baza za sjenilo Flormar highlighter

Flormar noviteti

19:33Anela

Vjerujem da ste se već susretale s ovom šminkom, u pitanju je turska kozmetička marka, Flormar. Ističu se bogatim,raznolikim asortimanom lakova za nokte, širokim rasponom boja, kvalitetnim i jako pigmentiranim sjenilima i rumenilima, a ni ruževi im nisu loši.
Imam tu sreću da živim u blizini jedne poveće prodavaonice turske kozmetike, u kojoj se osim Flormara prodaje i Golden Rose, Gabrini, Orchid, Moda i dr., a cijene su im jako niske, najniže u BiH, mislim. Ujedno su i predstavnici Flormara za bosansko  tržište.

Evo šta sam kupila u proteklih mjesec-dva:


Ruževi Deluxe Shine Gloss Stylo

Zaslužuju poseban post, pa o njima neću dugo, samo sličica i napomena da nisu za one koji vole jako pigmentirane i trajne ruževe. Ovi su lagani,hidratantni, kao balzami za usne u boji. Ja sam to i htjela,pa sam u par posjeta parfumerijici skupila čak 5 njih (ne brojim one što sam kupovala za druge :D
D31,D32,D33,D35,D39

Soft Touch Foundation
Piše da ima UV filtere,SPF 20,u što se ja ne uzdam jer nekako ne vjerujem u taj SPF kod pudera. Puder se nanosi u što tanjem sloju ( ili bi barem tako trebalo), pa ne vjerujem da on može pružati neku zaštitu. Osim ako ne nanosite ovako
Piše da nema parabene,mineralno ulje ni talk i da je pogodan za osjetljivu kožu. Izbor nijansi im ne valja. Ja sam uzela st06,honey. To je najsvjetlija nijansa koja je koliko-toliko neutralna ka žućkastom podtonu. Prve dvije nijanse su jako jako svijetle,jedna je, ja mislim, žućkasta, druga na roskastu ide. Onda ide jedna jako žuta, pa onda ova moja, u nijansi honey. Mislim da imaju u ponudi još dvije ili tri tamnije. Malo zbunjujuće jer na stranici imaju više nijansi, moguće da nisu ovi naši sve uvezli. Ova nijansa mi ne odgovara na licu. Još sam uvijek jako svijetla,bit će bolja kad malo potamnim. Puno mi od vrata odudara.Ne vidi se to toliko na fotografiji koliko se uživo vidi. Puder je jako lagan,ugodnog i blagog mirisa.Pokrivanje je slabo do srednje. Velika mu je prednost kod mene što se ne primijeti na licu. Ne znam koliko je trajan,samo sam ga probala,čekam da malo boje dobijem pa da ga nosim negdje i testiram :)

lijevo bez šminke, desno s ST puderom
Eye Primer Make Up Highlighter





Flormar kaže kako ovo može služiti kao podloga za sjenila i kao highlighter. I ja se slažem :) Sadrži 3 ml proizvoda. Ambalaža je na odvrtanje, okrene se koji put pri dnu i proizvod izlazi kroz malenu spužvicu na vrhu. Baza mi je dobra, drži sjenila na mjestu i intenzivira boje sjenila. Ja nemam masne kapke pa mi sjenila obično stoje i s bazom i bez baze. Postoji u još jednoj nijansi 01, Warm Ivory. Ne znam kakva je ta jer je nisu imali.

Loose Blush On
Svijetlo breskvasto-ružičasto rumenilo. Potpuno je mat. Uz njega dođe i ova neka pufnica koju ne koristim. Kroz rupice ne izlazi puno praha, da se dozirati. Ja baš stresem i kucnem malo jače u poklopac. Onda to pokupim četkom, malo muljam po poklopcu da se uhvati jednako na četkicu i zatim nanosim. Nije jako i pigmentirano kao ostala Flormarova rumenila, teže je pretjerati s ovim. Suptilno je i fino osvježi lice.




i ljepotan na kraju:
Flormar Deluxe Multieffect Powder





Dolazi zapakiran u crnu kartonsku kutijicu s naslikanim cvjetnim motivima naprijed. Kad se kutija otvori ovaj puder/ rumenilo/ highlighter se nalazi u crnoj platnenoj vrećici. Ovako upakovan, ušuškan i umotan izgleda puno skuplje nego što jest. Čim sam ja vidjela ove cvjetiće na pakiranju, odmah mi se za ruku zalijepio i tako sam ga morala nositi sve do kase ;) Sitni shimmer ima samo ovaj breskvasti dio, ostale boje su mat. Moja nijansa je DM01. Ostale nijanse možete vidjeti ovdje.
Bilo mi ga žao swatchat prstom, da ne pokvarim šare. To ću naknadno, kad se odlučim da ga trošim, a ne samo da ga gledam. U zadnje vrijeme su u Flormaru poradili na dizajnu i na izgledu ambalaže. Umjesto one plastične bijele, sad je crna. Vidim na stranici da slijede i trendove, pa svake sezone imaju i kolekcije proljeće/ljeto, jesen/zima. Ove novije stvari iz asortimana su i znatno skuplje od onih starih. Cijene proizvoda koji su im i prije bili u asortimanu nisu mijenjali, ostale su iste. Kvatro sjenila i dalje su po 2.70 maraka, lakovi izmedju 1.20 i 2.5 maraka, ruževi od 2.5 do ovih novih Stylo koji su 4.5 marke. Terakota puderi i rumenila su 7.80 ja mislim, ovaj tekući puder oko 8, ostali su jeftiniji, zatim spomenuti loose blush i multi effect puder su oko 8-9. Zaboravila sam. Znam za situaciju u Srbiji i Hrvatskoj i da su cijene Flormar šminke znatno više nego u Bosni i stvarno mi je žao zbog toga.

Hvala vam na čitanju :)

You Might Also Like

28 komentari

  1. Obožavam Flormar, za sada sam probala rumenilo, korektor i lakove i stvarno je sve odlično. Ruževi su prelepi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam veliki fan,pola šminke mi je njihovo :)

      Izbriši
  2. Super su stvarčice, ambalaža im je predivna! Baš me zanima ova ruž u nijansi D35 i multi effect puder :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. D35 nije uopće ni jak ni kričav.Ostavlja malo boje,kao crveno labelo,malo više.Zato je baš hidratantan i ugodan na usnama.Napisat ću malo više o Stylo ruževima,čim uhvatim malo vremena.

      Izbriši
  3. Ja sam na pijaci nalazila i neke gaće za veče :D :D :D
    Zahvaljujući tebi sam kupila FlorMar rumenilo. A posle i senku. Htela sam još stvari da uzmem, ali u mom gradu ne prodaju (obišla sam sve parfimerije) :( A u Beogradu u pafrimeriji blizu mene su bezobrazno poskupeli FM (bukvalno duplo!!!)
    Sviđa mi se što rade na pakovanju, ali i na kvalitetu. Obožavam jeftinu, a dobru šminku. Njihova senka mi je omiljena od svih koje imam.
    Ovo poslednje je gotovo isto kao novo artdeco rumenilo :) Baš je lepo.
    Sve je lepo, zapravo, privlači me i ta baza/hajlajter.
    Raspisah se ja kao blesava...
    :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah,upravu si,nalazila sam i ja,ali sam zaboravila spomenuti ;)
      Jeste,primijeila sam da liči na Artdeco,ne znam još uvijek kakvo je na licu,eto tko je blesav :D
      Volim ja kad se ti raspišeš :*

      Izbriši
  4. Sve se cini super ali ja bih najradije ovo zadnje :) ne znam jel nisam sposobna da ih nadjem ili ih nema u Tuzli :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zato vi imate tetu s Hametove pijace,ne može sve :D
      Vjerovatno ima,ne znam gdje se Azra s make up make out snabdijeva,možda da je pitaš

      Izbriši
    2. Imaju u Tuzli u Omegi na drugom spratu

      Izbriši
    3. e odlično, hvala na informaciji, bit će od pomoći nekome :)

      Izbriši
  5. Sve mi je predivno! Posebno ruževi, hoću zaseban post o njima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bit će :) U pripremi je,onda ću njega prvog dovršiti,očekuj sredinom slijedećeg tjedna :*

      Izbriši
  6. Ajme ti si se baš naoružala flormar vojskom :D sve mi se svida sve zelim probati! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jesam,da,još da vidiš šta imam otprije :crazy: :D

      Izbriši
  7. Flormar ne da je digao kvalitet i dizajn proizvoda nego je bolji mnogo puta! Divno sve izgleda, možda bih izdvojila hajlajter samo ako je kod vas 13km kod nas ima da bude bar 25...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kvalitet onih prijašnjih stvari,kvadova,sjenila,rumenila,ostao je isti. I cijena je ovdje ista kao i prije. Pomalo mijenjaju ambalažu iz bijele u crnu. Ove nove stvari su jedino malo poskupili,razumljivo,s obzirom na to da se vidi da su radili na dizajnu. Ipak,toliko da je skuplje u Srbiji, još uvijek ne mogu razumjeti. Bezobrazno.

      Izbriši
  8. Strava je sto su promenili i ambalazu koja je pre bila jako plasticna i jeftina. A i lako se prljala. Ruzevi favoriti :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Multi effect powder je divan, i dizajn je divan... Cim budem imala prilike da nabavim, nabavljam, ako ne ja onda sestra :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja ga još ne trošim XD ..znam...malo sam luda :)

      Izbriši
  10. slucajno sam naletila na tvoj blog i jako mi se sviđa, posebno što pišeš o ovim turskim brendovima. ja igrom slučaja relativno često dolazim u Kiseljak i nedavno sam otkrila ovu Galant trgovinu, ušla sam 2 puta i oba puta bila kao alisa u zemlji čudesa :D od tolikog izbora nisam znala za čime prvo da posegnem :D sva (ne)sreća pa je oba puta bio kraj radnog vremena, inače bih ostala cijeli dan i bankrotirala :D odsad ću te redovito pratit i znati koji su noviteti i proizvodi vrijedni isprobavanja :) mada, uz onakve cijene, apsolutno sve vrijedi probati, pa i ako nešto nije toliko dobro/kvalitetno, nije mi žao :)

    još jednom, sve pohvale za blog i veliki pozzdrav! Ivana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Ivana, hvala ti puno na lijepim rijecima, zaista mi je drago sto ti se svidja blog, tvoj komentar mi je popravio raspolozenje :)
      Tako se i ja osjecam kad udjem i vidim da im je svasta novo stiglo, pogubim se ne znam kud cu ni sta sam ono htjela kupiti :D

      Izbriši
  11. Još nisam probala ništa šta se makeup-a tiče, ali obožavam njihove lakove! I izbor boja, a traju puuuno duže neg neki skuplji koji obećavaju trajanje od 7 dana -.- Super post, ima da sad idem u shopping ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sjenila mono i u paleticama po 4 su super, zatim ruzevi, rumenila i lakovi, definitivno vrijede novca.

      Izbriši
  12. Draga, i ja naletjela na tebe slučajno, a sad mi drago da volimo obje Flormar.Ja sam ga u Hr otkrila prvo preko Diva webshopa na kojem su cijene bile izuzetno povoljne.Potom je paralelno počeo uvoziti NeoArgentum koji je cijene digao za koji 30% i u biti postao službeni predstavnik Flormara za Hr.Oni propali, preuzeo ih Nefertiti i ja jučer naletim u Osijeku u njihovu lijepu trgovinu.Svašta sam nakupovala, ali ovaj tvoj eye primer nisu imali. Morat ću ga baš ciljano tražiti.
    Flormar se digao za tri koplja unazad dvije godine i ja se nadam da će ostati u Hrvatskoj.Navodno im je svima problem najam u velikim šoping centrima(ako je džabe, može) i ja se pitam, jesu oni stvarno ludi da ne kuže da bi žene za kvalitetan make up išle i u centar grada(zamislite sramote da u gradovima u centrz netko otvori trgovinu:ne znam kako je kod vas u BiH po većim gradovima;jel vas pere isti trend propasti centara gradova). Imam osjećaj, sudeći po asortimanu, da im je sudbina neizvjesna.
    P.S. Sad kad čitam tvoj pregled i recenzije, žao mi da nisam uzela ovaj divni multi efekt puder. No, budući se muž nije obukao ni odjenuo do kraja, skoro ćemo opet u Osijek, a tad se ja samo izgubim(kao, moram dolje u onu trgovinu) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je sto si ih nasla, vrijede paznje :D
      Eye primer ne moras ni traziti, ima boljih za manje novca, npr. Avon. Sjenila bi trebala duze da drzi na mjestu, a ne pojacava ni intenzitet mnogo.znam sad kad sam ga testirala duzi period i s razlicitim sjenilima. Flormar ima odlicne lakove, sjenila, ruzeve i rumenila. Posebno su dobri ruzevi u zlatnoj ambalazi, Cashmere stylo. Uskoro cu pisati post.
      Lijep pozdrav :)

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt