Afrodita Balea Essence

New in #4 ( rođendanski)

11:29Anela

Jest da mi je rođendan bio prije skoro mjesec dana, ali ja nikako da sjednem i sastavim ovaj new in post. Ovu priliku sam iskoristila da prekrižim štošta s liste želja i obradujem samu sebe, a obradovali su me i drugi, hvala im puno :)

Slikala sam onim redoslijedom kojim sam kupovala i kojim su mi stizali paketići, tako da će biti malo nabacano i konfuzno, ali će zato poslije ovog posta uslijediti recenzije u kojima će se sve moći bolje vidjeti i pročitati više o tome što me oduševilo a što možda i nije. Recenzije neću raditi za sve ove proizvode, pa bih cijenila da mi u komentarima ispod napišete što vas zanima, kako bih mogla požuriti s tim. Većinu stvari još nisam ni probala, jer čekam sunčano vrijeme i koji sat bez ostalih obaveza, kako bih mogla napraviti dobre swatcheve.

Najprije me obradovao paketić naručen s I-herba: Andalou glikolna maska za lice, Derma e okoloočna krema, Earth Science maska za kosu, Real Techniques bockalica, Sierra Bees balzam za usne kojeg sam dobila besplatno kao i ovu turpiju. Minijaturna je, ali poslužit će za putovanja.  

Zatim paketić s MUA, dugo željeni Undress Your Skin highlighter i Fashionista rumenila Butterscotch, Cinnamon, Blushing Coral i Blushing, i njihova paleta u koju možete smjestiti rumenila ili sjenila po izboru :


SLEEK, divne palete, Vintage Romance, Ultra Mattes V2 Dark i Pomegranate rumenilo:


BUYINCOINS, odlične, vrlo savitljive i tanke trepavice koje meni odgovaraju, pa čak i ovako relativno kratke i rijetke, meni prave ogromnu razliku na očima, jer ja prirodnih trepavica gotovo da nemam :D . Tu su i kopije kistova: kopija RT i Everyday Minerals kista.


Tapered blending brush, 3 komada čak, zbog Neirine preporuke :) Iznenadila sam se koliki su kistovi kad su mi stigli. Na fotografiji su mi se učinili maleni, ništa veći od npr. Essenceovog kista, a uživo je kist velik skoro kao moje oko! Ne znam kako blenda, još se nisam šminkala, ali hoću ubrzo i pisat ću recenziju za kistove.

Poklon od dragih seka, iz Kemiga i omiljene Ferrero kuglice:

Morala sam malo prošetati i po DM-u i CM-u, prateći kataloge i sniženja: Dr. Pasha mirisna svijeća, lavanda, Afrodita i Babylove šamponi, BC Bonacure ulje za kosu
Balea britvice, Garnier dvofazni skidač šminke (kupujem čim mi je stari pri kraju), Golden Rose metalik sivi tuš, Max Factor Burgundy Crush lak, Rimmel Match Perfection puder, Himalaya Neem maska za lice, Balea umirujući gel za kožu poslije depilacije, Essence flasteri koji mi sad ne trebaju, ali trebat će na proljeće :D
Ove spužvice s fotografije ispod preporučujem svima da kupe, jer meni su olakšale život! Mrzila sam uvijek ispiranje maski i gela s lica, a ovim spužvicama to obavim začas, u par poteza. Njih koristim i kad nanosim sredstvo za umivanje na kožu, samo istisnem na mokru spužvicu i lagano trljam lice. Ove sam uzela u DM-u za oko 2 marke, postoje razni proizvođači, Ebelin (također dobre) , Ovnak (nisam probala)... Nakon korištenja ih samo ubacim u veš mašinu, skupa s ručnicima na 60 C. Super je što ujedno vrše i blagi piling i nisu nimalo grube, ne grebu, jako su mekane kad se smoče. Olovke su obje Flormar, jedna za obrve, jedna za oči, divna šljivasto-ljubičasto-siva :), Aldo Vandini Tahiti Vanila & Macadamia krema za ruke, Essence vodootporni tuš, Max Factor Clump Defy maskara.

Već odavno razmišljam o bojanju kose, počinjem sijediti, ali nikako da prelomim i odlučim se, pa do tada samo kupujem boje koje čekaju da se ja ohrabrim :D imam još jednu, Palette u čašici, ali sam je zaboravila slikati...

U nedostatku ideja što slijedeće da probam kao dnevnu hidratantnu kremu, uzeh ovu Hydroactive za suhu kožu iz Green Linea i Afrodita Natural Lift serum koji je Marija hvalila. Tu su još neki poklončići i dva ruža: Essence Longlasting i Flormar Deluxe Cashmere Stylo

Pa još malo poklončića: Avon Sensuelle losion za tijelo i parfem
Balea kakao maslac za tijelo i P2 ruževi, stiglo iz Njemačke :D

Jednom prilikom sam na fb profil stavila ovu fotografiju:
...i moja draga D. se sjetila pa sam dobila ovo :D Kad pojedem keksiće, stavit ću u kutiju konce, igle i dugmad :D

Bilo je tu i nekozmetičkih, divnih stvari...

a najviše od svega su me obradovali ovi poklončići i puno slatkih pusa koje su me obasule odmah ujutro, 24.10. :D
To je uglavnom sve. Listu želja nisam očistila svu, ostavila sam nešto da se mogu uveseljavati i za Božić, a i lijepo je nešto željeti i gledati i diviti se, zato kod mene nikad nije prazna :D . To ne znači da ja nisam zadovoljna svime što već imam i da ne uživam šminkajući se svim divnim stvarčicama koje već posjedujem, ali osjećaj biranja, gledanja svih tih šarenih, mirisnih igrački, čitanja recenzija, traženja swatcheva, pa odvajanja novca na stranu, pa naručivanje i iščekivanje paketa...to je meni super. Uvijek nešto dodajem, križam, prepravljam, mijenjam poredak i tako unedogled :D 


Hvala vam na čitanju! :)

You Might Also Like

55 komentari

  1. Divne stvarčice.I ja čekam svoju prvu narudžbu s iHerba,jedva čekam da stigne.Imam ovaj Essence tuš i odličan je,a na WL mi je ova Himalaya maska i Sleek palete :) I da svakako recenziraj ove stvarčice s iherba :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. recenzirat ću, ali ne očekuj brzo, još ih nisam ni počela koristiti, čekam da se nešto potroši pa da oslobodi mjesto na polici :)

      Izbriši
  2. Uuu dobrih si poklona dobila za rodjendan. Meni je bio 27.10. ,al nisam dobila nista...haha,jedino me se Tanja sjetila. Najvise mi se svida Sleek pomegrsnate

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaha, pođi i ti sebi kupovati poklone kao i ja, naštimam da mi dođe paketić oko rođendana, za svaki slučaj ako se nitko ne sjeti :D

      Izbriši
  3. Ajmeee , ja baš iščekujem svoje Pomegranate rumenilo , trebalo bi stići uskoro :) Napiši mi molim te svoje dojmove, jel lijep i na obrazima kao što izgleda ovako ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sleek brzo stiže, obradovat ćeš se i ti vidjet ćeš jer je rumenilo divno, uskoro više o njemu..

      Izbriši
  4. Kakav new in! :) ali rodjendan ti je, zasluzila si i duplo vise a da te ne grize savjest :D Ne znam sta prije da odvojim, samo cu da kazem da mi je zao sto nisam znala da narucujes sa i herba, sleek-a i mua, inace bih te zamolila da podijelimo troskove postarine a da mi narucis. :(
    Nevjerovatno kako svi cuvaju sivaci pribor u tim kutijama :) kod mene su u tim kutijama bili jos i lijekovi i mamin zlatni nakit :D
    Sretan rodjendan sa ogromnim zakasnjenjem :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. eto znaš za ubuduće, kad budeš nešto htjela, javi mi se na fb, a i ja ću tebi kada budem naručivala slijedeći put....hvala puno :* :)

      Izbriši
    2. Javi kad ti budes iduci put narucivala, znam sta bih sa svake :) Sa Sleek-a bi to bila jedna paleta, a sa iherb-a mi vec na WL stoji ova maska koju si i ti narucila :) i naslo bi se mozda jos ponesto :*

      Izbriši
  5. Predivne stvarčice, jedva čekam i recenzije!

    OdgovoriIzbriši
  6. Ajme kako divan new in! Ne znam šta mi je ljepše, od ove divne šarolike kozmetike, pa sve do ovih dječijih pisama (ajde dobro, ipak su ona nekako najslađa i najposebnija). Ovo nešto lisca mi izgleda prekrasno, ako je to ovo s crnom čipkom? Moja druga ljubav poslije šminke su pidžame i donje rublje :D I bunda izgleda super!
    Ovo za kutije od keksa mi je vrh, u nas kod mame u jednoj takvoj stoje konci i igle, a u drugoj ljekovi :D Haha

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čekaj, čekaj, nisam gotova! 29?????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????? Ne vjerujem! Ja sam mislila da nemaš preko 25! Ali ozbiljno!

      Izbriši
    2. hahah, pa ja imam djecu od 9 i 7 godina, a nije baš da sam se udala s 15 :D ali hvala na komplimentu :D
      u pitanju je Lisca pidžama koja je divna stvarno, a rublje je Alma Ras, ali nisam htjela sad gaće da stavim na blog pa sam malo recnula sliku. Jakna je pretopla i malo je tamnija uživo, sviđa mi se skroz.
      hahaha, sve mame iste :D

      Izbriši
  7. Vauu, kakav New in, moracu se jos jednom vratiti na pocetak posta. :-)
    Svidja mi se svasta nesto, a posebno Sleek i MUA, Htjela sam nesto od Sleek-a poruciti, ali onda se uvijek zaustavim, kad skontam da ni ovo paleta sto imam ne koristim, mada jako me privlaci Oh so special i Bad Girl paleta, a i neka rumenilca.
    Vjerovatno ce i kod mene sve to da priceka rodjendan, ali brzo ce to. :-)
    Malo mi opisi taj MUA highlighter molim te, njega hocu odavno-jel se meni cini ili on ide malo na roza? Nadam se skoroj recenziji.
    Za koliko ti je stigao Sleek ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sleek rumenila su odlična i definitivno se isplate, a sleek mi uvijek brzo stigne, uglavnom za 7-10 dana.
      highlighter ide na rozu definitivno, i u pakiranju i na koži, povuče malo na zlatno jedino pod toplim svjetlom, slikala bih ti ali je jako teško uhvatiti boju, kad mi uspije, odmah recenziju pišem :)

      Izbriši
  8. Mene zanima recenzija za Afroditin serum Natural lift... dugo ga vec razmatram....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. počela sam ga koristiti jučer, čim steknem neki utisak, pisat ću.

      Izbriši
  9. Šta je ovo? xD Sve tako lijepo i pažljivo birano, bez nepotrebnih stvarčica, sve si obuhvatila :) Treba li ti još djece? Vidi mene, vidi mene :D Mene zanima Max Factor maskara i Rimmel puder. Baš sam danas kupovala puder i ipak se odlučila za MF Facefinity (provjereno dobar), a maskara mi nije toliko potrebna ali ipak da znam kada kupovala. I da, Sensulle je divan, divan, trenutno moj omiljeni parfem koji je, nažalost, pri kraju ali imam taj mini kao kod tebe u rezervi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala hahah XD
      čim isprobam, javit ću, čekam da potrošim dva pudera koji su pred kraj bočice, samo što ne odu u smeće, jer nemam mjesta na stoliću, da ne otvaram još jedan, a za maskaru javljam kroz par dana :)

      Izbriši
  10. Wow divno, divno…. moram malo pogledati ove stvari sa iherb koje si ti naručila, navukla sam se na iherb :-)
    a što se tiče trepavica u istoj smo kategoriji hihihi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj i ja sam i-herb fan, sve je počelo s RT četkicama prije godinu dana, a stalno mi je nešto na wl.još ni poštarina nije skupa, jedino još kad bi paypal imali...ah šta ćemo, ima zato dobrih umjetnih, srećom :D

      Izbriši
  11. Krasno!! Sve mi se sviđa, od početka do kraja :)) Zanimaju me kistići i Sleek, naravno :D Super ideja za ove spužvice, mislim na pranje u mašini :D Nadam se da ću se sjetiti uzeti koje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zapisano, kistići i sleek su prioriteti za recenziju :) ma ja sve gurnem u mašinu, a bacam ih nakon 5-6 pranja jer se ne daju lijepo oprati..šteta što i kistovi ne mogu u mašinu, baš mi je gnjavaža prati kistove.

      Izbriši
  12. Kad sam došla do fotkica Sleek stvarčica, doslovce su mi se usta otvorila, vjeruj mi, ne lažem :D I trepke su odlične!! Imam dva pakiranja jako gustih trepavica s Ebay-a koje ću umiroviti jer su stvarno jako drag queen trepke, vidi se da su umjetne i plastične, i imam jedne onako više kao prirodne, kao ove tvoje. Volim ih prerezati na pola pa staviti samo na vanjski kut oka i bum, razlika je velika :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja volim ove sto tanje i prirodnije, a i s njima sam si cudna :) bit ce recenzije sleeka ubrzo :)

      Izbriši
  13. vaaaaauuuu! volim poklone!! ako ti šta ne bude valjalo, možeš ga dat meni. kakva ti je ova max factor maskara? haha, smiješno mi to za četkice, šta sve mali kinezi neće iskopirat :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Okeeeej vajci, imam ja tebe uvijek na umu :) maskara mi je dobra, onako fino poceslja i razdvoji i nema grudvica, ali nista wow.nije kao chanel :/ ajoj.
      Kinezi mamu svoju iskopiraju i posalju za dolar i po.

      Izbriši
  14. I kod mene su u toj kutiji bile igle i konci hahhaha :D
    Ja imam dvije kutije tih eBay trepavica i oba su previše nesavitljive i plastične. Nemam sreće sa tim nikako :(
    Sleek rumenilo me je osvojilo i otišlo odmah na WL za rođendan :D Drago mi je da si naručila blending brushes, nećeš se pokajati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. XD za kutiju, svi smo je imali u kuci :)
      Ja uvijek gledam da je onaj dio na koji su trepavice pricvrscene sto tanji, a ako je deblji, onda izvucem iz njega pincetom koji konac dok ne bude ok...

      Izbriši
  15. Poželim ti ukrasti sve ovo ovdje! :) Divne stvarčice i divan new in :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Joj divote, predivne si poklone dobila! :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Sve je divno, jedva čekam recenzije :)

    OdgovoriIzbriši
  18. jaaao. Cestitke slatkoca cista ! Sad kad si ovako fino poslikala ta ludila od paleta i rumenila, red je da se lijepo nasminkas pa da nam pokazes kako to sve izgleda na licu. Predobre stvari, ali predobre. Ja zaista jedva cekam recenzije, odavno se kanim da narucim.
    Merima

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hocu, obecavam, samo da malo vremena uhvatim, jer mi takvi postovi najvise vremena uzmu, po nekoliko dana, po 2-3 sata dnevno, dok sve swatcham, pa uslikam pa izrezem i popravim svjetlost, pa dok se nasminkam i opet uslikam, a treba se poklopiti i lijepo vrijeme da slike ne budu mutne :)

      Izbriši
  19. Jaooo, kako sam se nasmejala na kupovinu farbi i to u raznim nijansama koje zapravo ni ne koristiš :)))
    Neka ti je srećan rođendan, a pokloni i kupovine su divni, posebno čestitke :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh, nikako ja da skupim hrabrost :) sve sam nijanse pokrila, u slucaju da mi ova tamnoplava ode na ridje, da mogu spasavati stvar :D
      Hvala draga :*

      Izbriši
  20. Srecan rodjendan! Divan post, gomila prelepih stvarcica :) a gde mogu da se nabave te kopije Real techniques? Bas lepo izgledaju, a pretpostavljam da su jeftinije od pravih :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kupila sam ih na buyincoins, ostavila sam link u tekstu, klikni na BUYINCOINS riječ, obojena crveno...
      Jos uvijek ih testiram, a ova oblija, kupolasta je sasvim dobra, ova ravno sjecena, mi je onako...ne znam jos sta da mislim, ova malena s drvenom drskom mi ne valja...blending kistovi jos neisprobani dovoljno, ne znam sta da mislim, neka mi se jos slegnu dojmovi...
      I hvala ti :)

      Izbriši
  21. odakle si narucila fake rt i one za oci :) ima dosta toga, ali eto recenzije mua rumenila i highlightera i sleek rumenila me najvise zanimaju...djeluje li taj afroditin sampon?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo odgovorila sam upravo na komentar iznad, potrudit cu se da ne otegnem previse s recenzijama, a sampon... ne znam, koristila sam ga 3-4 puta i dobro opere kosu, lijepo mirise, ali me svrbi tjeme poslije, nisam sigurna je li od sampona...trenutno mi ne opada kosa pa ne znam kakav je toga sto se tice..

      Izbriši
    2. a meni bi zbog opadanja najvise trebalo...hvala za odgovor :)

      Izbriši
  22. Fantastični noviteti, ne znam gdje da prije gledam. :D oborila si me s nogu sa sleek odabirom i ovim paketom s iherba :D ma većinu toga bih ti ukrala :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sleek me jos nije razocarao, sta god izaberem dobro mi je :)
      I herb vjecita shopping inspiracija :) toliko toga zanimljivog na jednom mjestu, odlicni su, samo ja strepim svaki put kad narucim :D stvarno trebaju uvesti paypal, ili ne trebaju....bankrotirala bih.

      Izbriši
  23. Pa srecan ti rodjendan sa "malim" zakasnjenjem :)
    Znaci, odusevljenje! Ne zna se sta je lepse, slatko sam se nasmejala ovo za kolacice i sivacu opremu :D
    Nesto razmisljam, ti si zena (uzgred vrlo vrlo bjutiful zena), koja ima dvoje dece, muza, faks, pri tome sve to treba odrzavati i plus kuvanje rucka i pises blog? O_o
    Zena zmaj :-)
    Bas mi je drago kada vidim da neko dobije ovako prelepe stvarcice, uzivaj u svakoj i zelim ti sve najbolje i da ti se sve zelje i zeljice koje ti srce cine mirnim i ispunjenim lagano usunjaju u zivot :)
    Veliki pozdrav, Alekta*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala Alekta, nisam zena zmaj haha, ne stizem nista u zadnje vrijeme, jedna strana uvijek pati, trenutno je to blog :)

      Izbriši
  24. Predivne stvariii......a gdje se imaju kupiti ove himalaya maske, cm, dm? I koja im je cijena?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti i izvini sto tek sad odgovaram, u cmu ima himalaya i ima je po apotekama. cini mi se da je bila oko 7 maraka..

      Izbriši
  25. :)) nemoguće, ovaj zadnji dio za listu želja kao da sam ja pisala ;)
    jako lijepe stvarčice... kako si zadovoljna BUYINCOINS kistovima?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala Ivana :) o kistovima ce biti naredni post, i jos jedan kad mi stigne jos jedna tura s buyincoinsa, cim uhvatim malo vremena kuckam, trenutno sam bas u obavezama :) neki su mi super, neki bas i nisu..

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt