Alverde Catrice Essence

Jesenski favoriti. Ruževi.

23:49Anela

Ovaj post sam u početku zamislila kao bućkuriš svih make up stvarčica koje koristim i volim zadnjih dana, međutim, kad sam sve izvadila na hrpu da fotografiram, zaključila sam da bi zaista bilo previše strpati sve u jedan post, zato ću prvo pokazati ruževe u ovom postu, a zatim lakove, sjenila, rumenila i ostalo. Čak se nisam mogla odlučiti ni za par ruževa, nego ću ih pokazati čak desetak :D, ipak su ruževi moja opsesija.

Ove jeseni najviše nosim neke prljavo roze, smećkaste, mauve nijanse. To su za moj pojam nude karmini, slični prirodnoj boji mojih usana. Jako, jako rijetko nosim ruževe koji su svjetliji od toga, jedino nekada navečer uz dramatični smokey.
Među ovojesenske favorite su se uvukla i dva sjajila, što je čudno, jer ja uopće ne volim sjajila, ali ovima nisam odoljela.


L-D: Flormar L416, Rimmel  Apocalips Celestial, Moda lip cream br.3

  • Flormar Longwearing sjajilo u nijansi L416 sam spazila prije nešto više od mjesec dana i jako mi se svidjela boja, ali sam izašla ne kupivši ga, jer znam da sjajila nosim jako rijetko, možda tri puta godišnje :D Ipak sam se nakon nekoliko dana vratila po njega, jer je lijepo i koštalo je samo 3.20 KM, pa eto, da ga stavim jednom, da me želja mine.

Evo još malo sličica da vidite ovu ljepotu :

Prekrasna burgundy baza i puno sitnog, sitnog crvenog shimmera koji se ne vidi i ne osjeti na usnama. Pa tko ne bi poželio ovakvu nijansu za jesen? Kao da viče da ju kupim. Sjajilo nije ljepljivo, izrazito je pigmentirano i efektno, ali ne bih ga preporučila za neki dnevni look jer voli pobjeći u borice oko usana. Da nosite nešto ovako, treba imati vremena da se svako malo ogledate je li se šta razmazalo preko ruba usana dok ste pričale ili jele. Nije jedan od onih proizvoda koji se namažu i možete zaboraviti da ih imate, nažalost. To je karakteristika svakog  vrlo pigmentiranog sjajila, u jakoj boji, pa nije ni ovo izuzetak. Pomaže ukoliko usne obrubite olovkom i nekim malo suvljim korektorom, ali je meni to mrsko i gnjavaža. Postojanost mu je jako dobra, oko dva sata, a i poslije ostavi usne obojenima.
Evo još fotografija:
uživo je još tamnija boja
a nosila sam ga i ovako, uz naglašene i oči i usne

  • Rimmel Apocalips u nijansi Celestial ubrajam u sjajila, zbog pakiranja, ali ovo je više tečni ruž nego sjajilo...ili nešto između. Mnogo se pisalo o njima po skoro svim beauty blogovima, pa sam odlučila da probam barem jednu nijansu i zadovoljna sam odabirom. Celestial je lijepa srednje tamna ružičasta, nosiva u svim prilikama. Aplikator je vrlo dobar i omogućava precizno nanošenje, ne kupi previše proizvoda. Nakon apliakcije ruž se ne osuši na mat, već ostane kremast. S vremenom blijedi i nestaje ravnomjerno, a trajnost mu je otprilike dva sata, preživjet će piće ali jelo neće.

Rimmel Apocalips Celestial


  • O Moda tekućem ružu sam već pisala ovdje, ali nisam stavljala fotografiju kakav je na usnama. Njega nosim kad se ne želim zamarati u kakvom je stanju ruž kojeg sam namazala, jer ovaj ne mrda nikako. Nije za razdoblja kad su mi usne suhe, jer to zna naglasiti i pogoršati, a kad osjetim da me malo zateže, ja dodam malo balzama preko, onako nonšalantno, u hodu, i znate što? Ne smeta mu ni to, i dalje stoji kako stoji :) i nema traga onim ružnim grudvicama i gromuljicama i skupljanju na unutarnjem rubu usana, kao što mi se to dešava sa Essence Velvet Rose tekućim ružem.

 Moda lip cream br. 3, nanesen u tankom sloju

Slijedeća grupica ruževa:


L-D: IQ Berry, Flormar DC23, Flormar D35, GR 69


L-D: IQ Berry, Flormar DC23, Flormar D35, GR 69


  • IQ ruž, sam dobila na poklon. Može se kupiti u Bipi. Moj je iz njihove mat linije i nijansa je 29, Berry. Malo je suvlji, ali nemam neugodan osjećaj zatezanja dok ga nosim. Završnica je polumat, traje oko 4 sata. Košta 35 kuna. Ukoliko ste u prilici, svakako isprobajte, vrijedan je pažnje.

IQ Berry 29, matt

...i još jedna sličica gdje ga nosim


  • Flormar iz linije Cashmere Deluxe Stylo, nijansa br. DC23 je neka tamnija, zagasitija crvena, boja maline, na slikama je malo drečaviji nego inače, a to je zato što moj aparat ne valja. Ovaj ruž malo volim, malo ne volim zbog teksture, nekada mi je presuh i zateže, ali trenutno mi odgovara. Vjerojatno ću ga opet zapostaviti po strani, čim zahladi.

Flormar DC 23

  • Flormar Stylo Gloss D32 sam predstavljala ovdje i on je onaj ruž koji je na fazon obojenih balzama, i takvu liniju su u zadnjih godinu dana izbacile baš sve kozmetičke marke :) Njeguje usne, ne isušuje, a daje jako lijepu boju i baš ga volim. Ako volite ovakve ruževe-balzame, obavezno obratite pažnju na ove, jer su meni najbolji od svih sličnih na tržištu.


  • A evo i još jednog Golden Rose, br. 69 koji sam kupila zbog Dženaninog komentara da mi treba, i bila je u pravu :) Crvena, ciglasta, boja hrđe, boja zrele bundeve i otpalog lišća, tako bih ga opisala :)



Slijedeća grupica su moji nude ruževi, za svaki dan, uz svaku šminku i kad sam u žurbi i ne znam koji ću karmin, onda posežem za ovima :

Alverde Kathrin 122, Catrice Dark Rosewood, Catrice Maroon 020, Essence Barely There 06
Alverde Kathrin 122, Catrice Dark Rosewood, Catrice Maroon 020, Essence Barely There 06
I ne, ovo nije jedan te isti ruž :D Svjesna sam da 90% ženske populacije misli da je ovo sve isto, i čitava muška, naravno.
Dosta sam puta pročitala kako mnogima ne odgovaraju Alverde ruževi, da su presuhi i isušuju, ali kod mene to stvarno nije slučaj. Imam dva ruža, 122 Kathrin i 125 Coral Beige i meni su stvarno dobri, ni traga suhoći, kremasti i jako se lijepo mažu, a trajnost je prosječna. Mirišu na njihov balzam za usne od nevena.

  • Alverde ruž 122 Kathrin je uz Catriceov Rosewood ( na fotografiji ispod) moj omiljeni my lips but better ruž. Divna, tamna ružičasta. Ne znam je li još u prodaji, ako jest, kupila bih ga opet kada potrošim svoj.

Alverde, Kathrin

  • Catrice Dark Rosewood, iz linije Absolute Moisture koju su povukli prije 2-3 godine. Šteta, jer su imali dobre nijanse i formulu. Mom primjerku još uvijek ništa ne fali, miris je isti, a i kvalitet. Ovo je prava ''boja mesa'', barem za mene. Inače, nikad mi nije taj pojam u beauty svijetu bio najjasniji, uvijek mi dođe da pitam kojeg mesa? :D  Ljudi pod tim podrazumijevaju različite nijanse, od neke bež do crvene, ili skoro smeđe. Ruž je jako sličan boji mojih usana, možda pola nijanse tamniji, kremast, ne isušuje, nije baš previše trajan, ali ni ne očekujem od takve  hidratantne teksture da bude i blijedi ravnomjerno.

Catrice, Dark Rosewood

  • Catrice Maroon 020, linija Ultimate Colour. Jedan od dražih mi nudaća,s primjesama smeđih tonova. Vrlo hidratantan i kremast.



Catrice, Maroon 020

  • O Essence karminu sam nedavno pisala ovdje , ali sada prilažem bolje i vjernije fotografije, jer zahvaljujući ovom oktobarskom ljetu, imam bolje osvjetljenje ;)

Essence, 06 Barely There
Obično ga nosim uz jaču šminku na očima, a na ovoj fotografiji imam vrlo malo šminke, pa možda djelujem isprano, ali vjerujte, s ovom nude nijansom to nije slučaj.

To bi bilo otprilike to što mi se vrti u krug posljednjih mjesec dana, a u seriji slijedećih postova o favoritima,  pokazat ću i trenutno omiljene boje lakova, sjenila i rumenila.

Hvala vam na čitanju :*

You Might Also Like

63 komentari

  1. Flormar Longwearing sjajilo izgleda fenomenalno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. prelijepo jest, ali se tesko izboriti s njim da izgleda kako treba :)

      Izbriši
  2. Jaooo kao bih te samo opljačkala :D Ima li možda neka nijansa da tebi ne stoji? Sve tako lijepo izgledaju na tebi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hihihi, nemoj molim te :) ima npr. ova ljubicasta, sto ja hocu na silu da mi stoji :D

      Izbriši
  3. Kod tebe je bas ono-sve mi boje dobro stoje ;-))
    Stvarno su ti sve super, ne znam sta bi prije izdvojila.
    Meni je paznju nekako mozda najvise ukrao taj prvi Flormar bordo sjaj-koja krasna boja i boja IQ ruza.
    Te boje smo moja najdrugarica i ja jedno vrijeme obozavale kad smo kao tinejdžerke gledale seriju Zlobnica ( gdje je Gabriela Spanic furala sve te neke nijanse )
    I dan danas ruzeve te boje ja nazivam "Zlobnica" nijansama :-)
    Catrice Rosewood isto divan, i bas steta sto se vise ne proizvodi, imala sam i ja nekih omiljenih u toj liniji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Snow, sjecam se Gabriele kad je glumila u "Otimacici" dvije sestre blizanke, jedna bila fina a druga zlobnica prava, koja je nosila divne karmine :) mozda je to ista serija.

      Izbriši
  4. Baš si lijepa. Prekrasno izgledaš :)

    OdgovoriIzbriši
  5. hjoj đe me nađe... :D najviše mi se sviđa IQ Berry, prelijepa boja, a ja takve najviše volim nositi u zadnje vrijeme :DD GR 69 ti divno stoji (kao i meni :p ) , iako redovno čujem komentar od jedne te iste osobe da je to karmin za penzionerke. a nije, ne razumiju se ljudi. prava jesenjska boja, ja je obožavam.
    gledala sam te flormar mat karmine na galantovoj stranici, i htjela da naručim svega i pola od toga kofol nemaju. znači moram u kiseljak hahah :DD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma otkad je to 69 za penzionerke?! :D
      Meni je bas lijep. Kad budes dolazila, svrati obavezno u Tradelli, to ti je velika robna kuca, ima svasta od igracki do odjece, ali najzanimljiviji im je asortiman rublja i carapa, jer nabavljaju carape od one turske firme, Bony, koja sije za Timberland, Tomy Hilfiger, Lindex...ma za sviju i tako sebi kupis timberland carapa za 2 marke, peri-deri, nista im, a pletene pamucne strample, za 5 KM, ma ne mogu biti bolje, nema 4 razlike medju pravim tomy hilfigher koje sam placala 10 puta vise ;)

      Izbriši
    2. Ne nema 4 razlike, vec nema nikako razlike, uleti mi ovo 4 ne znam odakle, kucam s mob :)

      Izbriši
  6. Imaš tako divnu kožu!
    Flormar sjajilo mi se jako sviđa, boja je divna :D
    Imaš lijepu kolekciju :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Anela prekrasna si… ne bih znala reći koji ti ljepše stoji, ali sam oduševljena što si izdvojila svoje vrijeme da poslikaš svaki kako izgleda na tebi, a znamo da to ne ide uvijek lako :-) tako se radi, bravo ;-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Jasmina, hvala ti puno, znam da ti razumijes da treba ovdje truda :) ja ne stignem cesto pisati, pa se barem potrudim kad pisem da je detaljno. Mozda neko ne voli ovoliko slika, i znam da se sporije ucitava, ja licno volim kod drugih sto vise fotografija pa se vodim za tim.

      Izbriši
    2. Ma danas svi imaju brzi internet, ide učitavanje brzo, ja volim što više slika :-) uživala sam uz ovaj post, nema ništa ljepše nego ovako započeti dan :-)

      Izbriši
  8. Draga Anela prelijepe slike,hvala na ovakvom divnom prikazu svih nijansi.Pomogla si mi u odluci da kupim jos koju jesensku nijansu ruza :-)

    OdgovoriIzbriši
  9. Obožavam tvoje postove o ruževima. Hvala ti na trudu da sve isprobaš i slikama kojima nam vjerno dočaraš boje. Iako to nije do slika, imaš predivne usne i ten i ne znam da ima boja/ruž koja na tebi ne stoji WAAAOOO. Kad gledam kako ti stoje, poželim imati svaki :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala puno tebi na komentaru, izmamila si mi osmijeh i zbog tako divnih citatelja ja se trudim koliko mogu da svaki naredni post budem sto bolja :)

      Izbriši
  10. Na pola posta sam prestala da citam informacije o ruzevima i pocela da buljim u fotke! :D Sad idem jos jedan krug citanja, ali kod tebe fotke prosto mame jer imas savrsene usne za ruzeve, ma prelepa si mi! Divan mi je onaj burghyndy sjaj, iako ne nosim takve, mozda bih i mogla da probam.
    Kad vidim kako tebi stoje ruzevi, pozelim da kupim svaki, majke mi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahha, ja uvijek tako čitam, do pola, pa slike, pa ispočetka :) hvala draga moja Tamara :*

      Izbriši
  11. Ovo je post iz kategorije sve mi boje lepo stoje :) Divna si! Taj Flormar je mnoooogo dobar! Palo mi je na pamet kako bih ti lako izabrala ruž, tačno mi je jasno koje su tvoje boje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D uvest ću novu kategoriju na blog ;)
      hvala draga Coxy :*

      Izbriši
  12. Ja nisam ni gledala ruzeve vec samo tebe:) Bas si lijepa!

    OdgovoriIzbriši
  13. Joj, ja priznajem da sam prvo pogledala sve fotke, a tek onda se vratila na tekst! Svaka čast za sve swatcheve na usnama, HVALA! ...i ne znam koji mi je ljepši od kojega, svi ti predivno stoje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HVALA tebi, na čitanju, gledanju, komentaru i podršci :)

      Izbriši
  14. predobar post i slike! i stvarno ti svi lijepo stoje :) meni se svidjaju flormamr sjajilo i iq berry, kao i ovi sto kazes nude ruzevi, volim takve nijanse, neke i imam, i ne, ne mislimo da je sve to isto :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dobro je, ima nas :D meni sestra dođe i kaže: ''pa svi ti istiii :/ '' hahah :D onda ja malo poludim.
      hvala :)

      Izbriši
  15. Odličan post! Ne mogu a da ne kažem kako ti ovo Flormar lonwearing sjajilo fenomenalno pristaje :D Sviđa mi se ovaj Rimmel i IQ berry ruž :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) pogledaj berry, tebi bi stajao fantastično.

      Izbriši
  16. Joj taj Berry... uh :) ma svi tamniji, ja bas volim tamnije ruzeve a vidim da i tebi pristaju takvi.. Mada tebi manje-vise svaki super pristaje heh :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala :) ja sam ga vidjela na nekoliko HR blogova i molila sestru da mi ga donese :)

      Izbriši
  17. Kako je prelep ovaj IQ karmin, ali to kod nas nema :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a znam, nema ni kod nas, ali sam se snašla koliko mi se svidio, ali može se naći barem slična boja i kod drugih brendova.

      Izbriši
  18. Već sam ti rekla da si lijepa, da ponovim-prelijepa, sve ti stoji:) Svaka čast na ovako detaljnom postu i slikama, probaću Flormar i essence juče sam ih gledala ali se nisam mogla odlučiti:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Daco :) :* javi ako šta kupiš i kako ti se sviđa :)

      Izbriši
  19. Ovaj IQ mi je tako diiiivan, šteta što ih nema u BiH :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. šteta baš, imaju dobrih nijansi, ovi mat su odlični, i ovaj moj, a pročitala sam i za još nijansi pohvale.

      Izbriši
  20. Ma ruzevi su super, ali usneee!! Prekrasne! :-)Ovo s pocetka Flormar sjajilo izgleda savrseno za predstojece blagdansko razdoblje, bas je nekako ne znam - bozicno! :-)
    Btw, nesto sto nema veze s danasnjom emisijom :-) koji je tvoj podton koze? I koji puder najvse koristis? Hvala!
    Blog ti je odlican!
    G.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno :) jest, baš je božićni, kao što me i china glaze ruby pumps lak asocira na božić, tako valjda i i ovo sjajilo :D
      ja bih rekla da imam neutralni podton, a možda i topli, nisam baš vješta prepoznavanju podtonova kod neke boje, ali znam da nije hladni.
      koristim trenutno Bourjois Healthy Mix nijansu 52, a često i Catrice Photofinish nijansa 010, kad mi treba nešto malo trajnije. Nedavno sam potrošila Rimmelov 25 h Lasting Finish, i to drugu tubicu i odličan mi je puder bio, nijansa 103 ivory.

      Izbriši
  21. Ljepotice, jel ima koja nijansa da tebi ne pristaje? :D Odličan post, baš si uložila puno truda, svaka čast! ;))
    IQ ruž me se najviše dojmio, ali ruku na srce imam trenutno takvih nijansi minimalno 5 :DDD Ali nije to bitno, morat cu si ga nabaviti. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma nisu iste berry nijanse kao ova, garant, hahhaa, tako ja sebe pravdam kad kupim još jedan prljavoružičasti-mauve nude ruž :D
      hvala ti puno :*

      Izbriši
  22. ma znala sam da mi celestial treba-predivan je :D Svi ti krasno stoje i boje su ti baš vjerne.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. celestial je jako lijepa boja, mislim da bi stajala svima :)
      hvala puno!

      Izbriši
  23. Ja sam sucker za burgundy nijanse, i kad sam vidjela swatch ovog IQ samo sam se nadala da je nešto što je dostupno kod nas, ali nažalost nije :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nažalost nije, ali imaš nešto slično već u kolekciji, ruku dajem, ne treba ti :D

      Izbriši
  24. Odličan post! Ti si tako lijepa i svaki ti ruž stoji, čak ne mogu niti izdvojiti nekog koji mi se posebno svidio kad su svi krasni na tebi! :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Mareee :* :) i ja isto mislim za tebe, nema sta ti ne stoji kad si ti prekrasna :)

      Izbriši
  25. kako si lijepa <3
    više sam tebe gledala nego ruževe :D
    ovaj izbačeni Catrice imam još jedan neotvoreni u zalihama u frižideru, predivna mi je ta boja <3

    imamo dosta sličnnih ruževa, a ovaj IQ Berry nakon tvog swatcha definitivno ide na wishlistu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a joj, hvala ti puno :) ja nisam pravila zalihe, nisam još potrošila ni ove što imam :)

      Izbriši
  26. hahah i ja uvijek hoću da pitam ljude 'kojeg mesa?' kad spomenu neki ruž boje mesa, ja tu 'boju mesa' lično doživljavam kao ovaj tvoj Catrice Maroon 020 :) i mooolim te otkrij mi tajnu kako ti obrve izgledaju ovako savršeno, čime ih popunjavaš? Jako zanimljiv post, uživala sam čitajući i gledajući slike :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti, koristim kosi ecotools kist, mada sam u potrazi za još tanjim a čvršćim i koristim tamnosmeđe catrice sjenilo koje imam tako dugo da mu se više ni broj ne vidi, a i ispalo mi je toliko puta da je sad u prahu :D
      inače, obrve su mi daleko od savršenog, skoro da ih i nemam, nije me priroda obdarila. jednom ću napraviti tutorijal ili video kako ja to radim ;)

      Izbriši
  27. divne nijanse! bas mi se sviđaju! :) ja preferiram nešto svetlije, ali mi se ove izuzetno izuzetno sviđaju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala roli moli, j rijetko nosim ista svjetlije od ova 4 posljednja :)

      Izbriši
  28. Pa ti si prava ljepotica! Imaš prelijepe usne a što se tice ruževa, sve nijanse su mi divne a posebno Flormar DC23

    OdgovoriIzbriši
  29. bas je lijep ovaj flormar prvi, a iq berry je predivan, lovim ga vec duugo, ili ga nema ili su svi polu rastopljeni i probani :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma naći ćeš sigurno, nije LE srećom. I mrzim kad naletim na otvoren netester, trebala sam se naviknuti do sada, ali nisam, svaki put poludim :D

      Izbriši
  30. Odlican post zaista, bas volim kad se vidi celo lice, onda bolje mogu da procenim kakav je ruz :) Jel znas neki slican karmin ovom IQ? Ne mogu da verujem da nemam nijedan slican :O

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala puno draga NIna, identičan ne znam, a sličan mi je na usnama i rimmelov cutting edge 120 samo ga ne viđa, više u prodaji :/ cini mi se i da avon ima sličnu nijansu u hidrokolor liniji ruzeva.

      Izbriši
  31. Catrice Maroon 020 Ooo Boze, sutra u kupovini! Odavno takvu nijansu trazim i gledajuci ambalazu, ne bih nikada rekla da je tako divna na usnama! *.*
    Usput..divna si!

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt