Essence recenzije ruževi

Essence Longlasting ruževi

18:38Anela

Essence ruževi me nikada nisu naročito privlačili. Svojim pakiranjem i pigmentacijom su mi nalik na ruževe koje bi kupile tinejdžerke koje tek počinju sa šminkanjem. Od njihovih ''starih'', klasičnih ruževa imala sam tri nijanse, sve tri su slabije pigmentacije: In the nude ( topla nude) , All about Cupcake ( nježna ružičasta)  i Almoust Famous ( topla crvena). Svi su bez sjajnih čestica, kremasti, ali ne pretjerano pigmentirani, što znači da nisu ni trajni. Kada sam prije otprilike pola godine vidjela da i Essence na tržište izbacuje trajnije ruževe i to u modernim i prelijepim nijansama, baš sam se razveselila, jer Essence je cijenom vrlo pristupačna marka i to je značilo da bi mogli napraviti nešto zaista vrijedno moje pažnje :)
Nedavno su ruževi stigli i do nas, za sada u DM, a vrlo brzo će stići i u CM, (ako već i nisu). Koštaju 5.15 KM ili oko 2.5 €.

Longlasting ruževe je moguće pronaći u 10 različitih nijansi:

01 coral calling, 02 all you need is red, 03 dare to wear, 04 on the catwalk, 05 dare to be nude

06 barely there, 07 natural beauty, 08 colour crush, 09 wear berries, 10 cotton candy


Ja sam najprije uzela tri nijanse, kasnije otišla i kupila još jedan, a jedan mi je stigao i na recenziju, tako da nisu svi na okupu na prvoj fotografiji.
Kupila sam za početak nijanse 06 Barely There, 07 Natural Beauty i 09 Wear Berries! , po meni, prave jesenske boje, kakve jako volim nositi u posljednje vrijeme.

L-D : 06 barely there, 07 natural beauty, 09 wear berries!
Pakiranje je izrađeno od crne mat plastike, prilično je čvrsto, nema šanse da se samo otvori kao što mi se nekada znalo dešavati sa njihovim prijašnjim ruževima. Sam ruž unutra dosta čvrsto stoji i ne pomiče se dok ga mažem, čak ni kada malo pritisnem. Svaki ruž po sredini ambalaže ima ovaj plastični prsten, u boji ruža, što olakšava potragu po neseseru za željenom nijansom :) Sviđa mi se što su se dizajnom malo odmakli od onih dječjih i neozbiljnih ambalaža :D
Svaki ruž naprijed ima utisnut logo, i zbog toga djeluju malo skuplje i elegantnije.
Miris je primijetan, malo plastičan,umjetan. Meni ne smeta i nije mi neugodan, a i ne osjetim ga dugo.
Tekstura ovih ruževa je kremasta, lako se mažu i ugodni su na usnama, barem u početku, jer ja sam primijetila da meni, bez obzira na svoju kremastu strukturu, blago isušuju usne nakon cjelodnevnog nošenja. Možda je i do mojih usana, u zadnje vrijeme su suvlje i osjetljivije nego inače. U svakom slučaju, ne njeguju, jer nisu zaštitili usne od daljnjeg isušivanja, nego mi je stanje poslije nošenja bilo gore, ne drastično, ali primijetno. Ruževi se ne razlijevaju u borice oko usana niti se nakupljaju u borice na usnama, barem ne ove moje nijanse. Testirala sam sve nijanse posljednjih dana i razlikuju se što se trajnosti tiče. Nijanse 6 i 9 su postojanije od nijanse 7 i traju u prosjeku 3 sata, a nijansa 7 na mojim usnama stoji oko 2 sata, možda i manje, dakle nisu baš dugotrajni, ali u svakom slučaju su postojaniji nego dosadašnji ruževi iz Essence asortimana. Crvena nijansa 14, Adorable Matt traje oko 4 sata na mojim usnama i poslije ostavi usne blago obojenima.
Nisu baš jako pigmentirani, osim nijanse 14, potrebno je staviti dva-tri sloja ruža da se dobije željena boja.
Swatchevi:

06 barely there, 07 natural beauty, 09 wear berries
  • 06 Barely There je slična boji mojih usana, samo za nijansu tamnija. Boja je topla, tamnija nude, s primjesama smeđih i šljivastih tonova, mauve tonova. Kad netko kaže ''boja mesa'' ja pomislim na ovu boju. 

  • 07 Natural Beauty je nježna nude ružičasta, mene podsjeća na All About Cupcakes, stari ruž iz Essenceove klasične linije, ako ga se sjećate, samo što je ovo pigmentiranija i postojanija verzija. 
Lijevo Cupcakes, desno Natural Beauty
Vidljiva je razlika u pigmentaciji, Cupcakes je malo toplija, dok Natural Beauty, čini mi se, više naginje na hladniju stranu.

  • 09 Wear Berries! je svijetla ljubičasta nijansa, hladnog je podtona. Ne izgleda baš kao moja predodžba berry nijanse, ali dobro, lijepa je, na usnama malo svjetlija nego u ambalaži, pa više ide na rozo nego na ljubičasto. Dobro bi bilo da su napravili neku bogatu, burgundy nijansu ako su već htjeli neku koja liči na bobičasto voće.


  • 04 On The Catwalk


Tamnija, zagasita crvena, neutralna, nije jako pigmentirana. Što se mene tiče, ovo je neka kulturna, nenapadna, dnevna crvena. Ne privlači pažnju, a da malo boje.


  • 14 Adorable Matt 


Ovo je hladnija crvena, već sam pisala o njoj u ovom postu.


Ovo je najkvalitetniji ruž od svih gore nabrojanih. Vrijedi ga imati jer je prilično postojan, ugodan i ne isušuje usne. Najviše je mat od prethodno spomenutih, a opet tako fino kremast, svilenkast. 
Ako još nemate nijednu nijansu, razmislite o ovoj.
14 i 06 ću jedino i zadržati jer mi se najviše sviđaju, često su nošeni i kupila bih ih ponovo. Ostale prosljeđujem jer ih nisam nešto puno nosila, nisu došli na red, neke druge sam voljela više...


Hvala vam na čitanju :*


You Might Also Like

37 komentari

  1. Divni su mi ovi novi ruževi, imam nijansu all you need is red a sviđaju mi se i natural beauty i barely there. All abot cupcakes sam baš voljela i već mi je pri kraju, pa mi je drago da imamo još bolju zamjenu za njega :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cupcakes i natural b nisu bas identicni ali su na meni jako slicni ;)

      Izbriši
  2. Kako ja ovo nisam videla, sva tri su prelepa i divno ti stoje!

    OdgovoriIzbriši
  3. Divne ruževe si izabrala,super ti stoje :) Vidjela sam ih ali nisam začudo još kupila,imam vremena :D Ove tvoje nijanse su idealne za jesen.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Inaj, imas vremena, naravno, ovi ruzevi nisu LE, bit ce ih u prodaji ;)

      Izbriši
  4. sve tri boje su prelijepe, prelijepo ti stoje :)
    nisam ih probala, ali mislim da bih ih sve mogla nositi osim ovog skroz nude (05 čini mi se da je bio), nisam navikla na tu boju na usnama. Obavezno jedan kupujem!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Saro, i ovaj 05 nije skroz svijetao, vise ide na karamel smedju koliko se sjecam, dobar bi bio i tamnijim curama.

      Izbriši
  5. Ne zna se koji ti ljepše stoji, možda mi se Barely There ipak mrvicu izdvaja. Nema mi ništa draže nego vidjeti kompletno lice kada se piše o ružu :-) tek tada steknem pravi dojam ;-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Jasmina, i meni je barely t omiljeni jer nemam puno slicnih nijansi, drukciji je, a prolazi i uz jace nasminkane oci, kao i uz neutralnu sminku :)

      Izbriši
  6. Taman razmisljam da bih da probam 1,2,3,8 a ti sve kontra kupila :) mada nam je i kontra ten pa kapiram da mi je dobar izbor :) sjajno ti stoje sva tri...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha :) imam vec dosta ruzeva u slicnim nijansama koje si spomenula, a rijetko ih nosim, cesce se ipak odlucim za ovakve :)

      Izbriši
  7. Odlicno ti stoje ove hladne berry nijanse <3

    OdgovoriIzbriši
  8. Jedva cekam da se docepam Coral Calling! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lijep se cini, ako kupis stavi swatch obavezno, mozda se i ja odlucim da ga ipak uzmem, za proljece.

      Izbriši
  9. Lijepa ženo:D ima li šanse da uporediš ove dvije prve nijanse sa Essence Stay Matt 01 Velvet rose jer mi super stoji ta boja, ali je tekstura bezveze, skuplja i se na unutrašnjoj strani usana kao i tebi, pa tražim istu boju drugu teksturu:) Tebi svi ruževi stoje, nisi ni jedan do sad stavila da ne valja:)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D evo mazem ih na ruku da vidim... barely there nije ni slican velvet roseu, tamniji, sa dosta smedje i sljivaste, a natural b isto nije ta nijansa, malo je hladniji, a v.rose ima i primjese i breskvaste i koraljne mrvicu koliko vidim, nazalost nije isti.i ja bih da nadjem tu nijansu a bolju teksturu :/ zavidim onima kojima odgovara. Mozda da probas testere jedan pored drugog, da vidis, mozda ce se na tvom tenu drukcije pokazati. A ima dosta ruzeva koji mi me stoje, samo sto ja stavljam samo one lijepe :D

      Izbriši
  10. Lijepe su boje ali mi nijedna ne stoji! XD zato nisam kupila nijedan od tih novih essence ruževa. Izgledam isprano s tim bojama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja bas mislim da bi na tvom svijetlom tenu bio odlican ovaj barely there i ovaj br 3 a i 4, nema sanse da te oni "isperu":)

      Izbriši
  11. Joj tiiii :D ti mi uvijek prodaš neki nudasti ruž a u suštini znam da mi ne bi dobro stajao! :D Jako mi se sviđa Barely i natural beauty <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj oprosti haha :) barely bi ti mozda i mogao odgovyrati, nije on klasicni nude, jest samo za djevojke koje imaju pigmentirane usne, i moja sestra ga je probala, a ona ima hladni podton i svijetla je i na njoj je lijep.

      Izbriši
  12. Ma neverovatno kako tebi sve boje ruževa dobro stoje!
    Nisam sigurna želim li neki, fine su nijanse i lepo što su trajniji od prethodnih, ali ako treba više slojeva da bi se dobila prava nijansa onda za te pare mogu da nađem i bolje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa meni su GR bolji, a kupim dva za ove pare, a nisu ovi bas toliko nepigmentirani, npr. mazem ih kao labelo, predjem dva, max tri puta i to je ta boja, a nemam osjecaj tezine ni mnogo slojeva na usnama, dok npr. GR predjem samo jednom i dovoljno je..hvala ti :) :*

      Izbriši
  13. 07, Natural Beauty, prelijep je :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Čim pročitam da i makar blago isušuju usta, ja odmah odustajem. Mada tebi lepo stoji, jer imaš lepa usta. Što bih ja rekla imaš na šta da mažeš :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa ja sam primijetila da meni malo isusuju, ali sam citala da se druge djevojke ne zale na to, cak kazu da su im hidratantni, tako da ovisi sve od osobe do osobe :)

      Izbriši
  15. Divni su, i svi ti fino stoje. Taman kad sam odlucila da do daljnejg necu kupovati nijedan, sad me bacas u iskusenje. Odem ti ja danas, rekoh sebi, ma samo cu jedan, kad ono znak sa neba, nema ih, skoro svi pokupovani, ostali samo neki najsvjetliji i bordo. Spasena sam. Do dopune stalka, barem :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma možeš jedan, čisto za probu, kad se stalak popuni ;)

      Izbriši
  16. Odlični su mi ruževi onako ''za svaki dan'' kada mi se ne da paziti kako ću ga nanijeti, nego samo namuljam i super :D
    Imam Natural beauty, Barely there, Wear berries i On the catwalk (odlična jesenska boja, definitivno ju preporučam ;)) i sve ih volim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. izabrale smo iste nijanse :) i meni se sviđa on the catwalk, mislim da ću ga uzeti :)

      Izbriši
  17. Imaš baš divne usne. Ne znam koji je lepši, zaista.

    OdgovoriIzbriši
  18. Mrs. Kupila sam ti wear berries. Govno ces sad dobit, kad sve imas nemam ti vise sta kupit. Pocet cu ti namirnice iz binga slat. >:-(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. aahhahahahahah XD moze, kupuj mi hranu, to nemam jer zderem sve na sta naidjem. i ne gledaj mi stare postove, glupe mi face i slike i svočevi katastrofa :D

      Izbriši
  19. Meni se dopadaju samo se ne bih složila sa njihovim nazivom Longlasting...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni ja :D svakako su trajniji od ostalih ruzeva iz essence asortimana, ali dugotrajni nisu. Adorable matt je najtrajnija u ovoj grupici i vrlo dobre teksture i ok kvalitete.

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt