Beautybay Feelunique iHerb

Internet kupovina, iskustva i preporuke

15:06Anela



Iskusne internet šopingoholičarke vjerojatno neće imati ništa novo za pročitati u ovom tekstu, ali za nekoga tko tek ulazi u svijet online naručivanja, vjerujem da će biti korisno da podijelim gdje i šta naručujem.

Da biste se upustile u kupovinu preko interneta, trebat će vam tekući račun i bankovna kartica kojom možete plaćati online. Ja imam debitnu Visa Electron karticu, a ne znam koje sve kartice dolaze u obzir, jer sam totalni duduk za sve što se tiče bankarstva, ekonomije, globalne politike i gospodarstva...nije moj fah.
Na poleđini kartice treba pisati troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj koji će vam trebati za verifikaciju kartice.
Moja kartica ne ide u minus, hvala bogu, koliko para uplatim na račun, toliko mogu trošiti. Ako vam se desi da nešto košta više nego što imate na kartici, uplata jednostavno ne prođe i ne skine vam ni centa s računa. 
Moj tekući račun je samo za online kupovinu, ne stoji mi na njemu nikada veći iznos novca, uplatim samo kada želim nešto kupiti. Ja sam jedna od onih ljudi koji uplaćuju pare na bankomatu, a ne dižu keš :D.



Žene misle da je ovo sve jako komplicirano i više vole da im naručuju posrednici/prijateljice/poznanice, ali stvarno nije. Treba vam samo pola sata vremena da odete u banku, zatražite da vam se napravi račun, predate zahtjev, kopiju osobne iskaznice i potvrdu o prebivalištu iz CIPSa. Koji dan ćete sačekati da vam stigne kartica u poslovnicu. Tada više ne morate zamarati nikog ni plaćati smiješno visoku proviziju posrednicima.

Kad dobijete karticu, odmah uplatite nešto malo novca na račun u banci. Otprilike nekih 5 KM, trebat će vam za registraciju na paypal. Vratit će vam se to ponovo na račun kad potvrdite da je kartica vaša, tako što ćete im poslati broj te transakcije. Ako uzmete mobilno bankarstvo, lako ćete vidjeti na aplikaciji kad vam skinu s računa tih par dolara, zatim im pošaljete kod i dobijete nazad svoj novac, a oni potvrdu da je kartica vaša. Ako me ništa niste skontali, imate OVDJE detaljnije i bolje objašnjeno.
Pametno se registrirati na Paypal jer oni štite potrošača,  u smislu da posreduju između vas i stranice s koje naručujete. U slučaju da vam paket ne dođe ili dođe oštećen ili dođe kriva stvar, a vama Kinez ne odgovara na poruke i ne nudi rješenje, odete na Paypal i otvorite dispute. Možda će vas koštati i mjesec dana vremena, ali neće novca, jer skoro uvijek presude u korist potrošača i dobijete svoj novac.
Gdje god ima opcija da se plati paypalom, ja je biram.
Mala napomena je da kad stisnete na ono dugme BUY, pa vas prebaci na paypal prozorčić, dobro provjerite tečaj i birajte tečaj vašeg izdavača kartice, odnosno vaše banke, a ne paypalov tečaj. Hoće malo ukrasti kad računaju :D. Znači birajte dolare, funte, eure, pa nek banka pretvara po svom kursu, a ne paypal.

Jednom kad vam poštar donese paketić na vrata, više nema nazad. Zarazit ćete se online naručivanjem. Nema gužve u drogerijama, nema otvorenih i umrljanih ruževa ni maskara, nema otvorenih i užeglih krema u koje je prst umočio bog zna 'ko i s kakvim bakteriješćinama ispod noktiju.
Još kad kupite nešto što kod nas košta duplo skuplje, pa vam ubace i kakav tester, osjećate da vas stvarno cijene i nije vam ni žao ostavljati pare kod nekog tko poštuje vaš novac, a ne prevrće vam očima jer ste se kulturno požalile na otvoren ruž, kremu, šta već ili vam nisu obračunali popust koji su trebali. Ljepota.

Što se dodatnih troškova, carine i poštarine tiče, navest ću samo stranice sa besplatnom poštarinom ili prihvatljivom i pristupačnom. Ne kupujem sa stranica na kojima je skuplja pita od tepsije.
Kod nas su po Zakonu o carinskoj politici ( prilog zakona, član 14. ) carine oslobođeni poštanski paketi ili pisma, do vrijednosti od 50 KM (25 eura). Parfemi, alkohol i duhan se carine bez obzira na vrijednost.
Ukoliko vaš paket vrijedi više, ili carinici procijene da vrijedi više zbog sumnjivo niske cijene, velike su šanse da ćete pri preuzimanju paketa morati platiti pdv i carinu (10% + 17%) takse ( oko 10ak KM) , uplatnice  (oko 5KM) i pregled paketa 3.5 ili 5 KM, zavisi u kojem dijelu BiH živite.

Tako vam se lako može desiti da za paket na kojem piše cijena od 55 KM, morate platiti još 30+ maraka dadžbina državi, sve po zakonu :D. Ako je paket u vrijednosti od nekih stotinjak maraka, očekujte približan iznos, kojih desetak maraka više, možda ni toliko. Nije baš proporcionalno, ali zakon i računica kažu tako.
Nemojte se zeznuti pa zatražiti od nekog sellera ili prijatelja da napiše gift. Nećete izbjeći carinu, nego će one čike koje tamo rade sjesti i proguglati, naći cijenu i ocariniti pošiljku.
Bolje da vam ubace kakav-takav račun. Kinezi hoće napisati i puno manju cijenu, njima je svejedno, ni u džep im ni iz džepa. Ako platite neku jaknu npr. 50$, napišu cijenu oko 20$ i spase vas carine. Zapadnjački šopovi to ne rade. Ja se uvijek trudim da vrijednost paketa ne prelazi tih 50 maraka i nemam problema. 



Feelunique br.1 online destinacija za kupovinu kozmetike. Imaju često popuste od 15-20%, proizvode na akcijama, šalju ponude mailom ili im stoje negdje na vrhu stranice. 
S Feelunique naručujem i mami, jer ona koristi Vichy kremu koja kod nas u apoteci košta 46 maraka, dok je ja često na FU uhvatim na sniženju za 25 ili 28 KM.
Korisnička služba odgovara na sve upite u rekordnom roku, a najbolje od svega je što vam vrate novac ako vas ocarine u BiH. Fino im uslikate sve uplatnice i kamaru papira koje dobijete u pošti, pošaljete na customer service mail i vrate vam na račun iznos carine i pdv-a, ali ne i poštanske ili carinske takse, što je po meni skroz fer i korektno. Asortiman je širok, od šminke preko kremica do proizvoda za kosu i elektronskih gadgeta za čišćenje lica ili stiliziranje kose. Ja sam tamo kupila Magnitone  uređaj za čišćenje lica koji košta blizu 200 maraka, na sniženju plaćen 105. Carina i takse su me koštale oko 45, ne sjećam se točno, bilo je to nekad u 11.mjesecu, uspjela sam dobiti povrat od 30+ maraka. Ako živite u EU, oslobođeni ste carine jer je stranica britanska.
Paket stiže za otprilike desetak dana, nekad i ranije, samo sam jednom čekala duže od mjesec dana. Ukoliko se desi da ne stigne, pošalju ponovo. Poštarina besplatna na iznose veće od 10 GBP.


Slična stranica je lookfantastic. Ne refundira carinu, ponuda nešto siromašnija, obično uganjam kakav popust, npr. ako je nešto 20% na lookfantastic a 15% sniženo na feelunique, logično je s koje stranice kupujem u tom slučaju.



HQhair ima bogat asortiman za njegu kose, kože, nešto kozmetike...






Beauty Expert na isti fazon kao i prethodna dva. Uvijek je na jednoj od ovih gore navedenih stranica neki popust, ne sjećam se da sam ikad išta kupila po punoj cijeni, uvijek iskoristim neko sniženje ili promotivni kod za 15-20% popusta, ponekad i više.



Beautybay, jedina stranica koja u ponudi ima trenutno popularne američke brendove, tipa MUG, Gerard Cosmetics, Morphe brushes, Dose, EOS...zatim Z-palette, Stila, Too Faced, Anastasia Beverly Hills, Kevin Aucoin i mnoge druge koji mi ne padaju na pamet trenutno. Doduše, nabavljaju robu na kapaljku i većinu vremena je sve rasprodano :P, ali doći će nekad, doooći će mi 35O Morphe paleta, dolijat će. :D
Ovdje se može nabaviti i preparativa tipa Alpha-H setova, puno povoljnije nego kad kupujete proizvode pojedinačno.
Mana je što nemaju paypal opciju plaćanja, ali pošalju paket ponovo ako vam se desi da nešto ne stigne. Poštarina besplatna na iznose preko 20 eura, ako se ne varam.



iHerb mi je omiljeni za prirodnu kozmetiku, vitamine, minerale, antioksidanse, dodatke prehrani... imaju taj neki fazon da dobijete kod kad se registrirate i dalje možete dijeliti kod poznanicima. Kad ukucate nečiji kod pri prvoj narudžbi, dobijete 5$ popusta, a vlasnik koda također 5 $ koje može iskoristiti kao popust, odnosno rewards kad bude naručivao nekada u budućnosti...dobra stvar. 
Biram uvijek najjeftiniju poštarinu od 4$, nikad DHL ili UPS, kod nas je to u prijevodu: cifra na carini od koje vas zaboli glava.
Donedavno nisu imali paypal pa sam strepila svaki put dok ne stigne paket, srećom popravili su se i uveli i taj način plaćanja, na moju radost.
Mana im je što na paket napišu cijenu bez rewardsa, pa pazite da sve ukupno ne pređe 30$, ili ne morate paziti ako imate vremena i volje da nosate papire i dokaze o plaćanju paypalom i izvode iz banke po carini.
Nedavno su mi ocarinili paket koji sam platila 49 KM, pa sam se i ja tako zezala s njima, ali uvažiše mi žalbu i platila sam samo pregled paketa na kraju.
Najbolje od svega je što bih prošla bolje i da sam platila carinu nego što bih prošla da sam sve to kupila ovdje.
Kokosovo ulje u dmu košta desetak maraka za mizernih 100 ml, a ja fino uzmem po' kile za 11$ (20KM) ekstradjevičanskog, nerafiniranog, hladno tiještenog...
Bezbroj nekih pogodnosti imaju, dobijete 10% popusta od iznosa svake narudžbe, za toliko vam spuste sljedeću. Bude često 20% na bath&beauty proizvode, a ako želite Real Techniques četkice, naručite ih s iherba, najpovoljnije su.



Lovelula je evropska stranica, slična iherbu, s prirodnom kozmetikom. Ako ste iz BiH, ili iz neke druge zemlje van EU, odbiju vam porez na checkoutu pa brendovi poput Trilogy, Pai, Antipodes su ovdje najjeftiniji. Nude 15% na prvu kupovinu, čini mi se, a također 10% od svake prethodne narudžbe možete koristiti pri sljedećoj kupovini. Npr. ako potrošite 20 funti, 2 funte popusta vam računaju naredni put kad kupujete.
Imaju i dosta testera koje možete uzeti, po 0,5 i 1 funtu.



Naturisimo je još  jedna evropska stranica za te prirodne i organske zajebancije, imaju i neke američke brendove poput Andalou naturals, ali su isplativiji na iherbu. Nije loše pratiti sniženja i pretplatiti se mailom na novosti. Dostava besplatna.
Makeup Revolution i Makeup Academy su popularne stranice i sestrinske firme s jeftinom šminkom solidne kvalitete, ali radije bih to naručila nekome na hrvatsku adresu jer je poštarina s MUR za BiH 10 eura, a za to mozete kupiti dvije palete. Ako imate nekoga u Hrvatskoj onda razmislite i o narudžbi s Pink Pande, proizvodi jesu malo skuplji nego na službenim stranicama, ali ako kombinirate Sleek i MUR onda se isplati.

Sleek šminku volim, mislim da imaju odličan omjer cijene i kvalitete, ali im je korisnička služba najgora od svih evropskih stranica. Cijene poštarine svakih par dana skaču i padaju, na upite ne odgovaraju, a nije rijetkost da se desi da čekate 7 dana samo da zapakiraju paket i pošalju. Radi usporedbe, Feelunique šalje isti dan, čak i nedjeljom, eventualno sljedeći ako im je neka rasprodaja velika.
Ako kupujete na Sleek stranici, OBAVEZNO odaberite eure kao valutu, ne dolare, izađe vas dosta povoljnije. Prije je poštarina koštala 2-3 eura, zavisi šta kupite. Sad vidim da je cijena poštarine 5 eura. Možete naručiti skupa s prijateljicom i podijeliti trošak, pa je to ok.

Aliexpress mi je trenutno zanimljiviji od ebaya. Morate samo obratiti pažnju šalje li seller u vašu zemlju i kolika je poštarina jer postoje stvari koje koštaju par dolara, ali šalju samo DHLom pa bi vas slanje koštalo 80 ili više. Ja sam kupovala dupe za Foreo Lunu, zapikirala sam fejk Zoeva četkice i svakakve gluposti, a cijene dostave su par dolara ili besplatno. Iako mnogi selleri nemaju paypal opciju plaćanja, kupac je zaštićen. Prodavaču se ne isplaćuje novac sve dok vama ne stigne paket. Vi paket pregledate i ako je sve ok i odgovara opisu, javite na stranici da vam je pošiljka stigla. Čak i tada imate 10ak dana pravo na žalbu, pa je moguće dobiti novac natrag ako niste zadovoljni kupljenim.


Ebay  , tu kupujem korejsku kozmetiku, od provjerenih korejskih prodavača, nakit, ogrlice, maske za mobitel, sitne kućanske i uredske gluposti, četke za šminkanje i šta god mi padne na pamet, na ebayu ima svega. Ponekad odlutam i na kakve bizarne stvari nabasam...'ej pa o tome bi se mogao napisati poseban post.



Tamo imate neke beauty alatke koje izgledaju kao sprave za mučenje, za čupanje dlaka s lica, ispravljanje krivog nosa i podizanje kontura lica, da ostanete vječno mlade :P, tu je i willy warmer kojem će se sigurno obradovati vaša snažnija polovina kad stisne minus, pa tek fard spray, toalet papir s likom Donalda Trumpa, simpatične bebe za najmlađe...a nađoh ovo za 5 minuta hahah. Za svakog ponešto.
Elem, da se uozbiljim, ima stvarno korisnih stvarčica, ali bolje da o tome napišem poseban post s linkovima.
Kupujem samo od prodavača koji imaju visoku ocjenu, više od 95% pozitivnog feedbacka. Obično odaberem one s 97%-98%. Ne kupujem šminku tipa Naked paleta,88 i 120 paleta, MAC ruževa i sl. jer ako vidite da paleta košta 10$, seller Kinez, a na evropskim stranicama/u radnjama je 50$ onda ne može biti original i nemojte se igrati sa zdravljem i koristiti nešto za što se ne zna šta ima u sastavu jer to nikakve kontrole ne prolazi.


Korejski web shopovi s kozmetikom su tek nešto što trebam istražiti, pa ću sigurno naknadno pisati o njima, dok steknem neki dojam. 


Asos nudi ogroman izbor odjeće, dosta toga možete pogledati na modelu u videu, ali ja nekako nemam hrabrosti da naručujem odjeću, volim dotaknuti materijal i isprobati kako mi nešto stoji. Kod njih svratim jer imaju i šminku, Bourjois, Rimmel, kad im je na akciji, isplati se sasvim.


Shein je još jedna provjerena kineska stranica i imaju dobru robu koja ne djeluje jeftino, nisam naručivala, ali sam vidjela uživo dosta stvari naručenih tamo i znam da ih djevojke hvale.
Ja se ne usuđujem još, jer mi se uvijek sviđa ono što je skuplje od 50KM pa se bojim carine...a kad razmislim sve i da me ocarine proći ću jeftinije, jer se kod nas identične stvari prodaju za duplo više novca.

Postoji još stranica s kojih sam kupovala, Sigma, Sedona Lace, Strawberry.net, ali ne toliko često i samo po dobrim sniženjima ili free shipping akcijama za Black Friday, pa nemam nekih posebnih preporuka.

Nadam se da je ovaj pregled bio koristan za sve vas koje se još uvijek ne usuđujete kupovati preko interneta. Od vas iskusnijih očekujem da mi napišete još provjerenih šoping destinacija s razumnom poštarinom u komentarima :D

Hvala na čitanju.


EDIT:


  • Od 1.3. Feelunique je nažalost povisio cijene poštarine, dostava za BiH košta 4.95 eura, tek za iznos preko 40 eura nude besplatnu dostavu. Više ne nude ni povrat carine, pa ja više sigurno neću naručivati od njih, ako ne bude neki baš isplativ popust. Šteta, bili su mi najdraža europska stranica, zbog brojnih popusta. Nadam se da će spustiti malo ovaj prag za besplatnu dostavu, ako ništa. :(

You Might Also Like

47 komentari

  1. Odgovori
    1. heheh :D ja ih zamišljam kao s reklame za domestos...ili za pastile za grlo :D

      Izbriši
  2. Mozes li otipkat kakav post o konkretnim stvarima narucenim sa tih bekih stranica, npr kistovi:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. oduzila sam tekst dosta pa nisam ostavljala linkove, a imam nekoliko tekstova na blogu vec o jeftinim kistovima s ebaya i linkovi su u postovima,koliko se sjecam.
      sad me zanima ovo konkretno i cim mognem, narucit cu :D.
      http://goo.gl/t7RD6n

      Izbriši
  3. Odgovori
    1. ma ja, te vegunske, sektaške :D ;)
      od tebe sam očekivala prijedlog za neku novu stranicu, s ekstra snizenjima haha :D

      Izbriši
  4. Iako sam stalno po online shopovima pronađoh ovde neke za koje nisam znala. Hvala! :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Super. Post ti je super.
    Ja sam iz Hrvatske pa često naručujem samo s ebaya. S ostalih stranica ne baš. Nisam tako vješta. Strah me poštarine i carine a na eBayu sve tako jednostavno odabrati.
    Čitajući ovo tvoje.. mogla bih pogledati neke stranice.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Aneta :)
      Ne treba te uopće biti strah ovih europskih sajtova, nećeš u HR platiti carinu ni pdv. Ovi koje sam navela imaju jeftinu ili besplatnu poštarinu i super akcije i sniženja.
      Što se tiče američkih i kineskih, mislim da se u Hr ne plaća carina do vrijednosti od 150 eura, ali se plaća pdv na sve vrijednosti iznad 22 eura ili oko 160 kuna. Na to računaš još 25% pa pazi da ne pređeš :)

      Izbriši
  6. Kod Alija sam porucivala isto razne gluposti, uz free shipping, sa e-baya korejsku kozmetiku, a preporucujem ti i Cloud 10 beauty sajt, imam dobro iskustvo sa njima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno na preporuci, nisam znala za ovu, evo pretplatila sam se na newsletter :D

      Izbriši
  7. Odličan i poučan post :D
    eBay je zakon, neki dan sam baš gledala koliko kozmetike (koja nije fejk ili neka žnj) ima tamo, a da pritom nije nešto previše skupa. Morat ću nekada nešto naručiti, ali kupujem isključivo proizvode na kojima piše sastav :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :D
      nije uopce komplicirano kako se mozda cini u pocetku, dva klika, malo strpljenja dok stigne paketic i to je to. dobro provjeris sellera i odakle salje, ako i ne bude sve ok, imas pravo na zalbu.

      Izbriši
  8. Jako koristan post, odusevila sam se. Redovno posjecujem mnoogo sajtova, gledam cetkice, odjecu, torbe.. ali ne usudim se naručiti nažalost. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala. ja narucujem s interneta 4 godine vec, bezbroj paketa mi je doslo. par puta mi nije stiglo nista s ebaya, dobila sam povrat novca. dva puta mi je doslo nesto neispravno, i za to sam dobila novac, samo uslikala stetu i poslala sliku kao dokaz, vratili pare nakon par dana. ostalo je uvijek stizalo, sve regularno, ne trebas se bojati. :)

      Izbriši
  9. Osim ovih tvojih, ja bih još na listu dodala vitacost (moj izbor za prirodnu kozmetiku s obzirom da su imali paypal plaćanje dok iherb još nije, a i cijene su im malčice niže samo je poštarina skuplja...ali opet i rewardsi su veći za preporuku prijatelja pa opet to sve dođe na "tu negdje" :D), zatim cult beauty i uk.spacenk.com (ako nekom treba becca, odn.champagne pop :D )
    kao primjer webshopa koji ne bih nikom preporučila navodim rose's beauty store :D naime, kao eu based site imaju super ponudu (dosta američkih brandova i proizvoda koje je ili nemoguće ili jako teško naručiti u europu), ali osim što fino deru na cijenama (ajd to još i pregrmim jer sam već navikla da kod ovo malo američkih proizvoda i što se može nekako nabavit uvijek su ovdje 30, 50 ili 100% više cijene - osim na beautybayu ovo što u zadnje vrijeme nabavljaju, a što me prilično iznenadilo), ali način poslovanja - veliki dislike >:( nedavno sam tako nešto kupila, prvo mi 10 dana nije stizao nikakav mail ni da je narudžba procesuirana nit išta, onda kad sam poslala upit, rekoše da im je item oos (a uredno ga prodali i skinili mi pare), onda na moj zahtjev za refundom nikakve reakcije još nekih 10ak dana, pa sam im onda pisala na fb pa su mi tu rekli da će mi odmah napravit povrat, a kako se moj proizvod u međuvremenu ponovno pojavio na sajtu (sa 50% većom cijenom nego kad sam ga ja prije toga bila naručila!), pitala sam da mi ga umjesto refunda onda pošalju konačno (jer mi je bilo bitno da ga nabavim nekako, iako bih im najradije bila otkazala narudžbu, al eto - kad je šminka u pitanju, ja nemam karaktera :D), pa su rekli ajd ok, poslat će, pa je prošlo još tjedan dana dok su poslali, pa tjedan dana dok mi je stiglo....sve u svemu, skupi, neodgovorni, ne reagiraju na mailove (doduše, na fb su brzi), puno živciranja i natezanja....rekoh nikad više, pa da ne znam šta imaju u ponudi xD
    (eto raspisala se ja, moram negdje iznijet frustracije, haha :D a i upozorit ostale šminkoholičarke D: )

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaha, neka si, slobodno se raspisi, od koristi je i meni i citateljima. vitacost ne salje u BiH, nazalost. probala sam naruciti na sestrinu adresu u HR ali nisam mogla cak ni bosanskim paypalom platiti, nece nase pare haha. pisala sam i mail da upitam zasto ne salju do nas, a dobila neki glup odgovor, ne sjecam se....bolivija im na spisku, bocvana, trinidad i tobago, ali bosna jok. :D
      za spacenk.com nisam znala, odoh vidjeti sta imaju.
      a bas mi zao sto je tesko nabaviti becca, tarte, lorac i sl.brendove u europi...i domacih web shopova nam definitivno fali, nesto kao pink panda u hr bi nam dobro doslo.

      Izbriši
  10. Ovo je super koristan post, iako znam za dosta ovih stranica još nisam naručivala s nekih od njih, npr iHerba (bruka i sramota znam) :D ja sam malo lijena

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Teky :)
      Obavezno pogledaj ponudu na iHerbu, ja imam kilometarsku wishlistu tamo, ako ti treba prijedloga, vici. :D

      Izbriši
  11. Odličan post! Naručivala sam s nekih od ovih stranica, a ostale sam zapisala. Možeš li u jednom postu staviti linkove sa kojih najčešće kupuješ na ebay-u? Hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Marijana. :)
      Planirala sam napisati post s ulovima s ebaya, ali ne vjerujem da ce ici brzo, imam nekih drugih stvari koje planiram objaviti u skorije vrijeme. Ako te nesto konkretno zanima, slobodno pitaj ovdje ili na fb stranicu u inboks. korejske bb kreme i mazalice sam najcesce uzimala od sellera bringbringshop, eopenmarket, rubyrubystore, uvijek pored narucenog ubace testere. za ostale sitnice kao sto su cetkice, gumice, naljepnice za kosu, spravice za mitesere, ukrasne trake, prazne palete, ogrlice, nemam posebnog sellera, uvijek je netko drugi u pitanju, gledam samo da ima visoku ocjenu. nedavno sam kupila kopiju Real Techniques Bold Metals 300 tapered cetke za 4-5$ i odlicna mi je, bas sam se odusevila. drska je plasticna, nije metalna, ali su dlacice premekane i stalno je koristim, za pecena, tvrdja rumenila jer su poprilicno guste dlacice. Skroz lijepo izgleda.

      Izbriši
    2. ...naljepnice za nokte, ne za kosu, haha :D

      Izbriši
  12. na look fantastic mi trazi da izaberem zemlju, a nema bosne, ranije sam narucivala, je li to nesto novo? sta ti stavis?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam tamo odavno registrirana pa kad odem na checkout odmah mi izbaci moju adresu, bosansku. Sad sam se pokušala odjaviti pa probati ponovo, nema ni meni odmah na početnoj opcija da odaberem Bosnu, znači tek na kraju, kad odem na checkout.

      Izbriši
    2. evo uspjela sam i ja tako, lol, mislila sam da su nas izbacili :D hvala :)

      Izbriši
    3. nema na cemu :D
      nisu nas izbacili, sva sreca.

      Izbriši
  13. Veliikooo hvala za tako detaljan post! Nisam se još upustila u naručivanje, formulare za internet karticu davno sam uzela ali nekako uvek do mene dospeju negativni komentari o iskustvima ljudi koji su platili neke nenormalne carine, dažbine, troškove :( Valjda ću se ove godine ohrabriti da naručim nešto :D <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala tebi na čitanju i komentaru :D
      Ne znam baš kakva je situacija u Srbiji, ti se svakako prije naručivanja dobro raspitaj o eventualnim dodatnim troškovima. Ja imam nemjerljivo više pozitivnih nego negativnih iskustava, kao i djevojke za koje znam da često naručuju :)

      Izbriši
  14. Hvala na ovom postu :)
    Također pikiram zoeva četkice sa ali express.
    Preporučujem Beauty Joint. Na cyber monday sniženju od 30% sam za 20ak dolara (uključujući poštarinu)uspjela naručiti nekoliko ruževa, l.a. girl korektor i dosta dobar ardell duo kistić za obrve :D
    Poštarina ovisi o količini proizvoda koji se naručuju, ali za primjer, meni nije prešla 5 dolara što je za USA odlično :D Paketić mi je stigao 8 dana od slanja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam Beauty joint nikad ni istraživala, ili možda jesam jednom, ali im je poštarina bila visoka pa sam odustala. Možda je sad bolja situacija, to je bilo davno. :D treba stvarno napraviti kasicu i štedjeti za black friday i cyber monday, jedino nam se tako isplati naručiti sa pojedinih američkih stranica :D

      Izbriši
  15. Super post, zaista ce svako pronaci nesto korisno u njemu. Upravo se spremam na porucivanje sa interneta i naletim na ovo. Svaka cast, jako mi se dopada kako si detaljno sve opisala, objasnila, bas mnogo znaci nama koji smo jos uvek amateri sto se ovog tice :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno, baš mi je drago ako sam malo pomogla i ukazala na neke stvari, zna ovo biti zbunjujuće u početku, ali jednom kad se uhodaš, nema nazad :D

      Izbriši
  16. Draga Anela,upravo sam sve iscitala postove po netu da bi napokon nasla jako dobar post o narucivanju koji mi je donekle objasnio ovo glavno, posebno mi je koristan jer sam iz Hercegovine, vidim da si spomenula Asos, s njega bi htjela narucivati (narucujem vec ali preko posrednika uz proviziju 10-20km to mi se cini malo previse pa bi se htjela odvaziti i sama naruciti) shvatila sam sve sto se tice ovog djela napraviti karticu i uplacivati novac za narucivanje itd, samo me zanima kad si porucivala sa Asosa jeli bude velika postarina i malo me strah te carine pošto ne znam kako to ide kod njih, dakle koliko sam shvatila do 50km nema carine, sve iznad carine :D (i ja se raspisala haha)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koliko se sjecam, postarina s Asosa je besplatna. Hoce li te cariniti ili ne, to ovisi o nasim carinskim sluzbenicima. Na sve pakete cija vrijednost prelazi 50 KM, carina se po zakonu placa. Ponekad progledaju kroz prste, pa ne carine ako je iznos 52-53-54 marke. Neki su se provlacili i sa paketima od 100-150 KM vrijednosti, ali ja nisam. I ne bih rizikovala :D.
      Sretno s kupovinom, ako sta zapne, slobodno pitaj. :)

      Izbriši
    2. Bas Vam hvala na info, jos me zanima samo ovo sa karticom dali isto mogu visu electron iako sam student ili ne,ili nije vazno koja kartica, pošto mi prijateljica kaze da ako nemam primanja ne mogu imati VISU, sad koliko je to tocno nemam pojma :D

      Izbriši
    3. Mozes, naravno. I ja sam bila student bez ikakvih primanja kad sam napravila tekuci racun u Unicreditu i zatrazila Visu Electron. :) Odrzavanje racuna u ovoj banci kosta oko 2 marke mjesecno, i to ako imas nekakvih transakcija, ako nemas nista na racunu, ni ne skidaju, logicno :D. Ja sam jos uzela prosle godine i mobilno bankarstvo, to mi je super, uplacujem razne stvari preko mobilne aplikacije i vidim stanje na racunu, ne moram do bankomata za to. To kosta jos dodatnih 2.50 marke. Mislim da je u Reiffeisenu skuplje, za Hypo pojma nemam. :)

      Izbriši
    4. e, i jos nesto, ta kartica ti vazi i u inostranstvu, pa uplatis sebi ovdje koliko zelis maraka, a vani placas karticom, ne moras se peglati s mjenjacnicama. dok ima na racunu, ide, u minus ne ide :)

      Izbriši
    5. e mnogo Vam hvala, odmah cu ovih dana to napraviti :) :*

      Izbriši
  17. Pozdrav, ima li itko iskustva sa stranicom beautyjoint? Narucila sam la pro girl korektore i nakon mjesec dana jos ih nema. Slala sam im email ali nema odgovora��

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da si do sada dobila barem neku povratnu informaciju od njih. I ja sam čula par negativnih iskustava i nisam nikad naručila s njihove stranice. Ne odustaj, piši im stalno, na fb, u inboks, u komentare, na mail, budi uporna. Ako si platila Paypalom, sigurno ćeš dobiti nazad novac, podigni claim preko PP. :)

      Izbriši
  18. Da li neko ima iskustva sa Morphe paletama narucenim na e-bayu, posto su povoljnije nego na npr na Beautybuy sajtu? Hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oprosti što ti kasno odgovaram, nadam se da ćeš vidjeti. Na ebayu se uglavnom radi o kopijama Morphe paleta. Doduše, sve je to proizvedeno u Kini, tako da je moguće da su kvalitetom iste, a možda i nisu. Samo, ima jedna bitna stvar, a to je da nije baš pouzdano naručiti šmiku od Kineza jer nikad ne znaš šta će ti poslati i kakve je to zdravstvene kontrole prošlo i je li uopće ikakve...tako da ja osobno ne bih kupila, radije bih dala više novca i kupila s Beautybay provjerenu i zdravstveno ispravnu šminku.( i jesam kupila 2 Morphe palete s BB)

      Izbriši
  19. pozdrav,da sam nesto kazem o e-bayu,malo sam kasno usla na prepisku :D,zivila sam u Kini godinu dana i sve sa e-baya je fake za to mogu ruku dati,oni naprave dobre kopije ali koriste strasno stetne materijale za organizam,ko moze neka ne narucuje od kineza,inace odlican post,pocecu i ja narucivati sa beautbay imaju cool izbor;)

    OdgovoriIzbriši
  20. pozdrav,da sam nesto kazem o e-bayu,malo sam kasno usla na prepisku :D,zivila sam u Kini godinu dana i sve sa e-baya je fake za to mogu ruku dati,oni naprave dobre kopije ali koriste strasno stetne materijale za organizam,ko moze neka ne narucuje od kineza,inace odlican post,pocecu i ja narucivati sa beautbay imaju cool izbor;)

    OdgovoriIzbriši
  21. Super post. Samo ne pise nigdje koji su tvoji kodovi da ih unesem...

    OdgovoriIzbriši
  22. Može li mi netko reći kakva je carina što se tiče naručivanja sa Beautybay stranice? Upikala sam si neke The Ordinary proizvode, a strah me naručiti jer ne znam kakvo je tu stanje. Kada se carini, nakon kojeg iznosa?

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt