Catrice Deborah Milano favoriti

Jesenski favoriti. Lakovi za nokte.

15:56Anela



Ovaj post odgađam danima, što zbog obaveza, što zbog nedostatka svjetlosti za fotografiranje, ali vrijeme je takvo kakvo jest, a ja sam se baš namučila podešavajući fotoaparat da slike budu koliko-toliko vjerne, pa sam odlučila da objavim ono što imam. Ovo je nastavak mog prvog posta o jesenskim favoritima, kojeg možete čitati ovdje i u kojem sam pokazala koje ruževe trenutno volim, a sad koja riječ i o lakovima.
Što se mog ukusa kod boje lakova tiče, ja moram reći da sam prava klasičarka. Volim sve nijanse crvene, bordo, tamnije ljubičaste, sve boje bobičastog voća. Ulete tu i neke šljokice ili duokromatski lak, i to je to. Neutralne, nude nijanse nosim kad nemam vremena posvetiti se manikuri i tad u žurbi obično namackam prozirni lak i izjurim iz kuće. Nisam tip za crni lak ( nekada sam bila ;) ) i nikako nisam tip za cirkone, perje, mašnice, hello kitty, nail art, stilleto nokte, neonske boje tipa žute, zelene i sl., čak nisam ljetos mogla podnijeti na svojim noktima mint zelenu, a ni pink, iako mi sve to na nekom drugom može lijepo izgledati.
Ovih dana izvukla sam opet svoje malo tamnije nijanse lakova. Ljeti sam više okrenuta svjetlijim i žarkim bojama, bolje mi se uklapaju u odjevne kombinacije. Ovo su lakovi koje volim trenutno:

L-D: M111, M109, M107, M123


Od svih lakova marke Flormar, a ima ih more, meni su najdraži ovi iz linije Supermatte. Nisu mat kako im ime sugerira već su prilično sjajni. Kremaste su završnice, a ja to volim. Odlične su teksture, lijepo se mažu, ne razvlače se i ostavljaju jednak nanos. Ovisno o boji laka, trebat će vam jedan ili dva-tri sloja za potpuno prekrivanje nokta. Ja obično mažem dva tanja sloja i nadlak. Ne bi bilo loše da je četkica mrvicu šira i kraća, ali dobra je, može se raditi s njom. Traju dosta dugo. Prije su mi trajali oko 2 dana, dok su mi nokti bili u lošijem stanju, a sad mi potraju do 4 dana na noktima.
  • Flormar Supermatte M111
Tamno crvena, bordo boja, s dosta smeđe. Jako lijepa jesenska boja. Ne nosim top coat, samo dva sloja laka.

  • Flormar Supermatte M109


Zahtijeva dva sloja da bi boja bila lijepa onako kao u bočici. Ovo je tamno roza, s dosta crvene, ili obrnuto, ne znam :) uživo, na suncu djeluje još malo hladnije, tad se dobro vidi ova pink strana, dok je u zatvorenoj i mračnoj prostoriji tamna i hladna crvena. Jako zanimljiva boja i vrlo teška za slikanje.Dobra je zamjena za Max Factorov Burgundy Crush i skoro 10 puta jeftiniji. Naravno da sam to shvatila tek nakon što sam kupila MF i donijela ga kući :D


  • Flormar Supermatte M107
Ovo je srednje tamna crvena, zagasita i dosta ciglasta, a ima i primjese koraljne pod određenom svjetlosti. Jako zanimljiva i lijepa crvena. Sasvim dobro pokriva i sa samo jednim slojem.
  • Flormar Supermatte M123 , u boji lososa.
Ovo je lak kojem trebaju dva do tri sloja da prekrije nokat, ali ne zamjerim mu jer mi se boja jako svidjela.

Slijedeću grupicu čine 2 Catrice laka, jedan moj smućkani ''franken'' i jedan Deborah Milano lak iz Shine Tech linije.


  • Deborah Milano Shine Tech 15 lak ima jako dobru četkicu, široku i pljosnatu,lako ju je kontrolirati i u svega nekoliko poteza nalakiram nokat. Jedan sloj nije dovoljan, potrebna su ipak dva tanja sloja. Brzo se suši i ne traje sasvim dugo, oko 3 dana, ipak je ovo tamna nijansa i vidi se svako oštećenje. 
    Boja izgleda skoro crna u zatvorenoj prostoriji i pod umjetnom svjetlošću, a na suncu se vidi ova krasna boja kupine. Na fotografijama ne nosim nadlak.

  • Catrice Ultimate Nail Lacquer,17 Caught On The Red Carpet je jedna od rijetkih nijansi Catrice lakova koja je već duže vrijeme dio njihovog stalnog asortimana. Oni kao i Essence stalno nešto izbacuju, ubacuju tako da je teško biti u toku šta im je u ponudi, a šta više nije. 
    Ovo je jedna od mojih omiljenih crvenih nijansi, dovoljno o tome govori i da sam jednu bočicu ovog laka već potrošila. Ovo je tamno crvena nijansa, hladnog podtona, dva sloja su neophodna. Odlično se maže, četkica je dobra i meni na noktima traje do 3 dana. Catrice lakovi ne sadrže formaldehid, ftalate ni toluen a koštaju oko 5.5 km.U bočici dolazi 10 ml.




  • Franken ( za neupućene, franken je naziv za lak koji ste smućkale same od ostataka nepotrošenih lakova ili lakova čijim nijansama niste zadovoljne) kojeg sam dobila kad sam pomiješala neki ljubičasti Golden Rose lak, bordo lak i neki crni, mislim da je bio klasični Flormarov. Sve su to lakovi koji su ostali pri dnu bočice i bilo mi je teško da ih dohvatim četkicom, a kako ne volim bacati ništa, iskoristila sam bočicu potrošenog Catrice Caught On The Red Carpet laka, koja ima one malene metalne kuglice i koje su mi znatno olakšale mućkanje i miješanje lakova. Imam ja još takvih izleta, više i manje slavnih, ovaj je jedan koji mi se poprilično svidio kako je ispao na kraju, divna boja crnog vina, samo što sam ga ja ovdje malo traljavo namazala, ali ok, popravila sam poslije slikanja :)
     
  • Catrice 350 Hip Queens Wear Blue Jeans! Nemam mnogo plavih lakova i ne nosim ih često, ali u ovaj sam zaljubljena. Nažalost, nije više u prodaji, izbacili su ga iz asortimana, ali ja imam još jednu bočicu u rezervi ;) Baza je plavo-siva krema, a u sebi sadrži sitni sitni plavi shimmer.





  • Za kraj moram da pokažem još jednu jesensku manikuru koju sam nosila nekoliko puta jer mi se baš svidjela. Koristila sam ove lakove: 
     
    Catrice Oh My Goldness! 910, neke kineske šljokice i Flormar Plus Quartz lak u nijansi 068. Ovaj FM lak mi je inače dobar, a probala sam još dva iz ove njihove linije i nisu me oduševili, malo im je tekstura ''žvakasta'' i sporo se suše.Ovo mi je bila prva manikura za koju sam koristila spužvu, slijedeće su ispale bolje.



    Umjesto rekvizita za slikanje manikure, ovdje se nekako umiješala slatka radoznala ručica jednog dječaka koji gura svoje prste gdje god može ;)

    Koje boje vi nosite na noktima ove jeseni? Držite li se one podjele na ''zimske'' i ''ljetne'' boje i lakove ili mažete što vam se svidi?

    Hvala vam na čitanju :*

    You Might Also Like

    34 komentari

    1. Ta petnaestka Deborah Milano Hi-tech je fan-tas-ti-cna! *__*

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. jest i super izgleda na kratkim noktima, ali neka me još malo u ovoj dužoj fazi :D

        Izbriši
    2. aaaaa kako je on ugurao svoju ručicu, slatkiš mali :-)

      lakovi prelijepi, nokti krasni…. :-)

      OdgovoriIzbriši
    3. Prva dva i citava druga grupica :)) dijelim itekako na zimske i jesenje :)
      a flormar...supermatte? :D malo fulali sa nazivom :)

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. hahahah, to bi im valjda značilo bez shimmera, glittera i sličnog, pošto imaju i supershine liniju i tu je dosta lakova sa shimmerom...mozda tad nije ni bilo mat lakova kad su oni ovo izbacili, tko bi znao :D

        Izbriši
    4. Predivni nokti :)
      ja ne volim vidjeti npr. fluorescentno zelene nokte u sred zime, zapravo ne volim ih nikako vidjeti tako da su mi ove boje prekrasne :)

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. hvala, i ja isto, nekad listam one stranice i fotografije na fb koje se bave tim nadogradnjama, nail artom i sl. meni je 99% onoga katastrofa :D

        Izbriši
    5. Krasni lakovi, svi do jednog i predivni nokti, a ova mala ručica kao rekvizit, mi je najbolja fotka <33

      OdgovoriIzbriši
    6. Sve kao da si mene pitala. Odličan izbor :D

      OdgovoriIzbriši
    7. lak koji si sama smuckala mi je vrh! prekrasno izgleda. Manikura sa sljokicama zenstvena i elegantna, lijepo stoji na duzim noktima.

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. hvala :) pa ispalo je dobro, nije loše, još samo da sam ga namazala kako treba :D

        Izbriši
    8. slatka mala smrdava ručica <3
      pa svi ti ovi lakovi isti :P šalim se. lijepi su mi svi, a i nokti su ti baš lijepi.

      OdgovoriIzbriši
    9. Nokti su ti ooodlicni. catrice plavi i deborah su mi najbolji...moje boje. steta sti nema vise tog catrice

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. Hvala ti, steta za lak i mnoge dobre stvari koje imaju obicaj izbaciti, ne samo oni, vec i drugi. Ja jos nisam prezalila Coral Pop karmin od Maybellinea :/

        Izbriši
    10. Odličan post! Super su ti slike, a i nokti su ti baš uredni i dugački i lijepi! Meni su najljepše ove tamne nijanse-Flormar 111 i Deborah 15, a i Franken ti je odlično ispao :)

      OdgovoriIzbriši
    11. prelepi jesenji lakovi! ovaj prvi flormar me je oborio sa nogu koliko je divan! ostale mi oci na njemu :)

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. Hvala, drago mi je da ti se svidja, tezak je za slikanje, meni je uzivo i ljepsi :)

        Izbriši
    12. Aaaaa, pregledala sam fotografije tri puta i ne znam koji mi je ljepši, Definitivno kupujem Flormar M111 i M109.

      Imaš predivne nokte, blago tebi :))

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. Hvala ti puno, a ustvari nokti su mi tanki i lomljivi, jer sam ih cak 20 godina grizla :/ zahtijevaju stalnu njegu i brigu.kad sam u stisci s vremenom ili cim odradim kakvo generalno pospremanje i ciscenje, svi se izlistaju i popucaju.

        Izbriši
    13. Nosila bih baš sve ove lakove, i ja sam klasičarka u duši samo pomalo naginjem ka šljokicama :D

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. :D sljokice su nekad super, pogled na nokte popravi mi dan :D

        Izbriši
    14. Konačno dođem na tvoj blog i ugledam novi dizajn :D Jako mi se sviđa!
      Lakovi su , što da kažem, totalno po mom ukusu! Nokti su ti krasni a ova zadnja manikura me oduševila, wow! Hooooćemo jooš :D

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. hvala draga Mell, ovo je privremeno rješenje, dok ne smislim nešto bolje...
        potrudit ću se da bude još postova o lakovima :)

        Izbriši
    15. Anela, tak sam otkrila tvoj blog, i vec sam uspjela da dosta odlicnih stvari procitam. Imas moju punu podrsku i nadam se da ces pisati jos dugo. Odlicne recenzije, vrlo detaljne i objektivne. Flormar kozmetika mi je odlicna, koliko cijenom, jos vise kvalitetom. Koristila sam mnogo skuplju kozmetiku od Flormara i ocito je da osim proizvoda, zestoko placamo prvo ime a onda i ambalazu. Flormar je sigurno kad su u pitanju rumenila, ruzevi sjenila i bronzeri jedna do boljih kozmetickih marki. Nadam se da ces pisati o Flormar korektorima i puderima, vidjela sam da si ih svega par recenzirala.
      Puno te pozdravljam.
      Merima

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. Draga Merima, hvala ti puno na lijepim riječima, stvarno si me razveselila :)
        Do sada sam probala samo bb kremu i jedan puder i nisam oduševljena, svoje favorite imam među drugim brendovima, što ne znači da neću opet nešto isprobati, a korektor imam jedan, u dvije nijanse, 02 i 04, perfect cover se zove i zaista je solidan. meni nije savršen, ali znam da ga mnoge blogerice hvale.ja bih da još malo bolje pokriva i da su im bolje nijanse.čim dođe kod nas u prodaju onaj perfect lift( tako nekako, novi je), ja ću ga recenzirati :D
        lijep pozdrav od mene :)

        Izbriši
    16. Catrice 350 Hip Queens Wear Blue Jeans! :O :O :O
      Moja ljubav prema plavim lakovima, šta da kažem... :P

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. divan je hip queens, starno mi je zao sto su ga izbacili, posebna plava.

        Izbriši
    17. Divan jesenji izbor! Moj apsolutni favorit je Hip Queens. Za jesen volim tamne skoro crne nijanse sa shimmerom. :)

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. hvala, ja imam samo 2 crna sa shimmerom i ne stoje mi baš :) ali volim vidjeti na drugima, pogotovo na kraćim noktima, odlično izgleda.obično dodam još neki topper sa šljokicama preko i nosim uglavnom preko zime.

        Izbriši

    Facebook

    Obrazac za kontakt