Aura featured lipcream

Aura Absolute Matte ruževi, nove nijanse

22:45Anela


Aura Absolute Matte Velvet Feel Long Lasting Lip Cream je puni naziv ovih ruževa, a u svijetu ljubiteljica šminke su poznati kao legendarni Aurini mat tečni ruževi, koji su pobrali toliko pohvala da čisto sumnjam da postoji neka ljubiteljica i kolekcionarka karmina s ovih prostora, a da nije čula za njih.
U ponudi je ranije bilo 13 nijansi, a krajem ljeta ove godine je asortiman dopunjen sa još 13 prekrasnih, modernih i zanimljivih boja.
Ruževi koštaju oko 5 eura. Za tu cijenu dobijete 7 ml. Trebalo bi ih potrošiti u roku od  dvije godine nakon otvaranja.





Iako su pakovani kao sjajila za usne, ovo su u biti tekući ruževi koji postaju mat kad se namažu i osuše na usnama. Doista jesu dugotrajni kako im i ime govori. Skoro da ne ostavljaju trag na čaši i priboru za jelo, ili ostave minimalan, jedva vidljiv.
Ne preslikavaju se na kožu ako nekoga cmoknete, ne razmazuju se, osim ako baš jako ne protrljate usne. Piće, kavu i neko suho jelo poput sendviča mogu preživjeti, ali poslije ručka se moraju popraviti jer ih masnoća otopi. Još nisam našla ruž koji ne zahtijeva popravke poslije jela, tako da ovo ne uzimam kao nedostatak.
Ja sam ih lako skidala vlažnom maramicom (Violeta baby s dodatkom losiona) i uljnim dvofaznim sredstvima. Micelarnom se ne brišu lako s usana.
Budući da se suše na mat završnicu i nemaju baš nimalo sjaja u sebi, ovi ruževi su na usnama suhi, ali takvi su mat ruževi koji se suše i ne preslikavaju. Nisu najugodniji na svijetu poput kakvog ruža sa satenskim finišem, ali ne skupljaju i ne izboraju usne kada se osuše, kao što to npr. rade Sleek Matte Me ruževi. Ako moram porediti Sleek i Auru, Aurini su daleko ugodniji i prijatniji za nošenje, a meni su i postojaniji. Najbitnije mi je što ne odu rekordnom brzinom s unutrašnje strane usana, a dobro oboje i taj dio, to mi je kod ruževa jako važno. Ne pucaju kad razvučete usne i ne mrve se s usana.

Poslije nošenja moram dobro nahraniti usne nekim jačim balzamom, u suprotnom mi ispucaju, jer moje usne inače nisu u ljubavi sa suhim i mat ruževima, ali ja jesam. :D 
Dobra stvar kod ovih ruževa je što možete namazati tanki sloj balzama i prije ruža, svejedno će se osušiti do mat finiša i nošenje će biti ugodnije.

Aurini ruževi su rjeđe teksture, nisu jako pigmentirani da ih možete nanijeti u jednom sloju, razmazati i dobiti boju kao u bočici, ne. Ovi ruževi se nanose u dva tanka sloja. Drugi ide nakon što se prvi osuši. Ako vam je navika da protrljate usne jednu od drugu nakon nanošenja, riješite je se. Nemojte to raditi s ovim ruževima, samo ćete pokvariti pojedine nijanse i imati nejednak nanos.

Na swatchevima niže ćete moći vidjeti kakva je pigmentacija jednog i dva sloja ruža.



jedan sloj
dva sloja

Na ruci mnoge nijanse djeluju kao da ostavljaju nejednak nanos, ali to nije slučaj na mojim usnama, lijepo izgleda većina ruževa, bez ovih ćelavih mjesta. Kvalitet se razlikuje od nijanse do nijanse, neke su besprijekorne, čak i maskiraju suvlje usne, dok neke zadaju probleme i ostavljaju pruge prilikom nanošenja. O svakoj nijansi ću svakako posebno reći koju riječ.
Aplikator je klasični spužvasti, meni je odličan jer bez problema vrlo precizno nanesem ruž uz rubove usana, pa sam često preskakala koristiti olovku za usne s ovim ruževima.



Miris je prijatan, blag i vanilast.

Nijanse su označene brojevima 614-626 i već su poredane po tonalitetu. Budući da se meni ova nudasta 624 ne uklapa nekako s ovim tamnim nijansama pred kraj numeričke skale, ja sam nju izdvojila s prvom, nude rozikastom nijansom 614.
Nude nijanse


614 Emergency Call je srednje svijetla nude roza nijansa koja u ambalaži djeluje toplo, ali meni povuče mrvicu na sivkasto i hladnije nakon što se osuši. Univerzalna je i nosiva u svim prilikama. Moram priznati da su meni puno interesantnije upečatljivije i življe nijanse, pa sama sebi ne bih birala ni 614 ni 624, smatram da mi rozikaste nude ni ne stoje.


624 Last Goodbye je topla i svijetla nude, ali ne presvijetla poput korektora, slabije pigmentacije.


Ljubičaste nijanse


Prvi u nizu je 615 Stay Foolish, svijetla i hladna ljubičasta nijansa.


616 Out Of Box je srednje tamna ljubičasta, toplija od prethodne nijanse, ali ipak hladnija nego nijansa 617.



617 Stop Staring je jedna od najljepših ljubičastih ikad. Tamna, s malo nekog šljivastog podtona. Od kako je imam, najviše sam vremena nosila upravo nju. Nije nijansa koju je baš lako pronaći u drogerijama i koja je već viđena sto puta, ova je posebna. :D
Mislim da je s trona skinula i moj voljeni Matte Mess, 612 nijansu iz prvobitne postave Absolute Matte ruževa.
I taj naziv, Stop Staring? Nemoguće je ne gledati ovako lijepu boju, trebali su je nazvati Stare at me, please! :D


Evo i usporedbe novih ljubičica sa popularnom 612 Matte Mess nijansom:


Mate Mess je nijansom između 616 i 617.

Koraljne i crvene nijanse

Ovo su ujedno i najbolje pigmentirane nijanse, pogotovo 621 i 622.


618 Dream Team je tamnija zagasita ružičasta. 


619 Let's Get Started je svijetla koraljna, malo problematične formule, ostaju tragovi nanošenja. Ja nanesem jedan sloj pa pokupim maramicom višak, pa kad se ruž osuši, nanosim drugi sloj. Čak i tako mi drugi sloj povuče za sobom onaj ispod, pa tapkam aplikatorom više nego što razmazujem. Pomoći će i olovka u sličnoj boji ispod.


620 Seven Sins je vrlo upečatljiva, vibrantna, neonska koraljna s primjesama ružičaste ali i narančaste, zavisi od svjetlosti.


621 Tangerine je narančasta i dosta življa nego što je na mojoj slici, ali bolje nisam mogla uslikati.


622 That's Amore je srednje tamna topla crvena, pomalo ciglasta, prava jesenska boja.


Tamne nijanse *.*


623 Take The Crown je vrlo lijepa tamnija i hladna crvena, boja maline.
Jedna je od kvalitetnijih nijansi, divno se nanosi, a zamaskira čak i suhe usne, iako je mat finiša. Podsjeća nijansom malo na NYX Merlot ruž iz mat linije. Svjetliji od Copenhagena.


Ako mislite iznijeti nijanse 625 i 626, odvojite sebi 5-10 minuta vremena, pogotovo za nijansu 625. Treba se pomučiti da izgledaju kako treba. Ne ostave jednoličan nanos, ako su usne imalo, ali imalo suhe, pogotovo se ružno nakupe. Ne vidi se to toliko uživo, ali se na fotografijama itekako vidi, pa sam koristila ispod i bazu za usne Catrice iz neke LE, koja je masna i voskasta i zamaskira suhoću. Najbolje je drugi sloj ruža pokušati nanijeti više tapkanjem nego razmazivanjem, kako sam navela i za nijansu 619.
625 Break The Rules je najtamnija nijansa među ovom trinaesticom, dosta je smeđa i hladna, s nekim plavičastim-ljubičastim podtonom koji meni liči na boju soka od borovnica, crnog ribizla ili tako nekog tamnijeg bobičastog voća. U bočici djeluje više smeđ nego što izgleda na mojim usnama. Ja kad ga namažem više smeđu ne vidim, baš mi povuče na tu plavičastu, što se mene tiče, tako je i ljepše. To valjda ovisi dosta od vaše prirodne boje usana i tena. Istakne svaku ljuskicu na usnama, pa čak i one u nastanku, za koje niste ni znale da imate, zato usne za njega moraju biti savršeno pripremljene. Slabije je pigmentacije pa je par slojeva obavezno.



626 Mistress je tamna boja vina, skoro jednako taman kao i 625, samo je 626 s više crvenog podtona i nešto bolje formule. Također slabije pigmentacije, ja na slici nosim dva tanja sloja, moguće je staviti i treći, pa će usne biti još tamnije.




Kada se dobro osuše na usnama, nijanse 625 i 626 su na meni vrlo slične. 625 je s nešto više ljubičastog, a 626 s nešto više crvenog podtona.

Je li vam se posebno svidjela neka nijansa? Moji favoriti su 616 Out of Box, 617 Stop Staring, 623 Take the Crown.

Hvala vam na čitanju :) :*


PR proizvodi, ustupljeni na recenziju

You Might Also Like

58 komentari

  1. Nijanse su prelijepe no ti, my dear, si ljepša :) Malo mi izgledaju bljedoliko ali moguće je da je do mog ekrana :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvalaaa :*
      Jesu blijede na slici gdje su sve zajedno swatchane, u jednom sloju. nisu pigmentirane tako.
      Na ostalim slikama ne znam sta bih ti rekla. Meni su s monitora i s dva mobitela OK, dok su mi kad udjem s laptopa katastrofa i nerealne i sive ali mi je laptop krs. :D
      A nije mi ni aparat neki, ima mu 10 godina barem i obicni je mali digitalac.
      Moram pronaci novi hobi, oko ovog ima previse truda a slab rezultat :D

      Izbriši
  2. 625 je boozee, zelim. :D Ti si divna!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Gdje ih ima kupiti u BiH?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U Federaciji ih je teško naći, u RS nešto lakše. Ne znam jesu li nove nijanse stigle već. Ovdje je spisak prodajnih mjesta: http://www.aura.co.rs/prodajna-mesta-u-bih-i-cg/

      ...samo što navedeni objekti često nemaju čitav Aurin asortiman, nažalost. Znam sigurno da ruževa ima u Busovači, Twiks -Luka, u istočnom Sarajevu, TC Tom, u Tuzli u Makeup Arena radnjama, za ostalo pojma nemam.
      Odlično bi bilo da su nam dostupniji, da ih ima npr. u CM-u. Sve što sam do sada probala od proizvoda, jedno rumenilo, lakove, ruževe, iluminatore, jedne trepavice, bilo mi je odlično i vrijedno pažnje.

      Izbriši
  4. STOP STARING!!!!!!!!!!!!! *.* <3

    OdgovoriIzbriši
  5. Predivne su ti ispale slike i boje ruzeva na njima. Bas su mi lepe te nove nijanse i nikako ne mogu da smislim koje bi kupila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno. :) I meni bi se bilo teško odlučiti za samo jedan, stvarno pun pogodak što se tiče nijansi, izbor je ogroman.

      Izbriši
  6. Odgovori
    1. Ima u istocnom sarajevu u trznom centru tom ali nisam sigurna za nove nijanse ali stare imaju 100% u svakom slucaju stalak im je žalostan

      Izbriši
  7. Znaci od kako vrebam nove nijanse nisam naisla na bolju recenziju. ♡.♡ meni se svidjaju nude i tamne nijanse iako su mi se prvobitno svidjele i ljubicaste

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti DŽ :D nude faza je mene pustila opet izgleda, ja samo ljubičasto i bobičasto mažem, čim jesen stigne. tamne su malo nezahvalne za mazati, ali može se.

      Izbriši
  8. sve su dobre, ali zadnje 3 - omg, shut up and take my money!

    OdgovoriIzbriši
  9. Nijanse su prelepe, posebno ove tamne. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Teodora, slažem se, i mene uvijek tamne privuku.

      Izbriši
  10. Sto se mene tice, dok ti ne recenziras karmin, kao da nije ni izasao :). Moji fav su 617 i 623 :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koji kompliment Majo :D <3
      Hvala ti puno i odličan izbor.

      Izbriši
  11. 617,ja ne znam jel mi se više sviđa nijansa,ili to kako na tebi stoji :D i 624 mi je lijepa.Uživam u tvojim recenzijama <3

    OdgovoriIzbriši
  12. UUUUU ima ih dobrih praavooo...Najbolje ti , po meni, stoje ovi ljubičasti tonovi...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima, ima, nema pravih breskvica, ali probrat ćemo :D ;D hvala ti <3

      Izbriši
  13. Svi su dobri ! Ne znam koji mi je ljepši, ali kad sam ih prvi put vidjela Break The Rules mi je prva zapela za oko i moram je imati. Malo sam se razočarala kad sam pročitala da ne vuče na smeđe jer sam se baš nadala da će biti smeđkasta jer dugo tražim tu nijansu, ali eto. Kako god lijepa mi je, a ti si prelijepa. <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. možda tebi i povuče na smeđu, jer nije on baš pigmentiran jako, pa baš zavisi od drugih faktora kako će izgledati.
      hvala ti puno :*

      Izbriši
  14. Lijepi su mi ovi, znas koji. But thaaaat's okaaay, I don't exist jer sam u njemackoj, okeeeej!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahahah XD ismijah se. planuse mi ruzevi dok si rekla keks. ostala mi dva. i narancasti koje ne volis. nabavit cu ja do urlauba tebi lijepe pa saljem u tuzlu XD
      Afkors ju egzist ju sili frend. Aj lavju najvise.

      Izbriši
  15. Danas sam nekoliko puta došla do ovog teksta i nisam ga htela otvoriti sve dok ne budem u miru :D Ti, draga moja, imaš najlepše usne na svetu i apsolutno sam zaljubljena u njih :D Mogla bih gledati tvoje swatcheve ruževa do kraja vremena! Savršeno si to odradila. O nijansama neću previše, svaka je posebna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Misha, polaskana sam stvarno :D
      Hvala ti <3 <3 <3

      Izbriši
  16. Bas si lijepa, i imas jako lijepe usne, uzivala sam gledajuci slike :))
    Jako je tesko odvojiti samo jednu jednu nijansu koja mi se dopada, ali poslednje 3, tamne nijanse, su me odmah kupile *.*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno :*
      I mene tamne nijanse privuku prve, pogotovo sad u sezoni jesen/zima, ne skidam ih :D

      Izbriši
  17. Ljubičaste i zadnje tri su mi najljepše i baš po mom ukusu :D Ne znam kako, ali niti jedna ti ne pristaje loše xD Meni bi barem trećina užasno stajala :D Moram i ja koju nijansu da ulovim, makar se morala dogegati do tog Toma, pa barem da Matte Mess kupim, kad već nema novih nijansi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni su isto najljepše ljubičaste i tamne. Hvala ti puno, a mislim da bi i tebi pristajale, nema tu šta da ne stoji na lijepom licu ;D
      ja sam Enu zamolila da mi uzme Matte Mess, nisam nikad bila tamo i nije mi usput, ne znam ni bih li znala to naći :D.

      Izbriši
  18. Nemaš pojma kako mi je žao što Aure nema u Hrvatskoj jer mislim da bi pokupovala sve nijanse. Ulovila sam dva ruža, zapravo stigle su mi u paketu razmjene s Teodorom (Lolin svet) i oduševljena sam koliko su ugodni za nositi na usnama :D Sve u svemu, Aura je napravila odličan posao :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije ni meni lako dostupna, baš se trebam pomučiti da dođem do Aure i uvijek nekoga zamarati da mi uzme i pošalje.
      Super je meni ta razmjena, pogotovo kad imaš priliku probati nešto što prije nisi.
      Slažem se, Aura se sve više izdvaja kao kvalitetan a pristupačan brend koji prati trendove.

      Izbriši
  19. Joj koja zavist na sve ove nijanse :D stvarno ti sve divno stoje... narocito jer imas tako lijep oblik usana.
    Nego dosta girl crushovanja, Auri 5+ za ove tecne karmine, meni su bolji i od nyx-ovih i od deborinih i max factorovih

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala, hvalaaa :D <3
      Od MF mi jesu ugodniji, od deborah i nisu jer preko deborah ide onaj sjaj pa nimalo suhocu ne osjecam, a cini mi se da mi i duze traju. nyx imam samo jedan pa ne znam koliko sam kompetentna da dam sud :D da hoce i essence i catrice izbaciti svoje verzije, volim da imam sto vise izbora uz sto pristupacniju cijenu :D

      Izbriši
  20. Lepa zena koja se zna i divno nasminkati - od toga nema bolje :) Odlicna prezentacija, tebi sve nijanse super stoje, a mislim da bi meni fino stajale Stop Staring i Take The Crown :) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno Kristina :*
      Odlican si izbor napravila, i jesu medju najljepsim nijansama.

      Izbriši
  21. Još uvijek nisam probala nove nijanse, žao mi se oprostiti od ljetnog Mind on vacation :D Do sad su mi ovo najbolji mat ruževi, NYX i Sleek su definitivno za par klasa ispod Aure. Divan post, a slike kao i uvijek fantazija :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno, drago mi je da ti se post svidio. Ja sam odavno u jesenskom raspolozenju sto se tice sminke. Mozda zato sto se ljeti i ne sminkam bas pa stvarno pozelim naglasene oci, usne, tamne nokte i sve sto ide s tim :D.
      NYX imam samo jedan i ne mogu bas napraviti komparaciju, dok me Sleek prilicno razocarao i Aura je definitivno klasa iznad.

      Izbriši
  22. Anela super si. Imas oblik usana kao moj i kao sto je jedna cure gore navela,dok ti ne recenziras ruzeve,kao da nisu ni izasli. :) Ba sti lepo stoje ove ljubicaste i crvene nijanse,mada i ova roze nude ti odlicno stoji. Najvsie mi se svidjaju 616,617 ,622 i 623. Te ti stoje savrseno. Svaka cast na ovako detaljnoj recenziji.Najbolja si. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno na lijepim riječima, drago mi je da ti se svidio post :) <3

      Izbriši
  23. Pozdravv, mnogo mi se dopada nacin na koji radis, pomogla si mi da izaberem dve nijanse ovog ruza, i zanima me hoces li da napravis blog o ostalim nijansama, od 601-613? pusa za tebe :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno, drago mi je ako sam ti pomogla. O nijansama 601-613 necu pisati jer nemam niti jednu :D imala sam matte mess, mozda ga kupim opet, a svidja mi se i time for selfie, pa mozda osvanu na blogu nekad te dvije nijanse, ali u skorije vrijeme nece. Puno pozdrava ti saljem :*

      Izbriši
    2. Stetaa, imam matte mess on je 612 to je prvi koji sam kupila, to je bila ljubav na prvi pogled :D i imam 605 od tih nijansi od 601-613, sad hocu neki od 606 do 611, neka rozikasta nijansa, al nmg da se odlucim koji, jos jednom sve pohvale za nacin kako radis :*

      Izbriši
  24. Muvam po blogosferi jer ne mogu zaspati (prokleti popodnevni spavanci) i naletim na ovaj post, rekoh ajd da vidim gdje je hajp nastao oko ovih ruževa. Nisam impresionirala pigmentacijom, čak ih i nisam planirala probati (zato su mi Beauty UK Lip Matter tekući izvrsniii, ako nisi, probaj).
    No tvoje usne - prekrasne su, stvorene za ruževe. I aplikacija ti je bolesna, svaka čast. Idem još malo zuriti u fotke. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajoj, pa hvala ti :D
      Beauty UK nisam probala, baš ću potražiti Kozmo sljedeći put kad odem u Hrvatsku. Uvijek svratim u Ikeu, Dm, Bipu jer su mi usput a do Kozma već potrošim pare :D
      Pišem na spisak definitivno.

      Izbriši
  25. Za nijansu Break the rules savršena olovka je Aura br. 59 i Aura lak za nokte Lose direction ;)!
    Inače, Aurine olovke za usne su baš dobre!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vidjela sam da su uskladili boje lakova za nokte sa tečnim ruževima, meni je to super :)
      olovke još uvijek nisam probala, a čula sam da su odlične. :)

      Izbriši
  26. P. S. Ti ruževi meni nikako ne odgovaraju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. žao mi je. dobra je stvar da je sada izbor tečnih ruževa na tržištu puno veći, pa možda ti se svide više ruževi nekog drugog proizvođača. meni tečni mat ruževi uglavnom svi suše usne i brzo i neravnomjerno spadaju, nisam jedna od onih koja je super zadovoljna ovim novitetom u kozmetici. :D

      Izbriši
  27. Ni ja, imam 4 komada ukupno od Aure i GR i ne nosim ih, za te pare sam mogla kupiti neki mnogo kvalitetniji i prijatniji ruž i iskoristiti ga.

    Čist promašaj i ja sa njima definitivno više ne eksperimentišem.
    Daću im šansu na ljeto, možda se bolje pokažu.

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt