Andalou naturals Derma e Earth Science

I herb

20:22Anela


www.iherb.com je jedna od mojih omiljenih stranica za online shopping. Izbor je zaista impresivan, cijene vrlo često dosta niže nego kod nas. Poštarina košta samo 4 dolara (15 $ ako uzmete broj za praćenje pošiljke, što je sigurnije) i sve stiže za otprilike 3 tjedna. Svaki put sam uzimala najnižu cijenu poštarine i svaki mi je paketić stigao. Nažalost, iherb nema opciju paypal plaćanja i nitko vam ne jamči povrat novca ako vam se paketić izgubi. Ja sam riskirala jer sam jako željela Real Techniques kistove za šminkanje, a kad su sretno stigli, onda sam se ohrabrila i naručila do sada već 4-5 puta.
Ovo je odlično mjesto za kupovinu dodataka prehrani, vitamina, minerala, proteina i aminokiselina, čajeva, prirodne kozmetike, kistova za šminkanje, hladno prešanih ulja i maslaca za njegu kose i kože.
U početku su me zanimali isključivo kistovi, ali počela sam otkrivati i maske i kreme i moja lista željenih proizvoda je vremenom drastično porasla. Dovoljno je samo usporediti listu sastojaka ovih proizvoda sa sastavom onih proizvoda koje možemo nabaviti kod nas u drogerijama i sve će vam biti jasno, a cijena je otprilike ista.
Danas vam donosim recenziju 3 proizvoda koja sam kupila prije par mjeseci i ako već naručujete sa ove stranice, obratite pozornost i na ovo:


  • Andalou Naturals maska za lice, s glikolnom kiselinom.



Maska izgleda kao pire od tikve, a tako i miriše. Nekome će možda smetati miris, malo je jači, ali je prirodan. Meni ne smeta. Odmah poslije nanošenja osjećam peckanje i zagrijavanje, ali ništa drastično, što bi mi smetalo toliko da je moram skinuti. Nakon par minuta držanja na licu, peckanje prestaje. Držim je desetak minuta i isperem hladnom vodom. Koža se nakon umivanja zacrveni, ali ja prsnem malo termalne vode ( nekad ni to ) i čekam da se smiri i nakon toga nanosim ulje ili kremu. Lice mi je na dodir vrlo glatko, kao kad ga mehanički izribam, samo što poslije ove maske nemam drastičan osjećaj suhoće i zatezanja, kao što to imam poslije mehaničkog pilinga. Iako su mi obrazi suhi, ovu masku nanosim i na njih, zbog isperutanih dijelova i crvenih flekica i nisam primijetila da mi šteti niti mi pojačava suhoću.

sastojci:
Cucurbita pepo (pumpkin) puree*, aloe barbadensis juice*, aqua, helianthus annuus (sunflower) oil*, vegetable glycerin, manuka honey, tocopherol (vitamin E), ananas sativus (pineapple) juice*, pectin, glycolic acid, sodium hyaluronate, xanthan gum, malus domestica (apple), solar vitis (grape) and vaccinium myrtillus (bilberry) fruit stem cell cultures and bioactive 8 berry complex*, lecithin, saccharum officinarum (sugar cane)*, calophyllum tacamahaca (tamanu) and limnanthes alba (meadowfoam) oils, ubiquinone (CoQ10), magnesium ascorbyl phosphate (vitamin C), aspalathus linearis (rooibos) extract*†, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, cinnamomum cassia (cinnamon), myristica fragrans (nutmeg), eugenia caryophyllus (clove) and pimento officinalis (allspice) powders
sastojci označeni zvjezdicom su organskog porijekla.
Nemam zavidno, već samo osnovno znanje o sastojcima, ali mogu zaključiti da maska sadrži enzime ( iz tikve i soka ananasa) i glikolnu kiselinu koji vrše kemijski piling, odnosno odstranjuju odumrle stanice kože, a ne morate mehanički trljati te tako iritirati lice. Glikolna kiselina je učinkovita i kod hiperpigmentacije kože. Tikva je bogata i vitaminom A ili retinolom, čudesnim sastojkom u borbi protiv bora. Sodium hijaluronat je sol hijaluronske kiseline, važnog sastojka našeg vezivnog tkiva, koja stimulira proizvodnju kolagena i elastina i ima veliku ulogu u hidrataciji kože jer je sposobna vezati veliku količinu vode. Manuka med naveden kao sastojak ima protuupalno i antibakterijsko djelovanje.
Na listi sastojaka se navode matične stanice voća( jabuke, grožđa, borovnice) za koje neki tvrde da pomažu u regeneraciji kože i očuvanju mladalačkog izgleda. Maska sadrži i brojne antioksidanse ( vitamin E i vitamin C) te umirujuće i hidratizirajuće sastojke, kao što je npr. sok aloe vere, ulje suncokreta i dr.
Ovu masku koristim već dva mjeseca, jednom tjedno ili jednom u desetak dana i primjećujem poboljšanje u kvaliteti kože. Moj aparat ima vrlo ograničene mogućnosti pa se razlika vidi više uživo nego na fotografijama. Miteseri i komedoni na bradi, nosu i obrazima su se smanjili i ne pojavljuju se novi. Crvenih flekica je znatno manje. U periodu u kojem je koristim nisam imala nijednu potkožnu bubuljicu, mada ih rijetko i imam, jednom u dva-tri mjeseca, ako ja nešto kopam i čačkam. Počela sam masku koristiti u periodu kad mi se ten baš pokvario, zbog stresa i nespavanja. Napravila sam nekoliko slika prije korištenja, da usporedim i vidim ima li kakvih pomaka za mjesec-dva.
gornji red PRIJE
donji red POSLIJE
Za vrijeme korištenja ove maske preporučila bih vam čuvanje od sunca i nošenje kreme sa SPFom (a pametno je uvijek koristiti SPF, ne samo dok se sunčate ) jer AHA kiseline( jedna od njih je i glikolna) stanjuju epiderm i čine kožu osjetljivijom na UV zračenje.


  • Derma E hidratantna krema za područje oko očiju


Možda nisam u pravu, ali ja do nedavno nisam kupovala kreme posebno namijenjene njezi područja oko očiju. Obična krema koju sam koristila za lice bila mi je dobra i za tu regiju. Nemam problema s podočnjacima ni sa naticanjem tog područja, tako da mi neka posebna njega osim hidratacije nije ni trebala. Kad sam počela s korištenjem ove kremice koža ispod očiju mi je bila blago dehidrirana i mimične borice su se malo jače isticale nego inače a korektor je bježao i skupljao se u tim linijama. Već nakon par mazanja, primijetila sam kako mi je područje ispod očiju zaglađeno i kako korektor ljepše sjeda i duže potraje. Neku drastičnu razliku ne primijetim, borice nisu izbrisane, ali to nisam ni očekivala. Očekivala sam hidrataciju i nisam se razočarala. Krema je lagane teksture, nije masna i upija se odmah. Nema izražen miris.
sastojci :
Water (aqua), glycerin, hamamelis virginiana (witch hazel) extract, caprylic/capric triglyceride, organic camellia sinensis (green tea) leaf extract* (.1%), organic aloe barbadensis leaf extract* (.1%), stearic acid, glyceryl stearate, cetyl alcohol, organic simmondsia chinensis (jojoba) seed oil* (.1%), xanthan gum, allantoin, panthenol, ascorbyl palmitate (C-ester), pinus pinaster (pycnogenol) bark extract, sodium hyaluronate (hyaluronic acid; actimoist bio-1), tocopheryl acetate (vitamin E), retinyl palmitate (vitamin A), potassium sorbate, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin
Glicerin ima ulogu da hidrira kožu, ako niste ljubitelj krema na bazi glicerina, onda ovu preskočite. Hamamelis virginiana ( vještičja lijeska) ima protuupalna svojstva i dobar je antioksidans ( sprječava oštećenja stanične DNK, uzrokovana slobodnim radikalima). Ekstrakt lišća zelenog čaja i aloe vere imaju također antioksidativna i umirujuća svojstva. Tu je i jojobino ulje, pantenol, zatim piknogenol( dobiven iz ekstrakta kore francuskog alpskog bora) koji je odličan antioksidans, hijaluronska kiselina, nešto malo vitamina E i vitamina A.
Cetil alkohol je jedini sastojak u kremi koji je ocijenjen kao vjerovatan uzročnik akni, ali ne znam nikoga tko ima problema s aknama na okoloočnom području, meni nije smetao ni malo. 


  • Earth Science Olive & Avocado deep conditioning masque


Ovo je jedna vrlo solidna maska za kosu i vjerovatno ću naručiti i veće pakiranje. Ovo moje je od 59 g, koje sam uzela za probu. Miriše vrlo blago, nenametljivo, nekako poznato, kao Niveini regeneratori, samo blaže. Ne otežava mi kosu, ne masti ju, a zagladi i razmrsi vlasi. Ja je često ostavim i duže na kosi nego što piše, a piše da se drži na kosi 5 minuta i zamotam kosu u one plastične kapice za tuširanje ( ima ih i u DM-u i u CM-u), tako mi još bolje djeluje.
Sadrži maslinovo ulje, kokosovo ulje i ulje avokada te hidrolizirane proteine svile. Nije puna silikona, ima samo jedan, amodimetikon, koji se lako opere i blažim šamponima i ne taloži se na kosi. Meni inače silikoni odgovaraju u regeneratorima i maskama, samo ne u šamponima.
Sastojci:
Aqua, cetearyl alcohol, behentrimonium chloride, amodimethicone, trideceth-12, cetrimonium chloride, panthenol, persea gratissima (avocado) oil, cocos nucifera (coconut) oil, olea europaea (olive) oil, hydrolyzed silk protein, ethylhexylglycerin, cetyl esters, citric acid, potassium sorbate, phenoxyethanol, fragrance (parfum)

Glikolnu masku možete naručiti ovdje, cijena je  12 $
Okoloočna krema je ovdje i košta 14 $.
Link maske za kosu je ovdje, 59 g košta 2.77 $, a 170 g košta 6.65 $ 

Za prvu narudžbu možete dobiti 5 ili 10 $ popusta, ako iskoristite nečiji kod kod plaćanja. Moj kod je VVB740. Tako i ja dobivam par dolara popusta, pa ako vam to ne smeta, slobodno :) .

Hvala vam na čitanju :*

You Might Also Like

33 komentari

  1. Maska ti je bome baš isčistila lice…

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jest, možda bi prošlo i samo od sebe, ono je baš bilo ekstremno jer sam pod stresom bila, ali definitivno mi je maska djelovala na flekice i sitne komedone jer ih ja nisam kopala ;)

      Izbriši
  2. Zelim tu masku. Jednom sam samo narucivala vitamine i neke proteine, al ima tome vec skoro tri godine. Takodje narucivala sa najjeftinijom postarinom i sve stiglo.
    Meni je lice obicno super, al ja kad sam pod stresom volim cackati, i bas mislim da bi mi godila tako neka maska s vremena na vrijeme. Radim ja te enzimske povremeno u salonu, al trebam nesto za kod kuce, a znas i sama da je kod nas slab izbor.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja bih pola iherba kupila da mogu, taman mislim rijesila sam ga s liste, kad ono vidim nesto sto bih opet probala. 15664 finih buterčića, maskica i kremica, čajeva i gluposti.
      kod nas je bas slab izbor, samo balea ima enzimski od ovih drogerijskih, cini mi se i freeman je imao odličnu masku, ali nemamo ga vise :( steta

      Izbriši
  3. Cini se da maska radi pravu stvar... Pogledat cu nju, ionako planiram naruciti Thayers tonik :)

    OdgovoriIzbriši
  4. I ja trenutačno isprobavam svakakve fine kremice i losione s iHerba, zarazan je taj sajt skroz :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Oho, super su rezultati s maskom.. ja sam isto uslikala svoje male gadove po licu kad sam tek krenula s upotrebom jer mi je tako najlakše pratiti rezultate. Nadam se da će biti dobri kao tvoji :)
    Ja na iHerbu čim mi dođe narudžba već gledam šta ću iduće..k'o što je Mikka napisala-baš zarazan!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja tako hahah, imam listu od nekih 20ak proizvoda tamo memoriranih u wl. nego sta ce tebi maska, tebi je ten savrsen?

      Izbriši
  6. Ovu masku već duže gledam, a nikako da naručim,,,sad si me kupila :) Tereza

    OdgovoriIzbriši
  7. Blog ti je odlican, uvijek se obradujem kad vidim novi post, svaka ti cast uz djecu, faks i sve ostalo pisati uvijek odlicne recenzije.
    Nisam jos narucivala s iherb-a jer ne znam koju bih karticu visu ili maestro, ako moze savjet.
    Pozdrav iz Mostara

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno puno :)
      ja imam visu electron i dobro me sluzi, kad na njoj ima para :D ja ti savjetujem neku koju ces koristiti iskljucivo za internet shopping i na kojoj ces drzati samo onoliko novca koliko ti treba za kupovinu, ipak na iherbu nema paypal pa me malo strah.
      ugl. znam da visu prihvataju, za maestro nisam sigurna.
      veliki pozdrav :)

      Izbriši
  8. Okeeej, nagovorila si me, odoh naručiti tu masku :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja čekam ovu masku za lice da mi stigne, nadam se da će i meni pomoći :) a okoloočna krema mi je na WL pa mi je super ovaj review iako čitam da je DermaE generalno dobar brend.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. super, nadam se da ce ti biti dobra, a derma e se i meni svidja i svasta mi je njihovo na wl.

      Izbriši
  10. Priznajem da nisam nikad čula za ove proizvode, ali bogme se baš vidi razlika pre i posle maske!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vidi se uzivo jos vise. obrati pozornost, ako narucujes s iherba, odlicne proizvode imaju.

      Izbriši
  11. wow,baš se vidi razlika ;) nikada nisam naručivala s iHerb-a,ali u zadnje vrijeme stalno nešto gledam tamo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. cini mi se kako ces se ubrzo odluciti na narudzbu :D
      a onda kad krenes, neces znati kad je dosta :D

      Izbriši
  12. Masku dodajem na WL,djeluje odlično :)

    OdgovoriIzbriši
  13. OK, ti si još jedna koja mi je potvrdila da mi ova maska zaista treba. :D Sad samo da se odvažim na kupnju preko iherba.. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je bila problem prva kupovina, a poslije...jedva sam cekala sta cu slijedece :D

      Izbriši
  14. Jedva cekam da mi dodje maskaaaa :))) nadam se da ces mi biti spasitelj i da cu ti kroz par mjeseci napisati joj draga anela hvala ti, lice mi je bolje jer si mi ucinila uslugu i narucila masku :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha, i ja jedva cekam, jos nema nista za mene, narucila svima poklone. Nadam se da ce ti odgovarati kao i meni. Nije carobni stapic, ali mi je dobra :D

      Izbriši
  15. ja da domestos na lice stavim ništa se ne bi desilo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bi, kako ne bi, izgorila bi ti koza i morala bi u bolnicuu :D

      Izbriši
  16. Super seki, najbolja si. Samo sam otišla na Love Lula, imaju svega, može se plaćati Paypalom i dali su mi arganovo ulje free za lice :)

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt