Avon baza za sjenilo baze

Drogerijske baze za sjenila. Usporedbe. Recenzije.

23:12Anela

Što su i čemu služe baze ili podloge za sjenila?

izvor:  www.londonbeautyreview.com
poznato vam je ovo?
Baza, primer ili podloga za sjenilo je proizvod koji se prilikom šminkanja nanosi na suh i čist kapak, prije sjenila, a uloga mu je da produži trajanje šminke, spriječi ružno nakupljanje sjenila (fotografija iznad) u pregibu očnog kapka i pojača boju sjenila. Neizostavan je dio šminkanja svakome tko ima spuštene, masne ili naborane kapke. Na slijedećim fotografijama se nalazi isto sjenilo, naneseno na čistu, suhu kožu i naneseno preko baze, razlika u pigmentaciji je očigledna.


Moji kapci nisu masni, čak su nekada i suhi, tako da baze koje meni odgovaraju, možda vama neće biti dobre i obrnuto. Ovo su moji subjektivni utisci o pojedinim bazama koje je moguće kupiti u našim drogerijama. Testirala sam Artdeco, Avon, Catrice, Essence, Flormar, kao i bazu koju sam napravila sama.







  • Artdeco baza je najhvaljenija među ovim društvom sa fotografije i mislim da ju je većina vas probala. Ja je, blago rečeno, NE VOLIM :D a znam da vas ima još, slobodno se javite :D Prva zamjerka ide pakiranju. Usko, nehigijensko, uvijek mi se proizvoda zavuče pod nokat. Za ovakve ambalaže imam malene špatulice. Odlično će poslužiti i one plastične, za sladoled u kutijici, problem je što nikad ne znam gdje su kad se meni žuri. Zamjerka broj 2 ide mirisu kojeg ne podnosim. Podsjeća me na jeftinu kolonjsku. Na tome su radili pa mislim da su na tržištu već Artdeco baze bez mirisa. Zamjerka broj 3 ide teksturi. Ova baza se tako brzo sasuši da je nikada nisam iskoristila do kraja. Gusta je i ne klizi po kapku i moram dobro protrljati kapak da bih je ravnomjerno razmazala, a izbjegavam rastezati ionako osjetljivu kožu oko očiju, osim toga, ima taj neki sitni shimmer i ne bih je preporučila za svijetla mat sjenila jer mi se dešavalo da se taj shimmer primijeti kroz njih. Zamjerku 4 ( ili 5 :) ) imam jer mi je uvijek bilo teško izblendati sjenila preko ove baze, kako ih stavim, tako uglavnom ostanu. A to je i pozitivno, ovisi s koje strane gledate, sjenila preko nje traju sve dok ih ne poželite skinuti, neće se nakupiti u pregibu, a ova baza dosta pojačava i intenzitet boje sjenila. Košta 11.70 KM, u kutijici dobijete 5ml baze i piše da biste je trebali iskoristiti u roku od dvije godine od otvaranja, ali osuši se puno prije






  • Avon baza za sjenilo, u nijansi light beige. Odlična baza i moj favorit. Vrlo kremasta, lagana, lako razmaziva. Imam osjećaj da nakon sušenja na kapku postane praškasta, ima tzv. cream to powder finish. Upija višak ulja i drži sjenila na mjestu sve dok ih ne skinem. U boji je te stoga neutralizira crvenilo i ujednačava boju kapka. Nemam problema s blendanjem sjenila preko ove baze. Sjenila također ravnomjerno prianjaju uz kapak, nema mjesta na kapku gdje se zbog baze prime jače ili sabije. Što se tiče pojačavanja intenziteta sjenila, ova baza neće napraviti drastičnu razliku ako već imate kvalitetno i dobro pigmentirano sjenilo, a ako je sjenilo slabije kvalitete, praškasto i nepigmentirano, razlika će se naravno primijetiti, što se najbolje može uočiti na fotografijama niže u postu.Košta 11.90 KM, trenutno je snižena na 7.50, a toliko sam je i ja platila prije par mjeseci. U teglici dobijete 3 g proizvoda. Jedina zamjerka, po meni, je ta nesretna ambalaža, puno bi bolje bilo da je u tubici.






  • Catrice baza me, iskreno rečeno, razočarala. Očekivala sam više od Catrice. Jedva sam dočekala da stigne u  CM, a kad sam je na kraju kupila, ostala sam neugodno iznenađena. Razlog tome je tekstura ove baze. Dosta je tvrda i teško se i neravnomjerno razmazuje, pa mi dosta vremena prođe dok je utrljam kako treba. Naravno da taj neravnomjeran nanos uzrokuje i neravnomjerno primanje sjenila za kapak pa se jave ružne grudvice ako ne pazim. Trajnost, pigmentacija i intenzitet sjenila preko ove baze su zadovoljavajući, ali ne mogu joj oprostiti tu lošu teksturu, i već vidim da je zbog toga neću koristiti. Košta 8.35 KM i količina je 4 ml.Trebalo bi je potrošiti u roku od 6 mjeseci nakon otvaranja.






  • Essence I Love Stage baza je za moje potrebe i nemasne kapke sasvim solidna baza. Sviđa mi se pakiranje, sviđa mi se cijena, a i kriterije koje jedna baza za sjenila treba kod mene da zadovolji, zadovoljava :) U boji je koja vuče na žućkasto i to je dobro kod tamnijih sjenila, ali kod svjetlijih može biti problem, jer neka mogu povući na tu toplu žutu boju. Trajnost je ok, kod mene nekih 6-7 sati u prosjeku i nakon toga vidim da sjenilo lagano blijedi i lagano se povlači u borice, ali to nije baš primijetno, osim na ogledalu s velikim uvećanjem. Košta 5.55 KM ima 4ml i rok trajanja 6 mjeseci od otvaranja.






  • Essence Colour Arts ova baza se na tržištu pojavila prošle godine kad i Essence pigmenti i namijenjena je da na sebe lijepi pigmente. Meni dobro funkcionira kod sjenila različite teksture, zaista se ponaša kao ljepilo. Ima gelasto-kremastu strukturu i potrebna je jaaako mala količina koja se dobro razmaže i pričeka koji trenutak da se osuši, kako bi se sjenilo zalijepilo ravnomjerno, bez ružnih fleka i ćelavih mjesta po kapku. To može biti nezgodno ako vam se žuri. Osim toga, ja druge zamjerke nemam. Ambalaža odlična, higijenska, sjenila su vidno pigmentiranija i jako su postojana. Cijena joj je oko 5 KM, zaboravila sam, ali mi se čini da je jeftinija od I Love Stage baze, količina izdašnih 7.3 ml, rok trajanja 6 mjeseci nakon otvaranja.






  • Flormar baza za sjenilo i highlighter u jednom. Prozirna, nježnog rozo-zlatnog shimmera, ja je nosim i samostalno preko kapka, također i kao bazu za sjenila, jer je ljepljiva prije nego se sasvim osuši. Sjenila su s ovom bazom slabije postojana nego s Essence I love Stage bazom, nikako ne bi bila dobra za masne kapke. Svakako da su sjenila pigmentiranija s njom ispod nego bez baze, ali ja ju ne bih preporučila zbog visoke cijene za količinu od samo 3 ml, možete proći bolje. Košta 13 KM.






  • DIY ( ''do it yourself'' ili uradi sam ) baza koju sam ja napravila od Max Factorovog Pan Sticka, čija mi nijansa nije odgovarala i malo Hipp kreme za lice. Možete koristiti bilo koji korektor ili tekući puder i neku kremu za lice, možda najbolje iskoristiti okoloočnu i brzoupijajuću kremu. Miješa se otprilike u omjeru 1:1 i uzima se jako mala količina koja se dobro razmaže. Za čuvanje ove svoje baze iskoristila sam običnu plastičnu posudicu s poklopcem, koju možete kupiti u svakoj apoteci, a ja sam svoju uzela u CM-u, sa Essence stalka, to su im posudice za miješanje pigmenata. Kako nemam problema s masnim kapcima, meni ova baza zaista odlično funkcionira, i što se trajnosti i intenziteta sjenila tiče. Sjenila se dobro i lako blendaju, a traju oko 6-7 sati bez promjene. 














  • Trudila sam se da na fotografijama prikažem razliku u pigmentaciji sjenila nanesenih preko različitih baza, nisam sigurna da sam uspjela dočarati te finese, zahvaljujući jako ograničenim sposobnostima mog fotoaparata, zato moram i ja da kažem riječ-dvije. U pojačavanju pigmentacije sjenila ističu se Artdeco i Essence Colour Arts baze, to se posebno primijeti kod sjenila slabije kvalitete, dok kod već dobro pigmentiranih sjenila, kao što je ovo smeđe, funkcionira svaka baza i malo im treba za punoću boje. Posebno me iznenadilo što moja smućkana baza ne zaostaje puno za kupovnim bazama, što će možda razveseliti mnoge. I kad se sve zbroji :

    Iz svega napisanog, jasno je da je u ovoj borbi baza moj favorit Avonova baza,jednako dobra na svim poljima, zatim Essence Colour Arts, pa moja smućkana baza i Essence I Love Stage zajedno dijele 3. mjesto :)
    Koja je vaša omiljena baza za sjenilo?

    Hvala vam na čitanju :) :*

    You Might Also Like

    47 komentari

    1. E svaka ti čast na ovom postu!
      Ja ne mogu da smislim AD bazu i mislila sam da sam jedina :D Avon m je definitivno favorit i stalno pričam ljudima o njoj, više sam dosadna :D Imam zalihe, nadam se da je nikada neće izbaciti iz asortimana :D
      Jedini mi je minus ambalaža, moram je uvijek nanositi kistom :(

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. Hvala Neira, uh nece je valjda izbaciti:) cim se meni nesto svidi, prestane se proizvoditi :) mislim da ipak nece, vidjela sam na nekom blogu stranom da su napravili jos jednu nijansu :) jos kad bi je spakovali u tubu, i ja bih zalihe napravila :D

        Izbriši
    2. Ako nakon ovog posta neko ne može pronaći odgovarajuću bazu za sebe, od ovih koje si navela... e onda ne znam šta raditi s njima :D Odličan post i zanimljiv!

      OdgovoriIzbriši
    3. Odličan post.Koristila sam sve osim Avonove i Flormarove baze,a moj favorit je Colour Arts bar za sada.Još da isprobam Avonovu jer čitam dosta pohvala a i sviđaju mi se ambalaža i struktura baze. :)

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. Hvala, a ja za Avonovom ipak najcesce posegnem, od svih baza koje imam, to mi sve govori :)

        Izbriši
    4. Super si napisala ovaj post.

      OdgovoriIzbriši
    5. Ali sjenila na svakoj slici najljepše izgledaju sa DIY bazom :-) šteta da je trajnost loša.

      Ja sam u tvom klubu onih koje mrze Artdeco bazu :-) to znaš :-)

      Odličan ti je post :-) mogla bih i ja nešto slično napraviti sa nedrogerijskim bazama :-) Nekad možda....

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. Pa mogu ti reci da se za diy bazu sjenila najljepse i najravnomjernije i hvataju a i blendaju se savrseno, samo eto, ne ostanu dugo tako lijepa. Ja bih voljela procitati taj post, kad budes imala vremena, pisi, koristit ce mnogima.

        Izbriši
    6. I ja se pridruzujem klubu mrzitelja Artdeco baze, onaj opis o njoj kao da sam ja pisala :D Imam i Essence I love stage i Avonovu i super su mi ;)

      OdgovoriIzbriši
    7. Sjajan post! Potvrdila si moju odluku da probam Avonovu bazu :)

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. Hvala Coxy, probaj, nadam se da će ti odgovarati, znam da si ti pisala da je tebi AD dobra, a da ti se Colour Arts Essence ne sviđa baš, kod mene je obrnuto.Gledaj da Avon nađeš dok je snižena, da ne bude velika šteta ako ti ne odgovarala :)

        Izbriši
    8. Svaka ti cast! Koliko sam zelela ovakav jedan post!!! Mnogo sam sad srecna. Ja izgleda jedina nisam imala problem sa Artdeko bazom i isusivanjem. Jako mi je dugo trajala i do kraja je bila identicna kao kada sam je kupila. I obozavala sam je jer mi senke nisu mrdale nigde. Ali slazem se da se teze blenda. I zato sigurno ovih dana kupujem Avon!!!

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. :D drago mi je sto si ti zadovoljna. Ja sam svoju AD kupila prije 3g i dok je bila svjeza, moglo se nesto s njom, ne znam zasto se tako brzo stvrdnula, dobro sam je zatvarala i nije bila na toplom, potrosila sam je, bacila. ovo sa slike je sestrina, i njoj se desila ista stvar. Koristila jedno vrijeme i ubrzo je postala neupotrebljiva, znaci nije samo kod mene slucaj, moguce da su je malo poboljsali pa je tvoja bila ok...ova je barem posluzila za post, ako nista ;)

        Izbriši
    9. ja nisam nikada probala baze, koristim korektore, ili olovke ali u jako tankom sloju (posebno nxy jumbo eye pencil)

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. Da, zaboravila sam da navedem da i olovka moze posluziti, ja nemam nyx, ali imam gabrini bijelu jumbo olovku, kremasta je i odlicna kao baza svjetlijim i jarkim bojama.

        Izbriši
    10. Post je fantastican! Posebno me je iznenadila tabela! Retko ko se ovoliko potrudi oko jednog posta. Al, zeno koliko baza imas!!! :D Ja stojim na jednoj-Alverde u tubici i evo vec drugu godinu je trosim. Ni ne treba mi vise od nje. Mozda bih mogla da potrazim jos neku, ali nisam fan gomilanja.
      Odlicni su swatchevi! Mnogo mi se svidja sastav tvoje baze. Ispada da ne treba bacati pare na Artdeco i slicno vec varjacu u ruke i napravi svoju :D

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. Hvala :) ne pisem cesto, pa moram nekako da nadoknadim :)
        A sta da kazem, u potrazi za savrsenom, nakupilo se :) AD je poslije slikanja svakako otisla u smece...da je moja DIY malo trajnija, bilo bi odlicno.za nekoga sa nemasnim kapcima, sasvim je ok.

        Izbriši
    11. odlican post, svaka cast! ja imam avon, artdeco i urban decay primer potion. ad me nervira zbog sljokica i svega sto si ti navela dok su mi avon i udpp rame uz rame po kvalitetu!

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. Hvala, ja sam imala zelju da probam ud, ali ako kazes da je avon blizu, razmislit cu :)

        Izbriši
    12. Meni je avon sljedeca za isprobavanje jer sam procitala bas puno dobrih recenzija. Sad imam artdeco i ne mrzim je :D ne smeta mi ni miris jer ispari brzo, jos se nije osusila, a ako bude - tad cu se zalit, a isto tako i kad dodjem do te faze da je ne mogu onako ravno po povrsini pokupiti...:) Sto se trajnosti tice, dobra mi je, cak i za blendanje ne vidim problem, ali nisam profesionalac pa ne znam mozda neke pojedinosti i sitnice da prepoznam kao ostali kojima to smeta, ali za moje trenutne potrebe je uredu. :*

      OdgovoriIzbriši
    13. Ispade DIY baza najbolja na slikama :)
      Avon imam i svidja mi se, Artdeco omiljna trenutno, Essence sam imala i nije mi se svidelo sto aplikatorom ne moze do kraja da se potrosi :/

      OdgovoriIzbriši
    14. Moja je i dalje Artdeco i to više od 10 godina! :) Znam, pakiranje je koma, brzo se suši, ali meni je ona genijalna.

      OdgovoriIzbriši
    15. Svaka cast na trudu i na ovoj recenziji. Vrlo koristan post, mnogo si mi pomogla.

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. Hvala ti na komentaru, drago mi je ako sam ti bar malo olaksala izbor :)

        Izbriši
    16. Izgleda da sam medju rijetkima koje vole Artdeco bazu :D Jedini mana mi je pakovanje i tacno je da se susi, ali meni dobro odradi posao :D

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. Nisi među rijetkima, AD je dosta hvaljena, rijetki smo mi sto ju ne volimo ;) ako je tebi dobra, odlicno, drzi se onog sto za tebe funkcionira. Meni nije bila dobra, to je bila prva baza koju sam kupila, pa sam trazila dalje i nakupila 7 baza :/ vise ne eksperimentiram, nasla sam sta mi odgovara.

        Izbriši
    17. Super i detaljan post. :) Deluje mi da je najbolja Essence CA baza. Imam Art deco, i dobra mi je, ja miris jedva da i osetim. :D Probala sam Inglot u koju sam se jako razocarala i ovu drugu Essence koja mi je bila O.K. :)

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. hvala :) znaci da ne kupujem inglot :) cekamo da nam dodje u sarajevo, pa pravim listu...avon mi je do sada najbolja.

        Izbriši
    18. Tražim neku dobru bazu, no nisam sigurna koja da izaberem. Hvala na predivnom postu, iako sam ga vidjela malo poslije nego što si ga objavila:)

      OdgovoriIzbriši
    19. I ja sam jedna od onih koja ne voli Artdeco bazu, ispočetka mi je bila ok, al se jako brzo osušila i onda ništa od nje....trenutno koristim MUA bazu i ona mi je sasvim ok, a voljela bih probat i te essence. :) super post!

      Teky

      OdgovoriIzbriši
    20. boook! znači, imam jedan problem, pošto ne koristim tuš često (ne da mi se) koristim u zamjenu crno sjenilo (koje obožavam) ali naime, nakon 10 min mi se ocrta na gornji kapak i uništi mi cijeli izgled, ne primjeti se to jako, ali ako stavim lagani smokey crta je očita. koristim bazu od essence-a i nije mi pomoglo. pomagajte :/ sada uskoro imam puno svečanih događanja i treba mi dobra baza :D hvala unaprijed! :)

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. misliš li da se oslika gore ispod obrve? ili samo pobjegne malo prema gore ili dolje?
        u svakom slučaju, Essence baza meni nije dobra više, kao da su mi se kapci počeli više mastiti, ne drži više od 4-5 sati. Avon baza mi je puno bolja, sve je na mjestu jako dugo vremena, čitav dan. Ako su ti kapci baš jako spušteni, možda da probaš too faced bazu? ili Urban decay primer potion anti age? jest skuplja, ali mi se tester jako svidio i vjerovatno ću je nekad naručiti i sama, potraži recenzije za njih.

        Izbriši
      2. nažalost ne mogu ti staviti sliku da mi vidiš oči, ali nisu jako spušteni kapci.. ali se lagano dodiruju i onda se oslika.. pa izgleda kao da sam i na kapak stavila blagu crnu crtu.. uz essence i love stage sve ostane postojano osim tog oslikavanja. koliko košta Avonova baza (u kunama)? :) hvala ti na odg

        Izbriši
      3. nije skupa, obicno je uvijek na nekim akcijama i otprilike je oko 25-30 kuna, nije visa. nema na cemu :) ja je drzim naopako, da se sporije susi i duze traje, i ne drzim je predugo otvorenu, zagrabim koliko treba i brzo zavrnem da se ne susi.

        Izbriši
      4. hvaaaaala ti puno puno :* :))) nadam se da će valjati... još samo reci mi molim te što najbolje drži šljokice u prahu? :))

        Izbriši
      5. nema na čemu :) šljokice ne nosim, pa nisam ni trazila bazu koja ce ih zalijepiti, jer ove essence colour arts vise nema u prodaji, a za to je bila bas odlicna. mozes se posluziti fiksatorom za sminku tako da ga poprskas po cetkici, uzmes sljokice na cetkicu i blago tapkas po kapku. ne znam da u drogerijama postoji baza za sljokice, nazalost.

        Izbriši
    21. Sada sam otisla na Avonov katalog, i više nemaju tu bazu, samo Perfect picture (za cijelo lice) i Magix baza (također za cijelo), je li igra ulogu ako je baza samo za sjenilo, tj oči? :/ ova baza Magix mi je malo skupa 60 kn.. tko bi reko da je tako teško naći dobru bazu

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. ima u bosanskom katalogu, a mislim da su svi isti. u katalogu koji vazi do 2.3.'16. se nalazi na 94.stranici cini mi se, košta oko 27 kuna ako sam dobro izracunala. pise vodootporna podloga za sjenila za oci, u malenoj crnoj teglici. nisu iste baze za lice i baze za oci, ova je kremastija, malo teza od one za lice...mada ja npr. znam iskoristiti baze za sjenila ( tekuće) kao podloge tekućim mat karminima. :)

        Izbriši
      2. e sad i ja vidim! ja sam u tražilicu upisala baza! hvala ti puno :) a što se šljokica tiče, naći ću rješenje! :))

        Izbriši
      3. <3 srce si! veliki pozdrav mojoj Bosni :*

        Izbriši

    Facebook

    Obrazac za kontakt