Andalou naturals Avene Avon

Njega lica, moja rutina

22:24Anela


Već sam nekoliko puta na blogu spomenula kakav tip kože lica imam, možda sam dosadna svima koji me prate duže vrijeme, ali moram, radi onih koji su možda na blogu prvi put. Moja T zona varira od normalne do masne, ljeti se masti više nego zimi i prosija vrlo brzo, ako ne nosim matirajući puder, a s puderom za neka 2 sata. Obrazi su mi uvijek suhi ili vrlo suhi, a često se borim i sa isperutanim dijelovima. Uz sve to, sklona sam atopičnom dermatitisu. Ponekad mi se javi i seborejični po čelu, da mi nije sve potaman.
Lice mi bukne barem dva-tri puta godišnje, a pod tim mislim da mi dermatitis zahvati veći dio obraza. Srećom, kako sam starija sve rjeđe i sve je blaži oblik i zahvaćena površina kože. Obično jednom-dva puta mjesečno osjetim peckanje i žarenje i pojavi mi se maleni crveni pečat, ili više njih, obično ne širih od 1 cm i obično na obrazima ispod očiju, na jagodicama ili uz donju viličnu kost. Crvenilo, blaga oteklina, poput one kad vas dirne kopriva i svrbež prođu za dva dana, a ostane ljuskava koža koju nijedan puder ne može zamaskirati.
Ni sama ne znam koji je okidač, koliko sam primijetila, najviše stres, hladnoća, vjetar, neuredna prehrana, ponekad neke vrste hrane poput rajčica, kivija, ananasa, jagoda iz supermarketa, bogatih pesticidima i sl., ni od toga neće uvijek. 
Trenutno me muči jedan ekcem ispod brade koji ne prolazi mjesecima. Ne svrbi, ne boli, ali se ljuska, tamniji je od ostatka kože i ružan je.
Budući da moj slučaj nije ekstreman i da imam puno više dana kad mi je koža ok, nego problematična, nemam neki poseban režim ni specijalne kreme namijenjene liječenju dermatitisa, ali se trudim da na obraze mažem hranjive i hidratantne kreme, a na čelo, nos i bradu nemasne, hidratantne stvari, jer mi se od ovih hranjivih krema za suhu kožu, na t-zoni stvaraju miteseri i ponekad prištići. Tu je opet i okoloočno područje s prvim boricama, koje zahtijeva posebnu njegu. Prave, primjetne i nešto dublje bore su odavno na čelu. Ova moja kombinirana koža lica odmah traži nešto više njege i nešto više proizvoda za svako područje. Blago meni i mom novčaniku. :D

Ako ste sretnice s normalnom kožom, vama bi za njegu odgovarala i jedna krema ili serum i možda neko ulje i okoloočna kremica, a meni treba svašta nešto. Ne koristim ja ovo sve svaki dan, vodim se za potrebama svoje kože, vidim šta mi treba u kojem trenutku. Mislim da je manje u biti više i da kožu ne treba puno opterećivati ni preparativom ni šminkom. 

Njegu je najbolje započeti pravilnim čišćenjem



Vremenom sam shvatila da mi pranje lica različitim gelovima i pjenama donosi više štete nego koristi i možda će biti čudno nekima kada kažem da se šminkam skoro svaki dan, ali lice svaki dan ne umivam gelovima za čićenje. Ne zato jer ne želim ili sam lijena, nego mi se obrazi isperutaju i svrbe, javi mi se dermatitis i sto čuda. 

Kod mene to funkcionira. Nekome s masnom kožom sklonom aknama, nekome čije se pore brzo pune, ovo garant ne bi pomoglo, naprotiv.
Naravno, lice umijem čistom vodom. Bez ikakvih sredstava, a opet me zateže i poslije vode. Tek svaku drugu večer koristim sredstvo za umivanje. Trenutno su u opticaju Apivita gel koji je skup, nedostupan i štedim ga i Balea gel koji ne štedim :D I oni mi zategnu lice poslije pranja, ali manje nego neka druga sredstva koja sam probala. Balea Med pjena je bila još bolja, ali su je prestali proizvoditi. Uz sredstvo za umivanje koristim i Magnitone četku, ne svaki put, ali sigurno dva-tri puta tjedno.
Ma koliko bila nježna, ne valja previše trljati i povlačiti kožu, ni prstima ni blaznicama, ni četkama ni spužvicama. Budite blage i nježne prema koži.

Ponekad ne skinem šminku prije umivanja, nego za vrijeme umivanja i koristim ulje za umivanje. Ulja za umivanje su super stvar jer bez puno muke otope svu šminku s lica. O DHC ulju sam pisala, koristim još i Balea ulje i The Body Shop ulje za umivanje, ali mi je DHC favorit jer najbolje skida šminku, ne masti lice i ne magli vid. :D
Ukoliko navečer ne umivam lice, šminku skinem dvofaznim sredstvom, dobro mi je ovo Afroditino, nemam zamjerke. Volim i Garnierovu dvofaznu micelarnu o kojoj sam pisala, ali nije bila kupljena kad se nekad proljetos slikala ova ekipa iz posta. :D
Ostatak šminke i masnoću od dvofaznog sredstva skidam micelarnom otopinom. Do sada mi se najviše svidjela Bioderma Sensibio, a trenutno trošim Garnier i Bocassy. Iako na nekim micelarnim piše da se ne ispiraju, ja ih volim isprati vodom ili lice naprskam termalnom ili tonikom pa prebrišem blaznicom. Ne volim ostavljati micelarnu na licu, to je ipak proizvod za čišćenje.



Tonici su inače proizvodi koji bi trebali pomoći da se uravnoteži pH kože nakon umivanja, trebali bi umiriti kožu, sadržavati neke antioksidanse i ovlaživače, ali kod nas na tržištu se tonik veže uz proizvod za čišćenje lica. Ja tražim ove koji kožu pripreme za sljedeći korak njege, ne treba mi element čišćenja, za to koristim dvofazno/ulje/micelarnu/gel za čišćenje.

Thayers tonik mi je bio odličan, nema alkohola, hidrira, ne isušuje. 

Trenutno koristim ove sa slike: Bocassy, Skin Nutrition, Ziaja. La Roche Posay nije tonik nego termalna vodica, ali posluži za osvježenje i vlaženje kože prije nanošenja ulja. Čini mi se i da pomogne kod iritirane suhe kože koja pecka i svrbi.
Budući da na tonicima koji se mogu kupiti kod nas nikad nije navedena pH vrijednost, planiram malo istražiti polje azijske, korejske kozmetike, oni dosta više paze na to.
Nakon čišćenja i tonika obično ide serum ili krema ili ulje, ponekad i kombinacija sve troje, ponekad samo dvoje od toga. Ako koristim ulje, obično ne koristim kremu i tako...ne volim trpati puno toga, pogotovo ako je krema s hijaluronom, ne stavljam ulje prije nje, jer hijaluronska kiselina onda ne prodire do kože. Ulje mi obično ide na kraju i većinom na obraze i oko očiju, ponekad i na cijelo lice.

Trudim se da ne preskočim okoloočnu kremu, barem jednom dnevno, bilo ujutro, bilo navečer.

I kreme za lice mogu ići na okoloočnu regiju, ako su dovoljno blage, a opet hranjive, jer to područje traži malo bogatiju njegu. 
Okoloočna krema je trenutno Afroditina, Antipodes tek isprobavam, rano je za ozbiljnije dojmove.

Serum vitamin C je u koži aktivan dva dana, pa ga nema potrebe mazati baš svaki dan. On ide na čistu kožu, nakon umivanja ali ne neposredno poslije umivanja jer ako koristite neko sredstvo za umivanje lica, bolje je pričekati malo, da se pH kože normalizira. Vitamin C voli kiseliju sredinu. Moj je Mad Hippie i koristim ga navečer ili ujutro kad mi se ne žuri, jer ga ne koristim ako ću se ubrzo šminkati. Ostavim ga pola sata da djeluje i isperem ili obrišem blaznicom namočenom u neki tonik. Liči mi na sasušeno bjelance na licu i nema šanse da se našminkam preko tog bljak sloja koji se guli. A sam serum je super i bit će vjerovatno još govora o njemu u posebnoj recenziji.

Bocassy serum i Andalou serum su hidratantni serumi i mogu ići poslije vitamina C, ali ja uglavnom koristim jedan serum, primjerice hidratantni ujutro, vit C navečer, više iz nedostatka vremena nego volje za trackanjem.
Hidratantni serum mi služi kao dodatna njega, ako sama krema nije dovoljna, mom licu obično nije.

Krema za noć je trenutno Avene Extremely Rich. Dobra mi je i Bocassy noćna, ali je ona izrazito bogata, masnija, poslije nje mi ne treba ulje.

Od drogerijskih krema volim Afrodita i Balea MED i TOTES MEER kreme, puno su mi se bolje pokazale od npr. Nivee, Garniera, Loreala i imaju bolji sastav. 

Što se tiče ulja, koristim arganovo i šipkovo. Bitno je da su hladno prešana, ekstra djevičanska i po mogućnosti iz organskog uzgoja. Trenutno je u upotrebi Fushi ulje, kupljeno s Feelunique stranice, Trilogy i Caudalie koje je bilo najskuplje, a najmanje mi je drago među ovom trojkom. :/ :)


Ako mi izađe kakav ekcem, svrbljiv i crven, u pomoć mi priskače Afloderm, na bazi kortikosteroida, koje ne volim koristiti, ali u pitanju je mala površina kože i ništa mi brže ne pomogne i ne zaliječi kao kortikosteroidi.

Koristim maksimalno tjedan dana dok se ne povuče. Ne preporučuje se korištenje duže od 10 dana. Prije par dana mi je dobro riješio seboreju koja se počela spuštati s tjemena na čelo i to samo u par dana se sve skoro povuklo.
Avene cold krema je također za neke ekstremne slučajeve kad mi je lice užasno suho, crveno i iritirano, namažem je preko noći i dosta toga mi sanira u kratkom roku. Izrazito je masna krema i sadrži parafin, pa napravi zaštitni sloj na koži i zaštiti je od gubitka vlage.

Maske za lice koristim prema potrebama kože. Jednom tjedno ili u desetak dana.

Baleine su mi skroz drage, uglavnom mi svaka odgovara manje ili više, a ne koštaju puno. Ne daju neki wow efekt da primjetite dastičnu razliku kad ih skinete, ali koža bude mekša, glađa, šminka ljepše legne.
Odlična mi je Afroditina za hidrataciju, namažem je navečer poslije čišćenja lica i držim 15ak minuta i umasiram.
Derma e je još jedan odličan ulov s iHerba, ako vam treba hidratacijski kick, ovo je prava stvar. Bit će detaljnija recenzija kad stignem.
Lush Oatifix spada u hranjive maske i trenutno je nemam jer je svaki put zaboravim kupiti, a potrošila sam već dvije.
Prije sam koristila s vremena na vrijeme enzimske maske poput Andalou glikolne, ili Freeman maske s ananasom, u staroj ambalaži, novu su pokvarili, detaljnije o njoj ovdje.
Dobra mi je bila i Balea enzimska maska, ali samo jednom do dva puta tjedno, češće me korištenje iritiralo.

Ništa mi nije napravilo vidljivu razliku u izgledu i teksturi kože lica dok nisam uvela AHA i BHA kiseline.

Trenutno, umjesto mehaničkog pilinga, koji mi ne godi, koristim Reviva Labs kremu, s 10% glikolne kiseline. Njoj sam davno napisala ljubavno pismo ovdje na blogu i naša ljubav još traje, kupovat ću je dok je bude. Koristim je dvaput tjedno, svaka 3-4 dana, navečer, poslije umivanja, na čistu i suhu kožu i tad ne nanosim ništa više na lice, a može se nanijeti krema ili ulje nakon pola sata, neće smetati. Zato ujutro pojačam njegu hranjivijom kremom.

Glikolna kiselina vrši kemijski piling, bez ribanja i oštećivanja epitela i dubljih slojeva kože.
Ništa mi se nije pokazalo učinkovitijim od kiselina što se tiče mitesera i perutanja lica. Kad sam na nekih mjesec dana ostala bez glikolne kreme i čekala da mi stigne narudžba iz Amerike, lice mi je doslovno divljalo, pore se ispunile, a potkožne akne okitile bradu i čelo. :D
Kao piling mi se dobrom pokazala i ova metoda: nakon čišćenja lica, u kožu umasiram malo više ulja i uzmem običnu krpicu od mikrofibre i pređem nježno preko kože. Ljuskavih i perutavih dijelova više ne bude.
COSRX BHA je tekućina koja sadrži salicilnu kiselinu, a djelo je korejske kozmetičke kuće. Prije nego što sam probala ovo, uvijek sam mislila da je salicilna kiselina prejaka za moju kožu. Ovo je tako blago i lagano, k'o vodica, a radi li išta, još ne vidim, jer svako malo prekidam s korištenjem, kako nisam često kod kuće, zaboravim ga nositi sa sobom na put. Čini mi se da ima pomaka što se tiče mitesera na bradi, ali vidjet ćemo, treba mi još vremena da zaključim.
O Alpha H sam pisala, kombinacija mehaničkog i kemijskog pilinga, s glikolnom kiselinom. Dobar, ali skup i više volim Reviva Labs kremu. 

Ujutro nakon umivanja čistom vodom, samo prebrišem lice tonikom ili prsnem termalnu vodu, nekad ni tonik i stavim okoloočnu kremu i kremu za lice, neku laganiju, koja ne masti. Dok sačekam da se upije, sredim obrve ili našminkam oči, pa stavim bb kremu ili lagani puder.

Još uvijek se ne mogu natjerati da mažem SPF cijelu godinu, mrsko mi je i mrzim toliko slojeva na licu.

Lice štitim ljeti, mada je, kako kažu, intenzitet UVA zraka koje uzrokuju fotostarenje jednak i ljeti i zimi. Moram se natjerati i biti upornija i dosljednija. Ljeti obično koristim dnevne kreme sa SPF ili Missha bb kremu koja je 2u1 korak, mijenja dnevnu kremu sa spf i puder. Na slici je Biore Aqua Rich, sviđa mi se jer ne masti lice i nemam osjećaj plastične vrećice preko glave ispod koje se znojim na vrućinama. Vidjet ćemo kakva će se pokazati na duže staze i isušuje li kožu, s obzirom da je alkohol visoko u sastavu.
Zimi sam češće u zatvorenom prostoru i mažem kreme bez spf-a, a tekući puderi ga obično sadrže, iako ne u dovoljnoj koncentraciji da bi dobro štitili od sunca, osim ako ne stavite fasadu od pudera :D.

Ranije sam koristila LRP Anthelios, Eucerin i Avene kreme sa SPF, nisam se našla ni s jednom.

Kao podlogu za šminku i kao dnevnu njegu još koristim La Roche Posay ili Avon gel kremu, nemaju zaštitni faktor. LRP mažem kad mi je lice više suho jer ima parafin pa mi štiti kožu od vjetra. Ne bih je kupila opet, tražim nešto bolje. Previše para košta za ono što pruža.
Balea Ultra Sensitive Intensivecreme mi je jedna od omiljenih drogerijskih krema, za dan, noć, ljeti, zimi i za sve prilike, pa je jedna uvijek u opticaju, s obzirom da je koristim i za ruke, vrat, dekolte, brzo ih trošim.
Balea Totes Meer je također fina jednostavna kremica, a skroz ok za neke osnovne potrebe kože, malo hrani, malo vlaži, a posluži i za tijelo i za lice.
Avon nutraeffects sam recenzirala i još volim ovu gel kremu, kupila sam je ponovo, upije se tako brzo i osvježi kožu i pripremi je za šminku.


Do prije nekoliko godina sam slabo posvećivala pažnju njezi lica, mazala jednu kremu, šminku skidala maramicama i tako...nije mi koža bila u puno gorem stanju, moram biti iskrena. Međutim, godine brzo prolaze, imam skoro 32 i već je odavno bilo vrijeme da se malo ozbiljnije posvetim njezi kože lica, jer više nema sposobnost regeneracije kao što je imala s 20. Sada itekako vidim razliku kad nekoliko dana uzastopno ne vodim brigu o licu, borice kao da su izraženije a lice vapi za hidratacijom i peruta se, masniji dijelovi divljaju i dobijem bubuljicu-dvije između obrva, na bradi ili na čelu uz korijen kose. Puder izgleda katastrofalno, traje kraće, skupi se u boricama i porama i naglasi ljuskice na obrazima. Na hidriranoj koži šminka izgleda sto puta ljepše.

Da ne zaboravim njegu usana:
Ova dva balzama su mi must have, a nedavno mi je sestra otkrila još jedan jeftin, a nevjerovatno učinkovit balzam, Propolaid Balsama Labbra piše na njemu, ima ga u apotekama u Hrvatskoj. Čak sadrži i faktor za zaštitu od sunca, a usne su baš mekane i glatke bez ljuskica otkad ga nosim. Stavit ću sliku naknadno u post ili na fb ili instagram stranicu.

Čitava rutina mi ne uzima više od 20 minuta navečer, uz pauze između pojedinih preparata i par minuta ujutro.

jutarnja njega: umivanje samo vodom-tonik-serum (vit C ili hidratantni) -dnevna krema-SPF ponekad-šminka
večernja njega: skidanje šminke i čišćenje lica ( jednu večer bezvodno, drugu večer pomoću sredstava za umivanje)-aktivni sastojci ( glikolna kiselina/salicilna kiselina/vitamin C)-tonik-serum-krema i/ili ulje 

Vremenom sam stekla naviku i ne mogu više zaspati ako dobro ne očistim lice i barem ne stavim kremu ili ulje kad sam preumorna za bilo šta drugo.
Nije ovo samo navika ili dužnost, zavoljela sam čitav ovaj ritual trackanja i obično nedjeljom odvojim vremena za kompletni kućni tretman kože lica i tijela, od depilacije i pilinga pa nadalje.

Iz čega se sastoji vaša njega? Šta koristite od proizvoda, više ili manje nego ja? Koliko pažnje posvećujete njezi kože lica? Smatrate li da je istinita ona izreka da sa 20 imamo kožu s kakvom smo se rodili, kakva nam je genetski predodređena, a sa 40+ onakvu kakvu smo zaslužili svojom brigom ili nebrigom za sveukupno zdravlje pa tako i ljepotu? 

Ako vas zanima nešto konkretnije o nekom proizvodu, slobodno pitajte u komentarima. :) Neke proizvode sam već recenzirala i ostavila link u nazivu proizvoda, pa ako vas zanima više, klikajte :D.

Hvala na čitanju :*

You Might Also Like

20 komentari

  1. Napisala sam ti svasta nesto lijepo i ode dok sam racun prijavila. Mrsko mi opet. Procitala sam sve, lajk, reci na sta cu trosit pare, lavju. Tvoj Bajo

    OdgovoriIzbriši
  2. hahah okej bajo moj, ajde u iMboks, ne mozemo se mi ispricati u komentarima :D
    lavjutu. :*

    OdgovoriIzbriši
  3. Ujutro ocistim lice weleda losionom sa bademom i stavim fluid iz iste linije. Po danu nikad ne stavljam puder. Navece skinem sminku, nekad biodermom a nekad balea uljem. Nakon toga umijem se alverde aqua gelom za umivanje koji je dosta blag i ne isusuje, zatim namazem ok biocosmetics kremu koja se zove tajne inka i koju preporucujem. To je mpja rutina. Inace imam normalnu kozu lica i imam 21 god pa ne zelim da navikavam kozu na puno proizvoda. Lijep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Blago tebi, sretnica si ako ti puder ne treba :) Imaš dobre navike, lajkam.
      Ni ne treba mladu kožu opterećivati s puno proizvoda, hidratacija i SPF ako boraviš na otvorenom i nemaš brige :)

      Izbriši
  4. Moja rutina se sastoji od pilinga (organski, na bazi čajevca, nabavljam iz Holandije) maski (Avonove Planet Spa), Baleine Ohne Sensitive kreme iii vjerovatno je to to. U posljednje vrijeme sve me više privlače azijske sheet maske, bubbly maske, one na bazi ugljena i slično, pa se spremam za jednu takvu narudžbu. Istražujem, zapisujem, pravim wishliste. Kao i ti borim se sa dermatitisom, najviše zbog stresa, poremećenog sna i loše ishrane. Tu mi najviše pomaže pomenuta Baleina kremica. Nadam se da ću uskoro naručiti iz Koreje pa da vidimo kakve tajne oni kriju kad im nikad ne mogu pogoditi dob. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Korejci su čudo jedno, čudo. Toliko čitam o njhovim proizvodima i filozofiji i i dalje imam osjećaj kako ništa ne znam i kako sam samo zagrebala po površini.
      Probaj u to sve ubaciti i kakav hidratantni serum, meni krema sama nikad nije dovoljna. :*

      Izbriši
  5. Odlican post, i jako korisne informacije. Sto se tice moje njege, trudim se da ne pretjerujem s proizvodima, s obzirom da mi je koza normalna do mjesovita, i nemam nekih vecih problema. Ujutro se umijem uglavnom samo vodom, a po potrebi blagim sapunom od kozijeg mlijeka (iz Farmasija), te prije sminke nanesem gel kremu nutraeffects iz Avona. Navecer skinem sminku vlaznim maramicama koje natopim ili Afroditinim dvofaznim skidacem sminke ili Garnierovom micelarnom, a nakon toga se umijem sapunom (kao i ujutro), ili prebrisem lice mlijekom za skidanje sminke (rozi skintrends iz Farmasija) - ovaj drugi slucaj ukoliko mi je lice malo suhlje nego inace. Nakon sapuna obicno namazem neku masniju kremu na obraze, a u zadnje vrijeme cijelo lice namazem jojobinim uljem, koje dolazi u ampulicama (Golden cosmetics, kupljeno u konzumu) i savrseno mi godi licu. Usne su, kad nisam nasminkana, non-stop namazane Becutan kremom, i ne sjecam se kad su mi zadnji put bile ispucane. Takodjer ukoliko mi obrazi postanu suhi, namazem Dr.Pasha kremu za djecu. To je moja rutina, koja mi do sada najbolje odgovara.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)
      Čula sam za to ulje i hvale ga na sve strane, moram probati :D Meni nekako jojoba niej pasala dok sam je koristila, ali bila je u bočici i drugog proizvođača, možda bih trebala tom ulju dati opet priliku. Dr. Pasha baby krema je ODLIČNA, moja univerzalna koju sam potrošila ali ću je sigurno uzeti opet čim dođu hladniji mjeseci :)

      Izbriši
  6. Post za moju dusu! Imam atopijski dermatitis od rodjenja, tako da mi je ovaj post od velike pomoci. I jedan savjet za povremene pecate-opekotine koji se jave i pomenuti ekcem, zbog stetnosti kortikosteroida uvijek takvu mast pomijesam s vazelinom, nakon jedne noci koza se preporodi a bude jako mekana, najcesce koristim Bethanat mast, otprilike u istom omjeru pomijesam s vazelinom. Na miceralne vodice sam vremenom dobila reakciju, i nakon dugo mucenja i traganja savrseno mi odgovara LRP Lipikar Syndet "pjenica" (soap-free, fragnance-free, paraben-free). Kako doci do seruma vitam C i Reviva Labs kreme?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, drago mi je ako sam otvorila neke nove vidike :D
      A tu ''pjenicu'' ću staviti na listu, da je uzmem kad naletim na to, hvala na preporuci.
      I Vit C i Reviva Labs krema su naručeni s Iherb.com stranice :)

      Izbriši
  7. Wow, koliko proizvoda! Moram priznati da koristimo dosta toga istoga :)
    Imam Balea Intensivcreme, Balea Totes Meer, Bocassy serum, Caudalie ulje (ali ja imam Overnight detox i obozavam ga) Mad Hippie Vitamin C serum, Andalou Naturals glycolic masku, Balea maske i Nuxe Reve de miel balzam :D

    Volim jos i Roc Anti-brown spot fluid SPF 50+ (i mazem ga svaki dan cijele godine, jer imam alergiju na sunce, brzo se upija i super je podloga za sminku), Balea Aqua serum, Biobaza KIDS Hipoalergenu kremu i Burt's Bees original balzam za usne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahhah, baš dosta zajedničkih proizvoda :D
      Hvala na preporuci za Roc, zapisano :)
      Biobazu ne nalazim kod nas, ali kad odem u HRV obavezno proučim novitete pa sam nedavno morala uzeti exclusive serum za lice, bez da sam provjerila recenzije, vidjet ćemo kako će se pokazati :D

      Izbriši
  8. Ja sam prije mrzila čstiti lice i skidati tonu šminke sa lica, pa sam često znala otići na spavanje sa full mejkapom na licu. Onda se ujutru probudim sva iziritirana, čitavo me lice peckalo i svrbilo, i hvala Bogu pa sam se riješila toga. Sad uživam u čišćenju lica, bilo to usred dana, ili nekad kasno u veče kad dođem iz grada mrtva umorna. Nije mi uopšte problem. Trenutno koristim Garnierovu micelarnu vodu, nakon toga Garnierov Pure active piling sa onim malim "bodljicama", koji je super, a nakon toga namažem lice Balea Soft&Clear noćnom kremom. A ponekad kad me baš "napadnu" akne - koristim Himalaya Herbals kremu za akne i bubuljice. To su proizvodi koje najčešće koristim, pokazali su mi se najboljim za moju osjetljivu kožu, pa vjerujem da ću ih koristiti još dugo. Jednom sedmično i koristim Baleinu Totes Meer masku, odlična je! ♥
    Odličan post!!! Hvala na preporukama, definitivno ću potražiti neke od njih.
    http://nayadoesmakeup.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma nema boljeg osjećaja nego s lica skinuti svu fasadu i sebum, znoj, šta već i umiti se, zaspati sa šminkom mi je kao zaspati neopranih zuba. :D Desi mi se rijetko kad sam preumorna, ali se probudim u sred noći i odem obaviti šta se mora hahah.
      Hvala ti na komentaru :)

      Izbriši
  9. Evo jedan TIP, odnosno savet. Ja sam se dugo borila sa upaljenim obrazima, kombinacija suve koze, i popucalih kapilara iziritiranih kojekakvim agresivnim sredstvima. Sanirala sam to sve najpre sa cajem od zalfije sa kojim sam natapala tupfere i nezno tapkala po kozi pa kasnije hranila sa Biologique kremama, da bi se sad vratila na Weleda kozmetiku i sve pet. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, žalfija je poznata po svom antimikrobnom djelovanju, adstringentnim i antiupalnim svojstvima, moglo bi se isprobati :D
      Biologique kreme nisam nigdje vidjela u BiH, ali nisam previše ni zagledala po većim apotekama, moram priznati, uletim, uzmem ako mi šta treba od lijekova ne daj bože i izletim :D

      Izbriši
  10. Par puta sam probala nešto iz korejske kozmetike, ali uvik mi lijeno ili zaboravim naručiti. A misha bb krema je još uvijek u opticaju - thanks to you :D
    Mislim da nam je koža prilično slična, sve što si opisala je skoro isto osim dermatitisa i perutanja. Čelo je sada, ljeti masnije, a zimi je normalno, tek nešto malo bude masno, a obrazi su suhi, zimi i vrlo suhi :D što sam starija to mi je suša koža. Tako da je i kod mene rotacija proizvoda, ljeti laganiji, zimi hidratantniji (evo napisah esej pobogu XD)

    Ugl, moram si nabavit tonik pa vidim taj od Ziaje kod tebe - kakav je? Jel ok? Njihov od krastavca mi je bio ok prije par godina i sviđao mi se što nema alkohol.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e pa drago mi je za misshu, ja bez nje ne mogu, meni je to HG i em mi pokriva, em štiti od sunca, em mi daje lijep finiš na licu i ne isušuje mi kožu i ne stvara bubuljice.
      neka eseja, ja volim čitati hahah, pogotovo o kremicama.
      ok je tonik, nema alkohol, ne isusuje, ne pecka, ima malo mlijecne kiseline i fino osvjezi kožu nakon umivanja, ne zateze me vise, a i ulja se brze upiju preko koze koja je malo vlazna, naprskana tonikom :)

      Izbriši
  11. Kako onda stavljate ovoliko HEmije na lice. Ako vec imate toliko problema dovoljno vam jenekoliko preparata a truditi se da stavljate sto prirodnije stvari na lice i sto ređe puder...od toliko hemikalija lice mora da bukne

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa meni 4-5 preparata, uključujući i one za čišćenje, nije puno i lice mi je bilo MNOGO, ali mnogo gore prije nego što sam počela s ovim režimom. Prirodne stvari mi (osim ulja) naprave kaos ili ne rade ništa, a sve je kemija, šta god vidimo, jedemo, čime god da se mažemo. ;)
      budući da je svaka koža individualna, nekima puder škodi, nekima ne, meni je sve u redu ako ga dobro skinem i kožu poslije šminkanja nahranim.

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt