baza za sjenilo baze Essence

Essence I love Colour intensifying baza za sjenila

22:07Anela


Nema lijepe, ujednačene i dugotrajne šminke na očima bez dobre baze.
Baza za sjenilo je nešto što ću obavezno koristiti prije nego što nanesem sjenilo na kapke, jer mi se sjenila inače drže 3-4 sata pa se ružno skupe u pregibu, ne toliko jer su mi kapci masni, nego više zbog toga što imam deep set eyes, ili nešto dublje postavljene oči. Već sam pisala o nekim bazama za sjenila koje sam probala, ovdje i o Catrice bazi naknadno, ovdje.

I love colour je nova baza u Essence asortimanu, vjerujem da ste već viđale a možda i probale prethodnu I love Stage bazu. Obje su još uvijek u prodaji. I love stage je dosta tamnija, narančastog podtona i zbog toga je nisam ni voljela, naprosto mi uništi svjetlija sjenila.
Po meni je ova nova neuporedivo bolja, a evo i zašto.
-Volim je jer je svijetla, ružičastog podtona i odlično posvijetli i ujednači moje kapke.

-I love Colour je kremasta, poput korektora, lijepo se nanosi i blenda. Ponekad su mi kapci suhi i kad nanesem Avon bazu ili Maybelline  CT kremasta sjenila, izgledaju kao da se perutaju. S ovom bazom to nikad nije slučaj, fino zagladi i pripremi kožu za nanošenje sjenila. Upravo zbog toga mi je postala draža od Avon baze za sjenila, koja mi je par godina bila favorit.
Osim toga, Avon baza se nakon par mjeseci počinje sušiti, ima malo nezgodno pakiranje, u teglici, a ova je pakirana poput korektora, sa spužvastim aplikatorom, ne morate kopati prstima po njoj.




-Sjenila se preko nje blendaju bez poteškoća.
-Sjenila mi na očima traju čitav dan, desetak sati sigurno, poslije toga neka slabija lagano počinju da blijede, neka kvalitetnija i dalje stoje na svom mjestu.
Što se tiče pojačavanja boje sjenila, nisam sigurna šta bih rekla, s obzirom da sam se riješila svih slabo pigmentiranih sjenila, pa sam kopala po paletama, u potrazi za slabijim sjenilima, za testiranje i ove stavke. :D
Nisam primijetila neko značajno poboljšanje kod slabo pigmentiranih sjenila.
Suha i praškasta sjenila se bolje lijepe za nju, i budu bolje pigmentacije, od primjerice nekih ljepše mljevenih, mekših sjenila, ali jednako loše pigmentiranih. Kod njih ne pravi neku veliku razliku. 
Na fotografijama ispod su swatchevi nekih sjenila bez baze (lijevo) i s bazom ispod (desno).




Košta 5.25 KM, a sadrži 4 ml.

sastav:

AQUA (WATER), CYCLOPENTASILOXANE, CYCLOHEXASILOXANE, GLYCERIN, ISODODECANE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, POLYMETHYLSILSESQUIOXANE, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, DIMETHICONOL, MICA, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, SODIUM CHLORIDE, CERA ALBA (BEESWAX), STEAROYL INULIN, ETHYLHEXYLGLYCERIN, TRIMETHOXYCAPRYLYLSILANE, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, TIN OXIDE, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, PHENOXYETHANOL, CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)

Hvala na čitanju. :)

You Might Also Like

16 komentari

  1. Ako imam masne kapke, hoce l mi odgovarati?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moji kapci nisu masni, pa ti ne smijem potvrditi sa sigurnoscu, ali jesu dosta uvuceni kad gledam ravno i sjenila mi se skupljaju preko nekih baza, ali preko ove se odlicno drze. Evo u Azrinom komentaru ispod imas potvrdu da i njoj s masnim kapcima odgovara. Je li ti odgovarala Avon baza? Meni je ova jednako postojana, a jos draza zbog teksture i pakiranja. :)

      Izbriši
  2. Je li ovo drugo sjenilo na zadnjim slikama ono breskvasto iz Catrice Denim LE?
    Enivej i meni je super ova baza. Mada imam do ludila masne kapke pa vjerovatno zato nisam nikad imala taj perutajuci look problem s Avonovom

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahaah ja ne vjerujem kako dobro oko imas, jest, to je to sjenilo. :D Je li moguce da ga prepoznas medju svom silom nijansi? Lude sminkare su zakon <3
      A cudno mi je to s perutanjem, ne vidim nista dok ne stavim bazu ili kakvo suvlje sjenilo, onda mi se pokaze. Srecom, ova to fino maskira, zagladi, nemam s njom problema.Cak mi preko nje Maybelline kremasta lijepo izgledaju, puno se ljepse i mazu nego preko gole kože.

      Izbriši
  3. Nakon što potrošim Catrice bazu za kapke definitivno kupujem ovu!

    OdgovoriIzbriši
  4. I ja imam isto iskustvo sa Avonovom,bila mi je odlicna, ali izgleda da se susi polako ali sigurno, pa mi pravi haos na ocima, sva sreca pa je pri kraju. Maybelline su mi puno bolje, mat verzija, a ovu cu definitivno probati, izgleda odlicno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i jest odlicna, a i cijena je super :)
      probaj, pa javi kako ti se pokazala.

      Izbriši
  5. Meni je fina, ali mi Avon baza drži sjenila duže na kapcima. Ali se brže suši, pa su mi tu negdje....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znaci za masne kapke je ipak Avon pouzdanija? Meni se obje super drze, cesto su mi sjenila ista navecer kad krenem skidati sminku, kao ujutro kad ih nanesem, samo mi tus malo izblijedi ili se razmrlja u kutovima ociju.

      Izbriši
  6. Ja sam jedno vrijeme koristila onu stariju varijantu ove baze, onu malo tamniju i nije mi nikako odgovarala. Pa zato nisam htjela ni probavati ovu. Ali evo, malo si me ovim postom ohrabrila, pa ću je nabaviti i vidjeti da li mi ova nova odgovara :) Btw. ova roze sjena mi je predivna, možeš li mi, molim te, reći koja je to? ♥

    http://nayadoesmakeup.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. imala sam i ja staru, ova mi je bolja jer je svjetlija i duze mi drzi sjenila na mjestu.
      a ovo je iz catrice palete, denim divine kolekcija :)
      hvala ti :*

      Izbriši
  7. Super, probacu ovu, kontala sam kupiti catrice prime and fine ali sad necu hehe. Avon baza mi je skroz nezgodna za koristiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni ne smeta toliko Avon ambalaza, nemam nikad nokte pa mogu i prstom nanijeti, ali da je lakse ovako, jest.
      ja bih uzela uvijek ovu bazu prije catrice, ali nazalost ne funkcionira na svima sve isto, ja se nadam da ce ti odgovarati, javi utiske. :) :*

      Izbriši
  8. Bas mi je ova recenzija trebala jer sam u Hr, i planirala sam je uzeti jer je u Srb nema. :)

    FRAULEIND.BLOGSPOT.RS

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ces je pronaci, ja sam je viđala i u Hr :)

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt