Afrodita Avene Balea

Kantica za smeće #2

19:17Anela

Uvijek mi je simpatično kad čitajući ovakve postove dragih kolegica iz Srbije naletim na nazive đubre i đubrence. Kod nas u Bosni to ne znači smeće nego znači gnojivo. Stajsko :D. I malo se nasmijem svaki put kad netko napiše da je nešto potrošio i bacio u đubre, simpatično mi je haha :)
Ovo sam potrošila zadnjih mjesec i po, a već evo punim i drugu kesicu, za mjesec ću opet imati šta uslikati :)




  1. Balea šampon smokva i biser. Sviđa mi se, ok je, blag i moju suhu kosu sasvim dobro opere, ne uzrokuje svrbež vlasišta. Kosa je odmah nakon njega mekša i ponekad sam regenerator i preskakala, ako sam imala namjeru poslije stavljati ulje na vrhove ili Baleino mlijeko mango & aloe ili nešto drugo. Imala sam i regenerator iz iste linije, i on mi je bio ok.
  2. Fitoval šampon protiv opadanja kose, bio mi je dobar, kosa mi više ne opada onako jako, a sad, je li do šampona ili je jednostavno naletjelo takvo razdoblje, ne znam :D ima specifičan miris, pomalo muški, ali je meni ugodan.
  3. Balea Soft Creme, univerzalna hidratantna krema za lice i tijelo, kupila sam ju jer me podsjetila na Niveu Soft. Miriše slično, ali čini mi se da Nivea ipak njeguje bolje a i miriše ljepše. Nisam sigurna jer ništa Niveino nisam kupila godinama, nekako mi više nije zanimljiva pored velikog izbora, uvijek volim probati nešto drugačije. Ova krema je lagana, brzo se upija, ljetos mi je bila dobra, za nekoga sa suhom kožom, ne bi bila dovoljna.
  4. Balea Bodybutter Kakao, obožavala sam ga prošle zime i potrošila prije ljetnih vrućina, samo sam ga prošli put, kad sam pisala ovakav post, zaboravila uslikati. Njega je fantastična. Krut je, ali se dobro razmazuje. Topi se pod prstima i u dodiru s kožom. Miris mi se jako sviđao u početku, pravi kakao, ali pred kraj ove kutijice mi je baš dosadio, jedva sam čekala da ga potrošim :) Trenutno ga nema kupiti ali treba ubrzo stići u DM, u promijenjenoj ambalaži. Nadam se da sastav nisu dirali, možda ga i kupim opet kad ga poželim. 
  5. Schwarzkopf Gliss regenerator u spreju za oštećenu kosu. Super su mi ove Schwarzkopfove prskalice, mirišu jako lijepo, omekšaju kosu i zaglade dlaku, ali ja lako pretjeram pa dobijem slijepljenu frizuru i opuštene kovrče :)  kupit ću opet, ovaj ili neki drugi. Koji se vama pokazao kao dobar?
  6. Avene micelarna voda, odlična, koristila sam ju poslije čišćenja lica dvofaznim Garnierovim skidačem šminke i služila mi je kao tonik. Odlično je odstranjivala svaki trag zaostale šminke, nije iritirala lice. Neću je kupiti ponovo zbog cijene. Ovih 200 ml košta oko 20ak maraka, a jednako sam platila 500ml Biodermine micelarne kad sam bila na moru ( nešto manje od 100kn). Slijedeća na redu za isprobavanje bit će mi Lorealova, čula sam da ima dobre recenzije i cijenom je prihvatljiva. Iskreno, ja u početku nisam vjerovala u micelarne losione, mislila sam da je i to još jedan marketinški trik, ali od kako ih koristim, imam puno manje nepravilnosti na licu. Znamo da je čišćenje lica jako bitno i jednako važno kao i hidratacija. Nikada nisam koristila micelarne samostalno za uklanjanje šminke s očiju. Za to mi je lakše šminku prvo otopiti i skinuti nekim dvofaznim sredstvom, a poslije toga završiti čišćenje micelarnom.
  7. Dove gel za tuširanje, Silk Glow, miriše prekrasno i ne isušuje kožu. Volim miris Dove proizvoda i jedan mi je uvijek u kupatilu. Ostale se tuširalice  mijenjaju s raspoloženjem pa je tu nekad Balea, nekad Palmolive, ponekad neki novi brend, ali Dove ima stalno mjesto :)
  8. Ebeline skidač laka, znam da je mnogima dobar ali meni eto tako...prosječan. Čak mi se ni ova pumpica ne sviđa, ja sam smotana i nekako mi izleti acetona i pored blaznice (?) i nisam mogla sve ni iskoristiti zbog ovog pakiranja, još uvijek nešto mućka pri dnu, džaba ja pumpicu pritišćem :) Skida osrednje...meni bolji Flormarov ljubičasti i Afroditin klasični a i Essence onaj za nail art mi je dobar.
  9. Afrodita krema za ruke, badem, predivan miris i odlična njega, kupit ću opet. I dugo mi je trajala, sigurno godinu dana, ali to je zato što ja ne mažem ruke često, samo kad osjetim da su suhe. Kad mažem kremom lice ili tijelo, onda ostatkom namažem i ruke, to mi je dovoljna njega za vrijeme toplijih mjeseci, a preko zime češće posežem i za kremom za ruke.
  10. Balea Beauty Effect Collagen Filler, s hijaluronskom kiselinom. Bore izbrisati neće, ali je dobra hidratantna krema :) nisam koristila preko dana, ne znam kako bi se ponašao kao podloga za šminku, koristila sam kao noćnu kremu i bila sam zadovoljna, ništa spektakularno, u svakom slučaju bolje mi je stanje kože kada ovo mažem nego kada ne mažem ništa :) Nije mi izazivao bubuljice ni komedone.
  11. Balea q10 krema, uzorak,baš sam se namučila sam dok sam potrošila :) Neću kupovati veći primjerak, ništa posebno, obična hidratantna krema. Ne sjećam se više ni kako je njegovala ni kojom brzinom se upijala. Zato ja neću nikada pisati recenzije krema na blogu :D meni je to, iskreno, sve isto, već sam i prije to pisala. Ako mi ne stvara probleme, onda mi valjda odgovara :D Nikakvu ja drastičnu razliku nisam primijetila koristeći bilo kakvu kremu.
  12. Ovo je jedna maska za kosu iz Lusha, Roots. Namijenjena tankoj i beživotnoj kosi. Nanosi se i na tjeme i na cijelu dužinu kose, zatim masira nekih 15ak minuta. Miriše na mentol i ugodno hladi. Gusta je pa je teško nanijeti ju ravnomjerno, pomoći će češalj širokih zubaca. Ja sam je nanosila na suhu kosu, prije pranja i držala nekih pola sata, masirala bih tjeme povremeno, ruke bi mi otpale da sam ih držala u zraku 15-20 min kako piše na uputstvu. Poslije bi kosa stvarno dobila volumen pri korijenu i nekako sam imala dojam pod rukom da je punija, a i peruti bi bilo manje.

  13. Dekorativa opet ide sporo ili nikako, šta ću kad je velika varijabilnost pa ne dolazi sve često na red:) Ovaj put samo ovo :
    Lak je Eveline 8u1, već sam ga hvalila, ovaj mi je trajao dobrih desetak mjeseci, nisam ga stalno koristila zbog formaldehida kojeg sadrži. Pomogao mi je jako, konačno i ja imam duge nokte i sve se manje listaju. Još nisu očvrsli ali je stanje puno bolje nego prije korištenja.
  14. Maskara iQ, iz Bipe, začuđujuće dobra, ne daje trepavicama onaj wow efekt ali fino oboji i počešlja trepavice. Četkica je najobičnija moguća, meni draža od onih popularnih gumenih kojima izbodem oči i od onih ogromnih četkurina s kojim umlatim kapak do pola. Ne ostavlja grudvice i ne kruni se ispod očiju, za dnevni look sasvim dobra.
  15. Olovka za oči Catrice, moram priznati da je ova olovčica došla u paletici Big City Life i da je već bila malešna, a i nju sam trošila godinu dana :D Nemam baš naviku koristiti olovke. Prosječna po svemu. Do sad mi je najbolja crna olovka bila Flormarova Ultra black, mekana, lako se razmazuje, a kad se malo setuje sjenilom, ne mrda čitav dan.
Već slijedeći put jedan post o novitetima, morala sam se nagraditi za vrijedno trošenje, osim toga ovo je moj mjesec, rođendan mi je za 20ak dana i planiram sebi svašta pokloniti ;)
Hvala vam na čitanju :*

You Might Also Like

19 komentari

  1. Balea Soft Creme sam "mjerkala" jer i mene podsjeća na Niveu soft koja mi trenutno jedina odgovara za lice. Eto kakav sam peh kada pored toliko krema isključivo za lice, meni odgovara ona od glave do pete, pa sve kontam mogla bi i ova. Ali ako kažeš da nije za suhu kožu vjerovaću ti :D

    Sviđa mi se tvoje smeće xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D ne bih mogla reći ništa za kremu, ja je nisam ni probala stavljati na lice, mazala sam iskljucivo tijelo, pa ne znam kakva bi mogla biti reakcija.

      Izbriši
  2. Volim tu kremu za ruke od Afrodite, jedna mi je od drazih. Kao i taj Dove silk gel. Od ostalih stvari sam probala Eveline 8 u 1 lak i super mi je, cesto ga mazem i kao bazu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja ga mažem kao bazu, nekako zaboravim mazati kako pise, jedan dan mazem, drugi zaboravim pa se treći opet sjetim.. :) a i ne mogu toliko dugo bez laka u boji ;)

      Izbriši
  3. Imam Afrodita badem kremu za ruke, odlična mi je.
    Hvala na recenziji za Balea stvarčice, probaću šampon sigurno.

    OdgovoriIzbriši
  4. obožavala sam ovaj maslac-ali ga već duuugo nema:(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dobra vijest je da dolazi uskoro ;)

      Izbriši
    2. ozbiljno? baš me veseli jer sam prošle godine potrošila bar 5komada

      Izbriši
  5. Hehehe, znam to za đubre, i mom mužu je jako, jako smešno, toliko da sam sad već navikla da ipak govorim smeće :D Deluju zanimljivo Baleina okoloočna i taj kakao maslac, volim takve mirise.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haha :)
      ovo maleno nije balea okoloočna, nego obična kerma za lice, q10, samo sto je mini, travel size, a ovo drugo isto nije okoloočna, nego njihov kolagen filer, s hijaluronskom kis. ništa posebno, ok hidrira. ništa više.

      Izbriši
  6. Hahaha djubre :D pa i jeste tako :D
    Ja nikako da nadjem eveline lak, gdje si ga ti kupila? Svasta si potrosila...
    Sto se tice balea acetona, ni meni nije nesto, isusuje a pumpica bas prsce okolo i kad prislonim tufer skroz preko. A i donji dio mi je pred kraj bio puknut pa sam morala da otvaram i onako klasicno da stavljam aceton na vaticu. :/ nista posebno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ovaj potrošeni sam kupila prošle godine na moru, u HR, a došli su i kod nas. Ima ih u Sarajevu u DM-u, na Koševu, a vjerujem da ih ima svaki malo veći DM, kupila sam i onaj Maximum Growth i dobar je i on. Kod mene gdje živim ih nema još.

      Izbriši
  7. Moram si nabaviti taj Balein body butter, ne znam kako je meni to promaklo :D
    Sa soft kremom mažem stopala jer mi za lice ne odgovara nikako :( Ostale stvarčice nisam probala :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. doći će kakao ubrzo, vani je već na policama, valjda ga nisu pokvarili kad su mijenjali ambalažu, dobar je bio, odlična njega. ja sam sa soft kremom mazala tijelo, nisam ni probala za lice :)

      Izbriši
  8. Pa dosta si stv arčica potrošila! I ja kao i Mell želim probati body butter :) Eveline lak obožavam i meni je nakon 2 mjeseca skoro pri kraju :D Planirala sam ga i ja zbog formaldehida lakirati samo povremeno, ali kad sam vidjela koje rezultate daje, postala sam ovisna o njemu :DD i zanimljivo mi se čini ova maska iz Lusha, volim proizvode za kosu s mentolom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam čitala da lak mnogima nije odgovarao, da su nekoga čak boljeli nokti :/ meni je bio odličan, nokti su mi se baš popravili, sad ga koristim kao bazu, ali ne prečesto.

      Izbriši
  9. svaka cast na potrosenom! ja sam od svega imala ovaj gliss i super mi je, bas ga volim :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Moram probati ovaj Balein bodybutter kakao, nadam se samo da ga neću pojesti hahaha

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt