ostalo tag

50 facts about me

17:14Anela

Moj prvi tag post :)  

Na FB grupi BH Beauty Bloggers smo se dogovorile da napišemo neki post u ovome stilu, da se malo bolje upoznamo, pa evo nekih sitnica o meni:

  1. Rođendan mi je 24.10. i škorpion sam u horoskopu
  2. Apsolutno ne vjerujem u horoskope niti bilo kakva mambo jumbo stuff predviđanja, mjesece u saturnu, sunce u merkuru ili gdje već :D
  3. Imam TRI mlađe sestre koje obožavam jer su divne :***
  4.  
     ...zato jer je najbolja osoba koju sam ikada srela u životu. Velika žena koju život nije nimalo štedio, blago rečeno. Žena koja nema niti jednog razreda škole, ali ima životnu mudrost, ogromno srce i istinsku vjeru u Boga i u ljude. Žena koja je rodila desetoro djece i gotovo sama ih podizala, koja je čuvala čopor unučadi ( a ponekad i praunučad), koja je toliko vrijedna, poštena, pravedna, topla i mila, a ujedno i stroga i zagalami kad zatreba :D Zahvalna sam joj na svemu što je prenijela na mene i ponosna sam što je moja.

  5. Postala sam mama sa 19 (dva mjeseca mi je falilo do punih 20) i opet sa skoro 22. Danas mislim da nisam ništa bolje u životu uradila, jer su mi djeca prekrasna, pametna i dobra.
  6.  
    ...jer su najljepše i najiskrenije društvo
  7. Jaaaako ( bolje rečeno ekstremno) sam emotivna osoba, suosjećam s drugim ljudima i rastuže i raznježe me sitnice, pa često plačem, nebitno iz kojeg razloga, sreća, tuga, kao vodopad sam.
  8. U svađi , u afektu sam u stanju svašta izgovoriti, uglavnom ono što ne mislim, pa se poslije grizem danima.
  9. Lako opraštam ljudima i brzo zaboravljam sve loše, nisam zlopamtilo. 
     sve istina...
  10. Prilično sam pouzdana i odgovorna.
  11. Dobra sam prijateljica.
  12. Uvijek sam ljubazna prema ljudima i često se smijem.
  13. Trudim se biti osoba bez predrasuda, otvorenog uma i tolerantna, ali je teško :)
  14. Nemam puno pravih prijatelja, uza se držim par prijateljica koje znam već dugo. Ne otvaram se lako novim ljudima i kave i druženja s mnogo ljudi je nešto što me umara :)
  15. Imam jako stresan život i šminka i blog su mi bijeg i odmor od svega :)
  16. Pod stresom dobro funkcioniram, mirna sam i pribrana, rijetko paničarim.
  17. Volim pisati liste i imati sve unaprijed isplanirano
  18. Volim kuhati i uživam u hrani, ne mogu se sjetiti ni jednog jela kojeg ne volim. Sve volim i mislim da nikada ne bih mogla biti na dijeti :)
  19. Kuhanje je jedini kućni posao u kojem uživam, sve ostale obavljam jer moram :)
  20. Dok sam išla u osnovnu školu bila sam jako sitna i mršava i bila na meti izrugivanja vršnjaka zbog izgleda. Onda sam ušla u pubertet i narasla do 171 cm, i ostala vitka, čak i kroz obje trudnoće... :P
  21. Volim glazbu, uvijek pjevam kad sam sama. prije sam slušala svašta, metal, grunge, rock, pop, pa sam imala hip hop i r'n'b fazu pa reggae, a danas najviše volim classic rock
  22. Pjevala sam u školskom zboru, a nastavnica me uvijek tjerala da pjevam solo pred čitavom školom na priredbi. Tada mi je užasno nedostajalo samopouzdanja i nisam znala odbiti, a pojela bi me trema svaki put :) Danas dan imam strah od javnog nastupa. 
  23. Rado pogledam dobar film. Izdvojiti omiljeni ne mogu jer ih je baš, baš puno, a uvijek bih mogla gledati : Kum ( sve djelove, 1. i 2. posebno) , Hrabro srce, Forest Gump, Posljednji samuraj, Gladijator, Shawshank Redemption, Schindlerova lista, Legenda o jeseni, Hanibal (u Hanibala brojim i Kad jaganjci utihnu i Crveni Zmaj i Hanibal) ...  sve filmove u kojima glumi Denzel Washington, Sean Penn, Al Pacino, mnoge Tarantinove filmove i vjerovatno sam dosta toga izostavila i zaboravila spomenuti :D Volim i europske filmove, ne volim romantične komedije ni glupave blockbustere.
  24. Mrzim horrore. Ustvari užasno se bojim to gledati i uvijek me poslije gledanja strah mraka :D 
  25. Ne gledam turske ni meksičke, a pogotovo ne indijske sapunice jer su glupe, dosadne, a većina njih vrijeđa inteligenciju, ali javno priznajem da sam gledala Ezela dok je igrao  i bila ovisna o seriji :D 
  26. Volim biti sama sa svojim mislima i ne raditi apsolutno ništa.
  27. Naučila sam čitati sa 4.5 godine i čitala sam sve što mi je palo pod ruke. Danas samo stručnu literaturu, a ni za to nemam baš vremena :P
  28. Ne gledam baš TV, sve što me zanima nalazim na internetu.
  29. Volim crtiće i često ih gledam s djecom.
  30.  
    Zato što sam pravo kul i legenda i imam dobre fore XD
  31. Volim engleski humor, sarkazam i ironiju :)
  32. Često sam frustrirana situacijom u zemlji u kojoj živim i često poželim pobjeći glavom bez obzira. 
  33. Često promatram ljude i dobro čitam tuđi govor tijela i njihove emocije i mogu namirisati kad mi netko laže. Rentgen sam u ljudskom obliku. 
  34. Vrlo sam intuitivna i predosjetim buduće događaje, ili nešto čak i sanjam pa se kasnije ostvari. Sestra mi je isto takva, pa se često smijemo kad u isto vrijeme pošaljemo jedna drugoj sms s istim sadržajem i slično :)
  35. Optimist sam. 
  36. Rijetko odustajem od svojih ciljeva, trudim se dok ne uspijem.
  37. Najviše se bojim rata, smrti bližnjih i bolesti.
  38. Ne bojim se paukova, buba, skakavaca, ali se bojim krava...i svinja :), a dijete sam sa sela.

  39. a tko ne želi?
  40. Volim blagdane, Božić posebno, miris kolača, bora, božićne pjesme, jaslice i poseban mir kojeg tada osjećam.
  41. Volim vintage stvari, šminku i odjeću iz 40ih, 50ih i 60ih godina.
  42. Volim džempere, veste , kardigane, a mrzim baletanke i ne stoje mi.
  43. Nisam tračara i ne zanimaju me tuđi životi i kada mi netko nešto i ispriča ja zaboravim za 5 min.
  44.  
  45. ...ali sam si sa šminkom ljepša i imam više samopouzdanja :)
     Mislim da sam uvijek u pravu i da sve najbolje znam i da moja treba biti zadnja :)
  46.  Često nemam pojma kako treba nešto napraviti ali se pravim da znam, pa i skontam i naučim u hodu.
  47.  Poludim kad ostavim nešto ''da znam gdje je'' i zaboravim gdje sam ostavila. Onda ne mogu normalno funkcionirati sve dok ne nađem to čega nema, čak i ako mi ne treba baš odmah :P
  48. Volim znanost i medicinu i jednog dana ću biti farmaceut :) 
  49. Meteoropat sam i zaboli me glava zbog nagle promjene vremena. Volim sva godišnja doba, ukoliko ima dosta sunčanih dana.  
  50. Malo mi je toga potrebno da budem sretna. Nisam razmažena i nemam nekih prohtjeva. Ne trebaju mi skupe ni luksuzne stvari. Dijete sam iz velike obitelji koja je u jednom razdoblju bila izbjeglička i bez krova nad glavom i kruha u rukama, ali kad je čovjek živ i zdrav, sve se stekne ponovo. Naučila sam dijeliti s drugima ono što imam.



:* :)

You Might Also Like

38 komentari

  1. :'( ganulo me jer si stvarno predivna :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Stvarno super post. Dijelimo mnogo toga, naročito karakter, ukus za filmove i nezainteresovanost za sapunice:) tako nekako sam te i zamišljala:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala :) svi mi stvorimo neku sliku o nekome kad čitamo blog, drago mi je što te nisam razočarala :)
      Ezel nije sapunica, dobra serija, haha :D

      Izbriši
  3. A joj, ovo je bilo iskreno i fino za čitati :) "...dobro čitam tuđi govor tijela...", neverbalan komunikacije je moja tema za diplomski. Naziv teme je malo duži ali to je to :D I to je meni pravo zanimljivo jer je toliko znakova koji odaju osobu bilo da laže ili nešto drugo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. oo, hvala ti :) voljela bih ti pročitati diplomski :) ozbiljno.

      Izbriši
    2. Pošaljem ti čim završim, tek sam počela, a u 11 mjesecu branim :)

      Izbriši
  4. Ja sam nekako znala da si ti jedna divna žena, sad sam samo još i sigurna u to :) :***

    OdgovoriIzbriši
  5. Ako si pročitala moj tag 50 fact, možeš vidjeti da imamo dosta toga zajedničkog :)A kod tebe sam našla i neke stvari koje sam zaboravila napisati za sebe :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Procitala sam cim si objavila na grupi i pronasla se u dosta toga :)

      Izbriši
  6. Eto sad cu samo i ja ponoviti da mi se cini da si divna, onako jedna topla, jednostavna zena koja gleda svoja posla,svoju familiju i da si dobrica.
    Dosta toga dijelimo od napisanog, da sad ne nabrajam stavku po stavku, ali bas, bas dosta.
    Ja nemam djece, ali imam puno, puno mladje sestru i brata pa kroz njih prozivljavam sve djecije gluposti i fazone, od pelena, brisanja guze, pa nadalje -neki dan sam imala maraton Ogija i zohara, smetnula sam se :-)
    E, a za razliku do tebe, ja sam freak za horore, oboozavam jos od malena-naspem sok, dovucem neke grice i ne trepcem :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma s djecom je uvijek zabavno, uvijek se nesto desava, a na Ogija i zohare se i ja ismijem kao i oni hahah :)
      I ja sam svojoj najmladjoj seki mijenjala pelene, skoro 15 god sam starija, da mi nije nje bilo, ne znam kako bih se snasla s vlastitom djecom :)
      Ma ja horrore iskreno ne smijem gledati, danima me one slike progone :D

      Izbriši
  7. Uh, koliko imamo sličnosti... :) Neverovatno mnogo :)
    I moja mama ima 3 mlađe sestre :) I to je predivno, uvek je zovu da je pitaju za savet, njoj sve prvo jave što im se lepo ili ružno dešava, kopiraju je u stilu oblačenja i dan danas (iako imaju oko 40 godina i žive daleko) :)))
    Ja sam želela posle mog faksa da upišem medicinu, ali mi je hemija špansko selo, nikad nisam uspela da je skapiram, ma koliko se trudila :/
    Odavno nisam pročitala divniji i draži post. Da ne postane moj komentar duži od samog posta sa 50 činjenica, ovde ću se zaustaviti, šaljem ti najveći poljubac!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Magi, kemija je najmanji problem na medicini, ako bas imas zelju i mogucnost, zasto da ne pokusas? Hvala ti na lijepim rijecima, saljem i ja tebi jos veci :) ♡

      Izbriši
  8. Stvarno si divna, ali to sam već znala :) Super je post, drago mi je što si ga napisala. Tri sestre, to je retkost :) Nasmejalo me to za krave i svinje, pa gde njih da se plašiš :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je drago sto sam upoznala i tebe i toliko divnih zena kuckajuci po forumu i po blogu, svom i vasim blogicima , uljepsate mi dan svojim komentarima :)
      A ne plasim se dok su zatvoreni jadni, ali ne smijem uci kod njih, na metar, nema sanse :D

      Izbriši
  9. Pluscina za ovo za romanticne komedije i horore! (Generalno ljubavne filmove stvarno ne mogu da gledam, znam izrod sam kao zensko, ali meni je to tesko ispiranje mozga :/ )

    Sigurna sam da tvoje vreme tek dolazi, jer ti si divna dusom, a takva si i spolja.

    Sve najlepse i najbolje zaista ti zelim od srca i da te sreca prati gde god bila i sta god radila :)

    Alekta*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja mogu gledati ljubavne ali kad je nesto realno u pitanju, ne mogu patetiku i bajke koje Hollywood servira :)
      Hvala ti puno na toliko podrske i lijepih rijeci, puno mi to znaci zaista. Saljem ti veeeeliki zagrljaj i pusu :* :)

      Izbriši
  10. U 40 od 50 stavki sam se pronasla! Isto sam emotivna, ne biram reci u svadji, volimo slicne filnove, a i kroz iste faze u muzici smo prolazile, imam slonovsko pamcenje i mrzim kad nesto ne mogu da nadjem, praznici su mi omiljeni i zudim za danom kada cu ih docekati sa svojom ljubavi i porodicom, ...
    Ovo je najzanimljiviji post ovog tipa koji sam ikada procitala na blogu! <3 Ne mogu da dodjem sebi... <3

    OdgovoriIzbriši
  11. Zamjeram ti što niti pod jednom točkom nisi spomenula stalkera :) Mislim da ljudi imaju pravo znati... I za one koji te ne znaju for real... diFnija si nego si se opisala.. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaha, ne spominji ga, trudim se da to potisnem i zaboravim da postoji :D
      i hvala najdraža moja Leki :*

      Izbriši
  12. Ovo je odlican post! Bas volim da citam ovakve stvari..
    Vise od 30(mozda cak i 40 :) cinjenica odgovara i meni! ;D

    OdgovoriIzbriši
  13. Dosta smo slične i baš mi je drago što sam pročitala ovaj post. Iako te ne znam uživo sad kad sam pročitala ovo baš želim da te upoznam. :) A ovo me baš posebno nasmijalo : Zato što sam pravo kul i legenda i imam dobre fore XD hahah, baš si legenda. :D :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahah, nadam se da će biti prilike na nekom blogerskom druženju, pa ćemo se sresti. :*

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt