ostalo

New in #3

14:38Anela

U prošlom postu sam pokazala kako sam vrijedno trošila svoje zalihe preparativne i dekorativne( nešto manje vrijedno) kozmetike. U ovih mjesec i po' dana koliko je prošlo od zadnjeg posta ovog tipa, povremeno bih se nagradila nekom sitnicom :) . Prošli mjesec mi je bio izrazito stresan, napet i težak, nije mi bilo ni do šminkanja ni do pisanja, a sada kad imam malo više vremena i mira, vidim koliko me ovo kuckanje ustvari opušta.


Volim ovo razdoblje u godini, volim šareno lišće, volim i kiše i džempere i čizme i tople radijatore :) Ovo je moj mjesec, rođendan mi se bliži i kupit ću sebi svašta, ali da prije toga pokažem šta sam nabavila od zadnjeg new in posta i da slijedeći, rođendanski, new in post ne bude krcat fotografijama, da mi ne zavidite jako :D

Dugo sam se mislila treba li mi ovaj veeeeeliki Flormarov bronzer i konačno sam se odlučila na kupovinu kad sam opipala tester. Ovo čudo je tako mekano i puterasto a ne rasipa se dok ga kupim četkom niti leti svugdje po licu kad ga nanosim. Ovo je nijansa 1, nije narančast, samo malo djeluje tako, na fotografiji, jer je blogger malo podivljao i sam štimao boje. Bronzer je sasvim mat.
Artdeco kutijica kupljena na sniženju, kao i Catrice sjenilo iz Glamazona LE.




Dr. Pasha arganovo ulje, također ulovljeno dok je bilo na sniženju u DM, za oko 25 KM, inače je 30ak. Malo brzopleto, znala sam da je argan skup, ali vidim da se u HR u Kemigu može nabaviti jeftinije i to ću kupiti kad ovo potrošim.

Artdeco highlighter u kremi, također kupljen prije više od mjesec, kad su imali neko sniženje u CM-u na Artdeco, a vidjela sam ga kod Marije na blogu i morala uzeti :)

Lak je Catrice Caught On The Red Carpet, jedan od mojih omiljenih crvenih, a ja crvene volim jako i imam ih baš dosta.

Rimmelovo sjenilo Scandal Eyes je novost od Rimmela ( novo kod nas ;) ) imam nijansu 006 Rich Russet i odlična mi je preko dana, stavim samo nju, razmažem prstom i tuš i maskaru i dobro izgleda. Najbolje mi i funkcionira sama jer ne surađuje baš najbolje s drugim sjenilima, malo se teže blenda.

Essence I Love Stage bazu sam već recenzirala ovdje.

Catrice Re-Touch Light Reflecting korektor, dobar za posvjetljivanje područja oko očiju, ne uvlači mi se u borice, mat je i ne reflektira svjetlost, nema sjajne čestice. Pakiranje je takvo da je već na četkicu i tako ga nanesem, pa onda izblendam. Nije loš ali ga dođe premalo, 1.5 ml za cijenu od 8.35 KM. Mrzim kad proizvođači štede, pa stave mrvicu proizvoda, a cijena nije u skladu s tim. Da su takvi mini proizvodi jeftiniji, ja bih ih kupovala, jer dobijem priliku da svašta isprobam za male pare, pa ako mi i ne odgovara, brzo potrošim, a ovo je stavrno bezobrazno, nisam ni vidjela dok nisam došla kući :/

Ovaj Essence skidač laka mi je odličan, pogotovo kad imam šljokice na noktima a ne da mi se zezati s folijom. Uz malo trljanja, sve se skine :)




U DM su nam stigli novi losioni za tijelo, od Balee i kokos i shea miriše fantastično, kao sladoled King od kokosa kojeg ja baš volim, a miris i traje, ali nije ni težak ni zagušljiv. Ako volite kokos, trk u DM :) Njeguje dobro, ali moja koža tijela je normalna, ne znam bi li bio dobar za one s jako suhom kožom, ali mogu reći da je meni koža mekša poslije korištenja.

Losion s Aloe Verom ima blaži miris, također ugodan, ima nešto umjetno u mirisu kad ga tek nanesem, srećom to brzo ispari, netko ne bi ni primijetio, ali ja sve turam pod nos pa njuškam. Kasnije miriše na čisto i na kozmetiku za bebe, pa i na Baleu Soft kremu. Malo je slabiji što se tiče njege nego kokos, rjeđi je i brže upija.

Alverde vodica za usta, kupila da probam i sviđa mi se, nije prejaka, ali dovoljno osvježavajuća, koriste je i moja djeca.

Uvijek sam u potrazi za savršenom četkicom, ne volim pregrube a ni premekane kao Curaprox, znam ja da su one kvalitetne i hvaljene, ali ja jednostavno nemam osjećaj da one išta operu zbog njihove mekoće :D biram neke srednje tvrdoće i nemam problem s krvarenjem ni oticanjem desni.

Vichy i LRP sam naručila krajem 6. mj sa Escentuala, bila je tu još i Effaclar krema koju sam namijenila za poklon. Escentual je imao sniženje na ove kremice i ja naručim na HR adresu gdje mi sestra živi, da izbjegnem carinu u BIH. Paket je kasnio, akademska godina završila, sestra se vratila u Bosnu a paket nije došao :P Onda sam ju tjerala da svaki dan zove nekog dečka,njenog kolegu, da ide na poštu i pita za moj paket haha XD. Paket stigao konačno, dečko podigao i odnio iz ZG kod sebe kući, na more. Tako su moje kreme putovale preko cijele Europe, pa preko Hrvatske od sjevera do juga i kad je stigla jesen i počele studentske obaveze, doputovao s mora i moj paketić i konačno stigao do mene :D Nikad više neću  ovako zakomplicirati, na moju adresu naručujem pa šta bude.


Pored losiona za tijelo, uzeh i Balein Sensitive dezodorans u spreju, dobar je ako se ne znojite puno, štiti od neugodnih mirisa, miris nije napadan ni težak, ima svježinu.

Svojoj Golden Rose zbirci karmina priključila sam još jedan, nijansu 69, po preporuci Dzenane i stvarno je prava jesenska boja, crvena, ali s primjesama narančaste i boje hrđe, odlična za djevojke toplog podtona. Hvala DŽ!

Ovo sjajilo je Flormar Longwearing, br. L416, boja burgundca sa sitnim sitnim , skoro neprimijetnim crvenim shimmerom, koji se na usnama ne vidi ali reflektira svjetlo. Vrlo dugotrajno za sjajilo, oboji usne, pa i kad se skine izgledate kao da ste se najele bobičastog voća. Ne lijepi se. Ja ne volim sjajila i rijetko ih nosim, a ovo sam morala kupiti koliko mi se boja svidjela. Napravit ću neki look uskoro da ga bolje pokažem.


Žličice veze s kozmetikom nemaju, ali sam kupila i njih u DM-u, baš su slatke. Za bebe. Namijenila sam ih za med, za limunadu, zelenu glinu i sve što ne bi trebalo dolaziti u kontakt s metalom.

Nakon što sam čitala brojne pohvale, odlučila sam da probam slavnu ILE maskaru od Essence i zadovoljna sam ovom iako nisam bila onom starom ILE u crnom pakovanju. Čak i od mojih nepostojećih trepavica nešto napravi.

Olovka je Revelique, za obrve, kupila sam ju u pola cijene (baš sam imala sreće sa sniženjima ovaj mjesec) i zadovoljna sam nijansom, ali ja sam navikla obrve popunjavati sjenilom i kosim kistom, tako da se ne hvatam često za nju.


Nisam odoljela ni Essence novim ruževima:
O njima ću pisati već u slijedećem postu. Testiram ih još pa ne bih ništa govorila.

I još nešto, također spada u novosti, ali nisam kupila već sam se poigrala s praznim teglama koje nisam iskoristila za zimnicu :D
Sad su posudice u kojima držim kistove.

Hvala vam na čitanju, u komentarima mi pišite o čemu biste voljeli čitati detaljnije.
:*

You Might Also Like

36 komentari

  1. Odlično noviteti, ostala sam bez reči :)
    Žao mi je što mi nemamo to arganovo ulje, nisam ga viđala kod nas u dm-u. Vichy Normaderm Anti-Age je fenomenalan ja sam dugo koristila. DJ karmine već odavno planiram da kupim, pa eto još jednog jesenjeg ruža na mom spisku :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dr. Pasha je bosanska marka, ne izvoze u Srbiju još, ne znam planiraju li, mogu ih upitati na fb kada budem radila recenziju za ulje.Veselim se korištenju kreme, valjda će i meni biti dobra. Ovaj GR je pravi jesenski, boja je još ljepša na usnama.

      Izbriši
    2. Pitaj ih ako ti nije teško, ja ću pročitati recenziju svakako :)

      Izbriši
    3. Ima kod nas u DM-u dr.Pasha proizvode, i to bas ovo ulje :)

      Izbriši
    4. Videla sam ovo ulje i samo što nisam pala u nesvest od cene. Majušna bočica košta skoro 1 800din, a veličine naprstka je. Neću ga sigurno nikada kupiti, preskupo je.

      Izbriši
    5. slazem se da je preskupo ako je toliko, ja sam ga platila oko 12-13 E na snizenju, pa mislim da sam mogla proci jefinije :/

      Izbriši
    6. Jeste skoro 1800 din, dal 1790 baš ću sledeći put da zapamtim i napišem ovde i cenu i mililitražu, radi tvojih čitalaca iz Srbije. Mnogo je stvarno, bočica je manja od bočice kapi za nos.

      Izbriši
  2. Mene najvise zanima kako i cime si to sredila tegle da izgledaju tako fino? :-) Imam i ja neke od stvari koje i ti imas, neke kao Balea losioni ce da budu u sledecem new in postu. Jesi probala vec tu DM cetkicu-ja neki dan kupila i bacim je, bas mi je premekana iako je mittel, uopste mi nije prala zube :-/ Imam i Alverde vodicu i svidja mi se.
    Kakvo ti je to argan ulje, jel ga za lice koristis ili kosu? Mene mami Dr. Pasha ulje od grozdja, vidjela sam mu i recenziju kod Selme i cini mi se super za lice.
    Cekamo onda taj rodjendanski new in , slutim vec da ce tu biti svasta fino :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je decoupage tehnika. Prvo sam tegle obojila bijelim auto lakom u spreju( imam toga uvijek zatreba kad s djecom nešto pravim, npr čestitke za Božić i NG, pa nam je to snijeg :) ), čekala jedan dan da se osuše,a onda pronašla salvete s ovim cvjetnim motivima( ili kojim hoćeš, bude lijepih u DM-u) , izrežeš te motive, razdvojiš na slojeve i uzmeš samo jedan sloj, onaj oslikani, naštimaš gdje hoćeš da stoji i kistom preko njega mažeš ljepilo, polako da se ne podere. prije sam za to koristila drvofiks pomiješan s malo vode,poslije prelakiram, kad se osuše, a sad imam lak i ljepilo ujedno, kupila u hobby art prodavnici. to se baš i koristi za decoupage.
      četkicu još nisam probala, a mrzim mekane :) argan je dobar i koristim ga za sve živo i za lice i kosu i za ruke, ne smijem još ništa reći, ne koristim ga dugo, napisat ću recenziju za nekih 10ak dana.iskreno, sumnjam da je nerafinirano, mada su mi na fb grupi rekli da jest, ali mi odgovara za sada.

      Izbriši
  3. Super noviteti :) Moram i ja konačno kupiti tu Essence bazu i maskaru da isprobam.. Čekam lookove :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja ti preporučujem avon bazu, bolja mi je od Essence, sa Essence bazom mi se na kraju dana sjenila ipak skupe u pregibu, a s Avonovom se to ne dešava.
      Bit će lookova jesenskih :)

      Izbriši
    2. Ok predomislila sam se xD Trenutno imam catrice bazu,i bas mi smeta sto se tesko razmazuje,pa ne bih jos jednu koja ce me nervirati :D

      Izbriši
    3. Probaj izvaditi komadic catrice baze na nadlanicu, ne odmah na kapak, onda je trljaj i razmazuj prstom po nadlanici dok se ne zagrije, a onda tim prstom nanesi na kapak, ja je tako trosim ;)

      Izbriši
  4. Veoma mi se dopada nacin na koji pises blog, samo tako nastavi :) Uzivam u tvojim postovima.
    Volela bih da vidim swatch GR 69 i jedva cekam recenziju novih essence karmincica :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno, bas si me razveselila komentarom :*Essence idu za koji dan, dok ih uspijem uslikati kako treba, a ubrzo ce i GR i jesenski favoriti, ruzevi, sjenila, rumenila :)

      Izbriši
  5. Imamo par istih stvari, Catrice sjenilom nisam oduševljena, onako je osrednje, ali ok. Essence makara mi je jedna od omiljenih, baš mi je drago da ti se sviđa. Voljela bih da daš još jednu šansu curaprox četkicama, ja ih godinama koristim, i riješila sam se krvarenja desni. Pričala sam sa par zubara, i svi je preporučuju, samo ti se čini da ne pere dobro, velika je zabluda da zube treba trljati jako, jer se oštećuje gleđ i desni se povlače na dole. Jedva čekam recenziju Essence ruževa, ja sam odustala od GR toliko mi isušuju usne da je to prestrašno iako radim i piling usana i nanesem melem ili balzam, budu suhe i ispucale nakon sta vremena. Scandaleyes sjene mjerkam, ali mi se ne sviđa aplikator i bojim se da će se skupljati u pregibu bez obzira na bazu, ne znam, ne mogu još da se odlučim da li da kupim ili ne:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. znam ja da ne treba ribati, ali ne sviđaju mi se curaprox nikako, ni zato što su premekane ni zbog dizajna, k'o da su iz komunizma ispale :D vjerovatno ti ne odgovara neki sastojak. meni usne lako pucaju, ali mi gr ruževi ne smetaju, samo kad ih nosim čitav dan, isuše mi usne. ipak su mi bolji od essence, daleko bolji.
      scandal eyes se nece nakupiti u pregibu ali se setuje i osusi tako brzo da je meni nemogue blendati i raditi ista zahtjevnije od obicnog dnevnog,'' jedna sjena i tus'' looka.

      Izbriši
    2. jel imaju i kod nas cuaprox, ja nisam vidjela u dm-u...i zanima me swatch golden rose ruza :)

      Izbriši
    3. u dm-u ih kod mene nema, ali sam pročitala na curaprox stranici na fb da će ih biti u dm-ovima u bih, pa mozda samo u onim vecim. ima ih u nekim apotekama.
      swatch će biti za desetak dana, možda i prije, dok poslikam sve jesenske favorite. trenutno imam vremena ali nema sunca :)

      Izbriši
  6. Svi nešto kupuju, a ja ništa, šmrc :D Ruževi, želim vidjeti swatcheve ovih Essence ruževa :) Voljela bih isprobati Balein losion od kokosa ali sad mi za zimu treba nešto hidratantnije :) Super noviteti :))

    OdgovoriIzbriši
  7. Sve mi se sviđa ali kao glavnog favorita izdvojila bi Catrice lak, predivan mi je :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Fina gomilica, nema šta :) Najinteresantnije mi je to Dr. Pasha arganovo ulje mada znam da ga nema ovde.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Coxy , ima ga i kod nas , imas ga u Bgd-u u svim DM-ovima...

      Izbriši
  9. Uh bas je skup argan, i ja cu ga potraziti od drugog proizvodjaca... Lijepi noviteti, posebno mi se svidja flormar bronzer, ogroman je :D

    OdgovoriIzbriši
  10. predivni noviteti! btw, moram u shopping :D

    OdgovoriIzbriši
  11. predivno mi je ovo Flormar longwearing sjajilo *.*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uskoro planiram pisati o jesenskim favoritima u kojima ce se se naci i sjajilo i malo vise o njemu.

      Izbriši
  12. Neke novitete dijelimo dok za neke jedva čekam tvoju recenziju ;).

    OdgovoriIzbriši
  13. Jao divne su posudice za cetkice! Mnoooogo lepo! Onako vintage :)
    Ja nisam smela ni da se zaputim u dm ili neku drogeriju, jer bih pravila dar mar, tako da cutim i uzivam u vasim new in postovima :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zato si se ti nauzivala u Grckoj na moru dok smo se mi smrzavali i tjesili kupovanjem :D

      Izbriši
  14. Kakvii noviteti... Svaka čast. Arganovo ulje me baaš interesuje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uskoro će biti recenzija ulja, već sam je napisala, samo da slike sredim :)

      Izbriši
  15. Odličan blog! Sviđa mi se što su sve stvari lako pristupačne. Primjetila sam da kupuješ mnogo flormar kozmetike, pa me zanima jesi li vidjela njihovu bockalicu, i šta misliš je li dobra?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Emira, hvala ti puno :)
      Vidjela sam bockalicu i nisam oduševljena, dlake su preduge i nema čvrstinu koju treba imati jedna bockalica da dobro utrlja puder. Ova mi je izgledala kao da bi se savijala previše na licu i ne bi dobro obavljala posao, a i cijena joj je čini mi se oko 9 KM ili 12, ne sjećam se stvarno, bolje dodati još malo novca i kupiti Real Techniques bockalicu ;)

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt