Avon baza za sjenilo makeup look

Recenzija Avon Ultra Colour Absolute Soft Coral. LOTD tutorijal.

13:22Anela


Vjerovatno ste do sada već vidjele brojne recenzije novih Avon ruževa o kojima danima bruji cijela blogosfera. Ja sam također od Avon BiH dobila jedan ruž i samim tim i obavezu da prenesem svoje utiske. Ne bih mnogo pisala o samom ružu, osim da se slažem s kolegicama da je ovo hidratantni ruž koji nije bogato pigmentiran kao neki drugi Avonovi ruževi, ali ima sasvim dovoljno pigmenta da ne izgleda kao obojeni balzam.

Ne morate se bojati da će vam isušiti usne, ugodan je, ne zateže i nema napadan miris. Nije naročito postojan, 2-3 sata maksimalno, ali to je i očekivano, s obzirom na teksturu.
Moj primjerak je u nijansi Soft Coral.

lijevo jedan sloj, desno 3 sloja

Ostale nijanse možete pogledati kod Marije, ovdje i ovdje, Jasmine i Neire.
U ambalaži je Soft Coral koraljno-narančasta boja, ali mi je na usnama prilično narančast i ne vidim taj koraljni ton. Ovo je jedna vesela ljetna boja i odlično izgleda na preplanulom tenu. Obično zimi nosim tamnije boje, a ljeti se odlučim za ovakve nijanse. Željela bih vam pokazati kako ja nosim ovakve boje i kako ih kombiniram s ostatkom šminke.


Za ovaj look mi je bilo potrebno:

Bourjois Healthy Mix tekući puder, Essence transparentni puder za matiranje, Golden Rose bronzer, Essence highlighter, Avon ruž soft Coral, Avon baza za sjenila, Gabrini jumbo bijela olovka, Golden Rose tuš za oči, maskara, Flormar umjetne trepavice, NYX HD korektor u nijansi Porcelain, sjenila iz Sleek Vintage Romance palete, Flormar mat sjenila br.M11, smeđe i crno br. M07, boja vanilije br. 016 i Fashionista rumenilo u nijansi Butterscotch koje sam zaboravila slikati, ali će ići poseban post o njima.
Kistovi za šminkanje.

OČI:

1. Obrve popunjavam Catrice sjenilom i Ecotools kosim kistom.
Na kapak najprije nanosim Avon bazu za sjenila, a preko baze bijelu jumbo olovku. Olovka je malo masnija pa se sjenilo za nju dobro hvata i boja više dolazi do izražaja, posebno kad su u pitanju svjetlije boje sjenila i jarke boje poput žute, roze, crvene i sl. u ovoj fazi ništa ne mora biti precizno. Olovku razmažem prstom preko kapka.
2. Na sredinu kapka nanosim Sleek sjenilo iz Vintage Romance palete, Lust in L.A., označeno brojem 1 na sličici:
Na unutarnji dio kapka, uz nos nanosim sjenilo br.2, u zlatnoj boji. Na vanjski dio kapka nanijela sam mat tamnosmeđe Flormar sjenilo. I dalje nije bitna velika preciznost.
3. Uzimam čist kist za blendanje sjenila i polako, laganim pokretima lijevo-desno i pomalo kružno idem po rubovima sjenila, a ne po čitavom kapku, da se nijanse stope, ali ne toliko da izgledaju kao jedno sjenilo. Ovu smeđu nijansu sam blendanjem podigla iznad pregiba kapka, ali nisam išla skroz do obrve.
4. Na vanjski kut oka i u pregib kapka nanosim mat crno Flormar sjenilo i blendam ga u pregibu kapka, ne dižem ga puno preko, da ne maskira sasvim onu smeđu.
5. Ovako bi to otprilike trebalo izgledati izblendano. Pogledate nedostaje li igdje išta, jer se blendanjem desi da se neka sjenila skinu ili nestanu, posebno ona slabije kvalitete i pigmentacije, a i bolja, ako nemate bazu ispod. Slobodno dodajte još malo sjenila i opet blendajte.
6. Poslije dodavanja, oduzimanja i blendanja :)
7. Ispod  luka obrva nanijela sam malo svijetlog mat sjenila u boji vanilije, Flormar br.016 i povukla tanku liniju tušem.
8. Uvijam svoje trepavice, hvatam se zatim umjetnih i lijepim njih :D malo podebljam liniju tuša da sakrijem ostatke ljepila i rub umjetnih trepavica i nanosim malo maskare na svoje i umjetne trepavice, kako bih ih povezala.

Na kraju to sve ovako izgleda:

LICE:
Nakon šminkanja očiju, nanosim bazu i tekući puder. S malo transparentnog pudera fiksiram podlogu. Smeđom linijom označena su mjesta gdje nanosim bronzer. Ako želite malo boje u licu, kao da vas je dotaklo sunce, nipošto nemojte posegnuti za tekućim puderom tamnijim od vašeg tena. Možete ako ćete namazati i vrat i dekolte i ruke, u suprotnom jako neprirodno djeluje. Željeni efekt se postiže bronzerom, a i tu treba biti lake ruke, da ne izgledate flekavo.
Netko bronzer nanosi i ispod čeljusti, ja ovaj put nisam.
Ružičastom bojom označeno je mjesto gdje otprilike nanosim rumenilo i blendam prema ušima i prema gore. Ovako meni odgovara, ne znači da će odgovarati svakom obliku lica, poigrajte se pa vidite šta vama dobro stoji.
Žutom bojom sam označila gdje sam nanijela highlighter, koji će licu podariti svježinu i lijepo reflektirati svjetlost. Na nos, gdje je ova žuta linija, prije highlightera sam stavila malo NYX korektora, koji je posvijetlio to područje. Mrvicu korektora sam stavila i ispod očiju.
Ja ne volim da se vide oštre linije bronzera ni rumenila, pa sve dobro izblendam da se ne vidi gdje počinje jedno a gdje završava drugo.

Cjelokupni dojam:


Kako vam se sviđa look, biste li nosili narančasto na usnama?

Hvala na čitanju :)

You Might Also Like

52 komentari

  1. Ti bi definitivno trebala početi da snimaš video tutoriale :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neira, hvala ali ništa od toga u skorijoj budućnosti :D nemam opremu za to.

      Izbriši
    2. Slažem se sa Neirom. Rasturillaaaa bi! :) bravo! Ovo je predobro!

      Izbriši
  2. Jako lijepo! Sviđa mi se detaljno objašnjenje.

    OdgovoriIzbriši
  3. Super post. Ja bih voljela da uradiš jedan detaljni vezan za uredjivanje obrva. Divne su ti....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno, mogla bih jedan o obrvama napisati, ali ništa novo i neviđeno ne radim, pa ne znam ima li smisla...

      Izbriši
  4. napokon su mi sad neke stvari jasne :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Odličan post i divan makeup :)

    OdgovoriIzbriši
  6. jako lijepo i drago mi je da sam napokon vidjela i sliku citavog lica za onaj 4. look iz proslog posta, bio mi je favorit i definitivno cu ga uraditi :) stvarno si se potrudila, svaka cast.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Saro, bit će mi drago, javi kako je ispalo :) :*

      Izbriši
  7. Što reći, odličan post kao i uvijek :) Ja isto podržavam gore spomenuti prijedlog , da uradiš post o obrvama, jer ih ne prestajem gledat :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno Tanja :) mogla bih, ali kako sam već rekla, nema ništa inovativno, kosi kist i sjenilo, pa ne znam koliko će biti zanimljivo :)

      Izbriši
  8. Nije dovoljno samo pohvaliti tvoje postove,jer su zaista opsirni i kvalitetni,sa puno slika. Ne mogu opisati jednom rjecju. Predivno :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :)
      Prije svega hvala, stvarno se iznenadim i obradujem ovim pozitivnim komentarima, oraspoloze me i dobijem zelju da stalno pisem :D drago mi je da se vidi trud. i voljela bih i da mi se ukaze i na mane u postu i u sminkanju kako bih bila jos bolja, jer mjesta za napredak uvijek ima :)

      Izbriši
  9. Meni se opasno dopadaju narandžasti ruževi ali mislim da opasno loše izgledaju na mojim usnama :D Iako sam ja pristalica manje šminke na očima, svaki tvoj look mi je odličan :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ne vjerujem da nesto moze lose izgledati na onako lijepim usnama ;)
      Hvala ti, i ja uglavnom nosim malo sminke na ocima, nemam bas ni vremena za ovo uvijek. Tus i maskara u 99% slucajeva :)

      Izbriši
  10. Savrsen look!!! :) Ti se uvek lepo sminkas :) Mogla bi cesce da pises ovakve postove gde objasnjavas deo po deo kako sminkas oci :) Sto se tice narandzastih karmina, volim ih i nosim ih :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Nina :) bit ce onda jos tutorijala ubuduce :)

      Izbriši
  11. Sviđa mi se. Jako lijepo i prirodno izgleda. Pohvale i za Make-up na očima. Jako si lijepa.

    OdgovoriIzbriši
  12. Draga Anela svaki put se obradujem tvom postu jer znam da ću uživati… post je savršen i trud koji si uložila je neosporan… samo sad želim još još i još :-) divna si….

    OdgovoriIzbriši
  13. rado bih nosila,jedan od najdražih ruževa mi je upravo narančasti :) vidjela sam kod Jasmine i Marije ooodlične recenzije ovih ruževa. prekrasno si se našminkala,jako lijepo ti stoji ovaj ruž i cjelokupan look. moram si naručiti barem jedan ruž iz ove Avonove linije :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, drago mi je da ti se sviđa, ja volim koraljne vise nego narancaste, a novi Avon ruzevi su stvarno krasni, ima puno lijepih nijansi.

      Izbriši
  14. odličan look i vrlo detaljan opis! predivno izgledas. meni malo koja narančasta stoji zbog zutog podtona,a lani sam kupnjom la roche posay bb kreme uz nju dobila i njihov ruz u narančastoj boji koji je vise kaonjegujući balzam nego sami ruž ali pristaje mi licu i tonu koze. nisam mislila da će mi odgovoarati ali jeste :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Narancasta zna biti zeznuta za nositi, ako si hladnog podtona, ali vidis, nikad ne znas dok ne probas :)
      Hvala ti :)

      Izbriši
  15. fenomenalno se šminkaš!!!
    svaka čast na ovakvom trudu :))

    OdgovoriIzbriši
  16. hej, prvi put sam na tvom blogu, na preporuku Make Up Arene.
    jako mi se sviđa tvoj look, i to što si nas kroz šminkanje provela u detalje. posebno mi se sviđa ovaj zadnji dio (bronzer, rumenilo, highlighter, korektor) jer mislim da to najmanje čitateljica zna pravilno napraviti. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro dosla :) Hvala ti, nije ovo neko pravilo, dosta ovisi od oblika lica, meni ovako odgovara :)

      Izbriši
  17. Ajme ženo, što si prekrasna! I ja sam došla na Jasmininu preporuku i ostajem do daljnjega;)

    OdgovoriIzbriši
  18. Diiiiiiiiiiiivna šminka, diiiiivna! Hoćemo još ovakvih postova!

    OdgovoriIzbriši
  19. Prelijepa si i svaka cast za ulozeni trud, tvoji postovi sa look-ovima su mi najdrazi a ovako se rade. Ja nisam vjesta pa volim da to sve vidim u koracima kako bih nesto i naucila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga :) :*
      Nisam ni ja nešto vješta, ali uzmem pa polako, kada vremena uhvatim :)

      Izbriši
  20. Divni su mi ovi ruževi, imam tri komada, a ti si prelijepa kao i uvijek :))

    OdgovoriIzbriši
  21. vauuu sad cu napokon znat dje sta ide. glupa sminka. sva sreca pa sam lijepa pa se ne moram sminkat.tvoja seka kaja

    OdgovoriIzbriši
  22. Prelepa si i savšreno se šminkaš, jako uredno i precizno! Svaka čast!:)

    OdgovoriIzbriši
  23. Ja sam odusevljena tvojim umecem sminkanja. Ako se ne bavis sminkanjem honorarno - pocni! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Nina :) Ne znam druge sminkati, nisam ni pokusavala nikoga nasminkati osim sestre i prijateljice i puno mi je teze nego sminkati sebe, nisam bas vjesta :)

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt