Black Friday kistovi Sigma

Sigma kistovi za šminkanje

16:28Anela


Od svih kistova koje posjedujem, Sigmini su sigurno najčešće korišteni za šminkanje očiju. Nema dana kad ne posegnem barem za jednim. Odlične su kvalitete i platila sam ih nešto skuplje, ali su se višestruko isplatili. Drška je drvena, a metalna ferula s tri prstena čvrsto naliježe na dršku i čuva dlačice na mjestu. Navodno je drška premazana s 8 slojeva boje i otporna je na ogrebotine, što mogu potvrditi i sama, u ove dvije godine niti jedan nema ni najmanju parnicu. Svoje primjerke sam naručila sa službene stranice, sigmabeauty.com, prije dvije godine. Kupovala sam na Black Friday, kad nude besplatnu poštarinu, inače ne bih, jer je poštarina do nas jako visoka, za taj se iznos može kupiti još jedan dobar kist. 3DHD kistove i ovaj maleni ružičasti sam dobila kao dar dobrodošlice u Sigmin Affilliate program za blogere.

Black Friday je inače ovaj tjedan, u petak 27.11, zbog toga i kucam ovaj post, možda će nekome od vas biti od pomoći. Mislim da im akcija počinje sutra i traje do petka do ponoći po njihovom vremenu, pa provjerite stranicu.
Narudžbu sam podijelila u dva-tri paketa i naručila na više adresa, zbog straha od carine, jer samo se iznosi male vrijednosti, ispod 50 KM ne carine. Moguće da će vam otvoriti paket i uzeti 3.5 KM, za pregled, ali meni nisu ni to, posrećilo mi se.
Krećem od najvećeg, Large Angled Contour F40. Ja ga uglavnom koristim za rumenilo.



Volim ovakve koso rezane kistove jer se savršeno prilagode obrazu, bez puno truda nanesete rumenilo kako treba i gdje treba. Ovo mi je omiljeni kist za rumenilo jer sam jako svijetla, a on ne kupi previše proizvoda. Za nešto tvrđa rumenila biram neki drugi kist, ali nemam puno takvih rumenila, obično su sva mekana i dobre pigmentacije. Primijetila sam da ovaj kist dobro surađuje sa rumenilima koja se truse i rasipaju. To rasipanje bude zaista minimalno. Puno mi je draži od Real Techniques Blush brush, koji mi je prilično velik za tu svrhu, više ga koristim za kameni puder i bronzer, nego za rumenilo. Dlačice liče na one od prirodne dlake, ali su u pitanju posebna SigmaTech sintetička vlakna, jako mekana. Četka se može se koristiti i za konturiranje i za nanošenje bronzera, ali će nanos na obrazu biti malo širi, što nije baš pogodno za sitno lice i precizne konture.



Kabuki 3DHD brush mi je jako dobra za nanošenje tekućeg pudera, ali sam ja naviknuta na RT četke i na Blush 32, pa je ne bih sama sebi kupila. 
Četka kao četka je ok, dlačice ne ispadaju i jako su mekane iako su izuzetno gusto nabijene. Pod prstima se osjeti da su sintetičke i ne liče nimalo na prirodne dlake, što i jest poželjno za tekuće i kremaste proizvode. To su njihova tzv. Sigmax vlakna, od njih je načinjen i maleni 3DHD Precision. Zbog oblika je olakšan pristup dijelovima oko nosa, između obrva, ispod očiju...
Ne ostavlja tragove u vidu prugica po licu, ali svejedno, navika je čudo. Za njom posegnem samo kad su mi moje omiljene četke prljave. Dosta puta je oprana i nije promijenila oblik. Mana joj je što se teško pere i malo sporije suši i što je skupa :D.




Njena manja verzija 3DHD Precision mi je dobra za kamuflaže i korektor, mada je ne koristim toliko često za korektor, više volim iskoristiti pljosnatu RT četku, Foundation Brush iz Core seta jer su dlačice labavije i vrše manji pritisak na kožu ispod očiju i dobro utapkaju proizvod.



Ostale kistove za tekući puder nisam ni gledala, jer kako rekoh, tu već imam favorite i ne treba mi još kistova. Njihov slavni F80 kabuki me nikad nije privlačio jer ne volim ravno rezane kistove za tekući puder, mislim da se oni malo zaobljeniji puno ljepše prilagode licu.

Budući da je vani oblačno a ja sam htjela ovaj post izbaciti danas, nemam bolje slike. Nemoguće mi je uslikati bilo šta kad nema sunca. Vjerujem da većina vas zna kako izgledaju ti kistovi, ali evo, ovdje se vidi bolje nego kod mene:




Kist E25 Blending je jedan od najpoznatijih kistova za blendanje sjenila.



Moj je nešto manji jer je putna verzija, s kraćom drškom, koju sam dobila na poklon prilikom prošle narudžbe. Za svaku narudžbu u vrijednosti iznad 30$ se dobivao na poklon ovaj kist, ne znam imaju li sada takve akcije. Zaobljen je, pomalo se širi ka vrhu, iz profila nešto tanji. U pitanju su također sintetička SigmaTech vlakna koja imitiraju prirodnu dlaku.
Glavni zadatak koji ima kod mene je blendanje sjenila, a budući da je pomalo spljošten, njime se može nanijeti sjenilo na kapak, a i u pregib.

E30 Pencil kist  je odličan za sve preciznije radnje na očima, ono kad imate vremena da se našminkate natenane, polako, kad vas ne srklete da požurite. :D



Nanosi precizno sjenilo gdje zamislite i tu ga drži, ne rasipa okolo. Dobar je za highlight unutarnjeg dijela oka, za nanošenje sjenila na donji kapak, u pregib za cut crease, i za omekšavanje i razmazivanje olovke za oči, za smokey izgled. Sviđa mi se što je čvrst ali ne bode i ne grebe.


E 35 Tapered Blending je prilično velik i rastresit kist, nije za precizno blendanje jer dosta široko razvuče boju. Nije ni za sitne oči. Meni je dobar kod blendanja prijelazne boje, iznad pregiba kapka, ili za ležernu neutralnu dnevnu kombinaciju, kad se ni ne traži prevelika preciznost. Može poslužiti i za highlighter.


Kist E45 Small Tapered Blending je jedini koji se za ove dvije godine promijenio. Nedavno sam primijetila da se počeo linjati i baš mi je žao. Prije je bio više zašiljen pri vrhu, baš kao ovaj sa slike na linku i nije bilo boljeg alata za nanošenje i istovremeno blendanje sjenila u pregibu. Vjerojatno ću ga naručiti ponovo, ako ne ove godine, onda sljedeće.




E 55 Eye Shading je najbolji kist za pakovanje sjenila na kapak IKAD. Ima mekane i gusto nabijene dlačice i ne rasipa sjenilo već odlično i kupi i prenosi pigment na kožu. Imam putnu verziju, a definitivno bih naručila i onaj u punoj veličini.


L-D: E35, E25, E45

I da sumiram na kraju: Preporuka za kistove za oči i F40 kist za lice. 3DHD kistovi su također dobri ali već imam omiljene kistove za tekući puder i za korektor, nisu mi br.1. Vi odlučite trebaju li vam.
Želim još i Tapered Face brush, F25, ali mi je previše dati toliko para za jedan kist, pa ću vjerovatno skupljati za jeftiniju Zoevu.


Hvala vam na čitanju :) Želim vam dobar šoping za Crni petak, i da nađete svašta povoljno :D.

post sadrži affiliate linkove, što znači da možete dobiti još 10% popusta ako se registrirate preko nekog od linkova, ili ako kliknete ovdje:

10% Off at Sigma Beauty

You Might Also Like

4 komentari

  1. E55 mi se mnogo sviđa! Privlačni su i ostali, ali jednostavno imam sličnih već previše pa kupujem samo ako me neki baš ostavi bez daha. Odlična recenzija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlican mi je E55, moram nekad uzeti u originalnoj velicini. Najvise volim kist vidjeti uzivo, a kako kad nam je izbor ocajan :D
      Citam sve moguce recenzije za Zoevu, pravim spisak da sam spremna kad bude prilika...bas bih ih zeljela isprobati. Zbog toga ne vjerujem da cu sa Sigme ista naruciti ovaj put.

      Izbriši
  2. E35 odavno želim, ali hoću i E40..... Ne mogu biti pametna, da li da narucim sada ili cuvam za zoevu....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam ni sama, u istoj sam dilemi, Sigma vs. Zoeva hahahah

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt