featured Golden Rose mat ruževi

Golden Rose Longstay Liquid Matte Lipstick

19:21Anela


Rekoh ja neki dan da su mi tekući ruževi nova opsesija :D.
A kako da izdržim da je ne hranim kad je Golden Rose upravo izbacio tekuće mat ruževe. Kako?
Nikako. :D Hvala Neiri što mi ih je nabavila u Beogradu jer ih kod nas nema još. Navodno samo što nisu stigli.
Od samog početka sam imala dosta visoka očekivanja. Golden Rose je poznat po odličnim ruževima, nadala sam se da Turci neće razočarati ni ovaj put.
Nijanse koje imam su 5, 7 i 10. Htjela sam i 3 ali je nije bilo u prodaji. Vjerojatno će vremenom ubaciti još zanimljivih nijansi, kao što je to bio slučaj i s prethodnim Golden Rose linijama ruževa.


O ambalaži nikad ne volim previše pisati, nije nešto fensi, obična, plastična, funkcionalna i to je to. Aplikator je dobar, precizan, ali zbog nešto rjeđe formule on za sobom povuče i višak proizvoda, pa ja svaki put malo obrišem višak s aplikatora i vratim u bočicu. Ono što ostane sasvim je dovoljno za cijela usta jer su ruževi odlične pigmentacije.

Nisu zalijepljeni celofanom kao Velvet Matte, šteta, ali dolaze u kartonskoj kutiji. Na ovakvim proizvodima se ipak može primijetiti jesu li otvarani, ako malo odvrnete i pogledate grlić bočice. Ako je čist, nisu ga nekulturne žene mazale po rukama i usnama prije vas. Može se to otvoriti i da se ne zakači grlić, ali takve osobe obično nisu dovoljno ni pažljive niti imaju taj senzibilitet da o tome vode računa :P.

Miris im je pomalo umjetan, sintetički, vanilast, ali nenapadan, tolerirat će ga većina žena. Osjeti se samo dok mažete ruž, poslije ne. Jako su me mirisom a i teksturom podsjetili na Stila Stay All Day tekuće ruževe. Proučavajući sastav, nađoh još više sličnosti. Copycats. :D


Stila košta 20 eura (3 ml), a GR (5.5 ml) 4 eura. Da ubacim još matematike, za mililitar Stila ruža plaćate 6,67 eura, za mililitar Golden Rosea 0.73 eura.
Sve je rečeno.

Tekstura ovih ruževa je fantastična, nisu nimalo gusti ni ljepljivi, čak naginju na vodeniju stranu, a opet imaju zadivljujuću pigmentaciju i pokrivaju usne u jednom premazu. Imaju ulja i silikona u sebi i to se osjeti kad ih mažete, ali opet se suše do kraja i ne ostavljaju tragove. Ne pucaju, ne mrve se, ne skupljaju usne. Najbolje se ponašaju kad ih nanosim u tankom sloju.

Nakon što se osuši, ruž nije ljepljiv kako znaju biti pojedini ruževi ove vrste.
Na usnama je suh, ne mogu reći da nije i da je Golden Rose napravio revoluciju i konačno imamo mat ruž koji ne zateže osjetljive usne. Nažalost. Sve se nekako nadam da ću naletjeti na takav, ali nisam još. Ovakvi su ruževi suhi, manje ili više i ako to ne podnosite i ovaj će vam smetati. Ipak nisu nepodnošljivo i iritantno suhi, nosivi su. Ako pređete jezikom preko usana na kojima je ruž, osjetit ćete tu suhoću, nisu glatki ni hidratantni.

Popularna 10 je neka mliječno-sivo-ljubičasta. Neuobičajena i zbog toga jako tražena nijansa.


Malo sam se bojala desetke, iako mi je lijepa, mislila sam da mi neće pristajati i da će biti suviše siva i mrtva. Na početku, kad je tek mažem izgleda upravo tako, kao kreč i sasvim neprirodna, ali čim se osuši, na meni dobije malo tamniji i mrvicu ljubičast ton, što je meni i draže.

gore tek namazan, dolje osušen
Čini mi se da je malo suvlja nego ostale dvije nijanse, ali mi zbog toga i ostane duže na usnama.

Budući da je malo svjetliji nego što volim, ja ispod stavim Satin Mauve Essenceovu olovku za usne (novu). Olovka je i tamnija i toplija od ruža, pa mu da nešto ljepši ton:


Nijansa 7 je srednje tamna i topla pink boja. Mislila sam da je više fuksijasta, ali nažalost nije. Nema veze, bit će dobra za ljeto i stajat će mi ljepše kad dobijem malo boje. Mana joj je što čini da zubi izgledaju žućkasto. Osim toga, u sebi sadrži neke sitne šimeraste čestice. To nije vidljivo kad se tek namaže, ali kako vrijeme prolazi, vidi se, skoro da dobije blagi metalik odsjaj, pogotovo na jakom svjetlu.


Nijansa 5 je tamna ljubičasto-šljivasta, s primjesama bordo. Što se mene tiče, nosiva uvijek i svugdje, a posebno u jesensko-zimskom periodu.



Nijansa je skoro identična Stila Stay All Day, Aria. Aria je moooožda mrvicu crvenkastija, na usnama to isto izgleda. Da sam barem znala ranije da će GR napraviti dupe :D.

gore Stila Aria, dolje GR Longstay 05

I sve na okupu:


Na kraju, da dam zaključak:
Golden Rose je napravio odličan potez s ovim novitetom, vjerujem da će se i kod nas rasprodati čim stignu. Ako volite ovakvu teksturu, finiš i efekt, sigurno će vam se svidjeti. 
Volim mat ruževe i iskreno zavidim svima koji ih mogu nositi bez problema. S mojim usnama se pravi mat ruževi nikad nisu pretjerano voljeli. O toj nekoj ekstremnoj postojanosti, otpornosti na jelo, piće, pečenje i sarmu, kod mene nikad nema ni riječi. Piće izdrže, jelo nema šanse. Takva mi je očito anatomija usana. Ili histologija :D. Tanka koža usana koja lako puca i dehidrira, još mi se dosta vidi i sluznica na donjoj usni dok pričam, pa tu niti jedan mat ruž ne opstaje dobro.
Evo tamnije dvije nijanse nakon par sati nošenja:


Na prvom mjestu meni i dalje ostaju ''klasični'' mat ruževi, u stiku, Velvet Matte. Oni i kad se skinu s unutrašnjeg dijela usne, malo protrljate usne, razmažete i to se malo popravi, zakamuflira i dobro izgleda. To je nemoguće uraditi s ružem koji se u potpunosti fiksira, poput ovakvih mat ruževa, pa izgleda da ste ga namazale do pola usne. Meni je to bljak.
Popraviti možete jednom, ne morate skidati ruž, ali ako lijepite više slojeva, to se onda nekako zgrudva i izgleda neravnomjerno.
Ako nemate problema s tim, onda blago vama, opet ponavljam da vam malo zavidim. Poznato nam je već svima koliko identična nijansa može različito izgledati na dvije osobe, ali se uvijek iznenadim koliko se ista formula ruža ponaša različito na svakome. Nekome su ekstremno postojani od jutra do mraka, neki su sigurno imali iskustvo slično mojemu.
Nikad ne znate dok ne probate, a po meni se jedino možete ravnati ako ste čitale i prijašnje recenzije nekih ruževa pa su nam iskustva bila slična.

Od tekućih koje sam probala najugodniji su mi bili NYXovi Liquid Suede, zatim Gerard, nešto malo suvlji, ali daleko postojaniji od Liquid Suede, pa Golden Rose, pa Stila tekući ruževi. Aurini su pali iza svih ovih nakon što sam probala više brendova i tekstura. Sleek Matte Me katastrofu neću ni da spominjem više.

Hvala na čitanju :) :*





You Might Also Like

35 komentari

  1. Jaoooo sve tri su lijepeee.. Patimmmm i počet ću da plačem ako uskoro ne nabavim koji :D A imam isti problem kao i ti :( Nažalost, sa svim ruževima mi se stvori ta linija, ali šta ću ipak ne odustajem od njih :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahah ne placiii, jos malo. a eto, i tebi se znaci desava isto, a mi navalile na tecne i gotovo. bolest. :D

      Izbriši
  2. Pa jooooj. Pa joooooj, apel da ih vise dovuku nama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. desetka, ha? XD
      ma sad ce to, gdje je, tu je, jos koji dan.

      Izbriši
  3. Imam osmicu...onu fuksijastu pink...odusevljena sam...jedva cekam da nabavim br 10....ali uvek nestane...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e super da si zadovoljna, je li osmica vise fuksija nego 7? ja sam ovo napamet odabrala, prema svocevima s neta, drukcije je kad vidis uzivo i kad imas testere. nadam se da ces pronaci desetku ubrzo. :*

      Izbriši
  4. Sad jos jedvije xD cekam da dodju :D
    Dce ti boje lijepo stoje :) ili sam ja uvijek previse subjektivna kad ti prikazujes ruzeve, ne znam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah, hvala ti <3
      strpi se jos malo, kad smo ih cekale pola godine, mozemo jos koji dan. :D pa krece swatchfest.

      Izbriši
    2. U Zenicu stigli! :) Prva kupljena je 3, a bit ce tu jos koja nijansa :)

      Izbriši
    3. jeeeeeeeeeeej!!! :D
      Stigli i u Kiseljak, ali kasno jučer saznadoh, idem sutra da vidim cijenu :D

      Izbriši
  5. Meni je petica najljepša, a po meni ti i najbolje stoji. Probaću ih i ja vala, jedva čekam da dodju. A kada nisam posebno zadovoljna ružem lakše mi je nekako kad je jeftiniji, pa konmtam ono, hajd može do prodavnice. Ali kad uzmeš skuplje a ono srednja žalost...to mi je veća tuga

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvalaaa. :*
      upravo zbog toga se i ja tesko odlucim da probam sta skuplje i narucim online, koliko je bolje kad se to vidi i proba. nadam se da nece biti preko 8-9 KM,vidjet cemo.

      Izbriši
  6. Kupila sam peticu pre neki dan i za sad mi se svidja, traje mi dugo i prezivljava i hranu. E sad, ja "znam da se ponasam" sa karminima. Od kad sam pocela da ih nosim, nosim tamne nijanse, pa sam se valjda godinama navikla i stalno sam svesna da ih imam, pa vodim racuna. Moram još malo da ga testiram, ali za sad sam baš baš zadovoljna. Pogotovo imajuci u vidu cenu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja isto, svjesna sam da imam ruz, nosim ih vec 15 godina i nije bas da jedem kao svinja hahaha, ali svejedno sto ja znam da se ponasam, kad se neki ruzevi ne ponasaju kako ja hocu. veliki je tu faktor oblik usana, pa ako netko ima ovaj "problem" odnosno stanje koje sam ja navela, sumnjam da se tu moze ista uciniti. ostaje mi da popravljam stalno i ove kao i sve tekuce. cijena im je veliki plus, i neki skuplji su kako vidim istog sastava, a placamo ime i reklamu.
      neka nama GR i njihovih noviteta, super sminka za prihvatljivu cijenu. :)

      Izbriši
  7. Imam 9 i 10, zadovoljna sam. Petica ti najlepše stoji. :)
    Pozdrav, Milica sa bloga ,,Šminke nikad dosta"

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno Milice :)
      Pročitala sam i tvoj post, devetka je baš lijepa :)

      Izbriši
  8. Kod mene se isto ovaako ruyno obrisu iy centra usana. Potpuno se slazem s tobom, mnogo su zato praktivniji obicni ruzevi u stiku. Mada sama formula ovih ruzeva mi je prijatna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znači i kod tebe ista stvar? E baš bezveze, ali hvala ti što si to napisala, nekad mislim da nije šta do mene :D
      Nisu neugodno suhi, mogu se nositi.

      Izbriši
  9. odlična recenzija, divne nijanse *.* jedva čekam da dođu u Hrvatsku :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :D <3
      Nadam se da će ubrzati s tim uvozom.

      Izbriši
  10. Petica ti preedobro stoji! Ja sam se oduševila ovim ruževima, najduže mi stoje na usnama a nisu toliko suvi iako su tečni mat.. Sve pohvale :)

    OdgovoriIzbriši
  11. post je prelijep,slike odlične :)
    pogledaj moj blog https://herecomesajla.blogspot.ba/2016/05/foodbe-healthy.html

    OdgovoriIzbriši
  12. Ti si jedna sarmantna lepotica, tako da je ruz u tvom slucaju uvek sekundaran jer je u senci :). Sve nijanse ti lepo stoje, mozda mi se druga najvise svidja na tebi. Imam nijansu 04, crvenoroze nijansa, odusevljena sam ovim ruzem, jedina zamerka - tesko se skida. Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Kristina <3 hvala ti puno :D
      Pogledat ću 4 čim budem u prilici, konačno stigoše i do nas.

      Izbriši
  13. Kako suuu lijepi, ali 10-ka je posebno lijepa. Jedva čekam da ih se dočeeepam ! :D
    A na tebi je 5 TOP. <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Ja desetku miksam sa svim i svačim i odlične kombinacije ispadnu, ovako sama mi i nije nešto, ali ne sumnjam da će na tebi biti savršena :)

      Izbriši
  14. Htela sam da uzmem 5icu, ali posle ovog posta nisam vise sigurna... Isti problem imam sa sredinom usana, ali sam mislila da samo ja ne umem da se ponasam sa karminom jer sam nova u tome (imam groznu naviku grickanja usana, pa ih koristim samo za posebne prilike). Znas li za neki u ovoj boji koji ti ne pravi slicne probleme? Kako se uopste ovi ruzevi popravljaju? Da li se primecuje kad se nadogradjuju?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nažalost, alternativu za ovu boju nemam :D
      Meni više odgovaraju klasični ruževi u stiku, i postojaniji su mi i manje suše usne.
      Ove tekuće moram popraviti poslije pića, kave, hrane..a i kad ništa ne jedem i ne pijem, skinu se sami sa sredine usne. Popravim ih bez problema, dodam sloj samo na donju usnu, preko starog, ali jednom ili dva puta, već više od toga ne izgleda dobro jer počinje da se skuplja i mrvi.

      Izbriši
    2. Hvala na odgovoru :) Meni treba za celodnevno nosenje i to na svadbi tako da cu potraziti ipak alternativu

      Izbriši
  15. Uzela sam ga danas svakako jer je boja divna pa da ga koristim nekad kad nema hrane. Malo sam isprobavala i meni nije prezivao hranu nikako... Viljuska mi bila crvena :D

    p.s. Odusevljava me kako si precizna pri nanosenju.

    OdgovoriIzbriši
  16. 03 mi je odlican za vecernju smink kao nude nijansa, za dnevnu mi je suvise bljestav iako je svetla boja, pomalo neon, prejaka....odlicna pigmentacija i trajnost, tu nemam zamerke

    09 je jarko crvena, zahtevna boja, skida se sa jelom i mora se popravljati, ivice mi se razilaze i sa olovkom (masna koza)...ugodan je i iako je zahtevniji od 03 ipak je odlcian

    12 je predivna tamna bordo-braon nijansa, dosta mrljava i zahtevna pa sam morala da se pripomognem sa olovkom skoro iste nijanse (impala)...solidne je trajnosti...

    volim ove ruzeve ali mislim da su preterali sa jakim nijansama, trebali su uvesti neke nosivije: boje mesa, prljavo mauve, neodredjene nijanse tipa 12-ke iz VM linije...nadams e da su nove nijanse koje su vec polakou prodaji malo nosivije....

    OdgovoriIzbriši
  17. Imam nijansu 7 a imam i 3 komada Aurinih ali mi samo stoje... Definitivno ovi ruževi nisu za moje usne.
    Mada su mi GR bolji od Aurinih i tu se slažem s tobom, očekujem da ako se nešto izdaje pod "trajno" da tako i bude!
    Ovako, ne vidim zašto ih kupiti prije nego neki u stiku?!
    Isušuju usne, ljepljivi su (Aura naročito!), preslikavaju se, skidaju a usne izgledaju jako isušeno.
    Tako da sigurno više neću bacati pare na ovakve formule!

    OdgovoriIzbriši
  18. Pardon, moja nijansa je 04, a uz nju koristim (i jedva nađoh odgovarajuću) olovku L'Oreal Lip Liner Couture by Color Riche u nijansi 258 berry blush :).
    Odgovara mi i za neke GR Velvet Matt ruževe pa je preporučujem :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na preporuci za olovku, za to djevojke uvijek pitaju, a ja ih slabo koristim pa ni ne znam za sve te kombinacije. Ja olovke koristim uz baš tamne i zahtjevne ruževe, za miksanje boja i mijenjanje podtona ruža koji mi ne stoji najbolje ili ih nosim samostalno ako su dovoljno kremaste i ''udobne''.
      Ovo su nijanse koje su se meni najviše svidjele i nisam ni razgledala baš ostale, osim 03 ali me neki shimmer odbio koji mi ostaje nakon što se skine prvi sloj..ne znam je li do mog primjerka ili do svih i šta su to ubacili u njega :D
      Gabrini tečni mat ruževi su jednako dobri kao i GR, a upola jeftiniji :)

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt