Alverde balzam za usne Blistex

Alverde balzami za usne

13:45Anela

Kako imam prirodno suhe usne, sklone pucanju, isušivanju, ljuskanju, uvijek mi se u torbi i džepovima, po policama i stolićima nađe neki balzam za usne. Moram nešto imati na usnama inače je stanje s usnama grozno i nijedan ruž neće izgledati dobro na takvoj podlozi. A ja volim ruževe više od bilo kojeg drugog komada šminke :)
Ne volim lagane, vodenkaste balzame koje ne osjetim da sam nanijela već nakon par minuta pa moram ponovo i ponovo. Volim masne, bogate teksture, ne da se razlijevaju oko usta, ali ipak, kad protrljam usnu jednu od drugu, da osjetim da je balzam tu, barem sat-dva. Zato volim Alverde balzame i mislim da su najbolji drogerijski, uz plavi Blistex u kutiji koji mi je prva pomoć kad mi usne gore i bride poslije boravka vani na vjetru.


Alverde je prirodna kozmetika bez sintetičkih mirisa, boja i konzervansa, a naći ćete je samo u DM marketima, jer je to njihova robna marka. Dosta stvari sam od njih probala, neke su dobre, neke su katastrofa, obično pročitam sastav prije nego ubacim u korpu, jer se kod njih zna desiti da su proizvodi krcati komedogenim sastojcima ili alkoholom, koji zamjenjuje konzervanse koje ne smiju koristiti, a mojoj suhoj i osjetljivoj koži alkohol u kremama smeta.

Njihovi balzami za usne, za razliku od mnogih drogerijskih, ne sadrže naftne derivate, parafin, petrolej, vazelin, što je kod mene plus. U losionu i kremi, mogu ponekad i proći, ali ne volim to mazati na usne. Ipak to završi i u ustima na kraju.

Balzami se mogu pronaći u tri varijante, u ponudi su balzam s mirisom nevena, mandarine i vanilije i  brusnice i trešnje.
Mislim da je prije nekoliko godina postojala i neka naranča, ali nisam sigurna.

Zajedničko za sva tri balzama jest da su na prirodnoj bazi. Ricinusovo ulje i shea maslac su u vrhu liste sastojaka kod sva tri, biljni voskovi, biljni ekstrakti i arome. Sva tri mi jednako dobro njeguju i štite usne. Ne ostavljaju boju, ali ostavljaju blagi sjaj. Razlike između ova tri balzama su minimalne. Neven mi se čini kao najmasniji i najteži, a trešnja kao najlaganiji, ali to su zaista jedva primjetne nijanse.

Neven

Ovo je bio prvi Alverde balzam koji sam probala i kojeg moram imati u svakoj torbi. Pored biljnih voskova, shea maslaca i ricinusovog ulja, jedini od ova tri balzama ima pčelinji vosak i nije veganski proizvod. Dobio je ime zbog ekstrakta cvijeta nevena u sastavu. Dobar je i za njegu zanoktica, za to imam poseban u kutiji s priborom za manikuru. Ranice brže zarastu.


Ricinus Communis (Castor) Seed oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Hydrogenated Coco Glycerides, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Cera Alba (Beeswax) Copernica Cerifera (Carnauba) Wax, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Calendula Officinalis Flower Extract*, Aroma (Flavor), Linalool**, Benzyl Benzoate**, Tocopherol
*iz certificiranog organskog uzgoja
**iz prirodnih eteričnih ulja

Vanilija-Mandarina

Tekstura ovog balzama je malo drugačija, nekako je mrvičast, lako se topi i ako je i vani vruće, ostat će vam veća količina balzama na usnama, s njim se mora pažljivo. Sviđa mi se miris, više me podjeća na mandarine nego na vaniliju. Sadrži još i maslinovo ulje, ulje iz sjemena manga, ekstrakt vanilije, ulje iz kore tangerine. Ne viđam ga u posljednje vrijeme, ali vjerujem da se može još nabaviti u nekim poslovnicama.


Ricinus Communis (Seed Oil), Butyrospermum Parkii(Butter), Euphorbia Cerifera (Cera), Rhus Verniciflua (Peel Cera), Olea Europaea(Fruit Oil), Copernicia Cerifera Cera, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Prunus Amygdalus Dulcis(Oil), Mangifera Indica(Seed Oil), Vanilla Plantifolia (Fruit Extract), Citrus Tangerina (Peel Oil),Tocopheryl Acetate, Helianthus Annuus, Ascorbyl Palmitate, Linalool, Citronellol, Citral, Geraniol
*iz certificiranog organskog uzgoja
**iz prirodnih eteričnih ulja

Brusnica-Trešnja

Zadnji koji se pojavio na tržištu. Iako je crven, ne ostavlja boju na usnama. U sebi ima neke sitne sjajne čestice, koje se također na usnama ne primijete, pa im ne vidim neku svrhu. Lijepo miriše na trešnje. Njeguje dobro, kao i prethodna dva. Mrvicu je manje masan nego prethodna dva. Trenutno moj favorit, ali samo zato što ga imam tek mjesec-dva, pa se još nisam zasitila mirisa.


Ricinus Communis Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Euphorbia Cerifera Cera, Hydrogenated Palm Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Copernicia Cerifera Cera, Aroma, Helianthus Annuus Seed Oil, Imperata Cylindrica Root Extract, Limonene, Lithospermum Erythrorhizon Root Extract, Mica, Polyhydroxystearic Acid, Tocopherol, Vaccinium Macrocarpon Seed Oil*, CI 77491, CI 77499.


sitne šljokice u balzamu s mirisom trešnje

sitne šljokice, na usnama se ne vide

Svi balzami dolaze u količini od 4.8g i koštaju oko 3.50 km.

Jeste li već probali neki i sviđaju li se i vama kao meni?

Hvala vam na čitanju :*

You Might Also Like

44 komentari

  1. Imala sam prva dva, taj crveni jos nisam probala. Zacudo. :-)
    Neven mi se ne dopada, ni mirisom, ni teksturom, sav mi se polomio u pakovanju, tj. nekako otopio i iskrivio, pa sam ga morala prebaciti u kutijicu. Ako to stavim po strani, bas fino njeguje. Moj favorit je mandarina, kupovala sam ga vec dva puta. Steta sto tresnja ne ostavlja boju, ali svejedno cu i njega uskoro kupiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam potrošila bar 3-4 nevena, miris mi ne smeta. oni prvi su bili tako gnjecavi, a ova zadnja dva sto sam imala su baš dobri, ne lome se. kad sam trazila po internetu sastav, nasla sam da je stari imao magnezijev stearat, a da novi nema, ne znam moze li od toga biti, ostalo nista nije mijenjano.

      Izbriši
  2. Nisam probala njihova labela do sada, šteta pa ovaj sa vanilom ne miriši više na nju. :) Super recenzija! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Izvrstan post kao i uvijek! ;)
    Meni nažalost niti jedan drogerijski balzam se nije pokazao kao dobar, a usne mi i nisu toliko zahtjevne :/ Kunem se u Nuxe u teglici, a dobar mi je i onaj u sticku, a od nedavno mi se jako sviđa i Korres Pomegranate, tople preporuke za sva tri! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala Mell :) Nuxe već putuje prema meni, kao i eos balzam, morala sam vidjeti sto ih hvale svi zivi :) korres kad potrosim neki :D

      Izbriši
  4. Neven balzam koristim godinama, must have proizvod jako povoljne cijene :)
    Ostale vrste nisam probala ali me taj od tresnje privlaci :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Nisam probala njihove mazalice za usne, trenutno koristim blistex, pa cu vidjeti sto cu kada potrosim :) Neven mi zvuci najbolje, volim kad je balzam masan i hranjiv.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. onda bi ti se mogao svidjeti neven, masniji je i bogatiji od blistexa :)

      Izbriši
  6. ja nikako sa mazalicama na zelenu granu, em sto ih ne potrošim do kraja, zaboravim na njih i jrijetko ih koristim osim ako me ne uhvati neka faza mazuckanja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja zaboravim na njih :) pa se onda sjetim da bih trebala vise mazati usne i stanje se odmah popravi, pa mazem nekoliko dana i opet zaboravim :D

      Izbriši
  7. inače koristim samo labello i to klasično plavo ili od mente, ostala mi ne prijaju usnama. Ali eto možda cu kati šansu ovim, jer suditi im ne mogu dok ih ne isprobam :) u svakom slucaju lijep post :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala, ja sam dugo voljela plavo labelo, jos uvijek volim taj miris, medjutim kad sam ova probala, ostala su pala u zaborav.

      Izbriši
  8. Jedino tog sa trešnjom još nisam probala. Neven i ja imam obavezno u tašnici ali mi taj mandarina ljepše miriše. A najbolja pomoč za razpucane usne mi je Carmex, preko noči ga stavim i ujutro budu usne predivne A Alverde koristim preko dana.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. carmex mi nije dostupan, a nikad se ne sjetim da ga potrazim online :) voljela bih probati.

      Izbriši
  9. Ovaj od nevena koristim poprilično dugo i baš sam zadovoljna. Kupila sam od mandarine i vanilije nedavno, ali su mi ova zrnca pregruba i nekako me guši u grlu kad ga nanesem, ne znam zbog čega. Mislila sam da je pokvaren zbog tih zrnaca, ali očito je takav uvijek. Kod nas još uvijek nema tog od višnje. Nadam se da će ga brzo nabaviti. :)
    I, snizili su im cijenu (trajno), prije su bili 3,20 KM, sad su 2,80 KM.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni nisu gruba, nekako imam osjećaj da se brzo otope. ne znam zasto te gusi, izgleda kao da ti ne odgovara neki sastojak.
      eto, odlično da su cijenu spustili, kao da je prije godinu-dvije bila 2.70 ali ne mogu garantirati, onda su odjednom poskupili.

      Izbriši
  10. Zadnjih dana su mi usta kritična :/ Inače mi je EOS dosta, ali sada ništa ne radi. Odoh sutra do DM-a da uzmem trešnju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj Neira, pa javi je li pomoglo, a ja bih neven na tvom mjestu, ako ti miris ne smeta. meni ne, miriše na nevenovu kremu.

      Izbriši
  11. Jaz skos kupujem Alverde ali pa delam sama...z Alverde sem res zadovoljna!

    OdgovoriIzbriši
  12. Nikad nisam probala, a moram priznati da nisam ni obraćala pažnju na njih u DM-u jer mi Alverde (iako obožavam prirodnu kozmetiku) pomalo ide na živce. :D Ali sad bi baš probala jedan od ovih malaca i mislim da ću i probati! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pretpostavljam iz razloga zbog kojih i meni idu na zivce :D probaj balzame :)

      Izbriši
  13. Nikako da probam njihove balzame, uvek se uhvatim za neki drugi. Svakako ću isprobati u neko skorije vreme. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. probaj s jednim, svi su jako slični, samo miris drugi :)

      Izbriši
  14. I ja ih jako volim, od tih klasičnih drogerijskih ubeldjivo su mi najbolja. Inače ima još jedan ukus/miris - vanila i badem :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Koristila sam ovaj sa mandarinom, a sada imam crveni. Super su mi, iako sam imala loš start sa mandarinom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D zasto, sta se desilo? Da nije ispao ili se odlomio?

      Izbriši
    2. Ne, nego sam ja imala prevelika očekivanja pošto je na forumu bio (pre)hvaljen, pošto nikakav čudesni efekat nije imao, ostavila sam ga po strani. Posle par meseci sam ga opet probala, i tad je bio sasvim dobar. :D

      Izbriši
  16. Tresnja je super i odupirala sam se Alverde balzamima ali bas je dobar nisu mi samo jasne ove sljoke koje se i ne vide al ajd samo neka sija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ni ja ne znam šta je sa šljokicama, niti sijaju nešto posebno, ništa, samo crvene točkice. bitno je da njeguje usne ;)

      Izbriši
  17. Ja sam probala jedan samo mi se čini da je bio kantarion,tamniji je od nevena,jače žut.Dobar je bio za negu,ali mi je bio nekako suv.Nije mi se polomio,potrošila sam ga i to na vreme jer je počeo nekako,skoro,užeglo da miriši.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne znam za kantarion da je bio u prodaji, mozda i jest. svi su ovi balzami masni, ni jedan nije suh.

      Izbriši
  18. Ne znam dobro da objasnim,meni je tako nekako delovao na usnama.

    OdgovoriIzbriši
  19. ja imam vanila-mandarina, i jako mi se sviđa. to mi je onako pravi zimski balzam :)
    nego, videla sam tvoje fotke kod makeup nered, i došla da ti kažem ovde da si prelepa :D

    OdgovoriIzbriši
  20. Nikad me nisu privlačili alverde balzami, možda bih im trebala dati šansu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. probaj, nisu skupi a meni su bolji od bilo kojeg drogerijskog.

      Izbriši
  21. Koristim ovaj od nevena nekoliko dana već i u početku mi je malo bio čudan jer sam navikla na klasično labelo,ali sada mi izuzetno prija i osetim kako mi neguje usne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bude malo tvrđi u početku, ali omekša vremenom, a pred kraj mi bude nekako skroz gnjecav :D ja ga volim, svejedno. volim imati po jedan u svakoj torbi :D nek se nađe.

      Izbriši
  22. Isti problem imam sa usnama ja i iste zahteve imam od balzama :). Danas sam baš jedan Alverde balzam dobila na poklon od kolegenice, radi se o nevenu. Namazala sam ga 2-3 puta i baš sam zadovoljna, lepo neguje, nije previše mekan da bi se, kao što sam već imala iskustva, istopio u džepu. Jako bih volela da probam i brusnica-trebšnja, volim i tonirane balzame za usne :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zna i on vremenom i duzim koristenjem omeksati i rastopiti se, ja njega nosim u torbi, da se ne bi razmrljalo sta u dzepu :D drago mi je da i tebi odgovara. ja s nestrpljenjem cekam onaj novi, od nara, u tubici je. jos nije dosao kod nas, ali cim dodje kupit cu ga.

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt