zube, a ona kraća za donje. Trakice na sebi imaju gel koji sadrži hidrogen peroksid. Hidrogen peroksid se u kontaktu s enzimom katalazom iz normalnih stanica i pljuvačke, raspada na vodu i nascentni (atomski) kisik, koji je jak oksidans pa uklanja mrlje i žutilo sa zubne cakline. Kao neželjeni efekt može se javiti preosjetljivost zubi na toplo, hladno i slatko, ali ona obično prolazi za nekoliko dana.
Postupak je vrlo jednostavan. Prije lijepljenja trakica potrebno je zube blago iŔčetkati, bez paste, kako biste uklonili eventualne naslage ili možete normalno oprati zube pastom, pa sačekati koji sat sa primjenom trakica, kako desne ne biste dodatno iritirali.


Trakice se lagano odlijepe sa plastične podloge i okrene se ljepljiva strana prema zubima. Prilagodljive su i mogu se lako oblikovati prema vaŔim zubima. Vodite računa da prekriju i onaj gornji dio zuba, uz desni. ViŔak trakice presavinete prema unutarnjoj povrŔini zuba. Isto to napravite i sa drugom trakicom, za donju vilicu. Trakice se dobro zalijepe, ne kližu se niti spadaju. Za vrijeme držanja trakica se ne jede niti pije. Dok sam nosila trakice, imala sam u ustima okus peroksida. Svi koji su nekada ispirali usnu Ŕupljinu hidrogen peroksidom, znaju kakav je to okus. Nije naročito ružan, ali nije ni ugodan.

Vrijeme noÅ”enja trakica je pola sata. Mogu se lijepiti jednom ili dva puta dnevno. Ja sam ih nosila jednom dnevno. Najbolje prije spavanja jer se nakon njih preporučuje ne jesti dva sata. Drugi dan su zubi bili malo osjetljivi i osjećala sam neku utrnutost i nakon skidanja trakica, ali niÅ”ta straÅ”no ni bolno. Već poslije 3-4 trakice, taj osjećaj je nestao. Nije preporučljivo piti vino, kavu, voćne tamne sokove ni gazirana pića kao Å”to je coca cola u periodu u kojem koristite trakice, jer su zubi osjetljiviji na mrlje. Koristite slamku ;)
Razliku u boji zubi sam vidjela već nakon druge trakice. Ja sam iskoristila 10 trakica, a najbolji rezultati se postižu sa 20. Naručit ću sigurno opet jer sam efektom jako zadovoljna. TeÅ”ko je uhvatiti stvarno stanje fotoaparatom, ali mislim da se razlika vidi, iako je uživo joÅ” očiglednija.
lijevo prije, desno poslije tretmana
1.slika, početak, 2.slika nakon 5 dana, 3.slika, nakon potroŔenih 10 trakica


Koliko će ovaj efekt potrajati, tek ću vidjeti. Pretpostavljam da duže traje ukoliko se ne puÅ”i i suzdržava od vina i kave i zubi peruckaju svako malo, ali niÅ”ta od toga, it takes all the fun away :D radije ću trakice kupiti opet.

Naručila sam ih preko Crest3DwhiteSarajevo fb stranice, a mogu se kupiti i na ebayu, po duplo nižoj cijeni. Čitavo pakovanje od 20 paketića na ebayu koÅ”ta oko 30 dolara.
Ja sam svojih 10 paketića (pola pakovanja) platila 55 KM+poÅ”tarina 3-4 marke. PoÅ”iljka mi je stigla za 2 dana.
Trakice ne mogu izbijeliti navlake ni plombe, djeluju samo na prirodne zube.
Proizvođač ne preporučuje koriÅ”tenje trakica kod djece mlađe od 12 godina, trudnica i dojilja, jer im je zubno meso ionako osjetljivo u tom periodu.

Hvala vam na čitanju :*


You Might Also Like

60 komentari

  1. Što sam se premiŔljala, premiŔljala sam se :D Kupujem definitivno :D

    OdgovoriIzbriŔi
  2. Ovo bi meni jako dobro doÅ”lo s obzirom da i prirodno imam neÅ”to žuću caklinu, ali me iskreno frka jer su mi ionako osjetljive desni i preosjetljivi zubi...možda se ipak odvažim jednog dana :/ ...tebi se baÅ” vidi razlika, odlično!

    OdgovoriIzbriŔi
    Odgovori
    1. Vidi se uživo i viŔe. Nemam osjetljive zube, pa nisam imala ni nekih nuspojava. Postoje i neke blage trakice, s manjim postotkom hidrogena, http://www.3dwhite.com/crest-products/3D-white-whitestrips-gentle-routine.aspx možda te da uzmeŔ u obzir?

      IzbriŔi
  3. Def kupujem;)Hvala na preporukama;)xx

    OdgovoriIzbriŔi
  4. A ja baÅ” prije par dana razmiÅ”ljam da ih kupim preko te stranice, govori prijateljica da uzmemo da probamo, a nisam ni znala da ih ima na ebay-u :D legla je narudžba čim sam pročitala post, pa ćemo da vidimo rezultate :D

    OdgovoriIzbriŔi
  5. koja razlika! kod mene su zuti i to dosta, pogotovo očnjaci a vjerujem da bi onda ovo kod mene imalo joÅ” bolji efekt tj. veću razliku prije/ poslje

    OdgovoriIzbriŔi
    Odgovori
    1. i kod mene su očnjaci bili najžući, odmah sam na njima i vidjela razliku.

      IzbriŔi
  6. Super ti zubi sad izgledaju, (i uživo sam vidjela da su baŔ bijeli, hihi), a na slikama prije/poslije se baŔ vidi fina razlika. Definitivno si me zainteresirala. :)

    OdgovoriIzbriŔi
  7. Kako je ovo dobro,moram isprobati definitivno jer mi je tvoj rezultat pokazao da je moguce.Kako je predobro nadam se da ce i meni uspjeti :)

    OdgovoriIzbriŔi
    Odgovori
    1. nadam se da hoće i da ti neće zubi biti preosjetljivi, jer čujem da se kod nekih to desilo. ja osobno nisam imala taj problem.

      IzbriŔi
  8. Da, rezultati jesu vidljivi, ali treba pre iznajmljivanja prvo ukloniti meke naslage, u suprotnom zubi budu Ŕareni.Zato se iznajmljivanje i radi u ordinacijama pod kontrolom lekara.
    Ali svi vole kućnu varijantu viÅ”e.
    Iskreno nisam za, vodonik period je Ŕtetan za gledj, miŔljenja kolega su podeljena kada je izbeljivanje u pitanju.
    Ukoliko se i odlučite za ovu varijantu, ne radite to prečesto.

    OdgovoriIzbriŔi
    Odgovori
    1. Ja sam zadovoljna rezultatom, zubi mi nisu ispali Å”areni, čak su jednake boje sada, čitavom dužinom, a prije su bili žući uz desne. Ne kažem da se ne deÅ”ava nekome i to, mislim da trebaju svi biti svjesni da se ovo radi na vlastitu odgovornost. Hvala puno na upozorenju, ne mislim ovo raditi čeŔće od jednom godiÅ”nje, uz redovne kontrole kod stomatologa, naravno.

      IzbriŔi
  9. Lijepo ti je izbijelilo. BaŔ super. Nego, kažeŔ da nisu za plombe. PoŔto su mi prednji zubi sa sitnim bijelim plombama to mi kod mene ispalo Ŕareno, jelda? :(

    OdgovoriIzbriŔi
    Odgovori
    1. Da bilo bi Ŕareno, tj. tamnije tamo gde su plombe.

      IzbriŔi
    2. Zaista ne bih znala, u uputstvu piÅ”e da nije za plombe, možda da pitaÅ” svog zubara na Å”to bi ličilo bijeljenje peroksidom, ako su ti već plombe svjetlije od zuba, možda i bude efekta. Ne smijem niÅ”ta reći, ne znam o stomatologiji niÅ”ta, samo ono Å”to je dostupno preko neta, nikakav stručnjak nisam.

      IzbriŔi
    3. Ok, hvala objema. Pitat ću zubara.

      IzbriŔi
  10. BaŔ imaŔ lijepe zube , a i razlika je jasno vidljiva. Ako budeŔ naručivala preko ebay-a javi kod kojeg sellera si naručila, mene sve strah bez obzira na ocjenu :D

    OdgovoriIzbriŔi
    Odgovori
    1. hvala tanja, ne planiram uskoro, ali kad budem, javit ću

      IzbriŔi
  11. Super izgleda, ali mene strah zbog osjetljivosti, a ne da mi se riskirati. :D Za sad se joÅ” divim drugima kako su im zubi prekrasno bijeli. :D

    OdgovoriIzbriŔi
    Odgovori
    1. hvala, možda bolje onda ne igrati se s ovim, ako su ti zubi i desni osjetljivi. meni nisu.

      IzbriŔi
  12. Bas je dobro ispalo, a i zubi su ti fini i ravni. Jel ono ti jednom rece da bi ih ravnala? Ako te nisam zamijenila sa nekim, jer tebi definitivno ne treba fiksna, bas su ti lijepi.
    Nije ni meni nista ispalo sareno sa White Smile trakicama i bas su se solidno izbijelili. Ja isto imam 7 ovih Proffesional, al necu jos da ih koristim, posto sam relativno skoro radila izbijeljivanje. Kasnije cu kod svog zubara uzeti otiske za one splintove ili kako se to vec zove u koje se stavlja malo jaci gel koji kupim kod njih.
    Na Zoom izbijeljivanje nikad ne bih isla, jer se mnogo ljudi zalilo da ih nakon toga zubi jako bole i trnu im, a cak im nisu ni bili ranije osjetljivi. Tako da, sto sigurno sigurno. :-)

    OdgovoriIzbriŔi
    Odgovori
    1. nisu ravni, idu naprijed :D ali se nisam slikala iz profila. nisam ni ja za zoom.

      IzbriŔi
  13. Kome si Anela iznajmljivala zube :D Super,mogu evo i ja rec da sam koristila Crest trakice prije godinu dana i da su moji jos uvijek ostali relativno bijeli zubi. A definitivno ih uzimam opet

    OdgovoriIzbriŔi
    Odgovori
    1. hahah XD
      super, tvoji su bas bijeli, nadam se da ce i meni trajati toliko.

      IzbriŔi
  14. Ja sam ih isprobala i nista mi nisu valjale :( A toliko sam se veselila zbog dobrih preporuka. Novac bacen u vjetar.

    OdgovoriIzbriŔi
    Odgovori
    1. baÅ” mi je žao, a zbog čega nisu valjale? nije bilo efekta? možda su ti zubi već bijeli :D ili su ti postali osjetljivi zubi?

      IzbriŔi
  15. BaŔ se vidi razlika. Bila sam skeptična prema tim trakicama za izbeljivanje zuba, posle tvog posta nisam i naručujem ih sigurno :)

    OdgovoriIzbriŔi
    Odgovori
    1. meni su djelovale, a evo ima razlicitih iskustava, dobro se informiraj prije pa kako odlucis :)

      IzbriŔi
  16. Nažalost, ni meni nisu djelovale, koristila sam 7 dana koliko se sjećam. Moguće i da jesu malo djelovale, ali neprimjetno i stvarno nemam prirodno bijele zube, plus i puÅ”im i pijem kafu.

    OdgovoriIzbriŔi
    Odgovori
    1. bas mi je zao :/
      mislim da ne mogu izbijeliti zube koji su prirodno malo zuci, mislim da skidaju samo naslage i mrlje koje su se vremenom stvorile na zubima. ja sam se cuvala kave i cigareta u ovom razdoblju u kojem sam koristila trakice, da postignem sto bolji rezultat. narucit cu sigurno citav paket, mislim da bi efekt bio jos bolji nakon 20 trakica, ali to nekada za godinu-dvije :)

      IzbriŔi
    2. jesi li ikoristila ove 3d crest white whitestrips gentle routine... one su kaoo slabije... ja ih koristm i ne vidim ucinak :( sve se nadam da ce pobjeliti... da nije uzaludno potrosen novac...

      IzbriŔi
  17. Koristim ih vec neko vreme, aprvi put sam se susrela s njima 2006te godine i tad sam obrnula 20 komada i sve do pre 3-4 godine nisam primetila da su mi zubi jako pozuteli. Posle toga su vec naglo pozuteli ali je to zbog cigareta i kafe. Dobra stvar!

    OdgovoriIzbriŔi
  18. Ajme, kako mi je promaknuo ovaj post?
    Super mi je Ŕto si stavila fotke prije i poslije. Vec neko vrijeme razmisljam o ovim trakicama i mislim da cu si naruciti kuru od 10 dana, to bi mi trebalo biti dovoljno. :D

    OdgovoriIzbriŔi
  19. A, da li smiju trudnice da ih koriste?

    OdgovoriIzbriŔi
    Odgovori
    1. Trudnice imaju jako osjetljivo zubno meso, koje cesto krvari i poslije blagog cetkanja, pa ja ne bih preporucila trudnicama da koriste trakice. Moguce je a zubi postanu osjetljiviji i da se javi bol. Nisam zubar da dijelim savjete, ali ja licno ne bih koristila u trudnoci.

      IzbriŔi
  20. Sviđaju mi se takve trakice, lako se stavljaju i skidaju a vidim da su rezultati odlični. zubni implantati

    OdgovoriIzbriŔi
    Odgovori
    1. meni su odlicne bile i nisam imala problem s preosjetljivoscu.

      IzbriŔi
  21. Dugo razmiŔljam o ovim trakicama za izbjeljivanje , vidim da ne koŔtaju sada puno pa bih mogla i probati

    OdgovoriIzbriŔi
    Odgovori
    1. ja razmisljam da narucim opet, evo nakon 7 mjeseci sam tek pocela primjecivati da zubi opet poprimaju zuckastu boju. dosta dugo je trajao efekt.

      IzbriŔi
  22. Nabavila sam ove trakice prije par dana,i zubi su mi postali preosjetljivi i bas puno bole,osjetljivi su na toplo,hladno...U apoteci sam kupila prah sa vitaminima za zube (on ojacava zube) i bile su 3-4 paste za osjetljive zube,kupila sam najskuplju,Himalaya Herbals na prirodnoj bazi,bila je 12 KM,apotekarka je rekla da je ona najkvalitetnija.Nista ne pomaze.Uzasno me bole,Anela imas li neki savijet? LP

    OdgovoriIzbriŔi
  23. bas mi je zao sto ti se desilo to :( sensodyne pasta pomaze kod osjetljivih zubi a himalaya je jeftinija u cmu. najbolje da odes zubaru dabse posavjetujes s njim. trebalo bi proci kroz nekoliko dana, kad prekines koristenje trakica. ja bih na tvom mjestu odmah prekinula, izgleda da si preosjetljiva.

    OdgovoriIzbriŔi
    Odgovori
    1. Napravila sam pauzu jedan dan nisam ih koristila,i danas kad sam ih ponovo koristila nisu me boljeli puno,samo sam osjetila slabu osjestljivost koja je brzo prosla,ugl. znatno me manje bole.Od sada ih koristim svaka 2 dana.Anela da li mislis da bih trebala da nastavim sa tretmanima?Prije su me boljeli toliko da sam pila tablete protiv bolova,dosad sam iskoristila 10 trakica(5 tretmana) i zubi su mi puno,bas puno bjijelji,zadovoljna sam trakicama,jedina mana im je sto se kod nekih osoba javlja osjetljivost :/

      IzbriŔi
    2. I evo ti slika nakon iskoristenih 4 trakice i prije,ovo je prije https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t34.0-12/10942249_797262830323047_1215816548_n.jpg?oh=3a43f29a32a924154cec57a9230609aa&oe=54C78173&__gda__=1422441555_5594265f6db605668cf77d52fea10077 a ovo je poslije https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-12/961583_797262810323049_592880565_n.jpg?oh=e3acef5e6d9761a4c522b08de5c46be5&oe=54C7ED37&__gda__=1422388017_a63728fd70427f389cd943a063fd0e23 nakon sto iskoristim jos 6 trakica crest proffesional effects trakica ,kupicu jos 10 crest supreme koje su jos jace ,javljam vam rezultate kad iskoristim jos ovih 6 trakica sto mi je ostalo LP :)

      IzbriŔi
    3. rezultati se vide vec. super.
      ja bih na tvom mjestu bila bas jako oprezna, mene nisu boljeli zubi, ali da jesu, ja bih prestala odmah s koristenjem. ne bih uzimala jos jace na tvom mjestu, a ti opet kako zelis, na svoju odgovornost...
      vidjet ces da ces i nakon jos 6 trakica imati super rezultat, mozda ti nece ni trebati.

      IzbriŔi
    4. Vise me nikako ne bole zubi,bas nikakvu osjetljivost ne osjecam,hvala i tebi se bas vidi da su ti zubi puno bijelji.Zadnja dva koristenja me nisu boljeli tako da cu nastaviti sa tretmanima.Ne osjecam vise neugodnost tokom nosenja trakica,tako da cu nabaviti jos trakica,ipak cu uzeti iste,upravu si ne bih da se igram sa tim. :)

      IzbriŔi
  24. Da li si imala ikakav rezultat poslje 5 trakica posto sam ja narucila 5 komada a i meni su neke lukse profesional nezz tacno hah ☺ pozz

    OdgovoriIzbriŔi
    Odgovori
    1. vidjela se mala razlika poslije 5, mislim da ces i ti primijetiti, uvijek mozes uzeti jos ako budes htjela. mozda je i bolje prvo uzeti manje, da vidis reakciju.

      IzbriŔi
  25. arucila sam ove 3d crest white whitestrips gentle routine.. i stavljam ih 3 dana nema nikakvog efekta.... u pakiranju ih ima 7, drze se po 5 min, zanimaju me iskustva drugih koji su ih koristili.... kolko trakica je potrebno da se vidi učinak... pozzz...

    OdgovoriIzbriŔi
    Odgovori
    1. nisam koristila gentle routine, pa ne mogu nista reci o njima, nazalost. mozda vidis promjene kad zavrsis, iako ja mislim da su to blaze trakice, s manjom koncentracijom peroksida i nece biti neke drasticne razlike, ali nisam sigurna.

      IzbriŔi
  26. Imate li slike od prije i poslije, ja sam probala viŔe metoda izbjeljivanja zubi , od prirodnih do trakica i ne vidim preveliku razliku.

    OdgovoriIzbriŔi
  27. Znate li mozda da li su trakice skuplje za Hrvatsku?

    OdgovoriIzbriŔi

Facebook

Obrazac za kontakt