fitness izazov Jillian Michaels tjelovježba

Fitness blogoizazov

20:34Anela

Nedavno se na blogochatu beauty blogerica iz BiH izrodila jedna odlična ideja. Hoćemo da se pozabavimo viškom kilograma, celulitom i mlohavom guzicom :D U izazovu, osim mene, sudjeluju još i Marija, Nina, Ema, Zerina i Ema. Ovo je svakako nešto što ja planiram uraditi već mjesecima, ali nikako da prelomim i da krenem već jednom, pa mi je sada lakše kada nas je više jer ćemo se međusobno motivirati. 
Hranim se uglavnom zdravo i raznovrsno, jedem sve, kad hoću i što hoću. Umjereno.
S viškom kilograma nisam nikada imala problema, uvijek sam bila vitka, ali zadnjih godina mi se promijenio odnos masnog i mišićnog tkiva, u korist masnog naravno, zbog moje lijenosti i nedovoljno kretanja. Postala sam ''skinny fat'', mlitava, bez kondicije. Svaki put kada bih i počela s tjelovježbom, odustala bih brzo. Ovaj put to pišem i ovdje, javno, jer onda neću smjeti tako lako odustati.
Budući da ne želim mršavjeti, vaga mi ne znači puno. Uzela sam krojački metar i izmjerila kritične zone. Mjerenje ću ponavljati svakih mjesec dana i zapisivati, kako bih vidjela događa li se išta. Cilj mi je ojačati i učvrstiti noge i ruke, podići i učvrstiti guzu, ojačati leđa i popraviti držanje i stesati stomak. Ne bi bilo loše ni riješiti se nakupljenog celulita. 
Ovo su moje mjere danas. 
Struk sam mjerila gdje je najuži, stomak negdje u predjelu pupka, bokove gdje su najširi, a bedro ispod guze ( napomena meni da ne zaboravim za mjesec ).
Stavila sam sebi neki realni rok u kojemu se napredak može primijetiti, ne očekujem da se sve desi preko noći.
Trenutno imam 57 kilograma a visoka sam 171 cm. Očekujem u početku da će vaga pokazivati gubitak kg, a kasnije i porast, zbog rasta mišića.
Očekujte javljanje za mjesec ima li kakvog pomaka :)

Za ovo što ja želim potrebno je kombinirati kardio trening i dizanje utega. Za trening u teretani trenutno nemam mogućnosti, pa ću početi s običnim bocama vode, a kasnije planiram nabaviti utege. Iako se najbolji rezultati postižu u teretani, vježbati se može i kod kuće uz brojne video klipove po youtubeu ili možete preko torrenta skinuti što vam odgovara. Ja sam počela sa Jillian Michaels, kombiniram 30 day shred i No more trouble zones, materijal skinut s torrenta :P
Ono što mi je kod Jillian dobro jest što objašnjava izvođenje svake vježbe i iza nje su njene asistentice koje pokazuju kako se vježbe izvode na lakši i na teži način, pa vi pratite onu koja odgovara vašem tijelu. Jillian kaže da vježbanje treba biti izazov i napor, ali ne i nemoguće, jer biste lako odustali. Ja obično pratim onu nejaču curu :D

30 days shreded
Ovo je program za koji vam treba samo 20 min dnevno, ali će vas pošteno preznojiti, pogotovo ako niste u formi, kao ja. Vježba se svaki dan, kombiniraju se vježbe kondicije i snage, a potrebna su vam samo dva utega, tenisice i prostirka. Kad me mišići previše bole ja preskočim dan-dva. Program ima 3 levela, svaki se radi 10 dana. Ako primijetite da zaostajete i da niste spremne za naredni nivo, onda produžite koji dan dok ne vidite da trening odradite kako treba. Zatim prelazite na slijedeći level. Za samo mjesec dana Jillian obećava da ćete vidjeti značajne promjene. Meni je trebalo i više od mjesec da prođem ovaj program kada sam ga radila prvi put jer nisam vježbala baš svaki dan i za prvi nivo mi je trebalo npr 15 ponavljanja, da ga odradim s lakoćom, a ne predviđenih 10.
level 1
level 2
level 3 nisam uspjela naći posebno na yt, ali počinje ovdje na 55. minuti
Meni je ovo najlakše prebaciti na usb stick, pa gurnem u LCD TV i skačem ispred.

No more trouble zones


Ovo je program od nekih sat vremena. Uključuje zagrijavanje, vježbe snage i kondicije i istezanje. Fokus je na guzi, bedrima, trbuhu, rukama, što meni i treba. Ovo radim kad imam malo više vremena.

Za one naprednije i one za koje je Jillian mala maca, tu je Insanity, Insanity Beachbody, Brazil Butt Lift i mali milijun klipova na youtubeu. Čitajte, informirajte se, pregledajte više klipova, kombinirajte, pronađite što vama odgovara i pokrenite se!
Ne zaboravite tenisice, potrebne su i kod vježbanja u kući, da zaštitite zglobove i izbjegnete bolove u cjevanicama.

Hvala vam na čitanju :)

You Might Also Like

35 komentari

  1. Ja moram da skinem pofin broj kila u dva mjeseca ali ne smijem se baviti nikakvim sportom i isključena je svaka fizička aktivnost... Čak ne smijem šetati više od pola sata u komadu pa sam očajna, hraniću se samo zrakom u narednom periodu :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa šta se desilo? nadam se da ćeš se brzo oporaviti :(
      odmaraj, vježbanje ostavi kad budeš bolje.

      Izbriši
  2. Izgleda da ste sebi program odabrale. Bacam se pravo u istragu ovih dana,ali meni je ipak dijeta glavna

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Program nije za stalno, ovo je za pocetak, mijenjat cu u hodu, mozda doguram do insanitya :D teretanu planiram ukljuciti ali mozda samo dva dana budem mogla, ne znam ima li to smisla. Ukljuci i ti aktivnost neku, da ne budes skinny fat, kao ja :) jedv cekam dojmove s bokwe. Ne znam ni sta je to.

      Izbriši
  3. Evo pravim i ja tabelu upravo. Morati cu sutra tek post napraviti jer nemam metar :( Joj kakve cemo bit' za 5 mjeseci :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlična mi je ova vaša ideja! I ja sam prošlo ljeto krenula s Jillian i 30 days sher nakon što sam shvatila da mi je insanity preeeevelik zalogaj, ali nažalost sam prošla samo prvu razinu jer sam otišla na ljetovanje i nakon toga više nisam radila :/ Ali mislim da ću sada krenuti, super su mi njene vježbe, nisu preteške za nas koji nismo u zavidnoj kondiciji :) Baš me zanimaju rezultati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni insanity ne odgovara jer su mi zglobovi slabi. Ja sam prvi put s Jillian dogurala do 3.levela i taman kad sam vidjela neke rezultate, razbolim se i prekinem.
      Prikljuci nam se, bilo bi nam drago :)

      Izbriši
  5. Ja sam se baš bila zapustila jer sam bila u depresiji, ali pre mesec dana sam se vratila treniranju. Idem 4 puta nedeljno na aerobik, i dvaput dnevno izvodim psa u šetnju pa trčkaram s njom, tako da mi je to dovoljno aktivnosti. Još samo kad bih mogla da izbacim slatko...
    Svaka čast na motivaciji, nadam se da ćeš istrajati u odluci, da bodrimo jedni druge.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam se zapustila jer sam lijena :) tako mi je mrsko vjezbati, ali kad jednom krenes, naviknes se. I nedostaje ti. Ma ne moras sasvim ni da izbacis slatko, priusti sebi, a onda pojacas trening poslije. Necu sebe da lisavam hrane, ne pretjerujem svakako. Necu da umrem sutra a da sam gladovala u zivotu :D Ja nam zelim svima da istrajemo :)

      Izbriši
  6. Fantastičan izazov, i ja vam se pridružujem, vrijeme je za vježbanje :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Prikljucujem se i ja :) samo malo pitanje: 10 dana radim level 1, 10 level 2 i 10 level 30? :)
    Jos me zanima da li brojim koliko cu ponavljanja uraditi, ili radim dok one ne predju na drugu vjezbu? Hvala na odgovorima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlicno!!! Bas mi je drago, sto nas je vise, to bolje :) Jest, svaki nivo radis 10 dana, ali sam ja duze radila ako sam vidjela da mi ne ide s lakocom, na slijedeci bih prelazila kad bi mi tadasnji bio lagan. Ponavljanja ne brojis, ali mozes cisto da vidis koliko mozes. Dok rade one, radis i ti, da si u toku. One npr mogu napraviti desetak sklekova a ja ni 5 u pocetku, ali trudila sam se da svaku vjezbu odradim u pravilnom polozaju. To je bitnije od broja ponavljanja. Koliko mozes u pocetku, pa kasnije ce ici sve lakse. Sretno i ne odustaj! :)

      Izbriši
  8. Moram da probam da vježbam uz Jillian, budući da nemam vremena, nisam u prilici da vježbam sat vremena, bukvalno 10-15 minuta i trčim za obavezama. Sretno :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bolje i 15 min nego nikako. Probaj pa javi kako ide :)

      Izbriši
  9. Ovo je odlično :) Sretno djevojke :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Sa srecom stvarno :) Jedva cekam ishod, da vidim kolika je celicna volja, jer je ja sama nemam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Jelena, nemam ni ja, ali moram sada istrajati kad sam javno napisala :D

      Izbriši
  11. Sretno cure! I ja ću vam se priključiti s Jillian! :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Vježbala sam prije dva dana. a jučer i danas jedva hodam. Stvarno sam zakržljala kondicija mi je nula, ali sutra nastavljam

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja danas pauziram jer me sve boli. Najgore mi je sici niz stepenice. Umrem. :D

      Izbriši
  13. Oooo stepenice ne spominji... lakse mi je malo sad kad nisam jedina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je lakse hahah :) mrzim stepenice, sad ne znam je li mi gore sici ili se popeti.Koracic po koracic :D

      Izbriši
  14. Draga moja ti si previse mrsava.Uredu je zatezanje i oblikovanje figure,ali nemoj vise da mrsavis molim te.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ni imala nikada namjeru :D :*

      Izbriši
    2. pa nisam neki stručnjak, pretpostavljam bilo koje, koje su ok za trčanje. mekane, savitljive, ali ne previše, još ako su malo povišene oko zgloba, super :)
      pogledaj i ovo http://www.fitmama.com.hr/vjezbanje/tenisice-za-vjezbanje/

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt