Gabrini mat ruževi ruževi

Gabrini Matte Lipgloss

17:15Anela


Već duugo, dugo vremena planiram pisati o Gabrini tekućim ruževima, jer su solidne kvalitete, jeftini, zanimljivih boja i zaslužuju da ih se spomene. Pa eto, neka moj prvi povratnički post bude baš o njima. Kupila sam ih davno, prije sigurno pola godine i najčešće posegnem za nijansama 3, 1 i 6 i nikako da mi dosade. :D

Ovo je bila jedna od onih spontanih kupovina, kad odete da potražite nekome nešto za poklon pa ugledate neku novotariju među šminkom pa počastite i sebe, a onda ih nahvalite svima i kupite još nijansi i kupite svima oko sebe, pa jedva čekate da izbace nove nijanse. 
Pakiranje im je standardno, ništa specijalno, plastično, a i slova se brišu kad ih malo duže koristite. Super je što dođu upakovani u celofan svaki ponaosob, bakteriofobi znaju zašto ;)
Natpis govori da su ovo bb mat dugotrajni sjajevi? OK. (Radi se o klasičnim tekućim mat ruževima.) :D
Formula  je malo tečnija nego kod Golden Rose Longstay ruževa, a i sloj ruža koji ostaje na usnama je ''tanji'' nego kod GR ruževa. Pigmentacija-odlična. Obično je dovoljan samo jedan tanki sloj da se dobije puna pokrivenost. Neke nijanse su malo problematičnije i neravnomjernije se nanose, posebno najtamnija ljubičasto-crna nijansa ( br. 7 ako se ne varam), koju zbog toga nisam ni uzela, a učinilo mi se i da joj treba dugo da se osuši.
Suše se na potpuno mat završnicu, ali ne u roku odmah, potrebno je 3-4 minute da se potpuno fiksiraju, tamnijim nijansama možda i koju sekundu duže. Kad se osuše nisu ljepljivi, a ni ''teški'' prvih pola sata-sat, ali kasnije ih osjetim, zatežu i pomalo smetaju.
Eh, sad, najbitnije stavke koje najviše zanimaju sve vas, koliko su trajni i isušuju li?
Ne znam koliko sam ja mjerodavna da govorim o ovome, ali mene isušuje svaki, apsolutno svaki mat dugotrajni (longstay ili long-lasting natpis na ambalaži) tekući ruž, ako ga nosim svakodnevno i duži period. Oni koji se reklamiraju kao velvet tekući ruževi, dakle oni koji se osuše na mat završnicu ali su kremasti, a ne zdrvenjeni na usnama i pomalo se preslikavaju, a samim tim i ne traju dugo, meni puno više odgovaraju. Nakon 15ak minuta nošenja Gabrini ruževa, ja osjetim i vidim da su se usne malo više izborale. Ne onako ružno kao od Sleek ruževa, oni su mi bili katastrofalno suhi, ali primjetno. Dodam preko Gabrini ruževa malo balzama za usne, jagodicom prsta i vrlo tanko, na unutrašnji dio usne. Ne kvari im završnicu, a podnošljiviji mi budu na usnama. Inače mi se usne isuše previše i ruž popuca i ružno se izmrvi ako usne protrljam jednu od drugu. Napravim katastrofu :D. Ruž ostane samo po rubu, a u sredini se skine i naprave se mrvice. Čim primijetim da se pokvario, skinem ga i popravim. Ne bih preporučila mazanje novog sloja preko starog.

Trajnost također nije vanserijska, da stavite i zaboravite na njega. Ono obećanje 6 hours s ambalaže slobodno ignorirajte. Ne skidaju se kad pijem, tamniji se malo preslikaju na čašu, s onog dijela usne koji prelazi u sluznicu. Ako jedem bilo šta, nestanu s unutrašnjeg ruba usana. Nestanu i kad samo pričam, ne jedem i ne pijem. Traju mi maksimalno 2-3 sata nepromijenjeni.

Znam da zdrava logika prosječne čitateljice zaključuje da ja onda i nisam najnormalnija jer kupujem ''dugotrajne'' tekuće ruževe, a pri tome se žalim na postojanost i isušivanje i u pravu je. :D Ako mi treba postojanost, izabrat ću mat ruž u stiku, jer kad spada, spada ravnomjernije, neću mazati tekući. A ove, eto, kupujem radi nijansi. I jer super izgledaju nekih par sati na mojim usnama, pa ih odem popraviti, skinuti i namazati opet. I jer koštaju 3.50 KM. I za te pare nema boljih, a što se mene tiče konkuriraju i puno skupljima u ovoj kategoriji long lasting tekućih ruževa.
Mirišu na vaniliju, dosta slično Golden Rose Longstay ruževima. Ne skidaju se lako micelarnom, ali dvofaznim sredstvom idu dolje bez muke i trljanja.

Ja sam ih plaćala 3.50 KM ili 3.65 KM, ovisno na kojem mjestu sam ih kupovala.

Nijansa 01, rosewood nijansa, tako bih je ja nazvala. Ružičasta, srednje tamna, sa malo smeđe, na usnama sasvim prirodna, neutralna, nenapadna, možda i dosadna ali se meni ove boje sviđaju, da je više pink, ne bi mi odgovaralo. Malo je vodenastije formule i najmanje isušuje od svih, a i najduže mi traje. Treba uzeti u obzir i da je slična prirodnoj boji usana, pa i kad se malo istroši na usnama, to se ne primjećuje.


Nijansa 3 FAVORIT!!! Najdraža mi je i najčešće nošena. Prelijep miks ljubičaste, sivkaste i smeđe. Na koju će nijansu povući na vama, ovisi od boje vaše puti i usana. Na djevojkama svjetlijim od mene izgleda više sivo i tamnije nego na meni npr.


Nijansa 05 je topla ciklama nijansa, zna povući više na malinasto crvenu nego na ciklamu na djevojkama toplijeg tona kože i tamnijih usana. Malo je vodenastija nego svjetlije nijanse, ali se ravnomjerno nanosi. Nije loše rubove usana najprije iscrtati olovkom, pa nanositi ruž jer se desi da aplikator nanese više proizvoda uz rub usana pa se onda malo razlije. Ako obrišem aplikator prije nanošenja od rub bočice, ne dešava mi se ovo.


Nijansa 06 je srednje tamna smeđa. Dovoljno tamna da ne spada u kategoriju toplih nude ruževa, a ne pretamna da dominira licem. Izbor smeđe nijanse nije lak za većinu djevojaka, mnoge se boje da ruž ne bi bio suviše topao u tonu i asocirao na jednu drugu nimalo lijepu nijansu smeđe :D
Na meni ova nijansa ne vuče na toplo i vrlo često sam je nosila ovih mjeseci.


Nijansa 08 je jako tamna bordo nijansa. A prekrasna. Kad je oblačno ili kad ste u prostoriji sa slabijim osvjetljenjem, izgleda skoro crno. Najteža je za nanošenje. Najviše joj treba da se osuši. Uspijem je ujednačiti ako višak s aplikatora lagano obrišem i šta nanesem u tih par poteza-nanesem. Gotovo. Nema ponavljanja ni popravki. Treba biti izrazito precizan s njom jer ponavljanjem i lijepljenjem novog sloja izgleda neravnomjerno. Nije loše možda prije nje nanijeti olovku, ako vam nije mrsko :D.
posljednja fotografija uhvaćena mobitelom i pod slabijim osvjetljenjem, ali opet nisam uspjela uloviti koliko je zaista tamna.


Hvala Vam na čitanju. :) :***

You Might Also Like

15 komentari

  1. Jao ova trojka je savršena ^_^ Odlično ti stoje sve nijanse :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja se tebe na slikama ne mogu nagledat <3 kako si samo prekrasna :**
    Sto se ruzeva tice, naljepsi mi je naravno onaj najtezi za iznjet, osmica :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a hvalaaaa :***
      osmica je prava vamp nijansa, nemoguce ju je ne voljeti. i tekstura jest malo teza za rad, ali ni blizu onoliko koliko je to npr NYX Transylvania ili Aura Break The Rules...Ja ovu ipak uspijevam ujednaciti na usnama a NYX i Auru ujednaciti je nemoguca misija :D

      Izbriši
  3. Wooow!
    Nijansa tri dosta slična Golden Rose 10. Predobro izgledaju, ja ih nisam viđala nigdje za kupiti, cijena je smiješna tako da prvom prilikom obavezno uzimam.
    Super post. ♥

    IvaFashionDiary

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Iva. :* Gabrini je dosta tamnija od GR 10. Desetku moram mijesati s olovkama i drugim ruzevima da je iznesem, a trojka je super samostalno. Probaj :).

      Izbriši
  4. Čitala sam nekoliko recenzija ovih ruževa i želim ih kupiti ali ne znam gdje. Iz Sarajeva sam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ih kupila u Kiseljaku, ne znam gdje bi ih moglo biti u Sarajevu. Provjeri na Ciglanama ili na Otoci u Merkuru, 2. sprat, Elle kozmetika se radnja zove. Mozda ima i u prizemlju po onim štandovima. Nadam se da ces ih pronaci :)

      Izbriši
  5. 03 je fantastična, totalno po mom ukusu 😍 mislim da ih u Srbiji nema, nažalost.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šteta. Kod nas ih ima uglavnom gdje god se prodaje turska kozmetika, Golden rose, Flormar, Rapsodi...Gabrini lakove sam davno probala, a u zadnje vrijeme vidim da prave dobre ruževe. Tuš u olovci mi je također bio dobar. I pečena rumenila i terakote su ok, tko voli. Vidjela sam da su izbacili i metalik tečne sjene za oči i mazala sam ih po ruci, imaju par dobrih boja.

      Izbriši
  6. Deluju jako lepo na usnama,nijansa 05 mi se najvise dopada,definitivno moram isprobati :) Svaka cast,odlicna recenzija!

    P.S.U toku je giveaway na mom blogu,poklanjam jednu personalizovanu ilustraciju pa ako si raspolozena ovim putem zelim da te pozovem da pogledas i ako si zainteresovana da se prijavis :) Dotted with hearts by Jvncc

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, a giveaway ti je odličan, ilustracije mi se jako sviđaju :)

      Izbriši
  7. Kod nas u Srbiji, Gabrini kozmetika se prodaje kod kineza. Nijanse su prelepe, super ti stoje sve :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Nijansa 01, rosewood nijansa, tako bih je ja nazvala. Ružičasta, srednje tamna, sa malo smeđe, na usnama sasvim prirodna, neutralna, nenapadna, možda i dosadna ali se meni ove boje sviđaju, da je više pink, ne bi mi odgovaralo. Malo je vodenastije formule i najmanje isušuje od svih, a i najduže mi traje. Treba uzeti u obzir i da je slična prirodnoj boji usana, pa i kad se malo istroši na usnama, to se ne primjećuje.
    OK, now it hangs up immediately when I plug in the dex cable

    arturia analog lab Free Download Crack
    noiseash vocal finalizer Full Download Crack
    indesign software free Free Download Crack
    best oud fragrance to buy online
    ghosting monitor easy fix OK, now it hangs up immediately when I plug in the dex cable

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt