maska za kosu njega kose Revlon Professional

Revlon Professional Uniq One šampon i maska

13:30Anela


Krajem prošle godine su me kontaktirali iz Dea Stil firme iz Banje Luke i upitali jesam li zainteresirana da isprobam nekoliko Revlon proizvoda za kosu. Budući da već imam nekih dodira s Revlon Professional proizvodima i jako sam zadovoljna onime što sam do sada probala, prihvatila sam i radovala se testiranju.
Moja frizerka koristi Revlon u svom salonu i to su do sada jedine boje za kosu koje mi se ne isperu sa sijedih vlasi (a imam ih prilično), nego dlaka samo izraste. Nema mi ništa iritantnije nego kad na svojoj tamnoj kosi već nakon desetak dana poslije bojenja ugledam bijele dlake na razdjeljku. Smorim se jer nisam osoba koju posjet frizerskom veseli, jedva se natjeram i odem jednom u mjesec i po' -dva, jer sam previše smotana da bojim izrast sama kod kuće. I previše smotana za sve oko kose, realno.
S Revlonom sam mirna barem mjesec dana bez sijedih, dok ne ugledam da se opet ukazuju na izrastu.
O Uniq One spreju sam dosta i slušala i čitala, jedno vrijeme je na skoro svakom blogu bila recenzija za taj čuveni sprej. I njega sam probala u salonu, ali nikako da dođe na red da jedan naručim za kućnu upotrebu. Mogu potvrditi da radi odličan posao kad je riječ o smirivanju i zaglađivanju dlake, frizzy efekta na kovrčavoj kosi nema, kosa je i na dodir glatka i prsti klize kroz nju.

Na testiranje su mi stigli šampon i maska iz Uniq one linije.



Kad se radi o šamponu, moram priznati da pazim na sastav i osim tog jednog kriterija, da bude blag, nemam prevelikih očekivanja. Imam osjetljivo tjeme i sklono seboreji. Prošlog proljeća sam imala užasnih problema sa svrbežom i perutanjem. Šta perutanjem, sipalo mi je iz glave kad prođem prstima kroz kosu, a po odjeći ostajao trag kao da sam ispala iz neke snježne mećave. Koža mi se gulila sa skalpa, a ja napravila kraste od češanja. Odvratno. U tom periodu mi je kosa jače opadala.
Pomogao mi je Belosalic losion, a izbacila sam sve šampone sa SLS (sodium lauryl sulfate) i SLES (sodium laureth sulfate), koristila Vichy protiv suhe peruti, jednako mi je dobar bio i Alverde Birke und Salbei (breza i kadulja) za osjetljivo tjeme. Prskala sam na tjeme razrijeđeni domaći jabučni ocat, povremeno mazala kokosovo ulje i situacija se sredila. Sama od sebe najviše, kako mi se čini. Alverde i Olival šamponi ostali su u stalnoj upotrebi. Povremeno ubacim i neki sa SLS, jednom ili dva puta mjesečno, jer dobro opere kosu i skida naslage silikona. Stanje je sada u normali, tek malo peruti u naznakama treći dan poslije pranja.

Moram priznati da me bilo malo strah razbiti provjerenu rutinu i uvesti novi šampon koji ima nešto kompliciraniji sastav, koji je parfemisan i sadrži malo silikona, ali do sada nisam imala nikakvih loših reakcija na šampon. 

Nisam ga koristila baš svako pranje, već svako drugo-treće, neka tri mjeseca. Obično osjetim već nakon prvog ili drugog pranja da mi šampon ne odgovara. Tri mjeseca je i više nego dovoljno da se pokaže ako ima nešto što mi smeta.



Šampon prekrasno miriše, onako ''salonski'', jako mi se sviđa, a i miris baš dugo traje na kosi, sve do sljedećeg pranja. Osjetljivom tjemenu bi i taj parfem mogao smetati, ali kako rekoh, meni nije ni najmanje. 

Iako nema SLS i SLES u sastavu već blaže surfaktante,  dobro pjeni i ne treba ga puno da se tjeme opere. Ne očekujem od šampona da njeguje kosu, dovoljno mi je da je očisti i ne zamrsi previše. Nakon pranja nemam onaj škripavi osjećaj, ali mi je kosa malo kruta i ''drvenasta'', baš zahtijeva neki balzam ili masku. E upravo tu uskače maska za obnovu kose.



Ne znam koliko je kosu moguće obnoviti korištenjem maske kad je već oštećena, ali je sigurno zaštiti od dodatnog isušivanja, zbog korištenja fena, pegle, figara. Zagladi dlaku i obavije ju zaštitnim silikonskim slojem. Taj silikonski sloj će maskirati manja oštećenja, kosa će djelovati sjajnije i čuvat će boju od ispiranja, ako je kosa bojena.

Inače, ne bježim od silikona u maskama i regeneratorima, volim ih i koristim, samo mi u šamponima, na tjemenu, nisu poželjni i mogu smetati i napraviti kosu teškom i mlitavom, bez volumena.

Masku ni ne nanosim na tjeme, nego nekih petnaestak centimetara dalje od kože glave, na dužinu



Nekima silikoni ne odgovaraju jer otežavaju kosu i talože se na vlasima pa kosa gubi sjaj i do nje ne mogu prodrijeti hidratantne stvari iz maski i regeneratora. Ja nisam jedna od njih. 
Mislim da se te naslage silikona s moje kose lako isperu nekim malo jačim šamponom.

Koristim malu količinu, veličine oraha jer je moja kosa malo ispod ramena i nije mi ni potrebno više proizvoda.
Najbolje rezultate sam imala kad sam držala masku na kosi nekih sat-dva ili onoliko dugo koliko mi obaveze dozvole. Nevjerovatan je osjećaj kad ispirete masku s kose, a kosa je sva raspetljana, mekana i svilenkasto glatka. Lako se ispere i ne ostavlja masni trag na kosi.

Da zaključim na kraju, oba proizvoda su mi se baš svidjela, ali maska mi je draža. Budući da mi odgovaraju i puno jednostavniji po sastavu i dosta jeftiniji šamponi, ovaj ne bih kupila ponovo. Radije bih kupila Uniq One sprej.

Maska je odlična i mojoj kosi je odgovarala više nego čuvena Macadamia. Kerastase još nisam probala da usporedim efekt, ali imam namjeru. 
Masku bih definitivno kupila opet. Voli je i moja jedanaestogodišnja kćerkica i vidim da je kriomice troši iako ima vlastiti kozmetički kutak u kupatilu :D.
Kaže da joj kosa najljepše miriše od crvene maske i da se lakše počešlja, a ima dugu kovrčavu kosu i tanke, fine vlasi koje se lako mrse. Prilično zahtjevno za češljanje i održavanje. 
Kad sam koristila šampon i masku u kombinaciji, primijetila sam da mi se kosa brže mastila. Inače je perem dva-tri puta tjedno, jer imam suhu kosu, ali nakon korištenja i šampona i maske, bila je definitivno za pranje treći dan.
To mi se nije dešavalo kad bih koristila masku nakon nekog drugog šampona.


Nažalost ovih proizvoda kod nas nema u slobodnoj prodaji, u drogerijama. Moguće ih je nabaviti u frizerskim salonima koji rade s Revlonom. Na moj upit gdje konkretno, iz Dea Stil su mi odgovorili sljedeće:

Revlon professional proizvodi se tipično mogu naći u svim frizerskim salonima koji rade Revlon professional program i ima ih stvarno mnogo širom BiH. Ako ima upita po gradovima, rado ću vam izaći u susret da vam sugerišem koji bi to bili saloni, a praktično svi su označeni barem naljepnicom na vratima ako već nisu full brendirani. U gradovima RS i u Orašju Revlon professional program za njegu postoji i u lancu Moja apoteka, a u Sarajevu ga trenutno držimo i u prodavnici Sve za kosu koja se nalazi s vanjske strane hotela Evropa, odmah do glavnog ulaza. 

U narednom periodu planiramo dalje širenje na apoteke, tako da bi ih uskoro trebalo biti i u mnogim apotekama u Sarajevu, Mostaru i drugim gradovima.


Dostupni su i online, npr. preko stranica Feelunique, HQhair i Beauty Bay.

Hvala na čitanju :)


PR proizvod







You Might Also Like

16 komentari

  1. sprej mi treeeba... a mirisala sam kod Jelene i Orofluido ono zen ulje za kosu. nevjerovatno dobro miriše...ne znam, ne znam

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam, ali mi je ovo više po ukusu :D sprej ću nabaviti nekad, kad smanjim količinu ulja za kosu, regeneratora i maski. :D

      Izbriši
  2. Volim proizvode koji dobro mirišu po tome uglavnom i kupujem šampone. Nisam obracala paznju sta to moja frizerka koristi, ali nadam se da cu ih pronaci u slobodnoj prodaji ubrzo jer mi djeluju jako dobro :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam tako ranije, ali sad prvo okrenem i pročitam sastav, ne želim se vratiti na staro i umirati od češanja i svrbeža :D miris šampona mi ipak nije toliko važan.

      Izbriši
  3. Nisam vidila imaju li baš ovi - al u Sarajevu se u prizemlju hotela Europe otvorio hair dućan i imaju revlon proizvode. Ja si baš kupila crvenu color kremu za održavanje boje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, da, evo navela sam, tu informaciju sam dobila i od pr-a. To je super. Moram svratiti tu kad mi bude usput. Cula sam za te kreme-maske za kosu u boji, je li na to mislis? Frizerka ih hvali, i ona je probala crvenu i bas joj je intenzivna boja kose bila tada. :)

      Izbriši
    2. moja nije nešto pretjerano intenzivna bila, ali opet, nanijela sam je na prilično ispranu boju haha, ali itekako ju je osvježila, nisam se farbala pa i 2 ipo mjeseca s njom :D

      Izbriši
  4. Ja imam njihov serum 10u1 i oduševljena sam njegovom učinkovitošču!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam ni znala da postoji serum. drago mi je da si zadovoljna. :)

      Izbriši
  5. Ti imas sijede? Fakat? Ko bi rekao? :) Ili sam ja slijepa pa ne znam prepoznati ofarbanu kosu :D Bravo za frizerku :D
    A ja bih preskocila ova dva proizvoda, ali bih kupila nadaleko hvaljeni sprej...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. imam, nazalost. nisam sad bijela skroz, ali ima ih dosta i vide se, barem 5-10 gdje god razdijelim :D smedje boje obicno izgledaju jako prirodno. sad mi je br.5 na tjemenu, a neka sedmica na duzini.

      ako bih ja pravila unique one poredak, islo bi ovako:
      1.maska
      2.sprej
      3.sampon

      Izbriši
  6. Ovi proizvodi su super, ja bih volela da isprobam onaj sprej koji su svi toliko hvalili:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nakon sto sam probala sve troje, mislim da maska pravi najvecu razliku na kosi. dobar je sprej, ali ako moram birati, uvijek bih masku prije kupila. sprej cu uzeti kad smanjim zalihe preparata za kosu. :D

      Izbriši
  7. I ja imam problema sa tjemenom kako znam za sebe,takodjer koristim Alverde (breza i kadulja) ali to svako 3-4 pranje da odmorim tjeme od Vichy sampona.On mi je super ne znam jesi li ga uopste probala ovu verziju za osjetljivo tjeme bez sulfata ? I jedno pitanje gdje nabavljas Olival sampone?Iz Tuzle sam i mislim da ih nisam vidjala...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesam, probala sam i tu verziju bez sulfata, samo nisam nastavila kupovati zbog cijene i zbog toga što mi je i Alverde jednako dobar, a dosta jeftiniji. Ne znam koliko su u Tuzli Vichy šamponi, kod mene su oko 25 KM, ako ne i više :/
      Isplati se uzeti na Feelunique ili Lookfantastic kad daju akcije na francusku kozmetiku, evo baš traje jedna, 30% su sniženi, izađu oko 7 eura čini mi se.

      Olival čičak šampon sam kupila u Zagrebu u jednom dm-u, a vidjela sam da ih ima i u Sarajevu, iznad katedrale, odmah kod tramvajske stanice neka radnja, ne sjećam se kako se zove. Trebalo bi da ih ima i u većim Cmovima, jer viđam kreme za lice i ulja, ne znam stvarno za šampone, baš ću i ja pogledati, zanima me i avokado. Čičak također ima SLES ali tek negdje na sredini liste sastojaka.

      Izbriši
  8. Imam dosta oštećenu kosu nakon 2 blajha i bojanja i koristim peglu na paru koja nebi trebala oštećivat kosu toliko i na nekim djelovima kosa mi je kraća i vise ispucala,svakako planiram uzet ovaj set od revlona sa maskom i sprejem pa bili mi to pomoglo, vratilo kosu u prvo stanje prije svega?

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt