Catrice highlighter

Catrice High Glow mineral highlighter; 010 Light Infusion

21:29Anela


Catrice je za proljeće i ljeto ove godine, u stalni asortiman ubacio i jedan highlighter. Napokon su se highlighteri počeli probijati u drogerije. Moje zanimanje za ovaj proizvod je bilo veliko, ne zato jer mi fali highlightera u životu, nego zato što sam imala priliku probati njihov pečeni bronzer, koji je fenomenalan, pa nisam očekivala ništa manje dobro.

High Glow je također pečeni proizvod, ali čisto mineralni nije, iako mu mineralni stoji u nazivu. Ovo je, rekla bih, highlighter obogaćen mineralima. Mineralna kozmetika ima u sastavu isključivo minerale, titanijev i cinkov oksid, pigmente, kalijeve, magnezijeve i aluminijeve silikate...bez prisustva ostalih sastojaka poput parabena, parfema, umjetnih boja.


Tekstura mu je pečena, ali je puno praškastiji nego Sun Glow bronzer.
Dok se Sun Glow bronzer divno blenda, ne rasipa i ne praši i jedan mi je od najkorištenijih bronzera za imitiranje ili naglašavanje preplanulog lica, High Glow highlighter ne volim toliko.
Zamjeram mu što je poprilično suh za moj ukus.


Iznenadila sam se kad sam na par mjesta pročitala kako je ovo jače pigmentiran highlighter, a meni nije bio, čak suprotno. Fazon je u tome što sam ja koristila  Real Techniques fan brush dok sam ga nanosila, a i naviknuta sam na super pigmentirani Mary Lou highlighter, pa Catrice jedva i dotaknem :D Naravno, puno manje proizvoda se na lice nanese na taj način i nije mi se činilo da se njime može pretjerati, sve dok se nisam poslužila drugom, gušćom i većom četkom, ili dok ga nisam prstom namazala po ruci za potrebe svočanja :D. Ne diram šminku prstima inače.
Dakle, moguće je nadograditi ga, ako tako volite. Za intenzivan nanos se može uzeti i vlažna spužvica, a tako i sam proizvod manje praši i malo duže ostaje na licu.

lijevo deblji nanos prstom, desno izblendan
Nijansa je u pakiranju prilično neutralna, ali na meni dobije neki hladan ton. Dok sam bila svijetla, nije to bilo tako ni loše, ali mi sad s malo ljetne boje, nimalo ne stoji. Ne ide mi ni uz toplije bronzere, a najbolje mi je izgledao kad nikako nisam ni nanosila bronzer.
Prvih nekoliko dana korištenja mi se svidio, pa sam se predomislila. Zašto?
Tek nanesen na svijetlu kožu kao što je bila moja, daje hladnu bisernu završnicu i uz neko mat ružičasto rumenilo, ne izgleda loše. Prvi dojam mi je bio pozitivan, ali kako je dan odmicao, highlighter je blijedio i to neravnomjerno i do izražaja su dolazile šljokice, već nakon 4-5 sati od nanošenja. Ne volim highlightere sa šljokicama. Da budu po mom ukusu, moraju biti baš mikroskopski sitno mljeveni. Šljokice bljak. Grozno mi je to na meni u podne.
Na nekom mladom i savršenom licu, možda prolazi. Ili navečer, eto, navečer mi je ok, jer se to i ne vidi toliko, ali ja i večernji izlasci odavno više nismo jarani.


Ne daje mi onaj ''mokri'' finiš koji ja obožavam kod highlightera, nego pomalo frosty. ( Mrzim pisati engleske izraze u tekstu, ali za neke ''šminkaraste'' pojmove ja ne znam adekvatniji naziv)
Pomalo sam ostala ravnodušna na njega. Koristim ga kad u brzini ne vidim ništa drugo pa stavim njega jer mi stoji na stolu nadohvat ruke, kao i ostale stvari koje trenutno testiram, pa hajde..eto..da ne tražim po ladicama nešto drugo. :D
Ne koristim ga s uživanjem i ne divim se efektu koji daje, nažalost. Lijep mi je samo par sati od nanošenja. Na slikama ispod sam ga nanijela malo šire i malo jače nego što inače nosim, da se vidi.


Otkako mi je lice malo tamnije od uobičajene, zimske boje, pogotovo mi ne pristaje, pa mislim da nije za djevojke tamnijeg tena.
Sadrži 8 grama proizvoda i košta oko 10 KM/5 €. I ovih 8 grama mi se čini nepotrošivim, ali eto, kad bih ga nekad nekim čudom i potrošila, ne bih ga kupila ponovo.
Ne sumnjam da će biti puno ljepših highlightera uskoro u Catrice asortimanu.

Hvala na čitanju :*

PR proizvod

You Might Also Like

8 komentari

  1. Vala nek nisam kupila, a djeluje tako primamljiv eto

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma samo bi ti stajao pored ABH :D pored njih ti ništa ne treba, ja mislim :D

      Izbriši
  2. Hvala ti što si tako iskrena i profesionalna, kad god sam kupila nešto što si ti nahvalila nisam se pokajala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala tebi na povjerenju i komentaru <3 <3 <3
      Baš mi je drago, to je glavni razlog što pišem :D

      Izbriši
  3. Obozavam sljokice tako da se razmisljam da li da ga uzmem nakon ove recenzije hahaha :D Znam ja skroz naopako sve :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahah, ma uzmi, jednom se živi. nije skup, a možda ti se baš svidi.

      Izbriši
  4. Ja sam ga gledala i gledala i nisam ga kupila :D sad mi je dtago,izgledao mi je dosta suh i nekako too much :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa jest nekako suh...ne znam. meni nije sjeo. ne kažem da je baš loš, jer nije, ali da imam boljih-imam.

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt