EOTD LOTD makeup look

Sleek Au Naturel paleta sjenila

23:03Anela


Danas želim pisati o prekrasnoj Sleek paleti sjenila koju imam već nekoliko mjeseci i koristim vrlo često, skoro svaki dan.
Paletu sam kupila na Sleekovoj službenoj stranici i došla je jako brzo, za desetak dana. Košta samo 10$ što je stvarno malo za kvalitet koji ćete dobiti. Kad sam je prvi put vidjela učinila mi se malom. Ja sam nekako očekivala da će biti veća, zbog fotografija koje sam viđala na internetu. Tako mi je i sa proizvodima iz Avona ili Oriflamea, uvijek očekujem da će proizvod biti većih dimenzija, a dođe mi nešto minijaturno :)
Sve Sleekove palete su mi prekrasne, a ova je bila moj prvi izbor, jer ovakve boje najčešće koristim i kad ne znam kakvu šminku da nosim, uhvatim se uvijek za ovu ili jednu od MUA paleta. Neutralno uvijek prolazi i ide uz svaku odjeću i za sve prilike.


Paletica svojom veličinom odgovara dimenzijama jednog većeg pametnog telefona, ili manje čokolade i stane u dlan, a stane i u svaku torbicu ukoliko je odlučite ponijeti sa sobom. Evo sličica koje će vam bolje dočarati veličinu palete:




Pakiranje je od crne mat plastike,  dovoljno čvrsto da se ne otvori samo u torbi ili neseseru a opet ne i prečvrsto da polomite nokte ili upropastite lak dok pokušavate otvoriti paletu.
S unutarnje strane poklopca, cijelom njegovom širinom je ogledalo i to vrlo dobro, nije ni moje ogledalo pred kojim se šminkam puno veće :D
U paleti ćete dobiti i plastični aplikator, ali ja koristim četkice i nisam ga fotografirala jer aplikatore koji dolaze sa šminkom odmah bacam da mi ne smetaju, jer ne služe ničemu.

U paleti dolazi 12 sjenila. 8 njih je mat i 4 su sedefasta.
Prvih 5 sjenila iz ove palete nije najbolje pigmentirano, bez baze za sjenila ih ne koristim, a s bazom je situacija bolja. Mogu se koristiti kao osnovna sjenila, preko cijelog kapka kao i za ublažavanja rubova tamnijih i pigmentiranijih sjenila prilikom blendanja. Ostalih 7 sjenila je fantastične pigmentacije i jako dobre teksture. 

Pigmentaciju ćete najbolje moći vidjeti na swatchevima. Swatcheve sam uradila prstom, na čistu i suhu kožu ruke, bez baze ispod. Prvih pet sjenila, zbog slabije pigmentacije, sam nanosila u nekoliko slojeva, dok su sjenila iz donjeg reda samo u jednom sloju :)





gornji red
donji red
Svaku nijansu posebno ne bih opisivala, swatchevi su dosta realni, a ja stvarno nisam dobra u opisivanju boja.

Ovo je jedan look koji sam uradila koristeći samo Au Naturel prilikom šminkanja. Na sredini kapka su Honeycomb i Toast, u pregibu i vanjskom kutu je Regal, a na donjem kapku Moss. 


Evo i sastava, koga zanima : Mica, Talc, Kaolin, Magnesium; Stearate Dimethicone, Paraffinum Liquid, Ethylhexyl Palmitate, Propylparaben, Methylparaben +/- CI 77510, CI 77289, CI 77491, CI77492. Pogodno za vegetarijance, nije pogodno za vegane.

Ako ste ljubitelj neutralnih, toplih, smeđih tonova, onda svakako preporučujem ovu paletu. Mene ove boje podsjećaju na jesen i sad je pravo vrijeme da ih maksimalno iskoristim :)
Na listi su mi još i Sleekove Showstopper i Ultra Matte V2 palete...ustvari ja bih njih najradije sve pokupovala, ali znam da ih neću i ne bih stigla koristiti pa se nekako obuzdavam.

Posjedujete li vi neku od navedenih paleta i kakvi su vaši dojmovi ?

Hvala na čitanju :*

You Might Also Like

36 komentari

  1. Super je look, a paleta je san snova, nijanse za svaki dan :)Nemam nijednu Sleek paleticu, a Ultra Matte V2 mi je već duugo na WL.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, meni je ova bila dugo na wl i stvarno mi je drago sto sam je kupila. Mislim da bi svaka zena trebala imati neku paletu s neutralnim sjenilima. V2 je prelijepa zaista, mislim da ce biti u mojoj slijedecoj narudzbi sa sleeka :)

      Izbriši
  2. jako lijepa paleta, drugi red mi je posebno divan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drugi red je odlican, a i prvi se moze iskoristiti uz bazu za sjenila.

      Izbriši
  3. Odlican look! I ja bih najradije pokupovala sve Sleek palete jer se ne mogu odluciti samo za jednu :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja imam Showstoppers i Oh so special i super su mi, mada vise koristim ovugu... Stvarno su divne i predobre za ovu cijenu...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh, super da si mi rekla da i Showstopper valja, sad je jos vise zelim :) Ja sam se mislila izmedju Oh so special i neutralne i prevagnula je ova ipak..ali ima vremena, stici cu ja svaku isprobati kako sam krenula ;)

      Izbriši
  5. Meni su oba reda divna, to što prvi nije baš pigmentovam meni ne smeta. Volim ja i to :) A ova "regal" ako ti ne treba, nekako izvadi i pošalji :D A look je čista petica :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahah, dobra si, i meni je regal najljepsa :) hvala :*

      Izbriši
  6. Zenoooo! Kakav look! Svidja mi se jako paleta, ja sam sucker za neutralne vec neko vreme... Malo mi je krivo sto su one najlepse nijanse slabije pigmentovane... U odnosu na MUA, jel' bolja ili losija?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Tamara :* Ne znam sta da ti kazem, Sleek je ljepsa ako gledas pakovanje, a ni boje nisu iste. Ja sam sebe ubijedila da mi obje trebaju. Nisam pozalila jer svako drugo sminkanje otvorim ovu i jednu MUA pa kombiniram.

      Izbriši
  7. Imam ovu paletu i obožavam je <3 preko dana najčešće i koristim neutralna sjenila tako da ju zbilja puno i koristim. Vidim da Tamara gore pita je li bolji Sleek ili MUA i moj glas definitivno ide Sleeku.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja se ne mogu odluciti kome ide moj glas. Zbog ambalaze izabrala bih Sleek, a sama sjenila... ne znam. Sreca imam oboje :)

      Izbriši
  8. Meni se odavno (jako!) sviđa ova paleta, ali samo mi u glavi odzvanja mamina izjava "jel to još jedna smeđa paleta". Istini za volju, sve palete su mi neutralne, tako da ova još nije došla na red. U odluci mi pomaže to što si rekla da nisu pigmentovane svijetle sjene,jer mi toga najviše treba. Doduše, nakon Flormarovih mat sjena ništa više nije pigmentovano! Živio Flormar!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mama ne zna koliko paleta imam, a muzu je to ionako sve isto :D
      Flormar je zakon sto se mat sjenila tice, mada sam ja cula da se neki zale da im se sjenila ne blendaju dobro. Meni su odlicna.

      Izbriši
  9. Imam ovu paletu i obožavam je... Tek ćeš je zavoleti, kad budeš shvatila da bez nje ne možeš :)) I boje postaju još pigmentovanije kad se skine onaj površinski sloj koji je nešto tvrđi.
    Makeup savršen!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Magdalena :* Nadam se da ce i kod mene tako, vec sam dobro zagrebala svaku zbog swatcheva.

      Izbriši
  10. PREDOBRE nijanse! Trebala si nam samo slikati proizvod u ruci da vidimo otprilike koje je velicine jer se i meni desi da mi se nesto ucini velikim a zapravo je skroz mini. Uvijek su prikazani izbliza. :/

    OdgovoriIzbriši
  11. Zavidim. I to ne samo na paleti nego i na ovoj crti tušem koju si povukla :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala Saro, ne trebaš zavidjeti, desno mi je dobro, ali lijevo uvijek smlatim :) zato ga i nema uvećanog ;)

      Izbriši
  12. Joooooj, ja tako patim k'o patika za ovom paletom, uskoro treba da mi stigne kartica pa cu, nadam se, i ja da je pazarim. Drago mi je i sto sam je kod tebe na blogu ugledala i detaljno proucila, a i znajuci tvoje sminkerske i slicne sposobnosti u tvoj sud ni o kakvom ovakvom pitanju ne sumnjam! By the way, It is I - ljubcibasti :) , nisam mogla da odolim a da nesto ne prokomentarisem kad je ova paleta u pitanju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ooo heloou dir, aj em gled ju ar hir :D
      nadam se da ces se brzo docepati ove palete i uzivati u njoj. u prave ce ruke stici, znam da ces je paziti i maziti :D

      Izbriši
  13. Prelep look! Jedino me iznenadila veličina palete, ne znam što sam ja mislila da je znatno veća.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :* ma nije ona toliko mala, ali ja sam mislila da je velicine one standardne palete u kojoj dođu vodene bojice, ne znam što :D
      evo sad sam stavila sliku kolika je.

      Izbriši
  14. Bozanstveno nasminkana :)
    Paleta mi se bas dopada, posebno pigmentacija tamnih nijansi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :) zbog tamnijih nijansi paletu definitivno vrijedi uzeti, mada nisu loše ni ove svjetlije, ali s bazom ispod.

      Izbriši
  15. Bože, koliko si lijepa :)) i obrve su ti divne! I mislim da mi treba ova paleta :D Iva

    OdgovoriIzbriši
  16. Ovako kad ti se samo oci vide me bas podsjecas na Rachel Talbot sa youtube-a :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Ja sam ovu paleticu dobila na dar i oduševljena sam, predobra je! Za neutral looks dušu dalo :D iako sam ja ljubitelj malo "dramatičnijih" lookova ova mi itekako dobro dođe za ublažene varijante :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni je dobra za svakodnevne lookove, mada sam regal nijansu znala nositi i navecer i usred dana, za malo više naglašene oči

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt