BB krema Flormar highlighter

Flormar Reborn kolekcija

11:28Anela


Flormar Reborn kolekcija je novost koja se nedavno pojavila u Turskoj, a i mi u Bosni smo je dobili jako brzo. Tema ove kolekcije je prirodan, flawless izgled, sjaj na pravim mjestima na licu zbog kojeg ćete izgledati svježe, zdravo i odmorno, iako ste možda pod stresom i nenaspavani. Otuda i naziv, reborn i leptir na ambalaži. Kolekcija se sastoji od pudera-seruma, bb kreme u kompaktnoj formi, tekućeg highlightera, četke za puder i spužvice koja podsjeća na slavni beauty blender.
Dobila sam na recenziju i korištenje serum, bb kremu i highlighter, a odlučila sam kupiti spužvicu i još jednu bb kremu u vrlo tamnoj nijansi koju sam namjeravala koristiti za konturiranje.
Pakiranje djeluje jako luksuzno. Već sam prije pisala kako me Flormar svaki put pozitivno iznenadi s novitetima, kao da ovaj Flormar i onaj od prije 3-4 godine nije isti brend :) Ruževe, sjenila, rumenila i lakove jako jaaako volim i preporučujem svima, ali puderima i korektorima nisam zadovoljna. Ne zbog formule već zbog nijanse. Ili su preblijede (bijele) s rozim podtonom ili su jako jako žute ili su jako tamne i narančaste. Ne razumijem baš ni sistem redanja nijansi po brojevima pa uglavnom završim s promašenom nijansom.

Fusion Power Foundation Serum je zamišljen kao puder i serum u jednom proizvodu.


Sadrži dosta silikona, pa zagladi kožu i čini je mekom na dodir.
Puder dolazi u staklenoj bočici iz koje se vadi kapaljkom. To može biti atraktivno na prvu, ali što se mene tiče, nije najsretnije rješenje. Najviše volim kad su puderi i kreme na pumpicu, s dnom koje se podiže. Ovako mi se često desi da kapaljka ne uzme dovoljno proizvoda i da moram nekoliko puta vaditi puder. 

Puder je za slabu do srednju pokrivenost. Najlakše se nanosi prstima ili bockalicom jer je vrlo tečan, mrvicu tečniji od Bourjois Healthy Mix pudera. Ostavlja mat efekt na licu. Ističe suhoću i dehidriranost, pa ga ne bih preporučila djevojkama koje imaju suhu kožu. Lice prije njega mora biti dobro pripremljeno, nahranjeno i s prethodno urađenim pilingom.

Kod ovog pudera mi se sviđa što ne zabetonira lice, lagan je i ne primijeti se na koži, kao da ništa ne nosite. Ujednači boju tena, prekriva manje nepravilnosti.  
Nisam primijetila da mi se uvlači u borice na licu, ne klizi s moje masnije t-zone, samo lagano blijedi. Nema veliku postojanost, ali to i ne očekujem od pudera ovako lagane teksture.
Njansa SF 01 Rose mi se učinila kao najsvjetlija i najneutralnija koju su imali, pa je opet žuta u usporedbi s Bourjois HM u nijansi 52. Malo sam se prepala nijanse, ali je ispalo da se vrlo dobro izblenda i stopi s licem, tako da razlika vrat-lice nije drastična. Osim moje nijanse postoji još 11. Košta oko 11 KM( 5-6 eura), a dobit ćete 30 ml.
lijevo Bourjois Healthy Mix 52
desno Flormar Fusion Power Foundation Serum



Ovo nije puder koji ćete staviti u važnim prilikama kad trebate šminku koja će pokrivati dobro, trajati dugo i stajati nepromijenjena na licu, ali je zato puder ''za nabrzinu'' :) lagan, za dnevni izlazak, za šetnju, kavu, za prilike kad ne želite biti sasvim bez šminke ali ne želite ni fasadu. Osim toga u sebi sadrži SPF20, možda i bude još bolji na ljeto kad dobijem malo boje i kad mi koža postane masnija.

BB Cream Powder je kompaktna bb krema, srednje do dobre pokrivne moći. U ponudi je čak 12 nijansi, a opet, nijedna dovoljno svijetla i neutralna za mene :/


Ja sam odabrala nijansu CP 13 Nude Ivory. Površina djeluje tamno i narančasto, ali se vidi da je krema neutralnija i svjetlija kad se skine taj površinski, oksidirani sloj. Na licu mi nije oksidirala. Ispod proizvoda dobit ćete i spužvicu za nanošenje, ali ja sam koristila kist za puder.


U početku je kremasta i masna na dodir, ali se na licu osuši i fiksira.

Kupila sam i jednu jako tamnu nijansu, CP30 Caramel, koju nanosim samo ispod jagodica i na rubove čela. Bilo bi dobro da je još mrvicu hladnija, bila bi idealna za kontur, ovako je više kao bronzer. Dobro se blenda. Neće vam ostati fleke ako imate laku ruku i odgovarajući kist

CP 13 Nude Ivory na licu

Prilično je postojana na licu. Na mojim suhim obrazima nakon nekog vremena ne izgleda lijepo, jer se skupi gdje god imam dehidrirane dijelove (a ima ih jer se često borim s atopijskim dermatitisom, pa i sada imam flekice gdje je izbio prije nekoliko dana). Zato stvarno odlično izgleda na čelu gdje mi je koža masnija i mislim da bi djevojke s normalnom i masnijom kožom bile zadovoljne. Čelo mi dugo ne prosijava ako nanesem ovu bb kremu. Ne stavljam matirajući puder preko. Čak mi se ne uvuče ni u čeone bore. Jako se dobro drži. Ima 12 g i košta oko 8 KM ( 4 eura).

lijevo bez šminke, desno foundation serum SF 01 Rose+bb krema CP 13 preko seruma:


bez šminke, foundation serum, serum+bb krema
Florida Double Radiance Highlighter Primer, Champagne je jako zanimljiv proizvod iz ove kolekcije, meni najdraži. Može se koristiti na licu, ramenima, dekolteu, svugdje gdje želite privući pogled. Reflektira svjetlost i pruža koži zlaćano-brončani sjaj.

Ambalaža je plastična, a pumpica dobro funkcionira i baš je onakva kakvu volim, ne s cjevčicom, već se dno podiže i gura proizvod prema gore.

Dobro se blenda, imat ćete dovoljno vremena da proizvod rasporedite gdje i koliko želite prije nego se osuši fiksira. Možete ga nanijeti mrvicu i dobro razmazati za dnevni, blagi highlight ili malo veću količinu za večer. Ja sam ga nanosila RT bockalicom jer je dovoljno malena. Mislim da će divno izgledati na osunčanoj koži. 
Ima 30 ml, košta oko 12 KM ( 6 eura).




Uzela sam i spužvicu iz ove kolekcije, ali nisam se dobro snašla s njom.

Ja sam navikla koristiti četke za nanošenje tekućeg pudera. Mislim da bi spužvica trebala biti manje tvrda, ova nekako odskače od lica dok tapkam puder, nije baš fleksibilna da prati moje pokrete. Pri pranju nimalo ne mijenja oblik, niti upija vodu niti raste. Oprala sam je nekoliko puta i još uvijek je ista kao kad sam je i kupila. Košta oko 5-6 maraka (3 eura).

Evo kako na licu izgledaju svi proizvodi zajedno
na obje fotografije nosim serum, bb kremu u nijansi CP13 preko lica i CP30 kao kontur i highlighter na obrazima, lijevo malo veću količinu
Jedna fotografija s uključenim blicom-nisam ispala bijela unatoč spf u puderima.

Kako vam se čini kolekcija?

Hvala vam na čitanju :*


You Might Also Like

31 komentari

  1. Jako dobra i detaljna recenzija :) Prvo sto sam primetila kod podloge-seruma je preduga lista sastojaka, sto me u startu odbija. Ambalaza je jako lepa kod sva tri proizvoda, ali sami proizvodi bas i nisu nesto... Ovaj highlighter je simpatican doduse. Svakako, tesko da ce stici u Srbiju, tako da dzabe i razmisljam. Inace, vidim da imamo slicnih problema sa tenom (nazalost), ali srecom mozemo bar malo zakamuflirati ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Nina :)
      Većina pudera ima ovakvu, podužu listu sastojaka, i ja to prvo primijetim. Još je ovdje uska kutijica pa su gotovo jedan ispod drugoga, pa se još duži spisak čini. Highlighter je vrijedan preporuke.
      Ljudi misle da smo mi sa suhom kožom sretniji, a nismo čini mi se :D Radije bih da se sa sjajem neželjenim borim, a da mi je čist ten. Ovako kad se isperutam i isušim nema pudera koji može sakriti onaj period kad još nije za piling zrelo :/

      Izbriši
    2. Znam, mada tecne pudere i ne koristim, ne smem.
      Lepo negujes kozu, ne bih nikad rekla da je suva, deluje mi vise kao normalan tip. Nazalost, moja je premasna, ali se i ja mucim sa dermatitisom - seboreicnim. Perutanje, fleke i crvenilo su nam zajednicki. U pravu si, tesko se prekriva, dok istackam sve prodje pola sata... A sta cemo, u poslednje vreme retko ko ima savrsenu kozu :/

      Izbriši
  2. divna recenzija, kao i uvijek :-) na zadnjoj slici si mi prekrasna baš baš! spomenula si da je bb za masnu kožu, trebam li reći da me jaaaako zanima? :-) Highlighter o.O :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Jasmina :)
      Dobra je meni na čelu koje je masnije, mogu samo pretpostaviti da bi bila dobra nekome ko ima masniju kožu, ne mogu garantirati :) ako nađeš nijansu, probaj.
      Highlighter je divan.

      Izbriši
  3. Highlighter super izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  4. Mislim,recenzija je oooodlicna, a vec sam ti rekla da si prodala bb kremu i highlighter,a prodala bi i puder da ga vec nemam :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D hvala. ako kupis bb javi kakva ti je, bas me zanima kakva ce tebi biti.

      Izbriši
  5. I meni highlighter najbolje izgleda, mozda zato sto volim jako prekrivanje pudera, a i highlighter ti bas divno stoji. Lijepa si kao i uvijek, naravno....

    OdgovoriIzbriši
  6. Koliko mi sve dobro izgleda. Sve bih probala, a highlighter mi deluje baš divan. :)) I da, mnogo si lepa. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Serum/puder me pakovanjem podseća na Lancome puder,isto ima pipetu, ne znam kako se zove. :D Kremaste proizvode ne koristim jer imam osećaj da krečim lice. A highlighter mi se čini kao super stvarčica da se nanese malo na ramena kada je ten preplanuo. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni kremasti odgovaraju vise, suha mi koza, ali ova bb ima powder finish, nije vise na licu ni kremasta ni masna. osusi se brzo. highlighter sam i ja zamislila koristiti tako na ljeto :) moze se i sa losionom pomijesati pa na noge.

      Izbriši
  8. Jako si lepo opisala proizvode. BB krema mi je jako zanimljiva. Jelena

    OdgovoriIzbriši
  9. Highlither mi je odličan,a ova slika sa svim proizvodima divna :-D Šta je na usnama ? :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. highlighter* xD (sram me bilo)

      Izbriši
    2. hvala ti :)
      svjetliji je Rimmelov Airy Fairy, a tamniji je neka catrice olovka Very berry 060, ali mislim da su povukli te olovke. Preko nje malo bezbojnog sjaja.

      Izbriši
  10. Probala sam samo njihove lakove i naprosto sam oduševljena. Uskoro planiram nabavit' još nekih stvarčica..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. lakovi, sjenila, ruzevi u zlatnom pakovanju ili stylo gloss u crnom, ako volis balzamaste, zatim rumenila i bronzeri su nesto sto se ne smije zaobici :)

      Izbriši
  11. Odlična recenzija, a najviše me zainteresirao highlighter. :) I BB krema djeluje sasvim dobro, a sve skupa na tvom licu - predivno!

    OdgovoriIzbriši
  12. Ruž na zadnjoj slici je prelijep. :D Koji je?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala :) u pitanju je olovka Catrice Very berry 060, ali mislim da je nema više u prodaji.

      Izbriši
  13. Odličan je look! Na prvu loptu sam se oduševila pakovanjem pudera da bih se već nakon par sekundi zapitala ali šta ako i kako :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala Tamara :D
      i ja sam se to zapitala, ali kad sam donijela kući :D

      Izbriši
  14. Super post i sad bih otisla i kupila te stvarcice da isprobam. Taj highlighter me je zakopkao, ali slicne teksture sam kupila jedan madine milano i nekako je presjajan u kombinaciji sa rumenilom, a bez rumenila sam blijeda.
    kazes da imas atopijski dermatitis koji nervira i to razumijem. I sama imam atopičnu, relativno suhu kožu sklonu reakcijama. Još sam prije cetiri mjeseca imala probleme sa perioralnim dermatitisom izazvanim kotrikosteroidima. Ljecnici zabrljali, nisu me upozorili, uglavnom patila sam sa crvenim i isusenim podrucjem oko usta i nosa. Svrbi, pecka, nervira i još se ne da našminkati..jedino što me iščupalo iz toga bilo je uporno tvrdoglavo korištenje avenovog cicalfata i cold kreme naizmjenicno. Lice sam cistila Biodermom micelarnom koju vidim i sama koristis. Svi serumi, stvarcice koje imaju miris, boju i lijepe su, su morale pricekati..osim sminke, naravno. Cak sam, jer je bila zima, coldicu nosila i kao podlogu za sminku. Lice se smirilo, sad je poput djecijeg..nakon nekih mjesec dana upotrebe.
    Kad sam zadnji put kupovala micelarnu, prešla sam na ABCDerm umjesto Crealina, kao bebi varijantu micelarne i cini mi se jos i blaža pa usput kupih i Atoderm, dječiju atopijsku kremu. To je san od kremice. Čim se koža malo uzjoguni, pojave se crvene tačke isl, stavim nju kao noćnu i probudim se mirna. Blago dječije miriše i odmara.
    Napisah ovo kao sapatnik sa atopijama :). One odu i dođu, ali rijetko nas posve napuste :/.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na preporuci, Atoderm uzimam prvom prilikom. Trenutno mi je dobra faza, a znam da ce zatrebati :( nazalost ne ode atopijski zauvijek, jos nikad ne znam sta mu je okidac, pa da barem mogu izbjeci. Jos sto kazes, ne mogu da se ne sminkam, a i kad nasminkam lose izgleda :P :D

      Izbriši
  15. kako nabaviti Robertom serum i po kojoj cijeni?

    OdgovoriIzbriši

Facebook

Obrazac za kontakt