Catrice sjenilo

Catrice Chocolate Nudes paleta

21:34Anela


Mislila sam se dugo da li pisati ili ne pisati ovu recenziju. Obično pišem o stvarima koje me oduševe ili koje me razočaraju, a kad se dugo premišljam, onda mi je naprosto mrsko trošiti vrijeme i pronalaziti riječi za neku meeh recenziju. Nit mi smrdi nit mi miriše, a imam dosta postova u skicama, o proizvodima koje volim i o kojima imam šta pričati, pa bih radije svoje vrijeme potrošila na to. Budući da sam već bacila nekoliko sati da je uslikam i te slike uredim da na nešto liče, pa eto onda, da mi trud ne završi u recycle binu, odlučih da objavim.
Paleticu sam dobila još jesenas s Catrice novitetima i veselila sam joj se, jer neutralne palete volim skoro koliko i ruževe :D.




Boje su zaista prekrasne i skladne, paletica je ljepotica, ali džaba joj to kad ne pruža ništa više od nekog vizuelnog zadovoljstva. Na swatchevima čak nije ni loša, lijepo izgleda. Na kožu ruke se sjenila solidno prenesu prstom, još ja ne koristim bazu za slikanje swatcheva. Sjenila su pod prstima glatka, ali nešto tvrđa. Ne truse se previše.
S kistovima ili aplikatorima ne surađuju najbolje i ja ih nisam uspjela prenijeti na kapak, a da budu intenzivna. Na kraju dobijem samo neki blagi, isprani, dnevni look, što nije loše ako vam je to cilj i ako ne volite napadnu šminku.
Ja bih radije da je paleta kompletnija i da se pomoću nje može kreirati barem jedan malo tamniji, jači look.
Iznad prosjeka mi je samo jedno sjenilo, predzadnje, ili drugo s desne strane. Ostale Catrice palete ne volim iz istog razloga, samo jedno sjenilo ili dva mi se svide, a ostala ne koristim. Kupovati paleticu radi jednog sjenila nije isplativo. :D




Na očima jednostavno nisam uspjela napraviti ništa jače od ovoga što se vidi ispod na slikama. Za neki dnevni look, ili za nekog sa svjetlijim očima, u redu je. Za nešto dramatičnije i neku jaču definiciju, nije. Za prvi look sam na kapku koristila drugo sjenilo, s lijeve strane, a za sjenčanje pregiba treće i posljednje sjenilo.



I drugi nešto malo ''jači'', prvo sjenilo na unutrašnjem dijelu oka, na kapku pretposljednje, a posljednje, 6. je u pregibu kapka i na vanjskom kutu.


Nisam pretjerano bila zadovoljna ni njenim prethodnicama, Absolute Matt, Absolute Rose i Absolute Highlight. Da moram izabrati najbolju od nabrojanih, izabrala bih ovu, Chocolate.
Mislim da Catrice treba još poraditi na kvaliteti sjenila u paleticama, neka njihova mono sjenila su mi bila puno bolja, a s paletama se nikad nisam usrećila. Nadam se da ista stvar neće biti i sa novom Sand Nudes paleticom.

Da moram izabrati neutralnu drogerijsku paletu, ne bih kupovala Catrice, uzela bih Essence All About Nudes, koja je po mom mišljenju mnogo bolja. Ili bih se odlučila za Flormar Nude Dudes ili kvartet Pretty Compact P045.


Hvala na čitanju :*


PR uzorak

You Might Also Like

8 komentari

  1. Imam ju još od jesenas i sad si me podsjetila da ju nisam ni isprobala :/
    Na swatchu baš lijepo izgleda, šteta što nije takva i na kapcima :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa da, jest šteta, da izbace ovu prvu bezveznošimerastu, i ubace na kraj jednu mat tamnu, pigmentiranu i hladniju smeđu, mislim da bi popravili cjelokupni dojam. Moglo bi se više toga s njom.

      Izbriši
  2. Imam jednu njihovu paletu i ja sam zadovoljna.
    Boje su taman po mom ukusu. Ne sminkam se "jako". I za mene dobra.
    Recimo, meni se i ova tvoja sviđa. Bas zato sto boje nisu "jake".
    Ali ja nisam pro,što se tiče šminkanja, tako da..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ni ja pro, daleko od toga, a dobro, nisu nam svima iste preferencije, to je očekivano i razumljivo. Ja volim pigmentiranija sjenila, nekako mi uvijek lakše izblendati manju količinu sjenila za blaži efekt, nego lijepiti i nadograđivati sjenilo na kapak da bih nešto postigla, pa zato.
      Drago mi je da si ti zadovoljna, onda bi ti se i ova svidjela sigurno, probaj ako budeš u prilici. :)

      Izbriši
  3. Slazem se sa svime sto si navela i takoder sve preporuke i od mene na paletice spomenute na kraju. Essence je krasna i puterasta naspram ove, da ne spominjem divote od flormara koje su mi uvijek bile i ostale "go to" paletice

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. šteta što im cijene više nisu kao prije :D
      na flormar mislim.
      odeš i kupiš paleticu sjenila, za kusur, umjesto žvaka :D

      Izbriši
  4. Kad sam videla swatch, bejah u fazonu... pa nema šanse da je loša, ali... Baš je loša pigmentacija :/ Šteta. Nisam je probala, ali sad znam da ni ne budem jer ima puno efektnijih alternativa. Hvala za recenziju ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam isto pomislila, na prvu :)
      Essence su mi puno draže, ova nova All about nudes pogotovo. Čim vidim da se za nju hvatam češće nego za bilo koju drugu koju testiram, sve mi se samo kaže :D.
      Hvala tebi na komentaru :*

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt