camouflage cream Catrice kamuflažni korektor

Catrice Even Skin Tone tekući puder i tekuća kamuflaža

21:17Anela


Prije tri mjeseca sam dobila priliku da testiram neke od Catrice noviteta i nikako da se natjeram da natipkam recenziju, a puder je potrošen do pola, kamuflaža pri kraju. Generalno ili volim ili ne volim Catrice proizvode, uglavnom ovo prvo, a za ova dva sam ostala na neutralnom terenu...nit' mi odgovaraju u potpunosti, niti su mi sasvim loši. Mislim da bi mogli biti dobri nekome tko ima drugačiju kožu i potrebe, pa sam ipak odlučila da napišem svoj dojam.



Tekuća kamuflaža je zapravo tekući korektor, nešto veće moći prekrivanja, sa standardnim spužvastim aplikatorom, zamišljen da se koristi i na području ispod očiju i na ostalim nepravilnostima na licu. Njihove kremaste kamuflaže nisu bile baš za prekrivanje podočnjaka, na tom području bi mnogim ženama bile preteške. 

Tekući kamuflažni korektor dolazi u dvije nijanse 010 Porcellain, hladnog podtona i 020 Light Beige. Na recenziju sam dobila Porcellain i stvarno je vrlo svijetla nijansa u pitanju. Za moje podočnjake je dobra, možda čak i mrvicu presvijetla, ako ne bih nosila i puder i bronzer. Ako bih je odlučila nositi samu, bez pudera na licu, definitivno mi treba malo tamnija nijansa i bliža mom tonu kože.
Samo je za podočnjake, nije mi za ostatak lica, prvenstveno zbog boje, a i više volim onu kremastu u teglici jer je gušća i bolje zamalteriše sve što treba :D. 

Tako se sada kremasta i tekuća kamuflaža dobro nadopunjuju, kremasta ide na bubuljice, ako ih ima, a tekuća ispod očiju.


prva slika-bez šminke
druga slika-tekuća kamuflaža
treća slika-izblendana, vidi se koliko posvijetli okoloočnu regiju, jer koža na nosu djeluje tamnije od one na podočnjacima


Od ostalih korektora za okoloočno područje se razlikuje po pigmentiranosti. Catrice tekuća kamuflaža je vrlo bogata pigmentom, nije poluprozirna kakvi znaju često biti tekući korektori. Mrvicu je gušća od standardnih korektora, poput je tekućeg pudera. Odlično se razmazuje i blenda i prstom i sintetičkim kistovima. Prekrivanje je dobro, slabije od prekrivne moći kremaste kamuflaže, ali za moje podočnjake je stvarno odlično. Zaista dobro neutralizira plavo-ljubičaste tonove ispod očiju. Tek nanesena je diiivna, divna, ja sam se oduševila efektom, ALI...žao mi je što postoji ali, jer se i ja sama svaki put zaljubim u ono što mi napravi onih sat-dva koliko mi taj efekt potraje.  Ima manu-uvlači se u linijice i pregibe na tom dijelu i naglašava borice.
Trenutno mi koža ispod očiju nije isušena ni dehidrirana, ima adekvatnu njegu, ali su tu lagane mimičke bore, s obzirom da sam navršila 31, ništa neuobičajeno. Možda mlađe djevojke s ovim nemaju problema i njima je super, ali meni smeta kako kamuflaža izgleda nakon nekoliko sati. Ako je ne fiksiram, već vidim da se lagano skupila u boricama poslije pola sata-sat. Ako je fiksiram Essence, Alverde ili Artdeco transparentnim puderima, područje ispod očiju djeluje jako suho i bore još više izražene. Ako je fiksiram s malo Rimmel kamenog pudera, podočnjaci ne djeluju staro i suho, ali nakon 3 sata opet vidim da se lagano skuplja u boricama.
Ne mislim radi ove kamuflaže tražiti i kupovati drugi fiksirajući puder, jer mi ovi funkcioniraju s ostalom šminkom koju imam. Možda se uz drugi puder ljepše ponaša, ali je meni ovo znak da je ne kupujem ubuduće. 

Nemam toliko izražene podočnjake da ih želim prekriti pod svaku cijenu, pogotovo ne po tu da izgledam starije, s naglašenim boricama oko očiju. Radije ću hodati bez šminke.
Dobra je ako šminku ne držim dugo na licu, ali čitav radni dan je neću nositi. U tom slučaju radije biram Maybelline The Eraser Eye, on mi je postojan, ili MAC Pro Longwear koji također zna biti zeznut za nešto suvlje područje ispod očiju, ali barem stoji povazdan i ne ulazi u borice. 

Još jedna stvar koju sam primijetila je da na ruci oksidira i postane tamnija, ali na licu ne vidim, ili ne toliko da je primijetno. Ne bih ni primijetila da mi Nina Unlimited Beauty nije na to ukazala, misleći da je njen primjerak loš, nije, očito je takva formula. Moguće da ne primijetim na licu jer stavim tanki sloj pa nije toliko upadljivo da potamni, ali definitivno ne bude onako svijetla kao kad se tek nanese, što meni i odgovara u jednu ruku, jer bude bliža mojoj prirodnoj boji kože, tek nanesena je dosta bijela.



Košta oko 7 KM i sadrži 5 ml. Koristim je oko tri mjeseca, ne svaki dan ali često i potrošila sam otprilike dvije trećine. Evo i sastava:

AQUA (WATER), ISODODECANE, CYCLOPENTASILOXANE, POLYMETHYL METHACRYLATE, BUTYLENE GLYCOL, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, HEXYL LAURATE, VP/EICOSENE COPOLYMER, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, SODIUM CHLORIDE, PEG/PPG-19/19 DIMETHICONE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, CERA ALBA (BEESWAX), XANTHAN GUM, DISODIUM EDTA, TOCOPHEROL ACETATE, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, PROPYLENE CARBONATE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, LECITHIN, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, CITRIC ACID, PHENOXYETHANOL, PARFUM (FRAGRANCE), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)




Tekući puder je u nijansi 020 Beige Rose. Na prvi pogled mi se učinio previše roze za moj ten, ali se nekim čudom prilagodi mom licu. Možda zato što sam ja neutralnog podtona, jer vidjela sam ga na koži koja je toplija i svjetlija od moje i izgledao je baš jako neprirodno.



Mislim da bi mi ipak više odgovarala neutralnija ili žućkastija nijansa od ove, ali kad se preko pudera doda kameni, bronzer, rumenilo, on stvarno pristojno izgleda. Oduševila sam se efektom koji dobijem na licu. Prekriva baš onoliko koliko meni treba, nije primjetan, ne naglašava suhe dijelove. Ostavi divan polusatenski finiš na licu i koža djeluje blistavo i zdravo. Problem je što taj efekt na mom licu ne potraje dugo. Već nakon par sati ja osjetim da sebum izbija na T-zoni, a puder postane malo ljepljiv, pogotovo kad su temperature iznad 10 stupnjeva, sad je na zimskim minusima bio koliko-toliko pod kontrolom. Ne pomogne mi puno ni fiksiranje na početku, a ni blotanje ni matiranje kasnije. On jednostavno nestane sa šireg područja T zone i trebalo bi ga nanijeti ponovo. Na obrazima, koji su suhi, stoji dosta duže.


prije i poslije
Puder ujednači boju tena, ali mrljice, prištiće i veće nepravilnosti ne može sakriti
Dobar mi je ako neću nositi šminku duže od 4 sata, ali obično nosim čitav dan i tada se uzdam u svoj voljeni Rimmel Lasting Finish koji nikad ne iznevjeri, ovaj može poslužiti za kraća izbivanja iz kuće.

Puder bih kupila opet jer je lagan i lijep na licu ono malo vremena koliko mi traje i puno mi bolje odgovara od Nude Illusiona. Tražila bih samo drugu nijansu jer mi ova nije baš odgovarajuća sad kad sam skroz bijela. Košta oko 15 KM. Mislim da bi odgovarao djevojkama koje imaju suhu kožu, za masnu nije nikako.




Jeste li probale kamuflažu i novi puder i kakvi su vaši dojmovi?

PR PROIZVOD

You Might Also Like

33 komentari

  1. Jooj samo idem od bloga do bloga i pišem koliko volim ovaj puder haha :D p.s. prelijepe slike <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahah, hvali ga ako ti paše, tako ja Rimmel hvalim svima :D
      Tebi je koža normalna, a i nemaš ništa puno prekriti, nije ni čudo da ti odgovara.
      Tenks <3

      Izbriši
    2. Hahahaha, imala sam osjećaj da ću naći Emin komentar :D I meni je puder fenomenalan, ja sam ga odavno potrošila. Obavezno ga moram kupiti opet.

      Izbriši
    3. Zene sa savrsenom kozom, ljubomorna sam. :D ;D

      Izbriši
  2. Korektor se meni ne uvlaci ako ga fiksiram Artdeco fiksatorom. Onako uvijek malo mrdne negdje sa bilo cime drugim

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni meni ali mi se koza smezura i isusi se kao da kapi vode ni masnoce nema :( doda mi 5 godina minimalno.

      Izbriši
  3. Moram da te pitam nešto poprilicno nevezano za ovaj post, tako da prvo izvini zbog toga, ali mi je palo na pamet i ako to ostavim za kasnije, zaboraviti cu. Uglavnom, odavno trazim puder koji ima srednju prekrivnu moc koja blago naginje ka jacoj ali da nema spf-a i u moru imena, sto poznatih sto manje i potpuno nepoznatih, ja nisam naisla niti na jedan takav. Nakon ovog poduzeg obrazlaganja (opet, izvini na tome) moje pitanje je, da li ti imas za preporuciti neki takav puder tj. malo "tezi" ali bez spf-a?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nazalost nemam :D nisam puno ni trazila jer mi spf ne smeta, rijetko izlazim nocu i ne slikam se. Cula sam da je dobar MUFE HD, ali nisam probala, ne znam ni kako pokriva. Kad budem u prilici da kupim, voljela bih probati. I kad otputujem uvijek mi nesto prece od jos jednog pudera, pa sam ga zaobilazila do sad.
      Nema potrebe za izvinjenjem, samo ti pisi, ovo su fine teme na koje volim odgovarati, ali nazalost nisam od pomoci. :D

      Izbriši
    2. Naci ces takve u inglotu, illamasqua, kryolan. Mislim da i nyx hd nema spf. Nazalost, obicno su to skuplji puder, namijenjeni profesionalcima i scenskoj sminki. Mislim da i manhattan onaj u crnoj tubici nema spf, a meni se i flormar mat touch prekrasno slika s blicem. Ja dosla procitat odgovor na svoj komentar i nadoveza se...

      Izbriši
    3. Haha, neka si, slobodno ti, hvala :*

      Izbriši
    4. Probaj Inglotov YSM puder, ima prekrasne nijanse- i najsvjetlije...prekrivanje je srednje, izgleda prirodno, ako stavis dva sloja nemas onaj cakey izgled, a prekrije odlicno, lagan je na licu, a cijena je 25KM ...posto nema SPF, na slikama sa blicem izgleda lijepo!!!

      Izbriši
    5. Draga Lipstick, zasto ti je ovaj bolji od Nude Illusiona? Koju ti ono nijansu koristis, ne mogu da se odlucim izmedju 010 i 020 Nude llusiona, svijetle sam puti zimi, sta god da stavim pretamno mi djeluje heh Neutralnog do zuckastog podtona, samo se nadam da se necu izasuti, a inace mi se Nude Illusion mnogo dopada...I da napomenem koza mi je mjesovita, ne sjajim se nikad, osim blago ljeto po T zoni, ali ne tako puno...

      Izbriši
    6. pa ovaj novi Max Factor Miracle Match nema spf , ali ima ja mislim slabije prekrivanje,

      Izbriši
    7. Hvala puno svima na prijedlozima. Inglot cu pogledati, imala sam jednom tester ali je bio pretaman i narancast pa ga nisam mogla ni probati kako treba.
      Nude illusion mi je naglasavao suhocu obraza, skupljao se u flekicama i ulazio u pore, zato ovaj vise volim, a imala sam o10 nude illusion. Bolje prekriva i postojaniji je od even skin tone, ali mojoj kozi nije odgovarao, ovaj mi ljepse izgleda na licu uzivo.
      Nije mi nijedan izazivao bubuljice, ali to je bas individualno.

      Izbriši
    8. Hvala na odgovoru, a svakako probaj YSM, imas neutralnu, svijetlu nijansu 40 i malo tamniju 41, takodjer neutralna, cak ima malo sivkastog pigmenta!

      Izbriši
  4. Ja obožavam i puder i korektor!
    Odlijepila sam za njima i stalno ih kupujem, preporučujem i volim.
    Obzirom da nemam problematično lice, meni savršeno odgovaraju.
    Recenzija je super, kao i slike. ☺

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlicno, nista bolje nego kad pronadjes nesto sto ti odgovara, a ne kosta puno.
      Hvala :D

      Izbriši
  5. Odlicna recenzij.. Nisam koristila nijedan proizvod ali zelim probati tu kamuflazu :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Kamuflažu volim i koristim stalno :D skoro sam ju potrošila. Meni je (nećeš vjerovati) gotovo boje moga lica za podočnjake pa mi bolje paše aurin ili nyxov jer malo posvjetli, ali ova bolje prekrije. I dobra mi je za lice ako imam flekicu, a za bubuljicu ipak treba nešto jače pa se slažem za catrice kremastu - ona mi dosad ima najbolje prekrivanje.

    Puder je također ok, ali mi je sad pretaman pa moram uzet najsvjetliju nijansu. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahah Teky, a ja sam mislila da sam ja svijetla, ja imam ten kao iz Baywatcha za tebe :D
      Vidi 005 kod Nine, možda ti on odgovara. :D

      Izbriši
  7. imam isto mišljenje o Even Skin Tone, a miris je stvarno preintenzivan. gdje kupuješ Rimmelov Lasting Finish?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Miris jest specifican, ali mi ne smeta, ili sam se mozda navikla...Flormar puderi mi npr smrde, ugusi me taj miris, ne podnosim ga nikako, a nekima je lijep.
      Rimmel kupujem u CMu, ima ga i u dmu, ali nema ovdje gdje ja zivim.

      Izbriši
    2. ajoj, u Rijeci ga nema nigdje pa sam ulagala nade u link dobrog sellera :D ali hvala ti :)

      Izbriši
    3. nije ga bilo ni kod nas, kad su mijenjali ambalazu. tada sam ga ganjala na feelunique i asosu, ali samo kad imaju snizenja na dekorativu, bude cesto na FU 20% pa se isplati, inace su skuplji nego kod nas u drogerijama :D

      Izbriši
  8. Znači da ne reskiram ni sa jednim ni sa drugim, nisu za mene :(

    OdgovoriIzbriši
  9. Kamuflažu koristim i uvuče se i meni u sitne linije. Doduše ja sam starija od tebe :-) A puder mi je4 fantastičan na koži, ali mi se jako brzo umasti, i nikako nije za moj tip kože...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E pa isto i kod mene, kad ga tek namazem super je, ali jako brzo prosijam i nestane ga s cela i s nosa. :/

      Izbriši
  10. Meni su oba proizvoda apsolutno predivna, obožavam kako izgledaju na licu. <3 Ali da, puder najradije nosim na kraće relacije jer ne volim kad ga moram puno matirati - tako mi se izgubi dio njegovog divnog finisha. Korektor mi srećom dobro reagira uz većinu pudera za fiksiranje, lagani sloj mi uspije spriječiti uvlačenje u borice oko očiju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja stavim tanji sloj, a opet vidim linijice za par sati, pa ih onda popeglam prstom haha :D

      Izbriši
  11. A da razmislis malo o pravopisu?!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ispravi gresku gdje vidis, pa cu ja popraviti u tekstu, bila bih ti zahvalna. nekad se u brzini zalomi, nekad i nepaznjom, nismo svi savrseni.

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt